kielbie_we_lbie_30 23.12.11, 11:31 Zycze Wam robaczki ;) I siem oddalam aby zrobic ostatnie zakupy, potem sprzatanie, gotowanie szynki i robienie salatki. O polnocy odbior syna z lotniska a jutro o 10 z rana kadryl na koniu ;) W tym roku wigilia u exa z chlopakami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morsa Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 12:53 www.youtube.com/watch?v=D__kV5CrU4k Z leżnoscë Gòdów żëczbë wszelczi pòmëszlnoscë, miłoscë, redoscë a negò, co w żëcym nôpiãkniészé Odpowiedz Link
maria421 Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 13:05 Zdrowych , wesolych , spokojnych Swiat! W perezencie stara wloska koleda: www.youtube.com/watch?v=ptkL8MHn9xk Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 13:14 Morsuniu, a cóż to Ci za język wyszedł? :-) Chyba jezdepoliglotkom, bo 90% zrozumiałam. :-))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 13:16 Serdeczności też przesyłam: zdrowych i spokojnych, z domieszką ciepła, szczęścia i uśmiechu. :-D Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 13:37 Szwedziu - pomyslowa ta choinka... Jutro tylko uzupelnienie zakupow spozywczych z rana...moze sie jeszcze zalapie na sernik w sklepie polskim, bo ten zakupiony wczoraj juz sie skonczyl...haha Z makowca tez juz tylko ogonek sie ostal... Wszystkiego najlepszego zycze. Kan Odpowiedz Link
blues28 Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 14:48 Pogodnych, spokojnych, spedzonych w milej atmosferze Swiat, a w Nowym Roku duzo zdrowia i pomyslnosci wszelkiej! A w darze moja ulubiona koleda. Tak wiem, jest najbardziej znana :) www.youtube.com/watch?v=YqjeLfXAe2E&feature=related Odpowiedz Link
ewa553 Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 15:16 Wszystkim zycze Wesolych i pogodnych, zdrowych Swiat Bozego Narodzenia. Ja mam jutro multi-kulti Wigilie, bedzie nas tylko czworo, a jakby dobrze policzyc, to 4 bacje i trzy religie:)))) Dobrze chociaz ze ide na 22-00 do kosciola i na sama mysl o tym, ze bede pelnym gardlem spiewac Stille Nacht, Heilige Nacht, to mnie sciska w gardle i mam lzy ze wzruszenia w oczach. Mario, Twoja(wloska) koleda przepiekna! Ale co to jest "placida"?? Nie znalazlam w moim slowniku:((( Odpowiedz Link
maria421 Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 19:59 Corcia przyjechala, ubralysmy choinke. W czasie ubierania okazalo sie ze stare lampki sa zepsute wiec musialysmy jechac po nowe. Ewa, slowo "placida" znaczy spokojna. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 20:17 Jeszcze jedna moja ulubiona koleda w, moim zdaniem, najlepszym wykonaniu, choc nagranie stare i nienajlepszej jakosci: www.youtube.com/watch?v=hByy-rVnGcY Odpowiedz Link
chris-joe Re: Wesolych Swiat 23.12.11, 23:39 Sciski dla calego szanownego gremium. Niech sie swieci! Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Wesolych Swiat 24.12.11, 15:37 U nas juz po Swietach ale coz szkodzi zeby zlozyc zyczenia teraz, gdy Europa dopiero sie szykuje do Wigilii. Zatem zycze Wam Wesolych, spookojnych Swiat a podrozujacym bezpiecznej podrozy! W tym roku mielismy przy Wigilii trzy a w porywach cztery jezyki. Buszmen krolowal wsrod pieciu kobiet. A oto nasz stol: Kroliki tez skorzystaly ze Swiat: Rupi biega teraz po pokoju bawiac sie papierami po prezentach a dom trzesie sie od odglosow skajpowania po polsku, angielsku i austriacku :o) Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wesolych Swiat 26.12.11, 10:34 No to jeszcze jedno zdjecie, nasz wigilijny stol: Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Po Swietach 26.12.11, 14:13 Nasza Wigilia zakonczyla sie skypowaniem do 3 rano w trzech jezykach. Obudzilismy sie po poludniu, dojedlismy resztkiz poprzedniego dnia i postanowilismy dolaczyc do wiekszosci Sydnejczykow spedzajac Christmas Day czyli pierwsze Swieto w stylu australijskim. Sydnejczycy po otwarciu prezentow wczesnym rankiem i po swiatecznym lunchu wybieraja sie odpoczac na plazy. My pojechalismy na plaze Coogee, pelna turystow. Naszym Austriaczkom oczy wylazily na wierzch na widok kombinacji bikini i Mikolajowych czapeczek albo grupki mlodziezy swietujacej wokol choinki wetknietej w piasek. Pogoda dopisala i na ten jeden dzien pojawilo sie lato! Nawet policjanci wygladaja swiatecznie: Swiety Mikolaj zostal podtopiony, nie wiem czy zdecyduje sie wrocic do Australii w przyszlym roku! A dzisiaj ja sie lenilam, czytalam roznosci, obejrzalam ogrod i robilam NIC. Austriaczki pojechaly do sydnejskiego akwarium, ktore bardzo im sie podobalo. Pojutrze chcemy sie wybrac do jaskin Jenolan. Pozdrawiam z zachmurzonego i chlodnego Sydney Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>¸¸. Jak gadać z królikami Odpowiedz Link
jutka1 Miłego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku! :-) 31.12.11, 14:42 Bawcie się dobrze bez względu na formułę zabawy i spędzania dzisiejszego wieczoru, a w Nowym Roku niech się Wam darzy z prawa, z lewa i naabarot! :-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Miłego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku! 31.12.11, 15:10 Zycze wszystkim szampanskiej zabawy i duzo szczescia w Nowym Roku! Odpowiedz Link