don2 03.07.04, 12:29 Czesto przepadaja gumki do wlosow? szlag moze trafic.Tzn. na codzien mam wlosy swobodnie rozpuszczone ( lekko falujace) ale gdy sie zamierzam golic,to musze je zebrac i zawsze mi te gumki znikaja. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 12:52 O rany, Donie, masz fryzure na trzech Muszkieteröw ?!?! Zamiast gumek proponuje zaplatanie warkocza. Albo zapuszczenie brody:)) Odpowiedz Link
don2 Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 13:08 Dlaczego az na trzech? mam wonsy.broda mi dodaje lat,juz probowalem.Nie zaplote warkocza ,bo mi sciaga skore na twarzy i wygladam jak chinczyk. Odpowiedz Link
don2 Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 13:11 sabbo , och nie,gumke uzywam tylko przy goleniu.wlosy mi przeszkadzaja. A tak przy okazji, jakiego szamponu uzywa twoj monsz ? Odpowiedz Link
sabba poradnik fryzjerski dona 03.07.04, 13:26 Plantur Teebaumöl albo Arnika. niestety ta firma juz nie produkuje temuz maz bardzo ubolewa bo byl to najlepszy szampon na jego wlosy. Jeszcze jakies resztki mozna w drogeriach spotkac ale rzadko. Na razie jeszcze nie ma alternatywy.i zadnych odzywek oczywiscie! Odpowiedz Link
basia553 Re: poradnik fryzjerski dona 03.07.04, 15:29 czy chcesz przez to powiedziec, ze mimo licznej rzeszy zon miales jeszcze czas na liczne kochanki???? Nie wiem co o tym myslec... Odpowiedz Link
don2 Re: poradnik fryzjerski dona 03.07.04, 15:46 nic nie myslec,podziwiac !!!! :)))))))))))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: poradnik fryzjerski dona 04.07.04, 02:49 basia553 napisała: > czy chcesz przez to powiedziec, ze mimo licznej rzeszy zon miales jeszcze czas na liczne kochanki???? Nie wiem co o tym myslec... *********** Widzisz Basiu?? Mezczyzni czasem potrafia karkolomne rzeczy godzic.. ;)))) Joke alert :) Odpowiedz Link
jan.kran Re: poradnik fryzjerski dona 05.07.04, 17:51 Szczotka do wlosow koniecznie. Najlepiej ekologiczna z body shop. Na gumki jest jeden sposob : kupowac duzo , bo i tak nigdy nie bedzie dosyc. Nie mowie z wlasnego doswiadczenia , ale opierajac sie na zeznaniach innych dlugowlosych. Szczotkuj rano i wieczorem , min. 200 ruchow za kazdym razem. W zazadzie 3 x dziennie daje lepsze efekty. K. Odpowiedz Link
sabba Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 13:07 mojemu mezowi tez ciagle przepadaja. mysle ze to taka przywara gumek. a najgorsze jest to ze kazda gumka szybko sie rozciaga i po tygodniu noszenia jest do wyrzucenia. tez tak masz?:) Don z falujacymi wlosami. Coz to za piekny widok musi byc...) Odpowiedz Link
basia553 Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 13:55 Oj Donie, wszystko Ci trzeba tlumaczyc jak dziecku. Warkocza nie zaplata sie tak scisle na chinczyka, tylku luzem! A wogöle to dlaczego nie zgolisz sobie fryzurki na Kojaka? To jest bardzo sexy. No ale moze juz tak sexy jestes, ze nie zniösl bys jeszcze wiecej? Musze zadzwonic w sprawie sexy do ktörejs z Twoich bylych zon:)))))) Odpowiedz Link
don2 Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 15:14 Hmmm,o sexy to raczej nalezy pytac kochanki a nie zony :))))))))))))))))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 17:40 u mnie wrecz odwrotnie;) gumki, frotki, spinki do wlosow roznej masci sa WSZEDZIE:) mala ksiezniczka ma zdolnosc gubienia ich i znajdowania daaaawno zaginionych:))) a ja... juz moge sobie 5cm kicie zrobic!:)) o!:) a.:)) Odpowiedz Link
don2 Re: Czy Wam tez.. 03.07.04, 19:05 I ciagle nie wiem co lepsze ,szczotka czy grzebien.szczotka troche nieporeczna ( nie nosze torebki)i bylo by np dziwnie ,gdy otwieram aktowke ( czarna skora metalowe okucia )a tam obok kalkulatora i zeszytu w kratke lezy sobie np rozowa szczotka.hmmmm...czerwona by lepiej harmonizowala z aktowka,mysle. Odpowiedz Link
sabba dobre rady cioci sabby 03.07.04, 20:44 don tylko szczotka, wlosy beda lsniace i sprezyste. Trzeba szczotka je wieczorem czesac 100 razy to beda piekne. I na milosc boska nie czerowna ale ekologiczna drewniana z czarnym wlosiem. a jak aktowka to przymusowo lakierki, no nie? Odpowiedz Link
don2 Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 21:10 tak ,ze szczotka masz racje.A lakierki to bylo by zbyt wyzywajace.mialem kiedys piekne buty od Bally,ale ukradli mi je ukrainscy tynkarze.raczej teraz Ecco wygodne i neutralne w modelu.100 razy mowisz..no patrzac na TV mzna ,ale jednoczesnie klikac na forum..raczej niewygodnie. Odpowiedz Link
sabba Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 21:19 w zadnym wypadku mokasyny. zabijaja meskosc u kazdgeo faceta. Ale brazowe dobrze gralaby z raczka szczotki do wlosow... Odpowiedz Link
don2 Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 21:30 Nie znosze sznurowanych,trzeba sie schylac to raz,sznurowki sie rwa ciagle to dwa.A po trzecie nie widac bialych skarpet filuternie wychylajacych sie pod zabkowanym jezykiem mokazynow ( z boku gustowna klamerka) Odpowiedz Link
sabba Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 21:57 nie nie nie i jeszcze raz nie. lenistwo lenistwem ale meskosc meskoscia ot co. To juz lepiej czarna koszula i chustka w sery luzno i nidbale zawiazana...choc nie wiem czy pasuje do dlugich wlosow... A biale skarpety widac doskonale z sandalow... Odpowiedz Link
don2 Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 22:03 Pragne zaznaczyc ,ze tegoroczny trynd mody,znowu nakazuje nosic rozpiete koszule i ukazywac meska piers.tylko o zdumieniu mym !!! wszystkie modele na catwalku mieli torsy gladkie jak dupa.I zrozumialem ,kto kupuje najwiecej depilatorow.PS czy to boli ? znaczy depilacja. Odpowiedz Link
akawill Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 22:07 don2 napisał: > Pragne zaznaczyc ,ze tegoroczny trynd mody,znowu nakazuje nosic rozpiete > koszule i ukazywac meska piers.tylko o zdumieniu mym !!! wszystkie modele na > catwalku mieli torsy gladkie jak dupa.I zrozumialem ,kto kupuje najwiecej > depilatorow.PS czy to boli ? znaczy depilacja. Przepraszam bardzo, a jak dupa włochata to co? Odpowiedz Link
don2 Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 22:09 przytoczylem przyslowie :)))) faktycznie nie za wiele meskich dup ogladalem mimo ze sluzylem w Armii,obcej nie mniej...:)))))))))) Odpowiedz Link
akawill Re: dobre rady cioci sabby 03.07.04, 22:11 don2 napisał: > przytoczylem przyslowie :)))) faktycznie nie za wiele meskich dup ogladalem > mimo ze sluzylem w Armii,obcej nie mniej...:)))))))))) Ano. Przysłowia mądrością narodów a dupa dupą. Odpowiedz Link
sabba don 03.07.04, 22:22 o depilacji zapomnij. boli jak cholera, zwlaszcza woskiem. NIech juz rosna gesto jak maja rosnac. O ile klate lysa jak dupa (nieowlosiona) mozna zniesc, to ogolone nogi u mezczynzny zle swiadzca o tymze. Odpowiedz Link
don2 Re: don 03.07.04, 22:28 jak sie skarzyla tenisistka do kolezanki- wiesz mysle ,ze te pigulki co trener mi dal sa dziwne..czemu pyta kolezanka?wlosy mi rosna w najmniej spodziewanych miejscach.Cos ty gdzie ? na jajach odpowiedziala tenisistka. Odpowiedz Link
sabba o zesz ty 03.07.04, 22:31 ide sie wlasnie myc i przyokazji popatrze co gdzie i jak:) z tymi wlosami...ja co prawda nie tenisistka ale ostatnio dostalam pigulki na dobra skore. trzeby byc czujnym.... Odpowiedz Link
go.ga Re: Czy Wam tez.. 07.07.04, 17:12 ani-ta napisała: > u mnie wrecz odwrotnie;) > gumki, frotki, spinki do wlosow roznej masci sa WSZEDZIE:) Mam tak samo. Moje gumki leza wszedzie :-) Odpowiedz Link
kokolores Re: Czy Wam tez.. 04.07.04, 00:23 Do golenia polecam spiecie wlosow klamrami do wlosow : www.hair-shop24.de/index.html?haarschmuck_colors_in_fashion_teil_1.htm Sa troche wieksze niz gumki i zadziej sie gubia.Napewno bedzie Ci w nich do twarzy!! :)) Odpowiedz Link
lucja7 Don o czym ty mowisz? 05.07.04, 18:43 Przyznaj sie. Bo ta gumka to jakis pretekst do ciagniecia dyskusji, slucham, czytam i ciagle nie rozumiem. czy ty mozesz powiedziec o co chodzi z ta gumka? lucja7. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Don o czym ty mowisz? 05.07.04, 18:50 lucja7 napisała: > Przyznaj sie. Bo ta gumka to jakis pretekst do ciagniecia dyskusji, slucham, > czytam i ciagle nie rozumiem. > czy ty mozesz powiedziec o co chodzi z ta gumka? > lucja7. Lucjo Siedem. Nie dopatrujmy sie w kazdej dyskusji podwojnego dna. Ja problem wlosow dlugich znam z autopsji. Ostatnio koledze w fabryce pekla gumka. Ma wlosy do ramion i musi miec zwiazane, tak mowi BHP. Cala zaloga lacznie z szefem tasmy nerwowo latala po fabryce szukajac gumki zastepczej. W koncu uzylismy scotch Ja bym problemu gumki nie bagatelizowala. K. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Czy Wam tez.. 06.07.04, 07:32 Sprobuj zakladac kilka gumek na golarke, to sie nie zgubia. Swoja droga Don, taka piekna meszszcizna jak Ty i z dlugimi wlosami? Czy Twoje kochanki lubia jak im wlosy wchodza do nosa czy tez biorac sie do dziela zakladasz gumke? (Za skojarzenia czytelnikow nie odpowiadam). Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ..._@/" ....._@/" ........_@/" .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Luiza !!!! 06.07.04, 07:56 luiza-w-ogrodzie napisała: > Czy Twoje kochanki lubia > jak im wlosy wchodza do nosa czy tez biorac sie do dziela zakladasz gumke? (Za > skojarzenia czytelnikow nie odpowiadam). ******** Skandal paniedzieju! ;))))))) Gumke sie zaklada w trakcie dziela, nie biorac sie do, tzn. tak mi sie wydaje ale co ja wiem??? joke alert ;) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Alez, doprawdy, Jutko... 06.07.04, 08:07 jutka1 napisała: > luiza-w-ogrodzie napisała: > > > Czy Twoje kochanki lubia > > jak im wlosy wchodza do nosa czy tez biorac sie do dziela zakladasz gumke? > (Za > > skojarzenia czytelnikow nie odpowiadam). > ******** > Skandal paniedzieju! ;))))))) > Gumke sie zaklada w trakcie dziela, nie biorac sie do, tzn. tak mi sie wydaje > ale co ja wiem??? joke alert ;) Gumke DO WLOSOW zaklada sie przed, zeby kochance wlosy nie wchodzily do buzi. Wiesz ile mozna sie najesc wlosow w trakcie? Jestem zaniepokojona - chyba opuszcza mnie wrodzona precyzja wypowiedzi - czyzby nie bylo jasne o co mi chodzilo? ;oP Pozdrawiam znad kolejnego miesiecznego raportu zazerajac kolejna kostke cukru Luiza-w-Ogrodzie ..._@/" ....._@/" ........_@/" .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Alez, doprawdy, Jutko... 06.07.04, 08:12 luiza-w-ogrodzie napisała: > Jestem zaniepokojona - chyba opuszcza mnie wrodzona precyzja wypowiedzi - > czyzby nie bylo jasne o co mi chodzilo? ;oP ********* Luizo :) doskonale wiedzialas, co piszesz i sprecyzowalas tez w celu ew. scurvienia, czemu oczywiscie ja nie moglam sie oprzec. ;)))))))))))))) Odpelzam kroczonc chlup do wanny. :) chlup chlup. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Alez, doprawdy, Jutko... 06.07.04, 08:18 jutka1 napisała: > luiza-w-ogrodzie napisała: > > > > Jestem zaniepokojona - chyba opuszcza mnie wrodzona precyzja wypowiedzi - > > czyzby nie bylo jasne o co mi chodzilo? ;oP > ********* > Luizo :) doskonale wiedzialas, co piszesz i sprecyzowalas tez w celu ew. > scurvienia, czemu oczywiscie ja nie moglam sie oprzec. ;)))))))))))))) > > Odpelzam kroczonc chlup do wanny. :) chlup chlup. Przepraszam bardzo, ale precyzje mowienia mam wrodzona, nawet jak precyzyjne scurviam. Aby wykonac piekna parabole potrzebna jest precyzja i zdolnosci inzynierskie (mental engineering). Oddalam sie falujac biodrami - po nowy kartonik z cukrem, spiety gumka Luiza-w-Ogrodzie ..._@/" ....._@/" ........_@/" .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Alez, doprawdy, Jutko... 06.07.04, 08:38 luiza-w-ogrodzie napisała: > Przepraszam bardzo, ale precyzje mowienia mam wrodzona, nawet jak precyzyjne > scurviam. Aby wykonac piekna parabole potrzebna jest precyzja i zdolnosci > inzynierskie (mental engineering). ********** I z tego wlasnie powodu zrobilam Ci komplement Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie o zastosowaniach gumek 06.07.04, 08:48 jutka1 napisała: > luiza-w-ogrodzie napisała: > > > Przepraszam bardzo, ale precyzje mowienia mam wrodzona, nawet jak precyzyj > ne > > scurviam. Aby wykonac piekna parabole potrzebna jest precyzja i zdolnosci > > inzynierskie (mental engineering). > ********** > I z tego wlasnie powodu zrobilam Ci komplement Odpowiedz Link
jutka1 Re: o zastosowaniach gumek 06.07.04, 09:36 luiza-w-ogrodzie napisała: > Jutko, cos krotko sie kapalas - zgubilas gumke? ********* Poranne kapiele sa niezbyt dlugie z powodu ograniczen czasowych. Wieczorne to inna sprawa. :)) > A "inne uzycie gumki do wlosow" mozesz spoko podac na P2, zobaczysz jak Prim > sie ozywi ;oP ********** Luizo, nie mogem. Wstydzem siem. ;)))))))) Odpowiedz Link
lucja7 Re: o zastosowaniach gumek 06.07.04, 09:54 Napisz w biurze, nie wyjdzie poza jego mury lucja7:) PS - ja i tak wiem:) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Sekrety przedmalzenskie??? 06.07.04, 09:59 lucja7 napisała: > Napisz w biurze, nie wyjdzie poza jego mury > lucja7:) > PS - ja i tak wiem:) Jak to, jakies sekrety przedmalzenskie bez dzielenia sie ze mna, czyli osoba uprawniona do prawa piewszej nocy (opatentowanego u rzulwia)??? Omawianie zastosowania gumek poza moimi plecami? Jestem zniesmaczona. Jutka, Lucja, przywoluje Was do porzadku! Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ..._@/" ....._@/" ........_@/" .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sekrety przedmalzenskie??? 06.07.04, 10:02 luiza-w-ogrodzie napisała: > lucja7 napisała: > > > Napisz w biurze, nie wyjdzie poza jego mury > > lucja7:) > > PS - ja i tak wiem:) > > Jak to, jakies sekrety przedmalzenskie bez dzielenia sie ze mna, czyli osoba > uprawniona do prawa piewszej nocy (opatentowanego u rzulwia)??? Omawianie > zastosowania gumek poza moimi plecami? Jestem zniesmaczona. Jutka, Lucja, > przywoluje Was do porzadku! *********** Pisac nie bendem, nawet w biurze :)))))) A jak Lucja wie dzieki telepatii, to i Ty Luizo porusz wyobraznie.... :) zastosowanie dla panow w przypadku...... ;))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Sekrety przedmalzenskie??? 06.07.04, 10:12 jutka1 napisała: > Pisac nie bendem, nawet w biurze :)))))) > > A jak Lucja wie dzieki telepatii, to i Ty Luizo porusz wyobraznie.... :) > zastosowanie dla panow w przypadku...... > ;))))))))))))))))))))))))))))))) Przykro mi ze sie za moimi plecami namawiacie. Wyobrazni nie bede poruszac bo takowej w tym momencie nie posiadam - jestem ponura, drobiazgowa, wyrachowana statystyczka w okularach jak denka od butelek i lordoza od garbienia sie nad klawiatura, w ktora stukam recami powykrecanymi od "carpal tunnel syndrom", powoli lysiejac od zakoli poczynajac. Pozdrawiam nakladajac klawiature na mozg Luiza-w-Ogrodzie PS A zastosowanie gumki o ktorym se mysle zdejmujac czapke statystyka wymaga uzycia bardzo miekkiej, grubej gumki aby nie zrobila odciskow na obiekcie pozadania. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sekrety przedmalzenskie??? 06.07.04, 10:30 luiza-w-ogrodzie napisała: > PS A zastosowanie gumki o ktorym se mysle zdejmujac czapke statystyka wymaga > uzycia bardzo miekkiej, grubej gumki aby nie zrobila odciskow na obiekcie > pozadania. ******** JA tego nie napisalam.... ;))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
lucja7 Re: Sekrety przedmalzenskie??? 06.07.04, 10:39 Luizo, odciski na obiekcie pozadania? Boj sie boga kobieto! Dobra partnerke sobie znalazlas do scrabbla, Muszko.. lucja7:)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sekrety przedmalzenskie??? 06.07.04, 10:57 lucja7 napisała: > Luizo, odciski na obiekcie pozadania? Boj sie boga kobieto! > Dobra partnerke sobie znalazlas do scrabbla, Muszko.. ******** I tak mi Luiza nic nie bedzie po scrabblu odciskac, bo przeciez bedziesz szaperonem liczacym punkty.. ;)) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Czy Wam tez.. 06.07.04, 08:50 zjawa64 napisała: > od gumki wypadaja wlosy... ponoc :))))) Mnie wlosy wypadaja zima - od GUMOWEGO czepka plywackiego. Poza tym gumek nie uzywam bo jestem uczulona na latex... Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ..._@/" ....._@/" ........_@/" .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
lucja7 latex:))) 06.07.04, 09:29 ja tez jestem uczulona na latex:)))) Slowo honoru lucja7. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: latex:))) 06.07.04, 09:53 To znaczy, chcialam powiedziec, ze nie uzywam lateksowych czepkow do plywania... pozostaje mi tylko SILIKON Pozdrawiam z kraju bez plywalni Luiza-w-Ogrodzie ..._@/" ....._@/" ........_@/" .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
basia553 Re: Czy Wam tez.. 07.07.04, 17:20 Zaprawde, nie bujam: moja psipsiöla jest uczulona zaröwno na latex jak i na to, przed czym ja latex ma chronic. Jak tylko kropelka gdzies sie wydostanie - tragedia. I co jej radzicie? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Czy Wam tez.. -- Basiu.... 07.07.04, 17:24 basia553 napisała: > Zaprawde, nie bujam: moja psipsiöla jest uczulona zaröwno na latex jak i na to, przed czym ja latex ma chronic. Jak tylko kropelka gdzies sie wydostanie - > tragedia. I co jej radzicie? ********* matkobosko, na sperme partnera ma uczulenie??? a) prezerwatywy bez lateksu, istnieja b) zmiana partnera c) celibat z aktualnym partnerem d) inne drogi do nirwany dla niej, a dla partnera nie wiem jakie wyjscie... moge mu swiezo-odnaleziona zolta line pozyczyc i hak... ;))) biednaaaa... :( Odpowiedz Link
ani-ta Re: Czy Wam tez.. -- Basiu.... 07.07.04, 17:27 szczepionka. az mnie dziwi, ze jej lekarz tego nie poradzil? jezeli nie wchodzi w gre zmiana partnera (a zwykle raczej nie) produkowana jest szczepionka z nasienia jego. w aptekach jesli nie maja, to sprowadzaja prezerwatywy "nielateksowe". w kazdym razie - tak jest w zasciankowie;) a.:)) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Czy Wam tez.. -- Basiu.... 07.07.04, 18:37 ".. do nieba... ... do nieba... do piekla... do piekla... za toba bede szla!!!"... tak mi sie przypomnialo... hit lata 2000?2001?2002? ktoregos;)))) co do spermy... coz... troche bialka, troszke weglowowodanow, soli fizjologicznej, wody... ot receptura SUKCESU:))) a.:))) Odpowiedz Link
ani-ta pograzajac dona;)))))) 07.07.04, 19:02 noooooo wieszzzz....... kobiece komorki rozrodcze... maja "nieco" bardziej SKOMPLIKOWANY sklad... widac... geniuszu trza ci u matki dziecka szukac:PPPPPPP a.:))))) Odpowiedz Link
don2 Re: pograzajac dona;)))))) 07.07.04, 19:08 --U jej matki szukac geniusza? ...aaa to co innego.wiadomo z kompletnymi idiotkami sie nigdy nie zadawalem :)))))) mam szczescie,ze tak powiem. -------------------------------------- Odpowiedz Link
ani-ta Re: pograzajac dona;)))))) 07.07.04, 19:11 coz don... to juz jest kwestia doboru naturalnego... instynkt! dobrze, ze mu zaufales!:))) a.:)) Odpowiedz Link
don2 Re: pograzajac dona;)))))) 07.07.04, 19:20 Ano zaufalem i po kilku latach instynkt znowu sie odezwal,tym razem samozachowawczy.widocznie mam instynkt wielofunkcyjny.multi. Odpowiedz Link
ani-ta wygrales!:) 07.07.04, 19:24 zapedziles mnie w kozi rog:) przy innej okazji wkrocze sie... poprzekomarzac:)))) a.:))) Odpowiedz Link