Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!!

27.01.04, 09:51
ja tu widze, ze wszyscy wszystko czytaja tylko jakos nikt nie zauwazyl, ze
basia na czat wejsc nie moze;(
panowie... do roboty!
trza kobicie pomoc w potrzebie!
na czacie to ja juz ja za raczke poprowadze... do krzaczorow...:))
ale zanim tam wejdzie musi sobie yave... jawe... jave... czy ki cos tam...
doinstalowac chyba?:) co?:)
no!
nie spac!

a-ni-ta-ak-ty-wis-tka:))
Obserwuj wątek
    • luiza-w-ogrodzie Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 09:55
      Baska, wlaz na czat - czekam ;oD
    • ro-bert Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 10:41
      ani-ta napisała:

> ja tu widze, ze wszyscy wszystko czytaja tylko jakos nikt nie zauwazyl, ze
      > basia na czat wejsc nie moze;(

A czytac to kolezanka umie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=10378617
      Poza tym po takim enigmatycznym "dziekuje" to i jakos chec do pomocy we mnie
      gasnie ;)
      • ani-ta Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 10:57
        noszzzzz.... rob!
        no nie zauwazylam!:)))
        hehehehe...
        slowo honoru!:))

na wytlumaczenie mam tylko, ze ja czytam wybiorczo:) tylko watki kojarzace mi
        sie...:))
        ten najwyrazniej wyjatkowo niewinnie wygladal:)))) nie do scurvienia jakby to
        jutka z xurkiem powiedzieli;))))

a.:))

P.S.
        mysli sobie czlowiek, ze w ramach dobrych uczynkow oraz podniesienia wlasnego
        ego kobiecinie pomoze, watek stupostowy stworzy... w chwale sie potapla...
        podziekowania od mas zbierze....
        a tu (_!_)!
        kurza slepota plus glabiastosc wrodzona o poranku:)))

kajam sie!
        i w piers watla bije!:)))

<a pojde se banana zjem! to mi lepiej bedzie:PPP>
        • ro-bert Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 11:19
          ani-ta napisała:

> mysli sobie czlowiek, ze w ramach dobrych uczynkow oraz podniesienia
          wlasnego
          > ego kobiecinie pomoze, watek stupostowy stworzy... w chwale sie potapla...
          > podziekowania od mas zbierze....
          > a tu (_!_)!
          > kurza slepota plus glabiastosc wrodzona o poranku:)))

Eee, to nie to! Ja myslalem dokladnie tak samo :))) i tez (_!_) i to po raz
          trzeci!

A propos nieciekawych tytulow watkow. Myslisz, ze cos by pomoglo gdybym w
          kazdym z tytulow umieszczal slowo "mucha"?

• jutka1 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 11:21
            ro-bert napisał:

> A propos nieciekawych tytulow watkow. Myslisz, ze cos by pomoglo gdybym w
            > kazdym z tytulow umieszczal slowo "mucha"?
            hehehehehehehehe :)))))))))))))
            sprobowac mozesz :))))
          • ani-ta Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 11:23
            hmm...
            wiesz... na slowo "mucha" przyjda tylko wtajemniczeni... czyli jakies 99%
            forum:)
            ale na slowo... "SEX" zaliczysz 100%:)) plus dodatkowe 50% podgladaczy;)))
            i nie mow mi, ze nie mozna 150% normy wyrobic! juz daaaaawno udowdniono, ze
            jest to mozliwe:)))

a.:))
            • maja92 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 11:40
              ani-ta napisała:

> hmm...
              > wiesz... na slowo "mucha" przyjda tylko wtajemniczeni... czyli jakies 99%
              > forum:)
              > ale na slowo... "SEX" zaliczysz 100%:)) plus dodatkowe 50% podgladaczy;)))
              > i nie mow mi, ze nie mozna 150% normy wyrobic! juz daaaaawno udowdniono, ze
              > jest to mozliwe:)))
              >
              > a.:))
              Ja bym dodala "lubiezny sex" lub "zbiorowy sex" wtedy na pewno 199% normy bylo..
              ;-)))))))))))))))))))))))))
      • ertes Enigmatycznie od**** 27.01.04, 16:38
        A moze wreszcie bys sie enigmatycznie odpierdolil od tej Basi.
        Jasnie pan co mu musza dziekuje mowic. Niechcesz pomoc to nie pomogaj i sie po
        prostu zamknij.
        Pisz te swoje watusie o milosci ludzkiej. Moze chociaz raz je zastosuj wobec
        siebie.
    • basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 18:43
      No wiec wlasnie wröcilam do domu po ciezkim dniu i z przerazeniem czytam, ze
      mam problem!! Zastanawialam sie o ktörym mowa, bo problemöw mam wiele :)))
      Najpierw musze Ertesa uscisnac, ze mnie bierze w ochrone, a potem skarcic, bo
      sie nie möwi odpierdolic, tylko odstosunkowac :))))
      Robert, czy ja musze Cie za kazdym razem czule do piersi obfitej przytulac?
      Podziekowalam, mialam zamiar sie zameldowac jak bede miala dalsze dane, ale
      to moge dopiero teraz zrobic bo caly dzien jak powiedzialam, ciezko pracowalam
      celem podniesienia niemieckiej gospodarki, tzn. pojechalam z przyjaciölka do
      znanego Ertesowi slicznego Neustadt celem zrobienia shopingu. Kupowalam, az sie
      karcie kredytowej woda w chlodnicy zagotowala, ale jestem jak kazda baba w
      takiej sytuacji szczesliwa.
      Robert, w miedzyczasie sprawdzilam co sie u mnie pokazuje jak chce wejsc na
      czat, nie mam javy ladowac, tylko Microsoft Virtual Machine. Postanowilam
      poswiecic te 38 minut na ladowanie, nacisnelam enter, a tam kolejny meldunek,
      ze mam jakas CD wlozyc gdzie trzeba aby zaladowac najpier cos innego co trzeba
      wiec polozylam laske na wszystkim i czekam az przyjdzie möj Adrian, bo on
      bedzie mögl najlepiej ocenic, czy möj Rechner wogöle jest w stanie cokolwiek
      jeszcze zniesc.
      Musze wiec narazie zrezygnowac z czatowania, choc taka mam na to ochote!
      Jak tylko möj comp bedzie przystosowany do tego, zamelduje sie u Was o dalsza
      pomoc. Dzieki Anita, Robert i reszta forumowiczöw w kolejnosci
      alfabetycznej :)))
      • jutka1 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 18:57
        basia553 napisała:

> a potem skarcic, bo sie nie möwi odpierdolic, tylko odstosunkowac :))))
        wlasnie, Basiu, slusznie prawisz. I nie byl to cytat z niczego ani nikogo
        (chyba ze sobie przypomnisz z czego ten cytat??? hint hint)

> Dzieki Anita, Robert i reszta forumowiczöw w kolejnosci alfabetycznej :)))
        bardzo przepraszam, ale w kolejnosci alfabetycznej porzadek leci nie tak...

A w ogole Basiu ten Twoj komputer jest do wymiany. CD zadac coby java applet
        zainstalowac i do czatu Cie dopuscic? eeeeeeeeeeee
        Wymieniaj maszyne, i to juz, ja Ci to mowie, z tych nerw ;)

Jutka
        • basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:03
          Tak jest Jutka, Adrianek juz oczeta ma szeroko otwarte aby nabyc wszystko jak
          trza. Möj comp jest chyba z 1998, dokladnie nie pamietam, a Windows mam nawet z
          1995! A wiec weteran do wymiany! Dlatego nie robie teraz szumu o poszczegölne
          programy, bo i tak wszystko bedzie na nowo instalowane. Wlasnie mi dzis na
          zakupach psipsiöla robila wode z mözgu pröbujac mnie do leptoka (jak möwi
          Kalifornian, hehe) przekonac. I nie wiem czy to dobry pomysl, bo wtedy
          zabieralabym go nawet na urlop, a tak to drobna przerwa w tej chorobie z
          pewnoscia dobrze mi robi :))) Juz sie widze, jak na Schodach Hiszpanskich
          gawedze na forum!
          • ertes Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:16
            Kalifornian powiadasz tak mowi? hehe

To ja tez poradze leptoka :)
            Wyzsza szkola kazdy to makowka ale mozna i inne.
            Pamietasz co CJ pisal o zwojach kabli? Laptok ma te zalete ze sa w najgorszym
            wypadku dwa a w najlepszym jeden i to tylko czasami.
            • basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:25
              Wy tu wszyscy uzywacie slowa maköwka. Co to jest?
              • ertes Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:32
                www.apple.com/powerbook/ lub ogolnie: www.apple.com
                Zdecydownie najlepszy komputer osobisty.
                • basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:36
                  Nie chce wiedziec ile to cudo kosztuje! Ja jestem biedna myszka koscielna:)))
                  A dlaczego Wy to nazywacie maköwka? Rozumialabym jabluszko..
                  • ertes Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:39
                    Jesli sie nie myle to od slowa McIntosh ktore potem przerodzilo sie w Mac.
                    Tak kiedys sie te rechnery nazywaly.
                    • basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:48
                      W miedzyczasie wyslalam amilem Twoje linki do Mojego Osobistego Doradcy na
                      Ziemie Niemieckie :))) Niech sie wypowie co i jak, np. cena, co dla mnie jest
                      nie bez znaczenia.
                      Teraz mysle jeszcze o czyms takim: chyba Ty Ertesie kiedys brzydko sie
                      wyrazales o Windows, ale ja go lubie, na nim sie wychowalam, ze tak powiem.
                      Adrianek chce mi zainstalowac Windows chyba 2000. No i jak z wszystkim innym co
                      mam, rözne ekcele, lotusy i inne badziewie, ktörego chetnie uzywam. czy one by
                      sie do maköwki tez nadawaly, czy apple czy jak sie to pisze, ma wszystko swoje?
                      • ertes Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 20:05
                        Basiu jezeli zyjesz w swiecie Windows to zostan w nim.
                        Pomoc w Maku troche trudniej znalezc jak Win.

• jutka1 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:41
                    basia553 napisała:

> Nie chce wiedziec ile to cudo kosztuje! Ja jestem biedna myszka koscielna:)))
                    > A dlaczego Wy to nazywacie maköwka? Rozumialabym jabluszko..
                    Apple-Macintosh (pelna nazwa) = Mac = makowka

:)))))))))))))))))))))))))
                    Ja mam leptoka makowke i wielce sobie chwale

poza tym wiekszosc wirusow atakuje pecety, bo programy Gatesa dziurawe, a i
                    Gatesa nienawidza.... a makoweczko cichutko klik klik w kaciku i ma to w
                    nosie ..... ;)))))))
      • ro-bert Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:35
        basia553 napisała:

> Robert, czy ja musze Cie za kazdym razem czule do piersi obfitej przytulac?
        > Podziekowalam, mialam zamiar sie zameldowac jak bede miala dalsze dane, ale
        > to moge dopiero teraz zrobic bo caly dzien jak powiedzialam, ciezko
        > pracowalam

Nie Skarbie, przytulac nie musisz;)

Zdziwilem sie po prostu widzac jak po tym gdy WCZORAJ rano napisalas, ze podasz
        detale, oddawals sie po poludniu radosnej tworczosci forumowej tak jakby
        problem sie sam rozwiazal albo go w ogole nie bylo:) Coz Mißverständnis!
        Oczyma wyobrazni widzialem Cie sypiaca lzy jak grochy na clavier (zna sie te
        slowa!) ze nie mozesz sobie dac rady z tym glupim kompem ;) Teraz gdy widze, ze
        nie jest to dla Ciebie problem zycia i smierci jestem uspokojony:)

Jesli masz Win95 to rzeczywiscie pora go wymienic. Co zas do VM to jest to
        wlasnie Java.

• basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:49
          Robert, ja wczoraj chcialam to wypröbowac, ale liczylam sie ze bedzie comp na
          godzine zablokowany przez to ladowanie. Dlatego nie zaczynalam w ciagu dnia.
          • ro-bert Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 19:56
            basia553 napisała:

> Robert, ja wczoraj chcialam to wypröbowac, ale liczylam sie ze bedzie comp na
            > godzine zablokowany przez to ladowanie. Dlatego nie zaczynalam w ciagu dnia.

OK! Nie ma juz sprawy.

Co zas do Twojego problemu, to pomimo, ze "windoof" dopomina sie CD z Virtual
            Maschine (probowalas wpakowac Twoja CD z win95? tam tez to powinno byc) mozesz
            to rowniez zainstalowac z innego miejsca. Najpierw sciagnac z netu wersje VM
            dla win95, speichern a pozniej gdy komp dopomina sie o CD zmienic to na Ordner,
            w ktorym znajduje sie sciagnieta z netu Datei... oczywiscie to wszystko tylko
            przy zalozeniu, ze Ci baaardzo zalezy ;) No i jak juz pisalem lepszym
            rozwiazaniem jest nowy komp:)))
            • basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 27.01.04, 20:08
              Tak tez zrobie - nowy comp i tak w planie!
              Dzieki WSZYSTKIM za rady!
              • basia553 Ertesie, 28.01.04, 09:40
                nie chce Cie budzic, wiec Ci tylko cichutko wiadomosc wyszepcze. Otöz möj
                Osobisty Doradca, ktöry zna moje mozliwosci i moje potrzeby computerowe napisal
                mi wlasnie, ze owszem, Apple itd, ale bede musiala wszystko na nowo urzadzac i
                sie uczyc, bo wszystko to co ja mam jest zwiazane z Windows.
                Podsumowal to stwierdzeniem, ze jego zdaniem jest to dla
                mnie "überdimensioniert". A wiec bede sie tu rozgladac. Ale dzieki za rady,
                ciekawe jest czasami cos poznac czy wogöle wiedziec co w swiecie leci.
                Moze Cie tez zainteresuje co kolega napisal, ze proponowany przez Ciebie model
                kosztuje u nas ok. 1900 Euro. Jak sie to ma do Waszych cen?
                • maja92 Basiu, 28.01.04, 11:16
                  Ja mam Dell Latitude C400 i bardzo sobie chwale.
                  Maly, lekki i wygodny - wszedzie razem latamy - dziala z Windows.

Pozdrowienia,
                  • basia553 Re: Basiu, 28.01.04, 11:25
                    Sprawdze Maju czy u nas tez to jest, bo jednak zauwazylam ze rözne takie w
                    röznych krajach sa preferowane, wiec nie wiem co u nas. A tak sie znam, ze
                    pojecia nie mam nawet na czym teraz pisze! Cosik tam na Rechnerze pisze, jakies
                    literki i skröty, ale nic mi to nie möwi :))) No möwie, prawdziwy Glab jestem
                    JUTKO!!! Möj tato zreszta uzywal innego slicznego slowa: matolek!!
                    • maja92 Re: Basiu, 28.01.04, 11:34
                      Dell produkuje komputery stacjonarne i laptopy. Ja podalam Ci dane mojego
                      laptopa.
                      Z tego co sie orientuje Dell jest jedna z bardziej popularnych marek w Europie.
                      COMPAQ tez jest OK.

Nie strac glowy dla jakiejs "cud maszyny", ktorej pozniej nawet w polowie nie
                      bedziesz potrzebowala....
                      ;-)
                • ro-bert Basiu 28.01.04, 11:26
                  basia553 napisała:

> kosztuje u nas ok. 1900 Euro. Jak sie to ma do Waszych cen?

Nie wiem co masz na mysli ale 1900€ to juz naprawde stolzer Preis! Na potrzeby
                  srednio wymagajacego uzytkownika mozna znalezc juz cos za ok. 1000€ plus
                  ladny, duzy monitor ca. 400€. Pisze oczywiscie tylko o PC-tach. Na tych innych
                  sie nie znam. Racje ma Twoj znajomy z wyborem PC a nie Maka. Pomimo, ze z
                  opowiadan wiem, iz Maki sa rzeczywiscie bardzo dobre to problemy jakie
                  bedziesz miala z przestawieniem sie oraz kompatybilnoscia soft- i hardware
                  moga zepsuc Ci cala frajde z posiadania nowego kompa ;)
                  • lalka_01 Re: Basiu 28.01.04, 11:31
                    Jako zupelny laik tez sie z tym zgadzam...Poki mialam internet przez zwykly
                    modem wszystko bylam sobie w stanie sama na laptoku z jablkiem zaistalowac. Ale
                    z DSL mi sie nie udalo i juz.
                    • ro-bert Re: Basiu 28.01.04, 11:43
                      lalka_01 napisała:

> Jako zupelny laik tez sie z tym zgadzam...Poki mialam internet przez zwykly
                      > modem wszystko bylam sobie w stanie sama na laptoku z jablkiem zaistalowac.
                      Ale
                      >
                      > z DSL mi sie nie udalo i juz.

Dodam tylko (narazajac sie wszystkim wrogom Microsoft) ze Windows XP (system
                      operacyjny na aktualnie sprzedawanych PC) jest na tyle benutzerfreundlich, iz
                      ktos kto nie jest ekspertem informatycznym nie powinien miec zadnych problemow
                      z podsawowymi rzeczami. Dostep do netu konfiguruje sie sam (obojetnie czy
                      modem, ISDN czy DSL) rowniez takie sprawy jak instalacja Treiberow czy inne
                      drobnostki sa juz duuuzo lepiej zorganizowane niz w poprzednich wersjach
                      Windoof.
                      Decydujac sie na Schlepptopa nie wolno zapomniec o takich drobnostkach jak:
                      - Akku, wystarczajace na niezbyt dlugi czas i majace ta wlasciwosc, iz zawsze
                      gdy go najbardziej potrzebujemy jest wyladowane :)
                      - Perypheriegeräte (drukarka, scaner, webcam, mikro, aparat fotograficzny) aby
                      mogly funkcjonowac musza byc jakos z kompem polaczone. Duzo lepiej mozna to
                      zorganizowac na stacjonarnym PC niz na lapie. Tak wiec zaleta mobilnosci jest
                      tez wzgledna.
                      - Stacjonarny PC o podobnych parametrach jak lap jest od tego ostatniego duzo
                      tanszy
                      • akawill Re: Basiu 28.01.04, 16:00
                        Daje się ostatnio zauważyć trend w kierunku laptopów zwanymi "desktop
                        replacements". Są to laptopy z normalnymi procesorami, względnie ciężkie i w
                        pełni wyposażone (no może bez głośników). Przeznaczone do użytku w domu. Nowe
                        state-of-the-art laptopy, rzeczywiście do podróżowania, są bardzo lekkie i na
                        specjalnych procesorach, które wolniej "ciągną sok" z baterii.
    • basia553 Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 28.01.04, 11:37
      Tak tez myslalam i z obsluga i z cena. 1900 Euro mi nie lezy. Adrianek mi
      obiecal, ze jak bedzie gotowy z szukaniem i poröwnywaniem, to z pewnoscia nie
      bedzie mnie to wtedy wiecej kosztowalo jak 800 Euro. Przy czym mowa byla o
      normalnym PC a nie laptop. Tyle ze chce teraz ten plaski Bildschirm. No i jak
      teraz, 17' musi byc. Dla mnie comp jest wlasciwie zabawka, jedyne powazne
      dzialania to banking, Telekom. Dlatego kolega napisal wlasnie o tym, ze to dla
      mnie byloby überdimiensioniert. Uzbrajam sie teraz w cierpliwosc i czekam co
      Dochodzacy Od Compa zalatwi i kiedy, bo ma sesje egzaminacyjna na karku. Ale
      mnie sie nie spieszy. Pozdrawiam wszystkich doradcöw serdecznie!!!
      • ani-ta qrde... baska:( 28.01.04, 11:46
        ten watek mial miec 100 wpisow!:(
        a nie trzydziesci kilka;((
        nie koncz tematu! powymyslaj jakies pytania dodatkowe...
        dyscypliny...
        czy co?:)

no qrde...
        przeca kompa na sex niqq nie da sie skrecic;(((((((((

a-ni-ta-za-la-ma-na;(
        • ro-bert Re: qrde... baska:( 28.01.04, 11:49
          Jeszcze jedno mi sie przypomnialo! Przy WinXP mozna bardzo ladnie sie
          zabezpieczyc przed roznymi takimi, ktorzy na sile zapraszaja na strony ze
          swinskimi tresciami. Z tymi stronami o seksie to jest tak...
          Anita, Polak potrafi;)
          • ani-ta rob... o takie strony ci chodzi?:) 28.01.04, 12:39
            zakupy.wp.pl/rsklep.html?orgURL=http%3A%2F%2Fsklep.wp.pl%2Fapp%2Fvppp.po%3Fp%3D25619%26s%3D2639
            • don2 Re: rob... o takie strony ci chodzi?:) 28.01.04, 13:23

kroliczek dla Basi
        • lalka_01 Re: qrde... baska:( 28.01.04, 11:51
          ani-ta napisała:

> no qrde...
          > przeca kompa na sex niqq nie da sie skrecic;(((((((((
          >
          p.r.z.e.s.a.d.a
          a nie zainstalowala sie wam nigdy przypadkiem jakas wdzwaniarka jak przypadkiem
          poszliscie sobie gdzies w krzaki? Bo mi owszem, dzwonic nie dzwonila ale
          wyskakiwala na ekran przy kazdym uruchomieniu kompa. Nawet dzieciom sie
          znudzila, ale byla absolutnie nie do usuniecia. Dla mnie znaczy sie.
      • ro-bert Re: UWAGA!!! BASKA MA PROBLEM!!! 28.01.04, 11:46
        basia553 napisała:

Za 800€ z plaskim 17' monitorem? To moze byc troche problematyczne. Jak uda Ci
        sie cos takiego znalezc to daj znac. Bylaby to naprawde dobra okazja.
    • basia553 odpowiedz zbiorowa, bo mnie nie bylo 28.01.04, 14:49
      Anita, WSZYSTKO mozna skrecic na sex. Przeciez ktörys z tych problemowych
      watköw zostal przez Chlopcöw skrecony na pod/na babie z laptopem!
      I dziekuje za model "kröliczek". Jest po prostu uroczy i za bezcen!
      Donie, Twöj wpis zrozumialam jako zachete do zakupu tego stroiku?
      Ale ja jestem mocno obla, myslisz ze mimo tego, tak panie, od czasu do czasu?
      Robert, ten Adrian interesuje sie namietnie wszystkim co sie woköl PCtöw dzieje.
      Mysle, ze skoro taka cene zapodal, to juz ma jakies namiary. Ale uwazam ze
      nawet gdyby to do 1100 Euro wyszlo, to nie jest zle, prawda? Zobaczymy,
      naturalnie bede tu opowiadac jak bedzie tak daleko.
      • ertes Re: odpowiedz zbiorowa, bo mnie nie bylo 28.01.04, 16:13
        Nie dosyc ze to Wasze euro taki drogie to jeszcze te ceny wysokie.
        brrrr ile to trzeba placic za ten wirus zwany Windows XP.
        • don2 Re: odpowiedz zbiorowa, bo mnie nie bylo 28.01.04, 18:03

Za XP ? - nic,ani grosza.koles w szczecinie kopiowal.:)))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka