sebastianwawa 23.09.08, 12:31 jw Jakie zarobki/atmosfera itd ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dulu Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.domainunused.net 06.10.08, 12:48 witam\procuje od stycznia, i jeśli chodzi o zarobki to w granicach średniej krajowej wychodzę, średnio -wiadomo raz lepiej raz gorzej... atmosfera ... wyrwałem się z otoczenia negatywnych ludzi szkolenia, doświadczenie, wiedza, ... nieoceniona, ogromna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 20:59 Jestem agentem ubezpieczeniowym, miałem do czynienia z firmą Novision. Odradzam jakiejkolwiek współpracy z tą firmą. Zatrudniają ludzi bez licencji co jest niedozwolone,pobierają opłaty za szkolenia czego nie robią inne firmy tego typu. Posiadają tzw. naganiaczy , którzy nakręcają spotkania na które jedzie dyrektor i to on pospisuje umowy a naganiacz dostaje marny grosz. Na tą firme powinna siąść KNF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 11:51 Całkiem mizerna jest Twoja wypowiedź i kompletnie bezwartościowa. Tyle Ci powiem. Jesteś kolejnym przykładem potwierdzającym pewną tezę- absolutnie nie należy słuchać wypowiedzi internautów, bo są one podszyte kpiną i nieprawdą. To co mogę powiedzieć to jedynie tylko tyle, że firma Novision jest prężnie działającą firmą, która już teraz może się pochwalić całkiem dużymi sukcesami. Całkiem niedawno byłem na ciekawym spotkaniu z dr Mariuszem Staniszewskim w Krakowie. Na konferencji pojawiło się 1000 osoób co było dla mnie dużym zaskoczeniem. Nowy Portfel Modelowy Active to kolejne rozwiązanie i nowy produkt skierowany do wszystkich tych, którzy już teraz myślą o swojej bezpiecznej przyszłości finansowej.Z przyjemnością wybiorę się na kolejne spotkanie. Przekonałem się ostatnio, że należy słuchać tylko wewnętrznego głosu i nie należy się sugerować wypowiedziami tych, którzy mówią o czymś o czym najczęściej nie mają żadnego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
sbek Re: Novision pracowal ktos ? 19.06.11, 02:04 Jak to dobrze mieć notatnik, wpisywać daty,miejsca ,firmy itd.w czwartek 04 listop 2010 byłem zaproszony w Krakowie na konferencję poznawczą przez firmę www.novision.pl Dużo mówiono o oszczędzaniu, dużo zagranicznych przykładów, no jednym słowem -marketing nr jeden.Na koniec spotkania a było oprócz mnie kilkadziesiąt osób-wręczono blankiet wpłaty na szkolenie na kwotę 450.- - podaję zgodnie z art.213 paragraf 2 Kodeksu Karnego-Novision Sp. z o.o. , ulCieszyńska 313 , 43-300 Bielsko -Biała. Ja oraz pozostali uczestnicy , omamieni zarobkiem , nagle poczuli się jakby dostali zimny prysznic, ja w każdym razie zabrałem ten blankiet wpłaty i na tym się moja przygoda zakończyła.Coś na zasadzie AMWAY, też miałem tworzyć grupy itd. To samo dnia 15 czerwca 2011 Kraków, anons w internecie nic nie mówił o nazwie firmy i na czym praca ma polegać, byłem na spotkaniu indywidualnym ale dopiero jak dostałem taki sam blankiet wypełniony to przeczytałem nazwę tej samej firmy, tylko stracony czas.Kpiny bo nic nie zarobiłem , a mam zobowiązać siędo wpłaty 450.- za szkolenie w innym mieście, nie mając żadnej gwarancji na jakikolwiek zarobek. A może sam z jakimś prawnikiem otworzymy -BEZPIECZNĄ KASĘ OSZCZĘDNOŚCI-???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merci Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 11:19 Hmm...Śmieszne to co piszesz.Ja nawiązałem współpracę z firmą już ładny czas temu. Podobnie zaczynałem. Zaliczyłem szkolenie i nie żałuję wydanych pieniędzy, bo przyswoiłem nową wiedzę, z której teraz korzystam. Przez cały czas się dokształcam i w końcu odnoszę z tego tytułu właściwe profity. Osobiście bardzo się cieszę, że na swojej drodze spotkałem kogoś kto polecił mi współpracę z firmą Novision, bo moje życie od tamtego czasu bardzo się zmieniło, tak samo jak podjeście do pieniędzy i oszczędzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 12:44 www.grandblog.pl/finanse_na_wesolo-_cezary_pazura,84,finanse_z_pazurem,90.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor1 "Forsa mile widziana" IP: *.sferanet.pl 12.03.12, 10:56 W minionym tygodniu byłem w Łodzi na występie pt."Forsa mile widziana" w wykonaniu Cezarego Pazury pod patronatem Novision. Ciekawy człowiek, który potrafi sprzedać daną problematykę i po mistrzowsku trafić w odbiorcę. Jest to naprawdę jedna z najlepszych postaci, które oglądałem i sądzę, że jest to idealnie wybrana postać do przekazania informacji o inwestowaniu firmy Novision. Bardzo pozytywnie- polecam każdemu. Porównanie monet, pieniędzy do kobiet i mężczyzn jest to porównanie bardzo trafione, bo pieniądze się rozmnażają, czyli trzeba tak działać i tak podejmować decyzje, aby tych pieniędzy nam przybywało. Pazura bardzo dobrze użył tego porównania zwłaszcza w dobie dzisiejszych czasów, gdzie pieniądz musi robić pieniądz. www.finansenawesolo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=56:pazura-novision-kabaret-finanse&catid=34:aktualnoci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor "Forsa mile widziana" IP: *.sferanet.pl 12.03.12, 10:58 W minionym tygodniu byłem w Łodzi na występie pt."Forsa mile widziana" w wykonaniu Cezarego Pazury pod patronatem Novision. Ciekawy człowiek, który potrafi sprzedać daną problematykę i po mistrzowsku trafić w odbiorcę. Jest to naprawdę jedna z najlepszych postaci, które oglądałem i sądzę, że jest to idealnie wybrana postać do przekazania informacji o inwestowaniu firmy Novision. Bardzo pozytywnie- polecam każdemu. Porównanie monet, pieniędzy do kobiet i mężczyzn jest to porównanie bardzo trafione, bo pieniądze się rozmnażają, czyli trzeba tak działać i tak podejmować decyzje, aby tych pieniędzy nam przybywało. Pazura bardzo dobrze użył tego porównania zwłaszcza w dobie dzisiejszych czasów, gdzie pieniądz musi robić pieniądz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracaczyBiznes Czym zajmuje się firma Novision? IP: *.sferanet.pl 26.02.13, 13:01 Firma Novision to przede wszystkim lider w klasie edukacji biznesowej, na bazie której w minionych latach powstało wiele instytucji, dla których Novision był niewątpliwym pierwowzorem. www.pracaczybiznes.pl/ Czym zajmuje się firma Novision? Firma Novision to przede wszystkim lider w klasie edukacji biznesowej, na bazie której w minionych latach powstało wiele instytucji, dla których Novision był niewątpliwym pierwowzorem. Nie należy zapominać, że wyżej wymieniona organizacja jest obecna na rynku finansowo- ubezpieczeniowym już od początku lat 90, a co za tym idzie, w ostatnich latach zdobyła sobie wielu Klientów i Partnerów Biznesowych, którzy znacznie przyczynili się do rozwoju firmy. Novision rozszerzyła swoją ofertę nie tylko o atrakcyjne produkty finansowo- ubezpieczeniowe, ale również o ciekawe programy i większe przedsięwzięcia, o których było już głośno w mediach ogólnopolskich w minionym roku. Społeczeństwo nie do końca poinformowane o aktualnych ofertach firmy, najczęściej kojarzy Novision z pakietem szkoleń biznesowych zapominając, że Novision również pośredniczy w sprzedaży produktów finansowo- ubezpieczeniowych. Firma Novision to instytucja, która już od wielu lat promuje i pośredniczy w sprzedaży produktów znanych Towarzystw Ubezpieczeniowych i ma do zaoferowania wiele atrakcyjnych rozwiązań. Warto zwrócić uwagę na fakt, że Novision ostatnio rozszerzyła swoją ofertę o kolejny produkt, jakim jest IKZE- Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego. Każdy odpowiedzialny obywatel naszego kraju na poważnie powinien zastanowić się nad swoją przyszłością finansową i już od najwcześniejszych lat pamiętać o obowiązku oszczędzania i lokowania swoich oszczędności w bezpiecznych i przynoszących korzyści na przyszłość instytucjach. Z szerokim wachlarzem unikatowych rozwiązań w postaci atrakcyjnych programów oszczędnościowych i ubezpieczeniowych wychodzi do swojego Klienta instytucja Novision. IKZE- Spokojna przystań. Novision wspólnie z Legg Mason- wiodącym specjalistą w programach emerytalnych w Polsce i na świecie oddaje klientom nowy produkt, jakim jest Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego z funkcją ustawowego odliczenia podatku dochodowego! Już od dziś możesz jednym przelewem zapewnić części swoich oszczędności odliczenie podatkowe na teraz i na przyszłość, na to co dla Ciebie cenne. Kolejny produkt Novision, również tym razem może okazać się bardzo atrakcyjnym rozwiązaniem dla swojego Klienta, który nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że teraz może skorzystać ze swojej ulgi podatkowej właśnie za pośrednictwem Novision. Warto podkreślić, że Novision w swojej ofercie ma również inne produkty, z których już od lat korzystają nasi wierni Klienci. SKANDIA - pomnażanie, -zabezpieczenie, -zachowanie wartości, -odkładanie na przyszłość AXA - ubezpieczenia na życie, -zabezpieczenie siebie i rodziny, -pewność na czarną godzinę, -zabezpieczenie majątku IKZE -ulga podatkowa, - Dziś masz- jutro możesz potrzebować! - sprawdzony Partner Legg Mason SIGNAL IDUNA- Potrzebujesz sprawnej obsługi medycznej? Nie masz wpływu na reformę służby zdrowia? Sam ją zreformuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracaczyBiznes T.Harv Eker presents Exclusive Novision! IP: *.sferanet.pl 02.04.13, 13:06 T.Harv Eker presents Exclusive Novision! Obudź w sobie umysł MILIONERA! „Daj mi pięć minut, a powiem ci, jaką będziesz miał finansową przyszłość!” Weź udział w seminarium ze światowym trenerem sukcesu za pośrednictwem Novision! www.pracaczybiznes.pl/czytaj/125_T.Harv_Eker_presents_Exclusive_Novision! Obudź w sobie umysł MILIONERA! „Daj mi pięć minut, a powiem ci, jaką będziesz miał finansową przyszłość!” Czy zastanawiałeś się kiedyś dlaczego nie potrafisz rozgryźć mechanizmu działania polegającego na poprawnym zarządzaniu pieniędzmi? Czy wiesz dlaczego tak wiele osób nie jest w stanie zrozumieć, co jest bezpośrednim powodem tego, że ich prywatny budżet jest skazany na nieustanne łatanie dziur? Czy myślałeś o tym by zrobić coś, aby Twoja sytuacja finansowa się zmieniła? Każdy ma szansę na swój sukces dlatego skorzystaj z okazji i już dziś zaplanuj swoją przyszłość. Weź sprawy w swoje ręce i skontaktuj się z firmą Novision, która już bezpośrednio skieruje Cię na szkolenie z jednym z największych światowych trenerów sukcesu- T. Harv Ekerem, autorem jednego z największych bestsellerów- „Bogaty, albo biedny… po prostu różni mentalnie”. Pozwól by twórca wysokiej klasy kursów sukcesu obudził w Tobie umysł Milionera, a także zidentyfikował Twój indywidualny schemat pieniędzy i skomplikowany proces, jakim jest dążenie do finansowego sukcesu. Firma Novision zaprasza już w maju na specjalne seminarium z Harv T. Ekerem do Warszawy! Więcej szczegółów u Partnerów Biznesowych Novision! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.13, 20:51 hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit21stud Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 22:45 Byłem jedynie na rozmowie z gościem , który się przedstawił jako rentier Arek. Przyszedł w jeansach, koszulce z krótkim rękawem i butach do garnituru. Mówił: ja jestem managerem/ doradcą finansowym. Przesłał mi książki w których ich autorzy roztaczają piękne wizje jak być bogatym. Pytałem podczas rozmowy czym zajmuje się firma , odpowiedział wymijająco - zrozumiałem że robią wszystko hehee. Nie mam wykształcenia ekonomicznego ale psychologiczne więc może nie będę wiarygodny. Zapytałem go dlaczego nie powie mi od razu na czym polega cały biznes: jego odpowiedź dowiesz się na szkoleniu/450zł/ ,a jest ono tak długie , że nie potrafię Ci w 2 zdaniach streścić o co chodzi hallo !!! Mówię że nie mam doświadczenia odpowiedniego wykształcenia o on na to że : to nawet lepiej my Cie wszystkiego nauczymy. Pytam dalej ile będę zarabiał: ile chcesz to zależy od ciebie powiedział heheh, roztaczając wizje łatwej dobrze płatnej pracy. Powiedział jeszcze o sobie parę zdań: Moja teściowa mnie nie lubi, bo jestem dla niej wielkim hu...2. w dawnej pracy chciałem wygryźć szefa ale się nie dał heheh Możecie się obrażać ale trzeba być idiotą żeby w to uwierzyć!!! Widać jakiego pokroju ludzie tu się dorabiają. Wydaje się że chcą naciągnąć desperatów i biedaków( choć nie tylko każdego łatwowiernego). 3. nie ma biznesu bez ryzyka on mówił że w tej firmie jest inaczej Mam wrażenie że chcą pokazać ludziom trochę luksusu wysyłając ich na szkolenie za które ci ludzie sami zapłacą. I tak będą zadowoleni bo przeżyli wspaniały weekend w hotelu pojedli popili heh i otarli się o elitem NOVISION - to już coś 4. Poza tym wiecie jak to jest komentarze można sobie podrasować w internecie wypisując pozytywy. 5. Na tej rozmowie nie było żadnych konkretów samo lanie wody poza ogólnymi prawdami życiowymi które każdy z nas zna WYDAJE SIĘ ŻE W DZISIEJSZYCH CZASACH WARTO ZAŁOŻYĆ SWÓJ WŁASNY BIZNES ALBO WYJECHAĆ ,TYLKO GDZIE? To jest moja opinia po rozmowie wstępnej!! z rentierem/czyt. akwizytorem/ buhaha( faceci lubią szpan a on przyszedł jak na szkolenie w niezbyt drogich i już nie tak nowych ciuchach !) zastanówcie się DWA RAZY. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:32 Nigdy większej bzdury nie słyszałam. Wyssane z palca teorie. Jak można tak pisać i obrażać firmę. Przecież to zwykła prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
sbek Re: Novision pracowal ktos ? 24.06.11, 15:14 TAk ponownie było ogłoszenie nie określające co to za firma. Spotkanie w Krakowie Hotel Sympozjum.A jak napisałem mail'a z pytaniem o dokładne miejsce i dostałem odp. że na restauracji.Jeszcze napisałem czy to nie firma Novision, ale już odp. nie otrzymałem, czyli POTĘŻNA firma miejsce spotkań hotele, czyli znowu szkoda mojego czasu. Dużo jest ogłoszeń-typu młodych do 26 lat, zdrowych rencistów, najlepiej na zasadzie wolontariatu czy z własnym wkładem finansowym, dyspozycyjność 8 dni w tygodniu, na śmieciową umowę.Czas założyć własną -BEZPIECZNĄ KASĘ OSZCZĘDNOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.play-internet.pl 04.10.11, 09:49 Witam 21latka.. Po pierwsze nigdy podczas rozmow nie przedstawiam sie jako Arek Rentier :) znasz mojego emaila i juz wiem z kim mam przyjemnosc :) i jak sie podobaly moje ksiazki wysłane do Ciebie? Po drugie nigdy nie ubieram zwyklej koszulki z butami do garnituru :) Po trzecie nigdy nie mowie ze jestem doradca finansowym! Nikt w Novision nim nie jest :) jestesmy konsultantami finansowymi tak na marginesie :) Nigdy nie mowie, ze robimy wszystko! Istnieja rozne sciezki rozwoju wlasnej kariery biznesowej.. Analizujac Twoja wypowiedz juz wiem, ze Twoim celem jest mnie osmieszyc!!! Dlaczego? bo jestes Polakiem? i tego nasz ucza z pokolenia na pokolenie.. Pozdrawiam mądrego 21 latka.. ps dlaczego jestes tak zawistny? ja tego nie rozumiem! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 13:07 Witaj, Ja co prawda nie pracowałam w tej firmie, ale kilkoro moich współpracowników tak. Odpowiedz sobie na pytanie dlaczeg już tam nie pracują napisz do mnie a porozmawiamy. (maziaber@poczta.onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dEJC Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:07 Tam się współpracuje a nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca finanasowy Re: Novision pracowal ktos ? IP: 212.76.37.* 17.10.09, 20:37 sprzedaja tylko skandie , dyrektorzy mają 75% prowizji a młodzi 20% i trzeba podpisac umowe na siebie pierwsza za ktora tylko twoj zwierzchnik ma kase. dla mnie zlodziejsto maja sponsoring od skandii zero rozowju nie masz firma. twoj menager nie jkest tam bo jest dobry tylko dlatwego ze zglosil sie tam miesiac wczesniej. brak rozowju osobistego. i placiosz za szkolenia. ale kto co lubi. pyslalemm o wspolpracy z nimi ale wybralem inna firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 12:46 www.grandblog.pl/wydarzenia,57,konferencja-_dr_mariusz_staniszewski,73.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRIAN Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.sferanet.pl 09.02.10, 15:04 Brian Tracy Już w kwietniu będziemy mieli zaszczyt i przyjemność gościć w Warszawie Briana Tracy, który przyjeżdża do naszego kraju na zaproszenie firmy Novision. To już trzecie z kolei spotkanie z jednym z czołowych specjalistów amerykańskich w dziedzinie zarządzania zasobami ludzkimi i ekspertem psychologii sprzedaży. Jak co roku na sympozjum pojawi się wiele osób z Novision, które pragną nie tylko wzbogacić swoją wiedzę, ale przede wszystkim chcą wziąć udział w niezwykłym wydarzeniu. To szansa zapoznania się i wgłębienia w tajniki procesu „Budowania pewności siebie”. Tak właśnie brzmi motto spotkania. Aby osiągnąć sukces należy być pewnym swoich racji i mieć wiarę we własne możliwości. Wysoka samoocena to jedna z podstawowych właściwości człowieka sukcesu.. Brian Tracy pokaże nam jak skutecznie zarządzać czasem, jak poprawić swój wizerunek, jak opanować sztukę komunikacji z ludźmi, a przede wszystkim jak nabrać pewności siebie. Na te i podobne pytania z pewnością znajdą odpowiedź uczestnicy konferencji. Już dziś zapraszamy na prestiżowe spotkanie z Brianem Tracy. Aby osiągnąć cel należy wspiąć się na najwyższe szczyty drabiny sukcesu. Wysłuchanie wykładu Briana Tracy to jedna z dróg, która ma na celu ułatwienie i zrozumienie procesu dochodzenia do sukcesu, a zarazem swoiste vademecum biznesmana. Osoby zainteresowane kwietniową konferencją powinny skontaktować się z przedstawicielem Novision. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRIAN TRACY BRIAN TRACY IP: *.sferanet.pl 11.02.10, 11:06 Brian Tracy Już w kwietniu będziemy mieli zaszczyt i przyjemność gościć w Warszawie Briana Tracy, który przyjeżdża do naszego kraju na zaproszenie firmy Novision. To już trzecie z kolei spotkanie z jednym z czołowych specjalistów amerykańskich w dziedzinie zarządzania zasobami ludzkimi i ekspertem psychologii sprzedaży. Jak co roku na sympozjum pojawi się wiele osób z Novision, które pragną nie tylko wzbogacić swoją wiedzę, ale przede wszystkim chcą wziąć udział w niezwykłym wydarzeniu. To szansa zapoznania się i wgłębienia w tajniki procesu „Budowania pewności siebie”. Tak właśnie brzmi motto spotkania. Aby osiągnąć sukces należy być pewnym swoich racji i mieć wiarę we własne możliwości. Wysoka samoocena to jedna z podstawowych właściwości człowieka sukcesu.. Brian Tracy pokaże nam jak skutecznie zarządzać czasem, jak poprawić swój wizerunek, jak opanować sztukę komunikacji z ludźmi, a przede wszystkim jak nabrać pewności siebie. Na te i podobne pytania z pewnością znajdą odpowiedź uczestnicy konferencji. Już dziś zapraszamy na prestiżowe spotkanie z Brianem Tracy. Aby osiągnąć cel należy wspiąć się na najwyższe szczyty drabiny sukcesu. Wysłuchanie wykładu Briana Tracy to jedna z dróg, która ma na celu ułatwienie i zrozumienie procesu dochodzenia do sukcesu, a zarazem swoiste vademecum biznesmana. Osoby zainteresowane kwietniową konferencją powinny skontaktować się z przedstawicielem Novision. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blog finansowy Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.sferanet.pl 17.03.10, 09:12 Jak zostać rentierem? Dlaczego nie lubimy pośredników? Czym jest MLM? Blog finansowy. Zapraszam do dyskusji. www.grandblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kacperw7 Re: Novision pracowal ktos ? 09.04.10, 11:35 Fora internetowe… Po długiej przerwie postanowiłam wrócić do zaskakującej lektury. Najczęściej czytamy książki i to właściwy kierunek. Kolejny etap to gazety- prasa codzienna, miesięczniki, kwartalniki, czasopisma naukowe, techniczne, psychologiczne i inne. To jaką wybieramy prasę uzależnione jest przecież od naszych zainteresowań. Często jesteśmy jednak zmuszeni do wtajemniczania się w lekturę, która niekoniecznie aż tak bardzo nas absorbuje. Dlaczego czytamy prasę codzienną? Właściwie jak to możliwe, że w dzisiejszych czasach jeszcze w ogóle znajdujemy czas na zagłębianie się w lekturze. Pewnie nieliczni z Was powiedzą, że to śmieszne co mówię, bo nie ma nawet mowy o wolnych chwilach na przysłowiowe „delektowanie się lekturą”. Jednak ja obserwuję zupełnie odwrotny proces. Czytamy i to bardzo wiele. Czytamy o każdej porze dnia i prawie w każdym miejscu. W dobie Internetu czytamy wybiórczo. Otwieramy strony, które nas interesują i jednym kliknięciem możemy zmienić stronę na kolejną i kolejną. To duży plus Internetu. Zawsze możemy przecież wrócić do artykułu, który nas zainteresował. Czytamy, oglądamy obrazki, naszą uwagę przykuwają skrótowce. Dlaczego czytamy? Czytamy, bo chcemy być na czasie, podzielić się opinią o panującej sytuacji politycznej, kulturalnej w naszym kraju, chcemy być doinformowani i mamy nieodpartą chęć poszerzania własnego światopoglądu. W końcu czytamy bo nie chcemy wyskoczyć poza tematy aktualne. W dzisiejszych czasach pojęcie czytania jednak dość mocno zmieniło znaczenie. Teraz nie ma mowy o biernym uczestniczeniu w lekturze. Autorzy wielokrotnie zapraszają nas do dialogu. Czasami wręcz nakłaniają do żywej dyskusji. Tak jak i ja zapraszam Was do dyskusji na moim „grandblog.pl” Z takim właśnie zjawiskiem spotykamy się na licznych forach internetowych. Tam czytamy często i gęsto. Spotykamy się z różnymi opiniami i komentarzami. I wszystko byłoby w zupełnym porządku gdyby nie pewne zaniedbania. Bo choć obowiązuje całkowita wolność słowa to jednak zapominamy o tym, że nie powinniśmy pozwalać sobie na zbyt swobodne wypowiedzi. Strażnik słowa powinien bacznie obserwować i czasami nie powinien dopuszczać do zabierania głosu. Na myśli mam internautów, którzy na forach biznesowych starają się wspiąć na panteon biznesu jednak niekoniecznie dając dobry przykład innym. A co z tymi, którzy próbują zasięgnąć informacji na temat funkcjonowania poszczególnych firm? Niestety grupa ta jest narażona z góry na porażkę. Dlaczego? Bo bazuje ona na wypowiedziach i komentarzach o niepozytywnym zabarwieniu. Tego typu zabiegi niestety nie wpływają zbyt dobrze na wizerunek firm biznesowych. Kto tak naprawdę ukrywa się za ekranem i komu tak bardzo zależy na odpychaniu innych od poszczególnych organizacji? Dlaczego w świecie Internetu tak wiele nieprzychylnych komentarzy i tak mało prawdy? Dlaczego bez sięgnięcia do źródła internauci próbują wypowiadać się na tematy funkcjonowania poszczególnych firm skoro nie znają właściwie mechanizmów ich działania? Tego typu zabiegi wprowadzają w błąd tych, którzy chcieliby zaczerpnąć opinii innych nie zdając sobie jednak sprawy z tego, że już na samym początku zbłądzili. Sugerowanie się opiniami odbitymi przez pryzmat krzywego zwierciadła jest działaniem dość mocno niedojrzałym. www.grandblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.sferanet.pl 23.04.10, 14:42 Miałem okazję uczestniczyć w spotkaniu prowadzonym przez Novision. Ogólnie napiszę, że na początku trochę byłem zniesmaczony sztucznością atmosfery wielkiego wydarzenia, jaką kreowali organizatorzy, potem trochę męczący był początek spotkania i chciałem wyjść, ale siedząc w pierwszym rzędzie nie chciałem robić zamieszania. Później, kiedy się już rozkręciło było lepiej, ale informacje przekazywane były tak oczywiste, że zacząłem się zastanawiać co ja tutaj robię ? Nareszcie przerwa, to wychodzę ! Ale przy drzwiach z sali toczyła się głośna dyskusja dwóch zaproszonych gości, w zasadzie sprzeczka na temat jednego wykresu prezentowanego podczas spotkania. Ta sprzeczka była dla mnie tak niedorzeczna, że się wtrąciłem, bo nie mogłem słuchać tych bzdur wygłaszanych przez nich i tak zastała mnie druga część spotkania, na której poruszony tematem z przerwy postanowiłem jednak pozostać. Ogólnie dla mnie może na tym spotkaniu nie było nic nowego, jednak forma przekazu dostosowana do "prostych umysłów zwykłych zjadaczy chleba" zasługuje na uznanie, bo jak pokazała niby beznadziejna dyskusja na przerwie - porusza myślenie o bardzo ważnych sprawach osobistych - tym co robimy z naszymi pieniędzmi. To co mnie irytowało na początku na koniec wzbudziło mój podziw - oto grupka młodych ludzi robi coś co zasługuje na uznanie - zbiera się wieczorem, kiedy większość odpoczywa, poświęca czas i pieniądze na wynajęcie sali, jak potrafi najlepiej (choć widać braki doświadczenia) czuwa nad atmosferą spotkania, wreszcie mówi o rzeczach bardzo ważnych w sposób prosty, nie bez pomyłek i błędów ale przyznam, że mnie samemu wracając do domu było wstyd, że pomimo wiedzy którą zdobyłem w życiu, zaprzepaściłem wiele okazji i wielu rzeczy nie robiłem wiedząc o tym, że powinienem. Według mnie należy się SZACUNEK dla tych młodych ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor1 Wywiady z "Ludźmi sukcesu" IP: *.sferanet.pl 20.09.10, 12:11 Zapraszam do zapoznania się z wywiadem z cyklu- rozmowy z "Ludźmi sukcesu". Jak osiągnąć sukces i pełną niezależność finansową? Na te i podobne pytania znajdziecie odpowiedź w wywiadzie pod adresem www.grandblog.pl/grand_mikrofon_ludzie_sukcesu-_wywiady,60,rentier_ludzie_sukcesu_wywiad_1,56.html Zapraszma serdecznie do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.sferanet.pl 23.04.10, 14:35 Miałem okazję uczestniczyć w spotkaniu prowadzonym przez Novision. Ogólnie napiszę, że na początku trochę byłem zniesmaczony sztucznością atmosfery wielkiego wydarzenia, jaką kreowali organizatorzy, potem trochę męczący był początek spotkania i chciałem wyjść, ale siedząc w pierwszym rzędzie nie chciałem robić zamieszania. Później, kiedy się już rozkręciło było lepiej, ale informacje przekazywane były tak oczywiste, że zacząłem się zastanawiać co ja tutaj robię ? Nareszcie przerwa, to wychodzę ! Ale przy drzwiach z sali toczyła się głośna dyskusja dwóch zaproszonych gości, w zasadzie sprzeczka na temat jednego wykresu prezentowanego podczas spotkania. Ta sprzeczka była dla mnie tak niedorzeczna, że się wtrąciłem, bo nie mogłem słuchać tych bzdur wygłaszanych przez nich i tak zastała mnie druga część spotkania, na której poruszony tematem z przerwy postanowiłem jednak pozostać. Ogólnie dla mnie może na tym spotkaniu nie było nic nowego, jednak forma przekazu dostosowana do "prostych umysłów zwykłych zjadaczy chleba" zasługuje na uznanie, bo jak pokazała niby beznadziejna dyskusja na przerwie - porusza myślenie o bardzo ważnych sprawach osobistych - tym co robimy z naszymi pieniędzmi. To co mnie irytowało na początku na koniec wzbudziło mój podziw - oto grupka młodych ludzi robi coś co zasługuje na uznanie - zbiera się wieczorem, kiedy większość odpoczywa, poświęca czas i pieniądze na wynajęcie sali, jak potrafi najlepiej (choć widać braki doświadczenia) czuwa nad atmosferą spotkania, wreszcie mówi o rzeczach bardzo ważnych w sposób prosty, nie bez pomyłek i błędów ale przyznam, że mnie samemu wracając do domu było wstyd, że pomimo wiedzy którą zdobyłem w życiu, zaprzepaściłem wiele okazji i wielu rzeczy nie robiłem wiedząc o tym, że powinienem. Według mnie należy się SZACUNEK dla tych młodych ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor1 Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.sferanet.pl 24.05.10, 10:23 Czy ktoś brał udział w ostatnim szkoleniu? Relacja ze spotkania już dostępna na grandblog.pl Zapraszam do lektury. www.grandblog.pl/konferencja_szkolenie,57,brian_tracy-_co_waznego_przekazal_nam_mistrz,50.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor1 Czy było warto...? IP: *.sferanet.pl 24.05.10, 13:09 „Czy było warto…”? Wiele razy na stronach bloga podkreślałam, że przymierzam się do udziału w licznych konferencjach i szkoleniach jakie przeprowadza firma Novision. Właśnie 13 maja udało mi się wziąć udział w konferencji z samym Brianem Tracy. Tematem spotkania jak już wspominałam powyżej była „Siła pewności siebie”. Seminarium odbyło się w Warszawie w hotelu Gromada. Z moich informacji wynika, że było to już trzecie spotkanie z jednym z czołowych liderów biznesu na świecie, zorganizowane za pośrednictwem firmy Novision. Samą postać Briana Tracy przybliżyłam już Czytelnikom Grandbloga w jednym z wcześniejszych artykułów. W sali konferencyjnej pojawiło się około 1200 osób. Liczba osób zainteresowanych wykładem Briana Tracy była naprawdę imponująca. W przewadze byli to współpracownicy firmy Novision, co zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Skąd tak duże zainteresowanie seminarium i czy warto było w nim uczestniczyć? Z mojego punktu widzenia było to ciekawe i bardzo wzbogacające o nową wiedzę doświadczenie. Starałam się zrozumieć i zinterpretować wiele kwestii na swój sposób. Do kogo tak naprawdę przemawiał Brian Tracy? Kto właściwie jest odbiorcą jego książek, audiobooków i wykładów? Na początku myślałam, że treści jakie kieruje prowadzący do tak licznej grupy są przeznaczone tylko i wyłącznie dla ludzi ze świata biznesu i finansów. Wiemy przecież, że Brian Tracy szkoli pracowników różnych korporacji, dużych firm międzynarodowych i menadżerów najwyższego szczebla, jednak czy jego odbiorcą może być tylko grupa o konkretnym profilu? Skoro już wybrałam się na seminarium i to ze światowej rangi liderem biznesu to czego mogłam się spodziewać zwłaszcza, że w sali konferencyjnej można było spotkać osoby ściśle związane z biznesem? Miałam zupełnie inne wyobrażenia. I choć już na samym początku Brian Tracy zapytał swoich słuchaczy ile chcieliby zarabiać i co powinni zrobić, aby zwiększyć swoje dochody, to w kolejnej części czułam, że wszystkie elementy wykładu układają się w jedną całość i każdy z tego spotkania może wynieść coś pozytywnego dla siebie. Zapytacie co tak naprawdę dała mi sama konferencja? Osoby, które już w jakimś stopniu zapoznały się z twórczością Briana zapewne wiedzą i wierzą w to co ja postaram się Wam przekazać. Jakie cechy posiadają i pielęgnują w sobie ludzie sukcesu? 10 kluczy do większych osiągnięć, sekrety ludzi zamożnych i wiele innych wskazówek i zasad, do których należy nawiązywać w celu osiągnięcia sukcesu. To tylko jedne z wielu licznych tematów jakie poruszył na seminarium Brian Tracy, a że było ich wiele to na wybranych tematach skupię się w kolejnym artykule. Jednak już teraz powiem, że naprawdę warto było uczestniczyć w tym wydarzeniu. Zwłaszcza, że to doskonała przygoda z człowiekiem, który właśnie jest żywym przykładem na to, że w życiu naprawdę można bardzo wiele osiągnąć, wystarczy tylko chcieć i zaufać swoim umiejętnościom, które nieustannie należy rozwijać właśnie po to, by osiągnąć sukces. W kolejnej części mam zamiar opisać szerzej tematy bezpośrednio poruszone na konferencji, bo naprawdę warto… Może razem z rozsypanych puzzli- obrazków ułożymy coś ciekawego i może również Wam okażą się przydatne? Więcej na ten tamat już wkrótce na grandblog.pl Zapraszam do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRR "Lataj tylko z orłami" IP: *.sferanet.pl 06.07.10, 09:34 Często nawet nie zdajemy sobie sprawy jak ważne jest to z kim spędzamy czas i jak kształtuje nas środowisko w jakim przebywamy. Ludzie, którzy nam towarzyszą od wczesnych lat młodości, aż do wieku późnego w dużym stopniu wpływają na nasze postrzeganie na wiele zjawisk i procesów. To skąd pochodzimy, jak wychowali nas rodzice, to jacy byli nasi dziadkowie i pradziadkowie, to oczywiście ma znaczący wpływ na to jacy będziemy w przyszłości. Inni są zdania, że to właśnie życie nas kształtuje. Skoro życie to również, a może i przede wszystkim sami ludzie, to musimy zdawać sobie sprawę z tego jak ważne jest to, aby otaczać się tylko właściwymi osobami. Według Briana Tracy nieważne jest to skąd pochodzisz, ale to gdzie zmierzasz. Osobiście uważam, że istotne jest właśnie to skąd pochodzisz, ale jeszcze ważniejsze jest to w jakim kierunku się udajesz. Rozpoczynając życiową wędrówkę nawet jeśli chcemy podążać do wybranego celu sami, to zawsze po drodze spotykamy ludzi, którzy w jakimś sensie nam towarzyszą przez jakiś okres naszego życia. Proces poznawania kolejnych osób to jak zapisywanie następnych kart księgi życia- bo spotkanie z każdym człowiekiem jest nowym doświadczeniem. Każda znajomość w jakimś sensie nas wzbogaca i kształtuje. Im więcej znasz i poznajesz ludzi, tym wiesz więcej i masz szersze pole widzenia na wiele różnych spraw. To z jakimi zetkniemy się ludźmi podczas życiowej wędrówki to z pewnością odciśnie duże piętno na całym naszym istnieniu. Dlatego bardzo ważne jest to, aby mądrze dobierać znajomych i przyjaciół. Po sympozjum z Brianem Tracy dotarło do mnie jak ważne jest właśnie to by otaczać się tylko właściwymi ludźmi- bo nasz sukces zależy właśnie też od tego z kim spędzamy swój bezcenny czas. Nie należy pielęgnować znajomości, które w jakiś sposób negatywnie wpływają na nasze samopoczucie i zachowania. „Nie dopuszczaj do siebie negatywnych i nieszczęśliwych ludzi”. Ci, którzy ograniczają nasze pasje i sprowadzają nas w dół powinni zniknąć z naszego horyzontu. Dlaczego? Bo ta grupa ludzi wpływa na nas toksycznie i wyniszczająco. Jak mówił Tracy- „Lataj tylko z orłami” i uciekaj od negatywnych ludzi, którzy nic dobrego do Twojego życia nie wniosą. Otaczaj się tylko tymi, przy których czujesz, że rozwijasz skrzydła i żyjesz w zgodzie z własnymi ambicjami. Środowisko negatywnie nastawione do życia i świata pozbawione jest wszelkiej nadziei na osiągnięcie w przyszłości sukcesu. A my przecież dążymy do celu zatem nie pozwólmy na to, by ktoś zabił nasze marzenia. W następnym artykule poruszę temat związany z samodyscypliną. Zapraszam do lektury… www.grandblog.pl/konferencja_szkolenie,57,_lataj_tylko_z_orlami_,54.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT Optymizm- pierwszy krok do sukcesu. IP: *.sferanet.pl 06.07.10, 10:57 Po pewnym czasie postanowiłam powrócić do tematu ostatniego szkolenia Briana Tracy. Wiele wątków z samej konferencji nawet nie zdążyłam poruszyć. Na niektórych tematach już częściowo skupiłam się w jednym z wcześniejszych artykułów. Teraz pora na wątki, które szczególnie zwróciły moją uwagę. W naszym społeczeństwie dość często wyczuwamy nastroje zniechęcenia i jakiegoś narodowego buntu. Zwróćmy uwagę, że pewne zachowania już w jakiś sposób wpisały się w obraz naszego społeczeństwa. Z reguły w momencie, gdy zupełnie przypadkowo na chodniku, w pociągu, na peronie, czy też pod teatrem spotykamy jakieś osoby i przysłuchując się ich rozmowom- „cześć, co u Ciebie słychać, jak się masz?”– słyszymy, że wszystko mogłoby wyglądać o wiele lepiej, że rutyna nas dopadła, albo że nic pozytywnego się nie dzieje w naszym życiu. Niektórzy są zdania, że to typowo polskie zachowania. Na szczęście przedstawiciele młodszego pokolenia przyjęli już styl amerykański i bez względu na to co by się w ich życiu działo dobrego, czy też złego, zawsze odpowiedzą- „I’m fine”... Dalszy ciąg artykułu dostępny pod adresem www.grandblog.pl/konferencja_szkolenie,57,_optymizm-_pierwszy_krok_do_sukcesu,53.html Zapraszam do lektury i do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ooo Samodyscyplina wymusza działanie! IP: *.sferanet.pl 13.07.10, 13:24 Samodyscyplina to kolejna cecha, na którą zwrócił uwagę Brian Tracy. Choć wcześniej omawiałam wiele innych tematów poruszonych podczas ostatniego seminarium to jednak doszłam do wniosku, że i również ta cecha zasługuje na uwagę. Samodyscyplina jest jednym z niezbędnych elementów w procesie dochodzenia do sukcesu. Jeśli nasz wewnętrzny głos nas zawodzi i nie mobilizuje do regularnego działania to istnieje taka szansa, że niczego w życiu nie osiągniemy. Możemy pożegnać się z założonymi przez nas celami. Jeżeli nie mamy w sobie samodyscypliny, którą tak naprawdę sami możemy w sobie wypracować i którą sterujemy, to można powiedzieć, że dobrowolnie skazujemy siebie na porażkę. A przecież tego chyba nie chcemy? Zatem jak należy się zdyscyplinować i jak zmusić wewnętrznego strażnika, aby nieustannie motywował nas do działania? Trudno powiedzieć co zrobić, żeby zmusić się do działania, tak samo trudno wypracować w sobie samodyscyplinę, która już z samej definicji przypomina o wewnętrznym rygorze, punktualności i regularnej pracy, w tym przypadku pracy nad samym sobą. Już w jednym z artykułów pytałam- co zrobić by osiągnąć sukces? Odpowiedź jest bardzo prosta- zdyscyplinuj się! Ciąg dalszy artykułu dostępny pod adresem www.grandblog.pl/konferencja_szkolenie,57,samodyscyplina,57.html Zapraszam do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor1 Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.sferanet.pl 20.08.10, 08:38 Zaczęło się całkiem prozaicznie. Gromadziłam informacje do napisania artykułu. Materiał dziennikarski w pewnym sensie miał nawiązywać do finansów. Badałam funkcjonowanie firm zajmujących się finansami i ubezpieczeniami, a także firm pośredniczących w tej branży. Zupełnie przez przypadek natknęłam się na stronę Novision. Wcześniej jednak postanowiłam sprawdzić jakimi cieszy się opiniami. Odwiedziłam forum, na którym spotkałam się z bardzo zróżnicowanymi komentarzami. Tak skrajne oceny działań firmy były dla mnie zaskoczeniem. I choć Novision funkcjonuje już na rynku przez wiele lat i wciąż prężnie się rozwija to jednak nasuwa się pytanie skąd tyle negatywnych opinii? Zastanawiam się też jaki właściwie jest profil ich działalności. Czy zajmuje się ona głównie finansami i ubezpieczeniami, czy też może takie określenia są dla niej krzywdzące bo firma przecież jest firmą pośredniczącą. Novision zajmuje się głównie edukacją finansowo-biznesową. Czy szkolenia jakie przeprowadza na terenie całego kraju mają pozytywny odbiór wśród społeczeństwa? Co właściwie wnoszą konferencje biznesowe, które odbywają się dość regularnie? Zastanawiam się jakie jest motto firmy, jaki oni mają cel i misję. Wypowiedzi internautów były dość mocno podzielone. Temat mnie na tyle zaintrygował, że postanowiłam pójść tropem dziennikarskim. Odwiedziłam stronę firmową Novision. Postanowiłam rozpocząć współpracę z firmą i skorzystać z ich usług. Brakowało mi wiarygodnych informacji. Chciałam zapoznać się z historią i działalnością tej instytucji. Po zalogowaniu się na stronie firmowej wypełniłam formularz zgłoszeniowy. Następnie otrzymałam zaproszenie na spotkanie, które rozwiało moje wątpliwości. Wciąż jednak brakowało mi szerszej wiedzy. Przestałam korzystać ze źródeł niewiarygodnych. Postanowiłam sama dotrzeć do informacji, które są dla mnie niezbędne. Teraz krok po kroku rejestruję wszystkie dane. Powoli zapoznaję się z działaniami firmy. W najbliższym czasie mam zamiar wziąć udział w konferencji otwartej firmy Novision. Relację ze spotkania znajdziecie Państwo na stronach bloga. Zapraszam do dialogu na blogu finansowym. www.grandblog.pl/wstep,14,jak_sie_zaczelo,6.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor1 Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.sferanet.pl 28.09.10, 12:07 Kto z nas nie pamięta dźwięku wpadających do skarbonki monet, które najczęściej przeznaczane były na różne przyjemności beztroskiego dzieciństwa. Niektórym zapewne przypomina się obrazek z dawnych lat- „kolorowa skarbonka”, do której wrzucaliśmy monety pochodzące z kieszonkowego od rodziców lub z okazji urodzin, imienin i świąt od dziadków, braci, czy też wujków. Również szkoły od samego już początku starały się wypracować w nas nawyk oszczędzania w postaci bankowych książeczek oszczędnościowych, na które dzieci regularnie wpłacały zaoszczędzoną przez siebie kwotę. Pewnie wspominacie tamte czasy z uśmiechem na twarzy. Tego typu zabiegi w tak młodym wieku to doskonałe doświadczenie, które pomogło nam zrozumieć mechanizm budowania kapitału. Bo najważniejsze jest właśnie to, by od jak najmłodszych lat wykształcić w sobie nawyk oszczędzania pieniędzy. W latach 80. rodzice wyposażali swoje pociechy w książeczki oszczędnościowe, czy też specjalne lokaty długoterminowe. W dzisiejszych czasach sytuacja znacznie się zmieniła. Często zdarza się tak, że młodzi ludzie na własny rachunek już wcześniej, w trakcie szkoły zaczynają zarabiać swoje pierwsze pieniądze, które lokują w bezpiecznych i sprawdzonych instytucjach. Sami dążą do tego, by w myśl złotej zasady- „od zera do milionera”, na ich kontach sumy powiększały się o kolejne zera. Od zawsze wpajano nam, że pieniądze należy oszczędzać i zawsze trzeba coś odłożyć na „czarną godzinę”. Należy budować zaplecze finansowe już od najmłodszych lat po to, by po latach zebrać jeszcze więcej owoców. Jak do tego doprowadzić i w jakim najlepiej pójść kierunku by zapewnić sobie w przyszłości stabilizację finansową? Czasy znacznie się zmieniły. Coraz częściej obserwujemy zjawisko omijania banków, które również kuszą swoich klientów ciekawymi ofertami w postaci różnego rodzaju kredytów, kont, pożyczek, kart kredytowych, albo samych lokat krótko, czy też długoterminowych. Ludzie myśląc o przyszłości nie tylko swojej, ale przede wszystkim swoich dzieci, coraz chętniej jednak przystępują do różnego rodzaju Towarzystw Ubezpieczeniowych, które w swojej ofercie mają długoterminowe programy oszczędnościowo- ubezpieczeniowe i które są w stanie zaoferować osiągnięcie znacznego zysku w długim terminie. Dość ciekawy wachlarz ofert proponuje nam szwedzka firma Skandia działająca na naszym rynku już od 10 lat, której produkty możemy nabyć za pośrednictwem firmy Novision. Wykupienie polisy na życie to coraz popularniejsza forma zabezpieczenia na przyszłość. Tego typu forma zabezpieczenia finansowego przeznaczona jest dla osób, które z góry mogą pozwolić sobie na zamrożenie znacznej kwoty pieniędzy na wiele lat i dlatego musi to być decyzja bardzo dobrze przemyślana.. W życiu różnie bywa i nigdy przecież nie wiadomo kiedy i gdzie może nam się przydać suma, z której nie możemy skorzystać przez najbliższych 15, a nawet i 30 lat. Na rynku finansowym mamy wiele ciekawych rozwiązań i każdy z Was zapewne ma jakieś ciekawe propozycje. Jedno jednak jest pewne i wciąż nieustannie przez wiele lat nasuwa się ten sam wniosek- oszczędzajmy, bo zabezpieczenie finansowe jest równie ważne dla każdego z nas. Nieustannie należy myśleć o przyszłości i o tym co może się wydarzyć za rok, dwa lub za 15 lat. Na czym właściwie polega proceder oszczędzania i jakiego rodzaju polisę na życie najlepiej nabyć w Towarzystwach Ubezpieczeniowych- na te i podobne pytania znajdziecie odpowiedź już niedługo. Przegląd firm wraz z najciekawszymi ofertami już wkrótce na stronach grandblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor1 Oszczędzać, czy nie oszczędzać? IP: *.sferanet.pl 28.09.10, 12:24 Kto z nas nie pamięta dźwięku wpadających do skarbonki monet, które najczęściej przeznaczane były na różne przyjemności beztroskiego dzieciństwa. Niektórym zapewne przypomina się obrazek z dawnych lat- „kolorowa skarbonka”, do której wrzucaliśmy monety pochodzące z kieszonkowego od rodziców lub z okazji urodzin, imienin i świąt od dziadków, braci, czy też wujków. Również szkoły od samego już początku starały się wypracować w nas nawyk oszczędzania w postaci bankowych książeczek oszczędnościowych, na które dzieci regularnie wpłacały zaoszczędzoną przez siebie kwotę. Pewnie wspominacie tamte czasy z uśmiechem na twarzy. Tego typu zabiegi w tak młodym wieku to doskonałe doświadczenie, które pomogło nam zrozumieć mechanizm budowania kapitału. Bo najważniejsze jest właśnie to, by od jak najmłodszych lat wykształcić w sobie nawyk oszczędzania pieniędzy. W latach 80. rodzice wyposażali swoje pociechy w książeczki oszczędnościowe, czy też specjalne lokaty długoterminowe. W dzisiejszych czasach sytuacja znacznie się zmieniła. Często zdarza się tak, że młodzi ludzie na własny rachunek już wcześniej, w trakcie szkoły zaczynają zarabiać swoje pierwsze pieniądze, które lokują w bezpiecznych i sprawdzonych instytucjach. Sami dążą do tego, by w myśl złotej zasady- „od zera do milionera”, na ich kontach sumy powiększały się o kolejne zera. Od zawsze wpajano nam, że pieniądze należy oszczędzać i zawsze trzeba coś odłożyć na „czarną godzinę”. Należy budować zaplecze finansowe już od najmłodszych lat po to, by po latach zebrać jeszcze więcej owoców. Jak do tego doprowadzić i w jakim najlepiej pójść kierunku by zapewnić sobie w przyszłości stabilizację finansową? Czasy znacznie się zmieniły. Coraz częściej obserwujemy zjawisko omijania banków, które również kuszą swoich klientów ciekawymi ofertami w postaci różnego rodzaju kredytów, kont, pożyczek, kart kredytowych, albo samych lokat krótko, czy też długoterminowych. Ludzie myśląc o przyszłości nie tylko swojej, ale przede wszystkim swoich dzieci, coraz chętniej jednak przystępują do różnego rodzaju Towarzystw Ubezpieczeniowych, które w swojej ofercie mają długoterminowe programy oszczędnościowo- ubezpieczeniowe i które są w stanie zaoferować osiągnięcie znacznego zysku w długim terminie. Dość ciekawy wachlarz ofert proponuje nam szwedzka firma Skandia działająca na naszym rynku już od 10 lat, której produkty możemy nabyć za pośrednictwem firmy Novision. Wykupienie polisy na życie to coraz popularniejsza forma zabezpieczenia na przyszłość. Tego typu forma zabezpieczenia finansowego przeznaczona jest dla osób, które z góry mogą pozwolić sobie na zamrożenie znacznej kwoty pieniędzy na wiele lat i dlatego musi to być decyzja bardzo dobrze przemyślana.. W życiu różnie bywa i nigdy przecież nie wiadomo kiedy i gdzie może nam się przydać suma, z której nie możemy skorzystać przez najbliższych 15, a nawet i 30 lat. Na rynku finansowym mamy wiele ciekawych rozwiązań i każdy z Was zapewne ma jakieś ciekawe propozycje. Jedno jednak jest pewne i wciąż nieustannie przez wiele lat nasuwa się ten sam wniosek- oszczędzajmy, bo zabezpieczenie finansowe jest równie ważne dla każdego z nas. Nieustannie należy myśleć o przyszłości i o tym co może się wydarzyć za rok, dwa lub za 15 lat. Na czym właściwie polega proceder oszczędzania i jakiego rodzaju polisę na życie najlepiej nabyć w Towarzystwach Ubezpieczeniowych- na te i podobne pytania znajdziecie odpowiedź już niedługo. Przegląd firm wraz z najciekawszymi ofertami już wkrótce na stronach grandblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren Novision IP: *.sferanet.pl 29.09.10, 10:18 Jeżeli chcecie porozmawiać z osobami kompetentnymi to zapraszam na forum www.mlmforum.pl www.forumprzedsiebiorczosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor1 Re: Novision IP: *.sferanet.pl 29.09.10, 10:36 Skoro tyle pytań to może najlepiej od razu skierować się do źródła i zapytać pod tym adresem: www.novision.pl Odpowiedz Link Zgłoś
netmentor13 Czy pośrednicy finansowi przetrwali kryzys? 04.10.10, 13:18 Choć agenci doradztwa finansowo- ubezpieczeniowego mogą już chyba spokojnie odetchnąć z ulgą to jednak skutki pokryzysowe na rynku finansowym są jeszcze zauważalne. Trudno powiedzieć jakie straty poniosły Towarzystwa Ubezpieczeniowe, a wraz z nimi firmy pośredniczące w branży finansowo- ubezpieczeniowej. Deficyt finansowy dopadł wiele firm, korporacji i przedsiębiorstw. Cały rynek poniósł straty, a wraz z nim branża finansowo- ubezpieczeniowa. Czy teraz możemy powiedzieć, że to najlepsza pora na „podnoszenie się” po kryzysie? Wszystko wskazuje na to, że powoli wychodzimy z niekorzystnej dla nas strefy. Właściwie można by się zastanowić, kto tak naprawdę poległ w ciemnym okresie, a kto wypłynął na powierzchnię ? www.grandblog.pl/posrednik,61,czy_posrednicy_finansowi_przetrwali_kryzys,49.html Giełdowa bessa, która trwała przez cały okres 2008 roku oczywiście nie pozostała bez wpływu na wyniki największych towarzystw oferujących polisy ubezpieczeniowe. Skutki tego co wydarzyło się w 2008 roku miały silny wpływ na działalność pośredników finansowo-ubezpieczeniowych takich jak Open Finance, Novision, Expander, Provida, czy wielu innych mniejszych podmiotów. Choć kryzys uderzył w rynek doradztwa finansowego i był to okres żmudny, mozolny i martwy to jednak niektóre z firm mogą pochwalić się całkiem dużymi sukcesami. Wobec wielu przeszkód spowodowanych trudną sytuacją na rynku firmy musiały stoczyć ostrą walkę o klienta. W przypadku sprzedaży polis na życie typu Unit- Linked zaobserwowano znaczny spadek, a nawet odejście i rezygnację z tych polis. Żeby jednak choć w minimalnym stopniu przybliżyć obraz strat poniżej przedstawiamy kilka danych. W ciągu omawianego okresu WIG spadł o 51,2 proc. Przypis składki towarzystw, które w ofercie mają głównie lub wyłącznie polisy unit-linked zmniejszył się średnio o 56,3 proc. Przychody Aegon TU na Życie były mniejsze o 67,2 proc. W Skandii Życie TU spadek był rzędu 58,7 proc., a jeśli chodzi o HDI-Gerling TUnŻ – o 43,5 proc. Mniejszy przypis składki brutto sprawił, że zakłady ubezpieczeniowe spadły w rankingu największych firm, co ma znaczenie marketingowe. Najbardziej ucierpiał Aegon, który na koniec 2008 r. był na pozycji 12., a jeszcze rok wcześniej stał na podium, zajmując trzecie miejsce. Skandia spadła z pozycji 8. na 16., a HDI-Gerling z 15. na 19. To wszystko miało negatywny wpływ na rynek i na cały obraz po podnoszeniu się z wielkiego pokryzysowego gruzowiska. Przedstawiciele towarzystw zapewniają, że nie zauważają już masowej ucieczki klientów od polis unit-linked, a obraz nawet dość mocno się zmienia. Jak zatem sytuacja klaruje się na polskim rynku finansowym po okresie kryzysowym? Na te i podobne pytania zapewne odpowiemy sobie już wkrótce. Należy wziąć pod uwagę fakt, że nie wszystkie firmy poniosły straty. Niektóre Towarzystwa Ubezpieczeniowe i firmy pośredniczące, które trzymały się mocno obranego kierunku działalności podniosły swoją pozycję i sprzedaż. Wyraźnie obserwujemy wzrost ilości zawieranych przez nich nowych programów ubezpieczeniowo-inwestycyjnych oraz wysokie wpłaty do już istniejących. Pozycje zakładów ubezpieczeniowych na listach rankingowych zaczynają się podnosić wraz ze wzrostem nowych aktywów ich klientów. Takie zjawisko dostrzegamy również w przypadku firm pośredniczących, jak choćby Novision, która znacznie wzmocniła swoją pozycję nawet w najgorszym okresie dla rynku finansowego. Należy zatem zapytać, czy „kryzys jest taki wielki jak go malują”? Odpowiedz Link Zgłoś
hiekws Re: Oszczędzać, czy nie oszczędzać? 23.12.14, 03:03 Najlepszy sposób na oszczędzanie: golden-line.com.pl/rezerwa "Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci. Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania 1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/ 2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/ Po sprawie wygranej przeciwko Generali: twojakasa.com.pl/finanse/po-sprawie-przeciwko-generali/ ponad 50 mln zł kary dla firm oferujących polisy inwestycyjne: twojakasa.com.pl/finanse/ponad-50-mln-kary-dla-firm-oferujacych-polisy-inwestycyjne/ Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/ 3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów. Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/ Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/ Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie: golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/ Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę. Zakup metali szlachetnych tutaj: golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych ***Uwaga*** Potrzebujesz pilnie pieniędzy lub znasz kogoś kto chce zarobić w jeden dzień ( jednorazowo ) nawet ponad 1000 zł bez wkładu własnego i polecania. lub pilnie potrzebuje np. gotówki to prześlij mu tę stronę: twojakasa.com.pl/darmowa Takie możliwości daje branża finansowa i jest to prawdopodobnie najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy w Polsce przez internet. Jeśli twój klient nie może spłacić dlugu to wyślij mu ten sposób, a dodatkowo możesz na tym zarabiać!" Więcej na emailu: bankwmlm@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metamorfoza ...MLM IP: *.sferanet.pl 06.10.10, 15:06 Gdzie można zdobyć wiedzę na temat systemu MLM w naszym kraju? Choć wiele firm funkcjonuje w oparciu właśnie o ten system, to wciąż wiele osób nie ma nawet pojęcia na temat funkcjonowania Multi Level Marketingu. Czy MLM został zaakceptowany przez nasze społeczeństwo i jak mają się do tego firmy przeprowadzające szkolenia na terenie całego kraju? Czy ludzie chętnie dokształcają się w tym temacie i czy istnieje szansa na to, żeby MLM na przełomie lat został zaakceptowany w naszym kraju? Choć doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że w kraju funkcjonuje wiele firm działających w oparciu o system Multi Level Marketing, to jednak wciąż spotykamy się z dużą dezaprobatą ze strony społeczeństwa. Dlaczego tak się dzieje? Niestety system MLM wciąż niesłusznie kojarzony jest z piramidą finansową. Z biegiem lat mam wrażenie, że jednak wzrasta zainteresowanie nowoczesnym, bo tak możemy mówić o MLM, systemem pracy. Młodzi ludzie coraz częściej zakładają własne firmy działające w oparciu o marketing wielopoziomowy. Zastanawiające jest jednak to skąd ludzie mają czerpać wiedzę na ten temat. Z ciekawości postanowiłam zbadać sytuację panującą na polskich uczelniach- czy są one w stanie zaproponować studentom kursy, szkolenia, a może studia podyplomowe z dziedziny MLM-u? Choć Multi Level Marketing właściwie nie został zaakceptowany przez nasze społeczeństwo, to jednak w Stanach Zjednoczonych, czy też w Niemczech przyjął się już wiele lat temu i tam też doskonale funkcjonuje. Często jednak nie zdajemy sobie sprawy z tego, że właściwie już niemal na każdym kroku, świadomie czy też nieświadomie, korzystamy z usług wspomnianego systemu. Szereg banków, szkół językowych i wiele różnych innych instytucji działa w oparciu o system MLM, w celu przyciągnięcia i pozyskania kolejnego klienta. Od dłuższego już czasu staram się pogłębić ten temat i coraz częściej dochodzę do wniosku, że wciąż jeszcze wiele przed nami, bo nasza wiedza w tym temacie wciąż nie jest wystarczająca. Czym jest MLM i jak funkcjonuje ten system w naszym kraju? O tym wspominałam już w jednym z wcześniejszych artykułów. www.grandblog.pl/inne_artykuly,58,czym_jest_mlm,38.html Zastanawiam się co z tymi, którzy chcieliby w przyszłości zająć się finansami i z tymi, którzy chcieliby założyć własne firmy o charakterze MLM-owym.? Czy mają oni szansę na wzbogacenie swojej wiedzy w tym temacie? Okazuje się, że uczelnie dopiero zastanawiają się nad rozszerzeniem swojego programu, a wiele firm, tak jak Novision, już od wielu lat przeprowadza szkolenia biznesowe na terenie naszego kraju. Okazuje się jednak, że możemy być optymistami, bo MLM wciąż prężenie się rozwija i ma duże szanse na poprawę kondycji opiniotwórczej. Choć przeglądając liczne fora internetowe najczęściej spotykamy się z dużą krytyką, a nawet i atakiem skierowanym bezpośrednio w firmy działające w oparciu właśnie o ten system, to jednak postanowiłam zbadać ten problem i zadać kilka pytań osobom, które mogłyby nam trochę więcej na ten temat powiedzieć. System MLM różnie jest oceniany i chyba nigdy tak naprawdę nie został przyjęty przez obywateli naszego kraju, to jednak ma coraz większą szansę na akceptację ze strony społeczeństwa. Już w najbliższym czasie będziecie mogli zapoznać się z krótkim wywiadem jaki przeprowadzę z jednym z ekspertów z tej dziedziny…Relacja już wkrótce na grandblogu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiande Zapraszamy do wpółpracy w TianDe 14.10.12, 20:12 Dołącz do nas i zbuduj swój własny biznes. Z firmą TianDe zyskujesz możliwość zarabiania dodatkowych pieniędzy lub pracy na stałe. Nasze wysokiej jakości produkty łączą to co najlepsze w naturze z najnowocześniejszymi rozwiązaniami naukowymi. Z racji tego, iż firma dopiero wchodzi na polski rynek będziesz jedną z pierwszych osób u której można kupić wspomniane produkty! W pewnym etapie życia, wielu z nas zadaje sobie pytania: Czy moja praca w 100% daje mi satysfakcję i zachęca do dalszego rozwoju? Czy spełniam się zawodowo? Czy zarabiam tyle, ile naprawdę bym chciał? Czy warto pracować całe życie u kogoś? TianDe to nie tylko kosmetyki- to szansa na duży zarobek, który może diametralnie odmienić Twoje życie. Dlaczego warto zostać dystrybutorem TianDe? - jesteś całkowicie niezależny , ty decydujesz z kim pracujesz w korzystnym dla Ciebie wymiarze czasu - firma nieustannie się rozwija ,z myślą o nas tworzy nowe programy motywacyjne, dzięki temu nasza praca jest dodatkowo wynagradzana - brak limitu zamówień i obowiązku comiesięcznego ich składania - prowizja z obrotu struktury aż do 37% - możliwość otrzymania dodatkowych premii do 15% - zarabiasz 54% na marży, co daje spory zysk na produkcie - produkty TianDe ze względu na jakość pozwolą Ci osiągnąć sukces - budujesz swoją grupę dystrybutorów, nie tylko w kraju ale i poza jego granicami - dysponujesz licznymi materiałami marketingowymi, niezbędnymi do pracy - wypisując się do firmy TianDe nie ponosisz żadnych kosztów - firma weszła na rynek w tym roku dlatego warto spróbować swoich sił w czymś nowym! Współpracując z TianDe masz 3 możliwości: - oszczędzasz kupując taniej produkty dla siebie i rodziny - zarabiasz na sprzedaży- zysk bezpośredni 54%- polecając produkty znajomym i klientom - budujesz swój własny biznes zapraszając innych do współpracy, dzięki czemu masz możliwość osiągać zarobki rzędu kilku, kilkudziesięciu tysięcy złotych. Jako dystrybutor firmy TianDe możesz dowolnie kierować swoją karierą! Jeśli jesteś zainteresowany współpracą z firmą TianDe, odwiedź naszą stronę lub zadzwoń! Chętnie pomożemy Ci w budowaniu Twojego biznesu, odpowiemy na wszystkie pytania i doradzimy. Spróbuj ! Przekonaj się, że warto i ciesz się osiągniętym sukcesem, dlatego nie czekaj i zdecyduj już dziś! Czym szybciej się zgłosisz tym większa szansa na Twój sukces! Więcej na: www.tian-de.pl e-mail: kosmetyki@tian-de.pl tel. 661 147 383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zapraszamy do wpółpracy w TianDe IP: 193.200.51.* 22.05.13, 18:50 Kto jeszcze chce dodatkowo zarobić pijąc kawę z królem ziół czyli ganodermą? U nas zarabiamy na sieci klientów pijących zdrową kawę. Żadne pakiety, stabilna firma. Wprowadzam nowy biznes kawowy sieci firmy z Azji, która istnieje 20 lat na rynku. W Polsce nie ma jeszcze nawet 1000 dystrybutorów, na świecie ponad 5 mln. Kawa lecznicza z ganodermą, leczniczym grzybem. Poszukuję ambitnej osoby do współpracy. W każdy czwartek o 19.30 prezentacja biznesu on-line www.dxnpolska.com logowanie w zakładce BLOG. ZAPRASZAM NA SPOTKANIE BIZNESOWE WARSZAWA 25 CZERWIEC HOTEL MDM, Plac Konstytucji godz.19.00 z najwybitniejszym liderem europejskim.Degustacja 7 gatunków alkalicznej kawy. Wstęp wolny. Pozdrawiam Anna Binek Lider DXN Polska tel.505 126 491 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novision Cała prawda o Novision? IP: *.sferanet.pl 11.10.10, 15:25 Novision….opinie Wracając do tematu sprzed miesięcy, w końcu mogę przedstawić wstępne wytyczne w sprawie zamieszania panującego na forach internetowych odnośnie firmy Novision. Przez dłuższy okres śledziłam wiele stron, portali finansowych i popularnych for dyskusyjnych, na których można zapoznać się z niewiarygodnymi zapisami rozmów internautów na tematy związane z działalnością firmy Novision. Choć już wiele miesięcy temu zostałam zainspirowana różnymi nieprawdziwymi informacjami na temat firmy finansowo- ubezpieczeniowej, to dopiero po wielu miesiącach mogę podać jakieś wstępne ustalenia. Jednoznacznie muszę stwierdzić, iż wątki rozpoczynane przez Internautów na temat tej właśnie firmy najczęściej inicjowane są przez konkurencję, która najczęściej pod płaszczem anonimowych wypowiedzi pozwala sobie na szerzenie nieprawdy na temat Novision. Doszukując się różnych informacji na tematy związane z tą właśnie firmą próbowałam odnaleźć elementy sensacji, których rzekomo nie dostrzegłam. Ukrywając się za kulisami firmy udało mi się uzyskać wiele informacji, które znacznie odbiegają od tego z czym wcześniej zapoznałam się w Internecie. Szukając różnych danych na temat Novision często można było wyczytać, że to przykład typowej piramidy finansowej, działającej w nielegalny sposób na prawach sekty. Stanowczo muszę poinformować wszystkich zainteresowanych, że to kompletna nieprawda. Firma Novision już od wielu lat działa w oparciu o legalny system Multi Level Marketing, który cieszy się coraz większą popularnością i poparciem w naszym kraju. Choć na początku budził i w wielu środowiskach wciąż budzi duże kontrowersje, to wszystko wskazuje na to, że działalność tego typu systemu w naszym kraju cieszy się coraz większym powodzeniem. Wiele firm o podobnych korzeniach, działających w oparciu o system MLM działa w konspiracji, w bardzo nieetyczny sposób oczerniając działania firm wiodących na rynku finansowo- ubezpieczeniowym. Niestety z takim zjawiskiem spotykamy się w przypadku firmy Novision, która zupełnie niewinnie wrzucona została do wora spraw tajemnych. Należy zwrócić uwagę, że firma Novision działa na rynku finansowym już od początku lat 90. i wciąż prężnie się rozwija, o czym świadczą całkiem imponujące osiągnięcia. W najbliższym czasie dowiecie się więcej na ten temat. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor1 Mądra Bogata Kobieta IP: *.sferanet.pl 19.10.10, 15:00 Czy kobieta potrafi zarządzać swoimi pieniędzmi? Czy wciąż obowiązuje stereotyp słabej kobiety, u boku mężczyzny? Obraz współczesnej kobiety znacznie różni się od tego sprzed lat. W dzisiejszych czasach kobieta jest silna, przedsiębiorcza i dąży do niezależności finansowej. Niektórzy mogliby powiedzieć, że to całkiem feministyczne stwierdzenie. Jednak to nieprawda. Bo co dziwnego w tym, że kobieta chce być w pełni niezależna w trosce o własną przyszłość, a przede wszystkim przyszłość swoich dzieci? Warto zwrócić uwagę na fakt, że czasy znacznie się zmieniły i kobiety niejako zostały zmuszone do tego, by przejąć ster i wypłynąć w kierunku niezależności… Kilka dni temu otrzymałam zaproszenie na konferencję finansową w ramach projektu „Niezależna Kobieta”. Konferencja przeznaczona była dla kobiet, które chcą przejąć całkowitą kontrolę nad swoim życiem… Przyznam, że po raz pierwszy udało mi się wziąć udział w konferencji adresowanej tylko i wyłącznie do publiczności damskiej. Konferencja z cyklu „Niezależna Kobieta” to pierwsze inauguracyjne spotkanie w ramach tego projektu. Spotkanie odbyło się w Hotelu Oleckim w Rybniku. Głównym organizatorem i inicjatorem programu Przedsiębiorcza Kobieta jest Pani Agnieszka Czernecka- jeden z Dyrektorów Organizacji Novision. Warto podkreślić, że osoba prowadząca to jedna z nielicznych kobiet, która potrafiła udowodnić mężczyznom, że w świecie biznesu i finansów znajduje się miejsce również dla nas- dla kobiet. Choć wydaje się, że to wciąż mężczyźni najczęściej zajmują się finansami i inwestowaniem, to coraz częściej obserwujemy, że to właśnie kobiety próbują zająć się tą sferą i coraz lepiej im to wychodzi. „Nie chcę, aby kobiety panowały nad mężczyznami, ale nad sobą”. Zapraszam do zapoznania się z wywiadem z cyklu "Niezależna Kobieta". Wywiad dostępny pod adresem www.grandblog.pl/grand_mikrofon_ludzie_sukcesu-_wywiady,60,madra_bogata_kobieta,69.html Zapraszam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
margott23 Novison- jaka jest prawda? 13.12.10, 09:53 Wracając do tematu sprzed miesięcy w końcu mogę przedstawić wstępne wytyczne w sprawie zamieszania panującego na forach internetowych odnośnie firmy Novision. Przez dłuższy okres śledziłam wiele stron, portali finansowych i popularnych for dyskusyjnych, na których można zapoznać się z dziwnymi zapisami rozmów internautów na tematy związane z działalnością firmy Novision. Choć już jakiś czas temu zostałam zainspirowana różnymi nieprawdziwymi informacjami na temat firmy finansowo- ubezpieczeniowej to dopiero po wielu miesiącach mogę podać jakieś wstępne ustalenia. Uprzejmie informuję, iż wątki otwierane przez Internautów na licznych forach na temat Novision najczęściej inicjowane są przez konkurencję, która pod płaszczem anonimowych wypowiedzi pozwala sobie na śmiałe szerzenie nieprawdy na temat tej firmy. Doszukując się różnych informacji na tematy związane z tą właśnie instytucją, próbowałam odnaleźć ukryte elementy sensacji, których przecież się spodziewałam pod wpływem internetowych komentarzy, a których rzekomo nie dostrzegłam. Moje pytanie kieruję do tych, którzy tak regularnie i obficie dyskutują na forach internetowych na temat działania firm o podobnym profilu- na podstawie jakich informacji powstają tego typu dyrdymały o treści zakazanej, bo wyraźnie zafałszowanej? Dziwne wypowiedzi, które wyraźnie mają na celu nadszarpnięcie opinii dobrze prosperujących firm, to najczęściej typowe zabiegi ze strony konkurencji, ale nie tylko. Druga grupa internautów dbająca o „dobre” imię firmy to osoby, które zwyczajnie zbyt szybko się poddały i w akcie zemsty próbują w postaci pisania negatywnych komentarzy poprawić swoje samopoczucie. Czy to dobra droga? Na to pytanie odpowiedzcie już sobie sami. Ukrywając się za kulisami firmy Novision udało mi się uzyskać wiele informacji, które znacznie odbiegają od tego, z czym wcześniej zapoznałam się w Internecie. Szukając różnych danych na temat firmy, często można było wyczytać, że to przykład typowej piramidy finansowej działającej w nielegalny sposób na prawach sekty. Stanowczo muszę ogłosić, że to kompletna nieprawda. Firma Novision już od wielu lat działa w oparciu o legalny system Multi Level Marketing, który cieszy się coraz większą popularnością i poparciem w naszym kraju. Choć na początku budził i w wielu środowiskach wciąż budzi duże kontrowersje, to wszystko wskazuje na to, że działalność tego typu systemu w naszym kraju cieszy się coraz większym powodzeniem. Wiele konkurencyjnych firm o podobnych korzeniach, działających w oparciu o system MLM, działa w bardzo nieetyczny sposób w stosunku do firm wiodących na rynku finansowo- ubezpieczeniowym. Niestety z takim zjawiskiem spotykamy się w przypadku firmy Novision, która zupełnie niewinnie wrzucona została do wora spraw tajemnych i niezbadanych. Należy zwrócić uwagę, że firma Novision działa na rynku finansowym już od początku lat 90. i wciąż prężnie się rozwija, o czym świadczą całkiem imponujące osiągnięcia. To chyba wystarczający dowód na to, że cichy zabójca w postaci konkurencji czyha i należy to wziąć pod uwagę. W najbliższym czasie uzyskacie więcej informacji na ten temat. Zapraszam. Zapraszam na www.grandblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKZE Czy chcesz stracić swoją ulgę podatkową? IP: *.sferanet.pl 21.08.12, 09:47 Novision od dziś ma w swojej ofercie do dyspozycji nowy i w pełni wartościowy produkt jakim jest IKZE, które zapewni ci dodatkowe rozwiązanie z wykorzystaniem ulgi podatkowej! pracaczybiznes.pl/czytaj/96_Czy_chcesz_straci%C4%87_swoj%C4%85_ulg%C4%99_podatkow%C4%85? Czy chcesz stracić swoją ulgę podatkową? Jeśli nie chcesz stracić swojej ulgi podatkowej to już dziś skorzystaj z rozwiązań jakie podpowiada ci Novision. Wczoraj do Katowic przybyło ponad 220 Partnerów Biznesowych Novision, którzy odbyli szkolenie w związku z wprowadzeniem na rynek finansowy nowego produktu, jakim jest Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego (IKZE) za pośrednictwem jednego z najlepszych zespołów zarządzających funduszami akcji polskich- Legg Mason TFI S.A IKZE z funduszami Legg Mason= Tanie, Przyjazne, Efektywne, Nowoczesne! Novision od dziś ma do dyspozycji nowy i w pełni wartościowy produkt jakim jest IKZE, które zapewni ci dodatkowe rozwiązanie z wykorzystaniem ulgi podatkowej! Nie wiesz jak zadbać o swoją przyszłość finansową? Już dziś masz możliwość odkładania własnych środków finansowych na dodatkowe konto, które zapewni ci bezpieczną przyszłość finansową za pośrednictwem Novision! A to wszystko dzięki połączonej sile jaką dają nam dwa modele- Legg Mason TFI S.A. i Novision. Duet- Legg Mason TFI S.A. z Novision- "To nie tylko poszerzenie skali działalności o segment masowego klienta. Dla Novision to uzupełnienie oferty o nowy produkt- specjalne konto z pewną ulgą podatkową"- poinformował Jacek Treumann, Członek Zarządu Legg Mason TFI S.A. Jaką szansę daje to dodatkowe rozwiązanie? Czy nowy produkt wpłynie pozytywnie na rozszerzenie Twojej struktury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 16:12 nie nie pracował Odpowiedz Link Zgłoś
margott23 Sport, a biznes 13.12.10, 09:48 Zapraszam do zapoznania się z wywiadem z cyklu- "Rozmowy z ludźmi sukcesu". Tym razem wywiad z Adamem Małyszem- "Sport, a biznes". Już wkrótce wywiad ze znanym polarnikiem i podróżnikiem- Markiem Kamińskim. Zapraszam serdecznie nawww.grandblog.pl www.grandblog.pl/wywiad_z_adamem_malyszem,66,sport_a_biznes,72.html Odpowiedz Link Zgłoś
margott23 Novision Prestige 13.12.10, 09:51 Ostatnio wzięłam udział w konferencji, której głównym gościem był znany i ceniony finansista- dr Mariusz Staniszewski. Gość spotkania jest współautorem nowego produktu Novision Prestige. Portfel Modelowy Active to nowe rozwiązanie jakie proponuje nam firma Novision. www.grandblog.pl/konferencja_szkolenie,57,konferencja-_dr_mariusz_staniszewski,73.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringorie Re: Novision Prestige IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 20:26 Ostatnio byłem na rozmowie właśnie z takim przedstawicielem z NOVISION. Na ową rozmowę umówił się ze mną w hotelu już wtedy wydało mi się to dziwne, no bo co to za firma która nie ma swoich oddziałów no, ale dobra postanowiłem pójść na jak myślałem profesjonalną rozmowę kwalifikacyjną. Po przywitaniu się zadał mi jakieś jedno krótkie pytanie w stylu czy lubię pracować z ludźmi, po czym po udzieleniu prze ze mnie krótkiej odpowiedzi stwierdził, że nadaje się do tej pracy czyli mniej więcej po 2-3 minutach rozmowy. Następnie zapytał się mnie ile chciałbym, zarabiać po podaniu przeze mnie niezbyt wygórowanej sumy stwierdził, że jest mi w stanie dać dużo więcej a następnie zapytał się mnie ile jestem w stanie dać żeby zarabiać 2 tys. zł miesięcznie. Po czym kazał mi potrzymać długopis a pod nos podsunął mi coś w rodzaju formularza zgłoszeniowego na 2-dniowe szkolenie za 450 zł. Oczywiście przy tym dużo wyuczonych regułek typu: Czy chciałbym współpracować z Cezarym Pazurą ? Czy marzą mi się wyjazdy zagraniczne? itp. to tak w skrócie tyle. Oczywiście to jest tylko przedstawienie sytuacji jaka miała miejsce, ja nie oceniam czy ta firma jest rzetelna czy nie, ale ja na pewno nie będę płacił pieniędzy za jakieś szkolenia o których nic nie wiem, podobnie jak i o pracy którą miałbym wykonywać gdyż pan z którym rozmawiałem po za ewidentnie wyuczonymi regułkami nie był w stanie udzielić mi żadnych informacji, jedyny co mi odpowiedział jak go zapytałem o warunki pracy, to to, że szuka tutaj 2 kierowników regionalnych (czyli niby miałbym być kierownikiem) ale nie powiedział już czyim:). Oczywiście grzecznie podziękowałem i wyszedłem gdyż nie interesuje mnie wydawanie pieniędzy których zresztą nie mam nie wiem na co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Novision Prestige IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 14:18 Witam. Ja zupełnie inaczej rozpoczynałem swoja przygodę z Novision. To był kompletny przypadek.Pojechałem do Warszawy na spotkanie z Brianem Tracy.Choc bardzo sceptycznie podchodziłem do działań tej firmy, bo wcześniej sporo czytałem, to wtedy doszedłem do wniosku, że warto to zobaczyć na żywo. Po Tracy byłem bardzo pozytywnie nakręcony, bo mase wskazówek tam dostałem...Tam też spotkałem ciekawych ludzi. Od tamtego czasu nawet nie wieie jak wiele zmienilo sięw moim życiu. Wciąż wykonuję swój zawód a dodatkowo sobie współpracuję z Novision i ciesze się, że miałem taką możliwość. Zawsze warto się przekonać zamiast coeniać pochopnie i marudzić. Jestem Zwycięzcą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcepan Re: Novision Prestige IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.11, 09:31 Śmieszy mnie Twoja wypowiedź i szkoda, że nawet nie wiesz jak bardzo mnie to śmieszy. Współpraca z Pazurą?Na jakiej podstawie? Fałsz. Ile chciałbys zarabiać? Fałsz. Długo mógłbym jeszcze tak wymieniać. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawa novision szkolenie IP: *.sferanet.pl 20.01.12, 14:51 dZIEŃ DOBRY. Byłam niedawno na szkoleniu firmy Novision podczas którego miałam przyjemność zobaczyć gościnny występ Cezarego Pazury. "Finanse na wesoło" to bardzo ciekawy projekt. Samo szkolenie również bardzo przypadło mi do gustu. Wiele się nauczyłam, spora dawka nowej wiedzy. Zmieniło się moje myślenie na temat finansów i inwestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John W. Re: Novision pracowal ktos ? IP: *.internetunion.pl 31.01.12, 17:04 Znajomy -nazwijmy go Pan X- związał się z tą firmą. Kilka osobistych spostrzeżeń i wniosków: -Był to mój bardzo dobry kolega (taki, z którym można było konie kraść). Od kiedy zaczął jeździć na szkolenia nastąpiła totalna zmiana. Mówi,że teraz jest "Coacherem Finansowym". Stał się tajemniczy, nie mówi o szczegółach swojej pracy, a co gorsza twierdzący, że w kwestii finansów wie najlepiej; -Zgodnie z moją wiedzą współpracuje z firmą Novision rok czasu; -Samochód, którym sie porusza jest pożyczony (czarne cabrio) - bo jak twierdzi na spotkania nie może pojechać własnym poobijanym i podrdzewiałym punto (rocznik '94); -Nie wyznaje zasady savoir-vivre komórkowego, że wypada oddzwonić jeśli nie był w stanie odebrać telefonu. Wysyła natomiast wiadomości na komunikator internetowy lub z bezpłatnych bramek sms z zapytaniem co było powodem, iz dzwoniło się do niego; -Każde spotkanie to próba zrobienia ze mnie milionera i przekonywanie o słuszności jego poglądów w temacie finansów i powoływanie się na książki Trumpa i Kyosakiego. Pomijam fakt, że jeśli jest piątkowy wieczór to Pan X łapie się na tzw. sępa. Sam rewanżowej kolejki nie potrafi postawić. Raz usprawiedliwił się tym, że zapomniał pieniędzy z domu. Podczas jedego ze spotkań przy drinku pamiętne słowa Pana X:"Ludzie wykładający na Uniwersytetach ekonomicznych nie mają pojęcia o ekonomii i sa tylko teoretykami". Osobiście zastanawiam się jaką wiedzę ma ktoś po roku czasu niekończących się szkoleń oraz praktykę? Irytuje mnie też fakt obśmiewywania Profesorów w/w uczelnii, że jeżdżą tramwajami lub autobusami. Czy to coś złego? -negatywne odczucia na temat Pana X od kiedy stał się "Coacherem Finansowym" ma również kilka osób, które go znają lepiej lub mniej. Ale zgodnie z filozofią Pana X wszyscy są maruderami, nic nie chcą zrobić ze swoim życiem i nie chcą być milionerami. Od siebie dodam, że praktyczna większość to ludzie posiadający wysokie kwalifikacje w swoich dziedzinach oraz branżach (inżynierowie, prawnicy, lekarze). Niektórzy są właścicielami dobrze prosperujących firm. Ja sam pracuję dla zagranicznego koncernu i osobiście zamiast wydawać pieniądze na szkolenia, które sprawią, że będę "Coacherem Finansowym"- a tak na prawdę pionkiem "wciskającym" przy każdej okazji fundusz inwestycyjny szwedzkiej firmy na S - to wolę przeznaczyć je na rozwój własnych zainteresowań zawodowych, które jak pokazuje życie są "dobrą inwestycją". Mógłbym podać więcej przykładów, które mogą obnażyć sposób pracy i działania "współpracowników" firmy NoV. Osobiście uważam,że to farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor79 Re: Novision pracowal ktos ? 21.02.12, 13:33 Novision PRESTIGE – Fundament Twojej przyszłości produkt dostępny wyłącznie poprzez sieć dystrybucji NOVISION Korzystając z wieloletniego doświadczenia i obserwacji polskiego rynku usług finansowych powstał unikatowy produkt inwestycyjno-oszczędnościowy stworzony na bazie współpracy Skandii Życie TU S.A. oraz Novision Sp. z o.o. pod marką Novision Prestige. Novision Prestige to propozycja dla wymagających klientów, którzy mogą regularnie odkładać większe środki finansowe i chcieliby jednocześnie efektywnie pomnażać swój kapitał bez angażowania własnego czasu. Jest to program inwestycyjny, który w zależności od Twoich potrzeb pomoże Ci: • Zadbać o Twoje bezpieczeństwo na emeryturze, • Sfinansować wykształcenie dziecka i zapewnić mu łatwiejszy start w dorosłe życie, • Zdobyć środki na realizacje Twoich marzeń, pasji i planów, • Zabezpieczyć przyszłość Twoich najbliższych, • Skutecznie pomnożyć Twoje nadwyżki finansowe. Podstawowe wyróżniki rozwiązania Novision Prestige to: • Gotowe strategie inwestowania, • Niskie opłaty, • Kontrola zainwestowanych środków poprzez serwis on-line, • Profesjonalne zarządzanie portfelem inwestycyjnym, • Korzyści prawno-podatkowe dzięki konstrukcji polisy inwestycyjnej, Novision Exclusive W ramach rozwiązania Prestige powstał również wraz z firmą Skandia i Noble Fund TFI S.A. ekskluzywny portfel inwestycyjny ACTIVE PM6, zarządzany przez zespół specjalistów z Noble TFI S.A. pod kierownictwem dr Mariusza Staniszewskiego. Jest to gotowe rozwiązanie inwestycyjne z dostępem do wielu, ściśle wyselekcjonowanych funduszy o różnym stopniu ryzyka. Inwestując w Portfel Modelowy Active korzystasz z wiedzy i doświadczenia profesjonalnych zarządzających, którzy, za Ciebie dokonują analizy aktualnej sytuacji rynkowej i podejmują złożone decyzje inwestycyjne. Bez angażowania własnego czasu Twoje pieniądze są zarządzane przez najlepszych na rynku specjalistów. „Przygotowany wspólnie przez Noble Funds TFI oraz Skandię produkt Novision Prestige jest świetnym długoterminowym rozwiązaniem inwestycyjnym, w którym mój zespół Doradztwa zdejmuje z Państwa obowiązek śledzenia nie tylko bieżących ale i przewidywania przyszłych tendencji w gospodarce światowej oraz na rynkach kapitałowych. W oparciu o te analizy będziemy odpowiednio konstruować skład Portfela i dołożymy wszelkich starań, aby przyniósł on w długim terminie jak najlepsze rezultaty. Jest to produkt, który mogę Państwu polecić” Dr Mariusz Staniszewski Prezes Noble Funds TFI S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
pracaczybiznes Złote czasy nadchodzą! 25.07.12, 11:30 ZŁOTE CZASY NADCHODZĄ! pracaczybiznes.pl/czytaj/90_Z%C5%81OTE_CZASY_NADCHODZ%C4%84! Zawirowania na światowych rynkach finansowych i towarzysząca im niepewność wzbudzają niepokój o przyszłość i bezpieczeństwo. Politycy zdają się być zagubieni i niepewnie sterują gospodarkami na wzburzonych wodach ekonomii. Przeciętny obywatel, jak i całe społeczeństwo coraz dotkliwiej odczuwa tego skutki. Co robić w tak niepewnych czasach? Rozwiązaniem jest prostota i powrót do najbardziej sprawdzonych i najpewniejszych sposobów radzenia sobie z niepewnością. Po co Ci papierowe pieniądze lub ich odpowiedni zapis w elektronicznym systemie bankowym? Po co Ci niepewna waluta, która z dnia na dzień staje się coraz mniej warta? Zamień i zabezpiecz swój majątek, swój kapitał w czystym, fizycznie posiadanym złocie. Rozwiązaniem jest nowy produkt firmy NOVISION- NoviGold. Nieważne jest ile masz pieniędzy, ważne, aby każdą ilość, którą posiadasz zamienić na złoto, które bezpiecznie przechowywane w skarbcu lub na żądanie dostarczane prosto do Ciebie, zapewni Ci spokój i bezpieczeństwo. Kiedy na morzach szaleją burze, a sztormowe fale chcą roztrzaskać Twój okręt, wpłyń z NoviGold do bezpiecznej zatoki, aby w spokoju przeczekać burzliwe czasy. NOVISION zawsze znajduje dobre rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
pracaczybiznes Praca czy Biznes 25.07.12, 11:32 Zapraszam do nowego serwisu pracaczybiznes.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Praca czy Biznes IP: *.ip.mgk.pl 08.08.12, 23:11 Od września rusza biznes mlm Familo w którym każdy bez żadnego wkładu może zarabiać naprawdę duże pieniądze na zakupach codziennych "spożywczych" To jest przełom ekonomi a w tym biznesie możemy być na samym początku. Firma ma w zamiarach przejąć 10% rynku polskiego a potem ruszy na europe. W tym mlm niczego nie sprzedajesz tylko sam dla siebie kupujesz zwykłe produkty codziennego użytku i co najważniejsze zarabiasz na tym. Osoby w miarę intel...... i wiedzące jak zarabiać zapraszam .www.familo.com/r/zdybi. Napisz do mnie a wyślę prezentację. zdybi.az@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Odbierz swoją ulgę podatkową! IP: 193.200.83.* 23.08.12, 09:19 Novision od dziś ma w swojej ofercie do dyspozycji nowy i w pełni wartościowy produkt jakim jest IKZE, które zapewni Ci dodatkowe rozwiązanie z wykorzystaniem ulgi podatkowej! pracaczybiznes.pl/czytaj/96_Czy_chcesz_straci%C4%87_swoj%C4%85_ulg%C4%99_podatkow%C4%85? Czy chcesz stracić swoją ulgę podatkową? Jeśli nie chcesz stracić swojej ulgi podatkowej to już dziś skorzystaj z rozwiązań jakie podpowiada Ci Novision. Wczoraj do Katowic przybyło ponad 220 Partnerów Biznesowych Novision, którzy odbyli szkolenie w związku z wprowadzeniem na rynek finansowy nowego produktu, jakim jest Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego (IKZE) za pośrednictwem jednego z najlepszych zespołów zarządzających funduszami akcji polskich- Legg Mason TFI S.A IKZE z funduszami Legg Mason= Tanie, Przyjazne, Efektywne, Nowoczesne! Novision od dziś ma do dyspozycji nowy i w pełni wartościowy produkt jakim jest IKZE, które zapewni Ci dodatkowe rozwiązanie z wykorzystaniem ulgi podatkowej! Nie wiesz jak zadbać o swoją przyszłość finansową? Już dziś masz możliwość odkładania własnych środków finansowych na dodatkowe konto, które zapewni Ci bezpieczną przyszłość finansową za pośrednictwem Novision! A to wszystko dzięki połączonej sile jaką dają nam dwa modele- Legg Mason TFI S.A. i Novision. Duet- Legg Mason TFI S.A. z Novision- "To nie tylko poszerzenie skali działalności o segment masowego klienta. Dla Novision to uzupełnienie oferty o nowy produkt- specjalne konto z pewną ulgą podatkową"- poinformował Jacek Treumann, Członek Zarządu Legg Mason TFI S.A. Jaką szansę daje to dodatkowe rozwiązanie? Czy nowy produkt wpłynie pozytywnie na rozszerzenie Twojej struktury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracaczyBiznes Czym zajmuje się firma Novision? IP: *.sferanet.pl 28.08.12, 14:07 Firma Novision to przede wszystkim lider w klasie edukacji biznesowej, na bazie której w minionych latach powstało wiele instytucji, dla których Novision był niewątpliwym pierwowzorem. pracaczybiznes.pl/czytaj/97_Czym_zajmuje_si%C4%99_firma_Novision? Czym zajmuje się firma Novision? Firma Novision to przede wszystkim lider w klasie edukacji biznesowej, na bazie której w minionych latach powstało wiele instytucji, dla których Novision był niewątpliwym pierwowzorem. Nie należy zapominać, że wyżej wymieniona organizacja jest obecna na rynku finansowo- ubezpieczeniowym już od początku lat 90, a co za tym idzie, w ostatnich latach zdobyła sobie wielu Klientów i Partnerów Biznesowych, którzy znacznie przyczynili się do rozwoju firmy. Novision rozszerzyła swoją ofertę nie tylko o atrakcyjne produkty finansowo- ubezpieczeniowe, ale również o ciekawe programy i większe przedsięwzięcia, o których było już głośno w mediach ogólnopolskich w minionym roku. Społeczeństwo nie do końca poinformowane o aktualnych ofertach firmy, najczęściej kojarzy Novision z pakietem szkoleń biznesowych zapominając, że Novision również pośredniczy w sprzedaży produktów finansowo- ubezpieczeniowych. Firma Novision to instytucja, która już od wielu lat promuje i pośredniczy w sprzedaży produktów znanych Towarzystw Ubezpieczeniowych i ma do zaoferowania wiele atrakcyjnych rozwiązań. Warto zwrócić uwagę na fakt, że Novision ostatnio rozszerzyła swoją ofertę o kolejny produkt, jakim jest IKZE- Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego. Każdy odpowiedzialny obywatel naszego kraju na poważnie powinien zastanowić się nad swoją przyszłością finansową i już od najwcześniejszych lat pamiętać o obowiązku oszczędzania i lokowania swoich oszczędności w bezpiecznych i przynoszących jakieś korzyści na przyszłość instytucjach. Z szerokim wachlarzem unikatowych rozwiązań w postaci atrakcyjnych programów oszczędnościowych i ubezpieczeniowych wychodzi do swojego Klienta instytucja Novision. I K Z E- Wentylem bezpieczeństwa? Novision za pośrednictwem Legg Mason- jednego z największych zespołów zarządzających funduszami akcji polskich, ma do swojej dyspozycji nowy produkt, jakim jest Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego! Skorzystaj z ulgi podatkowej. Już dziś podejmij właściwą decyzję i zaplanuj swoją przyszłość finansową z Novision! Kolejny produkt Novision, również tym razem może okazać się bardzo atrakcyjnym rozwiązaniem dla swojego Klienta, który nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że teraz może skorzystać ze swojej ulgi podatkowej właśnie za pośrednictwem Novision. Warto podkreślić, że Novision w swojej ofercie ma również inne produkty, z których już od lat korzystają nasi wierni Klienci. SKANDIA - pomnażanie, -zabezpieczenie, -zachowanie wartości, -odkładanie na przyszłość AXA - ubezpieczenia na życie, -zabezpieczenie siebie i rodziny, -pewność na czarną godzinę, -zabezpieczenie majątku IKZE -ulga podatkowa, - Dziś masz- jutro możesz potrzebować! - sprawdzony Partner Legg Mason SIGNAL IDUNA- Potrzebujesz sprawnej obsługi medycznej? Nie masz wpływu na reformę służby zdrowia? Sam ją zreformuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanNOVISION Re: Czym zajmuje się firma Novision? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 08:27 czy chcesz stracić rodzinę , przyjaciół , pieniądze i popaść w długi ? Jeśli tak to dobrze wybrałeś. Firma NOVISION Ci to wszystko udostępni w miłej , niepowtarzalnej atmosferze !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracaczyBiznes T.Harv Eker presents Exclusive Novision! IP: *.sferanet.pl 02.04.13, 13:09 T.Harv Eker presents Exclusive Novision! Obudź w sobie umysł MILIONERA! „Daj mi pięć minut, a powiem ci, jaką będziesz miał finansową przyszłość!” Weź udział w seminarium ze światowym trenerem sukcesu za pośrednictwem Novision! www.pracaczybiznes.pl/czytaj/125_T.Harv_Eker_presents_Exclusive_Novision! Obudź w sobie umysł MILIONERA! „Daj mi pięć minut, a powiem ci, jaką będziesz miał finansową przyszłość!” Czy zastanawiałeś się kiedyś dlaczego nie potrafisz rozgryźć mechanizmu działania polegającego na poprawnym zarządzaniu pieniędzmi? Czy wiesz dlaczego tak wiele osób nie jest w stanie zrozumieć, co jest bezpośrednim powodem tego, że ich prywatny budżet jest skazany na nieustanne łatanie dziur? Czy myślałeś o tym by zrobić coś, aby Twoja sytuacja finansowa się zmieniła? Każdy ma szansę na swój sukces dlatego skorzystaj z okazji i już dziś zaplanuj swoją przyszłość. Weź sprawy w swoje ręce i skontaktuj się z firmą Novision, która już bezpośrednio skieruje Cię na szkolenie z jednym z największych światowych trenerów sukcesu- T. Harv Ekerem, autorem jednego z największych bestsellerów- „Bogaty, albo biedny… po prostu różni mentalnie”. Pozwól by twórca wysokiej klasy kursów sukcesu obudził w Tobie umysł Milionera, a także zidentyfikował Twój indywidualny schemat pieniędzy i skomplikowany proces, jakim jest dążenie do finansowego sukcesu. Firma Novision zaprasza już w maju na specjalne seminarium z Harv T. Ekerem do Warszawy! Więcej szczegółów u Partnerów Biznesowych Novision! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: learusso Re: T.Harv Eker presents Exclusive Novision! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 03:38 biznes XXI wieku, chcesz zarobic powazne pieniadze i zmienic cos w swoim zyciu? wystarcza checi do dzialania i otwart umysl - pomoge Ci!. wiecej info email: learusso@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: T.Harv Eker presents Exclusive Novision! IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 15:36 Harv Eker będzie w Polsce www.harveker.com.pl/aff/nowa Odpowiedz Link Zgłoś