madlena246
05.07.13, 10:13
Witam, wczoraj odwiedziło mnie dwóch przedstawicieli firmy SPECTRUM. Powoływali się na spółdzielnię, twierdzili że wszyscy lokatorzy wymieniają drzwi na przeciwpożarowe, zgodnie z wymogami unijnymi. Pokazali jeden katalog, przedstawili ofertę i cenę 1200 zł. Wszystko bardzo szybko przebiegało, moja mama zdecydowała się na podpisanie umowy, gdy tylko powiedzieli że drzwi zawierają wyciszający panel (nie znam prawidłowych określeń). Oświadczyli, że od razu należy wpłacić zaliczkę wysokości 500 zł. Na polecenie mamy, pobiegłam do bankomatu, wypłaciłam gotówkę i zapłaciłyśmy, umowa została podpisana. Jak wspomniałam wszystko to przebiegło bardzo szybko, wydawało mi się to trochę podejrzane, ale jako że nie jestem jeszcze pełnoletnia o wszystkim decydowała mama. Dziś mają przyjść montować drzwi. Teraz coś mnie tknęło i wpisałam w google nazwę firmy. W wyszukiwarce wyskoczyło mi tysiąc postów 'Uwaga na oszustów z Gniezna' (bo firma jest z Gniezna, firma, która prawdopodobnie nie istnieje). Napiszę później, jak przebiegł montaż. O ile do niego dojdzie, bo nie wiem co mam robić, czy w ogóle ich wpuszczać. Wszystkie posty w internecie pisane są na niekorzyść tej firmy. Drzwi są podobno niskiej jakości, obdrapane, bez progu..
Uwaga, przedstawiciele chodzą na terenie Miechowic !