bella-donna 01.04.04, 06:02 tylko z umiarem prosze... cocktails.about.com/library/blatoz.htm forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=524 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: drinki-coctaile-linki... 02.04.04, 19:32 Dziwna moze jestem, ale nie lubie i nie pijam drinkow ani coctaili. Owszem, kedys w Polsce za studenckich czasow mieszalo sie Wyborowa z sokiem pomaranczowym z puszki, albo z pomidorowym (i to miala byc "Bloody Mary"), a jak ktos juz za swiatowca chcial uchodzic to mowil "ja mieszam tylko z sokiem z grapefruita". Ah, no i mieszalo sie whisky z coca cola (brrrr!). No ale mieszac bylo bon ton, bo czysta sie upijali fizyczni, a studentom nie uchodzilo i sie musieli na drinki snobowac. Teraz juz sie snobowac nie musze, wiec moge pic na co mam ochote, niekoniecznie to, co akurat jest w modzie. Poza tym tyle zachodu z tymi cocktailami. Latwiej otworzyc butelke prosecco. Odpowiedz Link
ertes Re: drinki-coctaile-linki... 02.04.04, 19:37 whisky z cola pycha :) Bez tez ale to juz zalezy jaka. Odpowiedz Link
maria421 Re: drinki-coctaile-linki... 02.04.04, 19:46 ertes napisał: > whisky z cola pycha :) > Bez tez ale to juz zalezy jaka. Fakt, Ertesie, niektore whisky sa tak zle w smaku ze jedynie coca cola im moze pomoc. Mam tu na mysli szczegolnie jeden rodzaj whisky, szkockiej, o nazwie strasznie dziwnej i nie wiem, czy dobrze napisze "Lymphong" czy cos w tym rodzaju. Smakuje jak najgorsze lekarstwo. Ale taka Canadian Club albo Jack Daniels szkoda mieszac... Odpowiedz Link
ertes Re: drinki-coctaile-linki... 02.04.04, 20:02 Canadian Club ujdzie ale Jack Daniels jest, w mojej opinii wstretna. Zreszta moze i nie tylko w mojej. To jedna z tanszych whisky u nas... CB chyba tez do najdrozszych nie nalezy. Musze zobaczyc w sklepie :) Odpowiedz Link
starypierdola Re: drinki-coctaile-linki... 02.04.04, 20:39 CC to Rye, tania i nie najlepsza. Bardzo "rough" i smierdzi denaturatem. Royal Crown duzo lepsza, ale 50% drozsza od CC. Jack Daniels to Bourbon, jedna z lepszych i drozszych. Zupelnie inny smak niz Rye czy Scotch. O Scotch nikt nic nie napisal; z reguly smakuje zupelnie inaczej niz Bourbon czy Rye i jest duzo wiekszy wybor (lata, single malt czy blend, ....). Zrobiona z owsa, Rye z zytka a Bourbon z kukurydzy. SP PS. Juz o polityce nie moge pisac to choc sie z Maria podrocze na temat alkoholi. Odpowiedz Link
starypierdola Jack Daniels ... 02.04.04, 20:42 ... jeszce mialem napisac ze JD jest z Tennesse. Niektorzy pija tylko Bourbon stamtad (jak akurat maja zwiazki z Ten.). Niektorzy wola Kentucky Bourbon - jedna z lepiej znanych to Jim Bean. Oba stany znane tez z dobrej moonshine. Zupelnie jak Quebec.... SP Odpowiedz Link
ertes Re: drinki-coctaile-linki... 02.04.04, 20:44 Mnie sie wydaje ze JD to jeden z tanszych ale ze mnie zaden alkoholik wiec sie nie znam. Wiem tylko ze ma strasznie silny zapach. Wedlug mnie smierdzi i tyle. W Europie to luksus i drogi. Ja tam wole szkocka. Odpowiedz Link
starypierdola Szkocka 02.04.04, 20:48 No to moze Ci sie uda... Zobacz jaki maz dzis horoskop: Taurus April 19 - May 19 New career goals may come your way along with the current aspect, dear Taurus, opening up possibilities you may have never before considered. This could be very exciting, and might even work towards the fulfillment of childhood dreams that you may have long since abandoned. They may involve the arts in some way, or modern technology, or both. The only downside is that you might tend to work too hard and exhaust yourself. Pace yourself. Powodzenia i pace yourself!! SP Odpowiedz Link
starypierdola Co ma sie udac? 02.04.04, 20:54 Cokolwiek napisane w Horoskopie. Moze choc tyle ze Cie dzis Stara nie op..li. SP Odpowiedz Link
maria421 Ceny JD w Europie 03.04.04, 14:44 ertes napisał: > W Europie to luksus i drogi. Nie jest tak zle. Normalny JD wcale nie jest drogi www.whisky-24.de/whisky_sorten.htm Odpowiedz Link
ani-ta SP 02.04.04, 20:50 chyba wszystkie te woody na myszach czy jak im tam probowalam lub usilowalam probowac:)i zaprawde... pelna jestem podziwu dla tych, ktorzy w nich SMAK znajduja;))) z cola to jest to! i tej wersji jako niewyrafinowany pijak sie trzymam!:) a.:)) Odpowiedz Link
ani-ta SP:PP 02.04.04, 20:59 wiesz... ja generalnie lubie... probowac/smakowac/doswiadczac:))) ot prawdziwa natura chemika;) a.:)) Odpowiedz Link
ani-ta ertes!!!! zapisujemy w KAJECIE!!! zgodnosc!!! 02.04.04, 20:47 ta woode na myszach mozna TYLKO z cola wypic:) inaczej nie idzie! i juz!!!!!:))) co robie:) i czestuje;) a.:))) Odpowiedz Link
ertes Re: ertes!!!! zapisujemy w KAJECIE!!! zgodnosc!!! 02.04.04, 20:49 Zgoda ale nie do konca. Sa niektore ktore mozna tylko pic na kamieniach. Ale fakt ze czesciej pije z cola. Odpowiedz Link
ani-ta ten to jak nie zakreci... to spokoju nie zazna;))) 02.04.04, 20:52 nosz ertes:) choc raz ustalmy... skoro statystyka popiera zasmiecanie cola... to mamy ZGODNOSC:) a wyjatki pozostawmy dociekliwym:)))) a.:)) Odpowiedz Link
starypierdola Re: ertes!!!! zapisujemy w KAJECIE!!! zgodnosc!!! 02.04.04, 20:53 A, niech tam, ZGADZAM sie z Maria. Z Coca-Cola to profanacja. Pije sie 1. albo bez niczego, straight (Bourbon, w Ameryce). Vide filmy kowbojskie 2. Albo tylko z lodem (on the rocks), Scotch, w Szkocji 3. Albo z soda water, Scotch, w Anglii 4. Albo .... ... e, zaczekam za MAria tu cos dopisze! SP Odpowiedz Link
ertes Re: ertes!!!! zapisujemy w KAJECIE!!! zgodnosc!!! 02.04.04, 20:55 Kazdy pije tak jak lubi. Co to znaczy ze "zasmieca"? Bzdura. Odpowiedz Link
starypierdola Re: ertes!!!! zapisujemy w KAJECIE!!! zgodnosc!!! 02.04.04, 20:50 Popieram! Dodaj moj wpis do kajetu. Pewno taki dobry bo siedzil cicho? A Marii wpisz minus bo mnie opiep..la! :-((((( SP Odpowiedz Link
ani-ta SP:))))))))) 02.04.04, 20:56 nie moge ochrzanic marii, bo mi na to nie pozwala: - sympatia do niej:) - solidarnosc jajnikow, ktorej przestrzegam skrzetnie;) - czytanie twoich postow tuz po... upadasz... i podnosisz sie z gracja nastolatka;)))) co do ertesa... kto sie lubi ten sie czubi... a my sie lubimy... czubic czasem:))) no i obydwoje jestesmy milosnikami kaktusow:))) on nawet bardziej:PPPP a.:) Odpowiedz Link
starypierdola Do Ertesa 02.04.04, 20:59 Gdzie to zdjecie z kaktusem w kroczu??? Mam nadzieje ze bedzie przynajmien saguaro, w ostatecznosci duza priclky pear??? SP Odpowiedz Link
ani-ta Re: Do SP:) 02.04.04, 21:02 spokojnie!!! musisz sie uzbroic w cierpliwosc!:) jeszcze pale... jeszcze na pradach nie bylam:)) a potem to chyba wsio ryba co mu wyrosnie?:) ja obstawiam malenkie, wloskowate kolce... :P bo nie chodzi o wielkosc! JAKOSC sie liczy:))))))) a.:)) Odpowiedz Link
starypierdola A gdzie Maria? 02.04.04, 21:04 Stale jeszce za fotelem? Kto mi pomoze bronic "straight" wisky?? SP Odpowiedz Link
ani-ta Re: A gdzie Maria? 02.04.04, 21:07 moze ertes? on CZASEM pija bez coli:PPPP a.:))))))) Odpowiedz Link
ertes Re: A gdzie Maria? 02.04.04, 21:07 Jak macie dykutowac w taki sposob jak na wiadomym watku to lepiej oboje napijcie sie sporego drinka JD i udajcie sie na spoczynek na kanape czy za, gdzie kto woli. Odpowiedz Link
jutka1 Re: A gdzie Maria? 02.04.04, 21:17 ertes napisał: > Jak macie dykutowac w taki sposob jak na wiadomym watku to lepiej oboje napijcie sie sporego drinka JD i udajcie sie na spoczynek na kanape czy za, gdzie kto woli. *********** :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
ani-ta jak myslisz jutko?:) 02.04.04, 21:20 wkurzyl sie? czy co?:) w koncu posiadanie kaktusa... ludzka rzecza jest:PPP a.:) P.S. ERTES:) przeca wiesz...:))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: jak myslisz jutko?:) anito :) 02.04.04, 21:30 ani-ta napisała: > wkurzyl sie? czy co?:) ********** ja mysle ze ertes zupelnie o czym innym pisal... Odpowiedz Link
ani-ta hmmm.... 02.04.04, 21:32 to ja sobie pomysle... pozniej... jutro... pozniej o tym pomysle... kto to mowil?:))))) a.:)) Odpowiedz Link
ani-ta ten to mial drinka!!!!:)))) we krwi!:))) 02.04.04, 21:28 cytuje: Kiedy lekarze jednej z klinik Karlsruhe zawiadomili policję, że przywieziono im pacjenta z ponad 7 promilami alkoholu we krwi, stróże prawa uznali, że to prima aprilis. W końcu działo się to 1 kwietnia. Dzień później nikt nie przyznał się jednak do żartu. 33-letni mężczyzna miał faktycznie 7,06 promila alkoholu we krwi - potwierdzili lekarze i policjanci. Co więcej, pacjent, wbrew zaleceniom lekarzy, po kilku godzinach opuścił klinikę i o własnych siłach poszedł do domu. a.:)) Odpowiedz Link
maria421 SP, jeeestem !!! 02.04.04, 22:50 Poszlam poogladac TV, ale mi sie znudzilo ... Otoz, kochaniutki, ze mna o whisky mozesz pogadac jak ze slepym o kolorach. Sie tylko pochwalilam, ze sprobwalam, a co! No i donosze, ze z tego co spropowalam, to mi Daniels i Canadian Club smakowaly a ten "Lymphong" czy jak mu tam nie. Odpowiedz Link
starypierdola Re: SP, jeeestem !!! 02.04.04, 23:20 Dzieki! :-))) Ale widze ze sie zostalem jak ten ostatni Mohikanin w tlumie bialych twarzy ktore nie wiedza co to dobry drik!!! Olewam, ide grac w golfa! SP Odpowiedz Link
ertes Re: SP, jeeestem !!! 02.04.04, 23:22 Uwazaj zeby jakie tornado cie nie zdmuchnelo bo zdaje sie w Tornado Alley zaczyna sie sezon. Odpowiedz Link
maria421 A zakaski? 02.04.04, 23:15 Sztaudynger pisal: "Albowiem wiedza wszelkie narody od morza Czarnego az do La Mancha ze w Polsce tylko dzieci jedza- dorosly zakasza" No, co do takiego drinka albo coctaila ewentualnie whisky z cola mozna zakasic? ??? To juz nie lepiej wodeczke pod sledzika zamiast tych mieszanek? Odpowiedz Link
ertes Re: A zakaski? 02.04.04, 23:21 A trzeba zakaszac? Mu tu chyba mowimy o wypiciu raz na jakis czas szklaneczki dobrego alkoholu a nie zlopaniu caly butlami zeby tzreba bylo pod cos pic. Odpowiedz Link
maria421 Re: A zakaski? 03.04.04, 14:14 Ertes, napisalam Ci wczoraj wieczorem epistole o zgubnym wplywie whisky z cola na slowianska dusze tudziez o wyzszosci kieliszeczka pod sledzika nad szklanka drinka pod peanutsy itp. ale sie spoznilam z wysalaniem i epistole wcielo. A teraz juz mi sie nie chce. P.S. "Chopin gdyby zyl, tez by pil"... Odpowiedz Link
starypierdola . "Chopin gdyby zyl, tez by pil"... 03.04.04, 14:51 HE, he, he, he .... SP Odpowiedz Link
maria421 Re: A zakaski? 03.04.04, 17:58 ertes napisał: > Ja chyba taki 100% Slowianin nie jestem. "Niby porzadny, a nie pije"... :-) Odpowiedz Link
ertes Re: A zakaski? 03.04.04, 18:02 hahaha Ladne podsumowanie. Chyba z jakiegos filmu. Odpowiedz Link
basia553 Re: drinki-coctaile-linki... 03.04.04, 15:01 Czytam i czytam i siem wstydzem bo siem nie znam:))) Raz spröbowalam (a moze dwa) jakis whiski (nie mylic z whiskas):)))) i mi smakowalo jak pöl apteki. Poza winem nie uzywam wlasciwie koniaköw czy tp. Choc na urlopie w Sexten pije co wieczora möj sznapsik jak trza, ale tez tam smakuje jaos bosko! Jak bede zaopatrywac barnik (cytat z mojego Meza) przed Waszym przyjazdem, to zatrudnie konsultanta/tke. Odpowiedz Link
starypierdola Re: drinki-coctaile-linki... 03.04.04, 15:03 Widzisz, Basia, calkime zniemczalas! Gdzie Twoj duch Polski!!! SP Odpowiedz Link
basia553 Re: drinki-coctaile-linki... 03.04.04, 17:50 ja Ci powiem Ertes, Ziutek dla swojego opijstwa :))) znalazl wytlumaczenie: to jego polski duch, hehe! Odpowiedz Link
maria421 Re: drinki-coctaile-linki... 03.04.04, 18:01 ertes napisał: > Co to jest "polski duch" ? Nie wiem, nie wierze w duchy..)) Odpowiedz Link