maria421 Re: Dzis jest 05.03.17, 08:50 Spoko, przeciez polscy skoczkowie zdobyli zloty medal, jest sie z czego cieszyc. A ze PiS nie poprze Tuska to bylo od dawna wiadomo, nie bylo tylko wiadomo ze uzyje do tego Saryusza- Wolskiego i ze ten sie zeswini. Odpowiedz Link
ertes Re: Dzis jest 06.03.17, 04:58 hartman.blog.polityka.pl/2017/03/05/saryusz-wolski-z-kaczynskim-zdradzili-polske/ Odpowiedz Link
maria421 Re: Dzis jest 06.03.17, 08:51 ertes napisał: > hartman.blog.polityka.pl/2017/03/05/saryusz-wolski-z-kaczynskim-zdradzili-polske/ Nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link
ertes Re: Dzis jest 07.03.17, 02:10 Dzis w radio slyszalem wypowiedz naszego swiatlego parlamentarzysty na temat kobiet. Komentarz redaktora byl: "Aren't all Polish dumb?" Odpowiedz Link
maria421 Re: Dzis jest 07.03.17, 08:23 passent.blog.polityka.pl/2017/03/05/precz-z-polakiem-na-czele-rady-europejskiej/ Odpowiedz Link
maria421 Re: Dzis jest 07.03.17, 17:12 Dzis nie jest mi wstyd. Dzis jest mi okropnie, strasznie smutno ze ta cholerna szajka zwana PiS pod dowodztwem ich szalonego, msciwego prezesa wlasnie rozlozyla ostatni bastion niezaleznej wladzy w Polsce, czyli wladze sadownicza. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Dzis jest 07.03.17, 21:29 uwazam, ze EU powinna Polske wywalic z tej Unii. i byloby po krzyku. Wilk syty i owca cala. Narod by moze otrzezwial. A moze i nie - co by tym bardziej swiadczylo o slusznosci wywalenia. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzis jest 07.03.17, 22:33 No, jako ktoś kto sie przyczynił do wejścia, to by mi serce pęklo. A takich, jak ja jest w PL multum... Negocjacje członkowskie trwały wiele lat, były trudne i żmudne. Zaprzepaścic to teraz... No nie. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Dzis jest 08.03.17, 01:02 Te moje stwierdzenie Jutko to bylo baaaardzo sarkastyczne. Rowniez sie ogromnie cieszylam i bylam dumna z Polski w 2004 - uwazam to za bardzo wazna chwile, i poczatkiem ogromnego przyspieszenia na calej skali rozwoju - spolecznego, gospodarczego, kulturalnego. Jakie ogromne mozliwosci. A teraz jak czytam od czasu do czasu, jak rzad Polski pluje na to to sie za glowe lapie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dzis jest 08.03.17, 08:27 ania_2000 napisała: > A teraz jak czytam od czasu do czasu, jak rzad Polski pluje na to to sie za glo > we lapie. Pluje, ale unijna forse chetnie bierze. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzis jest 08.03.17, 08:36 maria421 napisała: > ania_2000 napisała: > > > A teraz jak czytam od czasu do czasu, jak rzad Polski pluje na to to sie > za glo > > we lapie. > > Pluje, ale unijna forse chetnie bierze. ********** No wiesz, hipokryzji nigdy im nie można było odmówić. Odpowiedz Link
blues28 Re: Dzis jest 08.03.17, 08:45 Co otworze polska prase to ogarnia mnie zal, smutek, zazenowanie :-(( To jakby codzienna dawka dolujacych wiesci. I nie moge nie czytac, bo mimo wszystko chce wiedziec. Chociaz sa to wiesci o zaprzepaszczaniu w przyspieszonym tempie tego co ten kraj osiagnal ostatnimi laty :-(( Smutne! Odpowiedz Link
ertes Re: Dzis jest 09.03.17, 01:02 A niech ich wypierdola... Jak widac Polacy w wiekszosci nie dorosli do Europy. Szkoda tylko tej niewielkiej czesci ale coz. Odpowiedzialnosc zbiorowa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dzis jest 09.03.17, 08:33 Jest petycja do podpisania : secure.avaaz.org/pl/petition/Do_prokuratury_Ukarania_posel_Pawlowicz_za_obraze_Polek/?fVBTckb Przy okazji sie pochwale ze juz dawno zostalam zablokowana przez K. Pawlowicz na jej koncie FB za pare niewygodnych pytan :-) Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Tusk! 09.03.17, 17:42 Gratulacje dla Tuska:) co za porazka z Polskim rzadem :( Odpowiedz Link
ewa553 Re: Tusk! 09.03.17, 17:47 Niewypowiedzianie ciesze sie z ponownego wyboru Tuska. Co za wstyd dla Polski, ze sie tak nieprofesjonalnie zachowuja, ze prywatne animozje przenosza na rynek europejski. Dobrze chociaz ze dostali w dupe. Odpowiedz Link
blues28 Re: Tusk! 09.03.17, 17:53 Rowniez sie ciesze. Postawa polskiego rzadu: absolutna zenada. Ale to nic nowego. Nie doczytalam czy to juz 100% oficjalne czy musi byc ratyfikowane 24 marca? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Tusk! 09.03.17, 18:25 Bluesie, decyzje Rady Europejskiej są i nie podlegają ratyfikacji. Już na oficjalnej stronie Consilium, czyli sekretariatu Rady, jest notka o decyzji: www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2017/03/09-european-council-president-election/ Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Dzis jest 10.03.17, 21:37 jak czytam takie rzeczy to niewierze to co czytam!!! z dzisiejszego przemowienia: Kaczyński dalej: I dziś to, co tutaj się dzieje to atak na Polskę. Atak pod sztandarami Unii Europejskiej, ale atak właśnie na Polskę i na to, co jest istotą tej Unii. Atak na to, co chcieli Europie przygotować i przygotowywali ci, którzy Unię stworzyli, a co niszczą ci, którzy dziś wypaczają ich ideę. I żadne krzyki temu nie pomogą. My tu będziemy i my tutaj zwyciężymy. Zwyciężymy! Będzie wolna Polska! Będzie prawda o Smoleńsku! i będzie klęska tych, którzy są łotrami, którzy tutaj czymś rzucają. Ale powtarzam - nic wam to nie pomoże, przegraliście moralnie, przegraliście politycznie i przegracie do końca. Poniesiecie klęskę i Polska zwycięży. Odpowiedz Link
ertes Re: Dzis jest 10.03.17, 22:40 hehe Jutko a czy Ty myslisz ze u nas jest tak bardzo inaczej? Federalni, Stanowi, Hrabstwa.... wszyscy dostaja pierdolca w jedna lub w druga strone. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzis jest 10.03.17, 22:56 Ertesie drogi, mnie się wydaje, że jesteśmy świadkami "paradigm revolution" wszędzie i na wielu frontach. I chyba zaczynam miec już dość. Powrót na wieś mnie cieszy: tam mogę przynajmniej się odciąć i patrzeć, jak trawa rośnie. Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Dzis jest 10.03.17, 23:35 Na wsi mojej miejscowi juz dawno zauwazyli, ze z jakis powodow czesc 'townies' dostaje pierdolca. No tak, ale jak ktos ma krowy - jak moli klienci - i musza byc w stajni kazdego dnia o 5-tej rano, aby podlaczyc 'dziewczyny' do dojarek, po czym wrocic do domu i uprac uprane krowim gownem ubranie robocze, to jakos wyrownuje perspektywne na zycie. To co dzieje sie w polityce i ogolnie w miastach zaczelo dla mnie tez juz byc abstrakcja. Patrzac na tlumy na wybrzezu cwiczace dla zdrowia, chcialoby sie ta sile miesni podlaczyc i poprosic aby pobiegali na dzialce. Bo zdrowiej, nie na asfalcie i zdecydowanie bedace w celu daje duzo wiecej radosci. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dzis jest 11.03.17, 07:37 Aniu, i tak jest co miesiac! To jech CHORE! Pomijajac juz fakt, ze jak Kaczynski w Polsce od poltora roku rzadzanej przez PiS mowi ze "bedzie wolna Polska", to powinien sam pierwszy sie w ten swoj chory leb walnac. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Dzis jest 14.03.17, 01:17 no prosze - next step - oskarzaja teraz Tuska o zdrade? wiadomosci.wp.pl/kat,1339,title,Umowa-miedzy-SKW-a-FSB-Donald-Tusk-zostanie-przesluchany,wid,18725222,martykul.html Donald Tusk, były premier, a obecnie przewodniczący Rady Europejskiej, został wezwany na przesłuchanie w sprawie współpracy pomiędzy Służbą Kontrwywiadu Wojskowego a rosyjskim FSM. Zeznania w charakterze świadka ma złożyć w środę - powiedział Michał Dziekański, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Dzis jest 14.03.17, 08:23 Aniu, to jest dalszy ciag spektaklu "wina Tuska". PiSia propaganda bedzie miala swoje naglowki "Tusk wezwany do prokuratury nie stawil sie", a ciemny lud bedzie wierzyl ze Tusk jest zdrajca. Odpowiedz Link