edzioszka 16.02.04, 08:35 witam Wszystkich Zgromadzonych! jakby mi jaka uczynna duszyczka streściła kto, z kim i dlaczego, nieco by to dialog z gośćmi Polonii ułatwiło ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Dobryj den! 16.02.04, 08:40 edzioszka napisała: > witam Wszystkich Zgromadzonych! jakby mi jaka uczynna duszyczka streściła > kto, z kim i dlaczego, nieco by to dialog z gośćmi Polonii ułatwiło ;) ********** Witaj raz jeszcze :))) Nic na skroty Odpowiedz Link
sabba strescic 16.02.04, 08:41 sie nie da, trzeba obserwowac i lapac w lot o co chodzi:) Ale w skrocie wielkim: jestesmy odnoga grubej gosienicy i rozmnozylismy sie poprzez odczlonkowanie:) Odpowiedz Link
edzioszka Re: strescic 16.02.04, 08:57 hyhy, z Warszawki piszu.. do wstąpienia tu skłoniła mnie chęć nawjazania nowych znakomstw.. nie przepędzicie chybać? ;) Odpowiedz Link
basia553 Re: Dobryj den! 16.02.04, 10:15 Czy edzioszka to odmiana Edwarda? Nie jestes jedyny/jedyna piszacy/a z Warszawy. Ja z BRD. Odpowiedz Link
edzioszka Re: Dobryj den! 16.02.04, 10:29 w wątku obok napisałam już, że jestem ona - faktycznie pewne powiązania z Edwardem, a dokładnie Stachurą zaobserwowano ;) Odpowiedz Link
don2 Re: Dobryj den! 16.02.04, 13:07 edzioszka napisała: > w wątku obok napisałam już, że jestem ona - faktycznie pewne powiązania z > Edwardem, a dokładnie Stachurą zaobserwowano ;) > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< A kto to Stachura ? U nas nieznany.I czym ten ktos sie wslawil? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dobryj den! 16.02.04, 10:46 basia553 napisała: > Nie jestes jedyny/jedyna piszacy/a z Warszawy. ******** ani z Polski... chociaz wiekszosc z nas jest poza granicami PL :)) Odpowiedz Link
basia553 Re: Dobryj den! 16.02.04, 10:50 I jestesmy coraz blizej Polski: jakby nie bylo, juz jedno panstwo miedzy nami zlikwidowano:))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dobryj den! 16.02.04, 10:54 basia553 napisała: > I jestesmy coraz blizej Polski: jakby nie bylo, juz jedno panstwo miedzy nami > zlikwidowano:))) ********* hehehe, ano dzioucho! :)))) no, ja czasem tez z Polski pisze... a czasem tez z innych mniej lub bardziej egzotycznych miejsc... :) Odpowiedz Link
basia553 Re: Dobryj den! 16.02.04, 11:18 taaaaak, bardzo egzotyczne. pamietam Twoje posty spod mauzoleum lenina.... Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Dobryj den! 16.02.04, 13:07 na FoF mialam juz przyjemnosc poznac :-) Witaj i baw sie dobrze - ale kto, z kim oraz dlaczego to musisz sama odkryc. Odpowiedz Link
basia553 Re: Dobryj den! 16.02.04, 13:11 co to jest FoF??Kojarzy mi sie z ForumFiut:))) Odpowiedz Link
lalka_01 Re: Dobryj den! 16.02.04, 13:16 Forum o forum. Naprawde polecam, tam nigdy nie jest nudno. Odpowiedz Link
don2 Re: Dobryj den! 16.02.04, 13:17 Basiu,forum o forum-takie miejsce ,dzie mozna popizdzic na temat bez tematu. Odpowiedz Link
edzioszka Re: Dobryj den! 16.02.04, 14:22 a nawet spotkać tych, których się zwyczajowo omija z daleka ;) Odpowiedz Link
don2 Re: Dobryj den! 16.02.04, 14:26 fakt-kiedys juz dawno dawno temu,zauwazylem tam krzykaczy z " kraj " niesamowite. Odpowiedz Link
edzioszka Re: Dobryj den! 16.02.04, 14:57 ja na Fof nie bywam często - głównie na prywatnych, staram się jak najmniej forumować ;) Odpowiedz Link
basia553 Re: ide szukac ntxt 16.02.04, 14:58 A co to, zgadales sie z moim szefem? On jest mianowicie tego samego zdania. Musze przyznac, ze prowadze sie tu wysoce niemoralnie. Gdyby mi w ostatnich tygodniach zaczeli placic za to co faktycznie robie, to umarlabym z glodu:))) Odpowiedz Link
basia553 znalazlam, 16.02.04, 15:41 i natychmiast potknelam sie o naszego Kranika! Przywolalam ja do porzadku, moze poslucha :))) Odpowiedz Link
akawill Re: Dobryj den! 16.02.04, 15:20 edzioszka napisała: > witam Wszystkich Zgromadzonych! jakby mi jaka uczynna duszyczka streściła > kto, z kim i dlaczego, nieco by to dialog z gośćmi Polonii ułatwiło ;) > Aaaa, widziałem gdzieś ten nick, widziałem, w przyjemnym pejzażu :)) Kto, z kim i dlaczego??? Czy masz na myśli jakąś sodomię o gomorię? Tak tylko pytam, bo ja bardzo skromny, wszyscy zaświadczą ;)) Odpowiedz Link
basia553 Re: Dobryj den! 16.02.04, 15:26 wlasciwie nie jest tajemnica, ze ja z kotami :)))) Odpowiedz Link
starypierdola Re: Dobryj den! 16.02.04, 15:50 No, Basia, masz ta frajde tylko do konca maja. Bo w maju te pierunskie gizdy zatracone .... SP PS. A z tym losowaniem: czy ja tez bede mial cos do powiedzenia? Bo jak tak to juz zamawiam bilety! Odpowiedz Link
basia553 Re: Dobryj den! 16.02.04, 15:55 Po pierwsze: ten jeronski gizd co go wyciepna z uokna, to jestes Ty:)) Po drugie: nie przewiduje sie Twojego wplywu na wyniki losowania. Bedziesz musial brac co daja:))) Ewentualnie mozna pomyslec nad jakims troi de pas czy jak sie to nazywa: jak wspomnialam, na kingsajzie sypialy juz trzy osoby. Odpowiedz Link
starypierdola Re: Dobryj den! 16.02.04, 15:25 Pozdrowienia z Calavasito. Mama nadzieje ze sie tu ubawisz ... Jak ty juz nie dziewica to napewno sobie poradzisz, wiec nie musze sie martwic. SP Odpowiedz Link
edzioszka Re: Dobryj den! 17.02.04, 12:42 Stary Pierdoło <hyhy, chyba słodziej się nie uda do meszczyzny abratit>.. dziewictwa intelektualnego nie mylić proszę z innymi gatunkami dziewiczości np. dzikości wypływającej z natury ;) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Dobryj den! 16.02.04, 16:34 ha!!! witam:))) 100LYCA gora!!!:))) z tego co pamietam piatka nas tu stalych i paru wyjechanych... łorsowjakow;) a.:)) Odpowiedz Link
don2 Re: Dobryj den! 16.02.04, 18:04 ani-ta napisała: > ha!!! > witam:))) > 100LYCA gora!!!:))) > z tego co pamietam piatka nas tu stalych i paru wyjechanych... łorsowjakow;) > > a.:)) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< wiadomo warszawiaki snoby i towarzystwo cudzoziemcow jakimi oczywiscie jezdyma strasznie im imponuje.To zrozumiale,poszerzamy ichnie horyzonta i lizna trocha tej zagranicznej mowy ktorom czesto sie poslugujemy.I wlasnie "nasze wlasne " warszawiaki som najmondrzejsze na forumach,czatach itd. Odpowiedz Link
basia553 Re: Dobryj den! 16.02.04, 18:22 Mamy wlasnych warszawiaköw! To mi sie podoba :))))) Odpowiedz Link
akawill Re: Dobryj den! 16.02.04, 20:19 edzioszka napisała: > witam Wszystkich Zgromadzonych! jakby mi jaka uczynna duszyczka streściła > kto, z kim i dlaczego, nieco by to dialog z gośćmi Polonii ułatwiło ;) > W kwestii formalnej, pomocy informacyjnej może udzieli Ci zapodając linki niejaki Jan.Kran czyli Hydraulik-Archiwista. Tenże barwny osobnik jest chyba jednak chwilowo bardziej zajęty albo przy taśmie albo pedałując po Oslo z kałasznikowem w celach różnych a ciekawych. Odpowiedz Link
edzioszka Re: Dobryj den! 17.02.04, 10:39 Jan Kran - hmmm, skądś mi znane to pseudo ;) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Witaj edzioszko! 16.02.04, 23:07 Dla ulatwienia asymilacji podnioslam watek "Gdzie mieszkacie" jako ze Kran- archiwista jest nieobecny. Dobrej zabawy - wstap do Klubu, tam daja dobrze jesc i pic! Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
edzioszka Re: Witaj edzioszko! 17.02.04, 10:41 gdzie mieszkacie - ale może bez podawania dzielnicy i ulicy, ja już napisałam powyżej, skąd nadaję ;) Odpowiedz Link
jutka1 Do edzioszki ! 17.02.04, 10:58 edzioszka napisała: > gdzie mieszkacie - ale może bez podawania dzielnicy i ulicy, ja już napisałam > powyżej, skąd nadaję ;) ******** Edzioszko, Luiza Ci wczoraj wieczorem podciagnela watek pt. "gdzie mieszkacie", gdzie wszystko jest napisane, kto skad co i jak. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Do edzioszki ! 17.02.04, 11:13 jutka1 napisała: > Edzioszko, Luiza Ci wczoraj wieczorem podciagnela watek pt. "gdzie mieszkacie", > > gdzie wszystko jest napisane, kto skad co i jak. Jak to "wczoraj wieczorem"? Dzisiaj rano podciagnelam, za minute dziewiata! Czlowiek o swicie leci do kompa, a tu mi wmawiaja ze noca cos podciagam! Prosze edzioszce nie macic. No. Pozdrawiam i dobranoc Luiza-w-Ogrodzie "have your fun and keep lafing" ©joanna .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Do edzioszki ! 17.02.04, 11:25 luiza-w-ogrodzie napisała: > Jak to "wczoraj wieczorem"? Dzisiaj rano podciagnelam, za minute dziewiata! > Czlowiek o swicie leci do kompa, a tu mi wmawiaja ze noca cos podciagam! Prosze edzioszce nie macic. No. ********** hahahahahahaha co u kogos rankiem, u drugiego wieczorem...... ;)))))))) kto komu maci, hehehe :))) gudnajt slip tajt :) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Scurviajac, podciagac to sobie mozna stringi.. 17.02.04, 11:15 ...zeby je lepiej poczuc. Watki sie PODNOSI. UP! Teraz naprawde dobranoc. Luiza-w-Ogrodzie "have your fun and keep lafing" ©joanna .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Scurviajac, podciagac to sobie mozna stringi. 17.02.04, 11:27 aaaaaaaaa no popatrz, znowu sie nowej rzeczy nauczylam.... :))) czy trzy pary porzadnych gaci tez mozna podciagac? ;) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Mialam isc spac, ale takiego postu 17.02.04, 11:33 jutka1 napisała: > aaaaaaaaa no popatrz, znowu sie nowej rzeczy nauczylam.... :))) > czy trzy pary porzadnych gaci tez mozna podciagac? ;) Mialam isc spac, ale takiego postu nie moglam zostawic bez komentarza. Oczywiscie mozna podciagac trzy pary porzadnych gaci, ale wtedy zamiast na kolanach wycieraja sie pod pachami. To juz koniec dobrych porad, zjawie sie na porannym dyzurze o 7:30 rano (Eastern Standard Time, ofkors) Luiza-w-Ogrodzie "have your fun and keep lafing" ©joanna .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
starypierdola Re: Mialam isc spac, ale takiego postu 17.02.04, 16:43 >>>Eastern Standard Time<<< ???? SP Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie >Eastern Standard Time< 17.02.04, 23:05 To czas na wschodnim wybrzezu Australii (Sydney, Canberra). Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie "have your fun and keep lafing" ©joanna .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link
ertes DST/EDT latem 17.02.04, 23:28 DST/EDT - Daylight Savinds Time/Eastern Daylight Time DST ends on Sunday, March 28, 2004, at 3:00 AM local daylight time DST starts on Sunday, October 31, 2004, at 2:00 AM local standard time Australian time zones: EDT - Eastern Daylight Time Time zone offset: UTC + 11 hours EDT is 11 hours ahead of Coordinated Universal Time (UTC) Note that EDT is a daylight saving time/summer time zone. If is generally only used during the summer in the places listed below, during the winter EST is used instead Time zone abbreviations: EDT, AEDT Full name is Eastern Daylight Time AEDT - Australian Eastern Daylight Time (Alternative) Email time zone indicator: +1100 An email sent from someone in the EDT time zone will have the time zone listed as "+1100" in the headers of the email. (However, "+1100" does not have to be in EDT, as other time zones could have the same UTC offset). For actual dates DST might be observed, look at the examples below Where and when is EDT observed? EDT is used during summer in these Australian territories (EST during winter) * Australian Capital Territory * New South Wales * Tasmania * Victoria Odpowiedz Link
edzioszka Prywit! szczo czuwaty? 18.02.04, 12:29 ktus mi dziś zarzucał ślimaczenie, choć pierożki to chętnie ;) Odpowiedz Link
jan.kran Witam + Stachura. 18.02.04, 16:22 Czesc, ja klikam z Oslo , a tak to moge Ci pomoc jak masz problemy konkretne na temat prehistorii forum. Jestem archiwista i mam dobra pamiec oraz dostaje od Jutki zaplate za archiwizowanie wiec sie staram. Moge tez dla nieswiadomych rozrzeszyc temat Stachury uewentualnie polecam google :-))) Wyjasnienie proste: Stachura to poeta znany w PL. Ja lubie. Sciskam Cie Edzioszko i milego forumowania. K. Odpowiedz Link
jan.kran Stachura raz jeszcze. 18.02.04, 16:29 To jeden z Jego najpiekniejszych wierszy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11145&w=4851979&a=9872383 Wszystko jest poezja :-)))) K. Odpowiedz Link
edzioszka Re: Stachura raz jeszcze. 18.02.04, 20:03 faktycznie piekny jest! większość wierszy i piosenek Steda znam na pamięć, nawet czasem pogrywam.. biografię tyż, nawet na grobie znicz zapalić bywam ;) Odpowiedz Link
edzioszka Re: Stachura raz jeszcze. 24.02.04, 12:18 Warszawa, Cmentarz Komunalny Północny, zwany również Wólka Węglowa.. pochowan pod brzózką, dziś to już sporych rozmiarów drzewo.. nagrobek to w zasadzie przepołowiony granitowy głaz, odcień brązu, na oszlifowanej części wyryte litery.. www.republika.pl/sted/ie4/biogr_01.htm zreśtą możesz uczynić ogląd, na zalinkowanej stronce jest zdjecie.. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Stachura raz jeszcze. 26.02.04, 16:27 Na pewno sie tam kiedys zjawie. Nie lubie Warszawy , ale kocham warszawskie cmentarze i mam zamiar je znowu odwiedzic. Skrecam, ale to dla mnie wazne. Jak ostatnio, kilka lat temu bylam w Stolicy chcialam znalezc grob K.I.G. Bezskutecznie . Czy ktos wie? K. Odpowiedz Link