Dodaj do ulubionych

ezoteryka, CTM, ziola, gusla i zabobony czy...

24.09.04, 08:26
medycyna konwencjonalna? Jak sie leczycie? Co w waszych krajach jest popularne? W De coraz wiecej kas "uznaje" CTM (glownie akupunkture), homeopatie czy inne "niekonwencjonalne" metody leczenia ktore w zasadzie wspolgraja z medycyna "szkolna" jak to sie tutaj mowi. Niby te wszytkie rzeczy od dawna znane ale uprzedzenia ludzie maja dziwne z niewiedzy wynikajace zapewne. Sie teraz zainteresowalam bo zaczynam wlasnie akupunkture co ma mi pomoc w migrenie. Ktos mi sie zapytal czy ja w to wierze, no ze pomoze. Do licha, no mam nadzieje.
Obserwuj wątek
    • wkrasnicki Oj, tak! 24.09.04, 10:39
      Bardzo pomagają mi różne ekstrakty z roślin w postaci wysoko przetworzonej z
      dodatkiem mocnego alkoholu.
      Zażywam profilaktycznie i zawsze się staram, żeby apteczka nie była pusta, bo
      ze zdrowiem lepiej sobie nie żartowac, a wiadomo, ze lek tylko regularnie
      zażywany jest skuteczny. Kosztowne trochę to lekarstwo, ale oszczędności lepiej
      poszukać w innym miejscu.
      Skutkiem ubocznym jest wpadanie w lekką euforie, ale tylko do pewnego momentu,
      kiedy to idzie się grzecznie (zazwyczaj) spać. Pewnych dolegliwości, które mogą
      wystąpić na drugi dzień radzę nie lekceważyć, ale tak się szczęśliwie składa, że
      na nie również ten sam lek jest skuteczny (coś w rodzaju perpetuum mobile).
      Istnieje nawet powiedzenie: od czego zachorzałeś, tym się lecz.
      Wyjątkowym udogodnieniem jest fakt, ze można go nabyć w wielu miejscach i nie
      trzeba przedstawiać recepty, bo najczęściej już po osobniku widać, że istnieje
      niezwłoczna potrzeba zażycia.
      • i.p.freely Re: he he he ladnie 24.09.04, 11:38
        to ujales. Moja apteczka tez nigdy nie jest pusta - zawsze ma sie pod reka cos
        czerwonego.
    • i.p.freely Re: Wszystko zalezy od srodowiska 24.09.04, 11:53
      sabba. Przez jakis czas byl istny szal na punkcie roznych ziol i masci ale jak
      zaczely sie problemy z krwawieniem, sztywnieniem zastawek w sercu, marskoscia
      watroby ludzie zaczeli byc troche ostrozniejsi. Akupunktura jak do tej pory nie
      poszla w znieslawienie tak jak rozne magnetyczne paski czy inne duperele.

Najgorsze w tej calej alternatywnej medycynie jest to, ze
      1.nikt tego nie kontroluje.
      2.Zadne z tych masci, pastylek czy magnetycznych pasow nie przechodz badan
      przed puszczeniem na rynek.
      3.Nikt nie musi weryfikowac czy dany preparat rzeczywiscie zawiera akywna
      substancje w ilosciach wskazanych na nalepce.

• sabba Re: Wszystko zalezy od srodowiska 24.09.04, 12:07
        2.Zadne z tych masci, pastylek czy magnetycznych pasow nie przechodz badan
        > przed puszczeniem na rynek.

chodzi ci o leki homeopatyczne? tego nie jestem pewna..wydaje mi sie ze sklad tych lekarstw jest testowany....bo jakies innye cuda niewidy to pewnie ze i kontrola mala....
        No wlasnie, szal. Szal sie skonczyl i dzieki bogu ale cos zostalo jak mowisz igielki. Z tego co widze to dluga droga lekarze uznali ta medtoda za "rowna" medycynie konwencjonalnej. Skad wynika takie zle nastawienie lekarzy? NIe uwierze poki nie ujrze (na podstawie badan, zdjec, czarbno na bialym - meridianow de facto zobaczyc sie nie da); zagrozenie konkurencja czy niechec poznania nowego?
        • don2 Re: Wszystko zalezy od srodowiska 24.09.04, 13:11
          www.zdrowie.pl. wielu krajach alternatywna medycyna ma mocna pozycje.
          W moim grajdolku raczej w pogardzie.
          • sabba a oto coznalazlam pod adresem:))))) 24.09.04, 13:54
            www.zdrowie.pl:
            ...ten adres nie istnieje
            Jednakże, wykorzystując jego ulotny status chciałbym Państwa przestrzec przed Panem starostą tatrzańskim mgr inż. Andrzejem Gąsienicą-Makowskim, który mnie okradł...
            Kiedyś byłem właścicielem www.tatry.pl, starostwo powiatowe w Zakopanem zapragnęło zostać właścicielem domeny nadrzednej - tatry.pl, czego konsekwencją jest nabycie praw do domen podrzednych, w tym mojej. Aby zapewnić mnie, że wszystko pozostanie bez zmian, a ja nadal będę mógł korzystać z mojej własności i jednocześnie nakłonić do wyrażenia zgody na całą operację, dostałem pismo sygnowane: starosta tatrzański mgr inż. Andrzej Gąsienica Makowski treści:
            "Zobowiązanie
            Jako administrator domeny tatry.pl zobowiązujemy się do utrzymywania domeny www.tatry.pl i jej delegacji w domenie tatry.pl wobec firmy: [dane mojej firmy] i równocześnie zwracamy się z prośbą o wystosowanie do NASK-u zgody na przeniesienie delegacji domeny www.tatry.pl z serwera NASK na serwer firmy [dane prywatnej firmy, z którą starostwo prawdopodobnie podpisało umowę o świadczenie odpowiednich usług]."
            Skoro ktoś prosi, to dlaczego nie miałbym mu pójść na rękę? Teraz już wiem dlaczego - po nabyciu praw do domeny nadrzędnej starostwo przekazało ją prywatnej firmie, która umieściłą pod moim adresem własną stronę, ja zaś na prośbę o zwrot mojej własności dostałem pismo również sygnowane: starosta tatrzański mgr inż. Andrzej Gąsienica Makowski o następującej treści:
            "Po wnikliwej analizie kwestii związanej z poddomeną www.tatry.pl i obecnej świadomości problemu Starostwo Powiatowe w Zakopanem postanowia nie delegować w/w poddomeny..."
            dalej
            "Podejmując tą decyzję mamy na uwadze dobro społeczności lokalnej ale również tych wszystkich, którzy z dobrodziejstwa Naszego regionu korzystając, mając zarazem na uwadze świadomość, że dbamy w ten sposób o Ich interesy."
            Drogi Panie Starosto, proszę jedynie o zwrot mojej własności, którą zobowiązał się Pan opiekować. Jednocześnie infomuję, że jeżeli Pan poprosi, o czym Pan chyba nie pomyślał, to z radością umożliwię umieszczenia informacji starostwa pod moim adresem.

Z wyrazami szacunku,
            Artur Grzymała
            email: artur@poczta.pl
            • don2 Re: a oto coznalazlam pod adresem:))))) 24.09.04, 14:31
              sorry www.zdrowe.pl,www.anna.nowadeba.pl
            • jan.kran Re: archiwum + migrena 25.09.04, 22:20
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=14067740&a=14067740

Tu watek o medycynie alternatywnej. W ramach archiwizacji.

A jak chodzi o migrene to wspolczuje. Sprobuj tej akupunktury. Ja probowalam
              wszystkiego. Na starosc i po dzieciach mi przeszlo:-)))

Czasem wraca , rzadko i wtedy tylko IBUPROFEN pomaga.

Sciskam kciuki za powodzenie , bo hemikrania to cos okropnego :-(((( K.
    • basia553 Re: ezoteryka, CTM, ziola, gusla i zabobony czy.. 24.09.04, 13:52
      Sabba, najwazniejsze abys przy kazdej nowej metodzie pamietala, ze "was uns
      nicht umbringt, macht uns stark!" :))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka