Dodaj do ulubionych

Wesolych Swiat!

23.12.17, 08:18
Przed wyjazdem do moich dzieci do Frankfurtu zycze Wam wszystkich zdrowych i wesolych swiat Bozego Narodzenia.

Powielam tez zyczenia ktore kraza w sieci : "nastepnych swiat bez PiSu" :-)

Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: Wesolych Swiat! 23.12.17, 09:06
      Dziekuje Mario, szczegolnie za to ostatnie zyczenie.
      I ja wszystkim zycze pogodnych i zdrowych Swiat.
    • jutka1 Re: Wesolych Swiat! 23.12.17, 09:27
      Dziękuję, Mario, i Tobie też życzę tego samego. :-)

Wszystkim Wam - spokojnych, pogodnych i zdrowych świąt. :-)
    • ania_2000 Re: Wesolych Swiat! 24.12.17, 18:39
      Wszystkiego najlepszego kochani! Spelnienia marzen, zdrowia, usmiechow - cudownych i milych Swiat!!!
      • ewa553 Re: Wesolych Swiat! 24.12.17, 18:48
        robisz polska Wigilie, Aniu? Ja ugotowalam zupe grzybowa i robiac do niej kladzione kluseczki usmiechalam sie do wspomnienia z dziecinstwa. Otoz moja Mama urodzona i wychowana w Niemczech - choc mowila piekna polszczyzna, uzywala niemieckich ausdruckow. I tak nazywala kluseczki kladzione Einlauf, co nas bawilo (uczylismy sie tez niemieckiego) i tlumaczylismy to doslowie jako jeden lec -lec=biec. Tak wiec mowilismy ze zupa jest z jednym leciem:)
        • minniemouse Re: Wesolych Swiat! 25.12.17, 00:09
          I ja sie dolaczam, serdecznie zycze Wszystkim Wesolych Swiat i oby nastal pokoj na swiecie
          https://www.cosgan.de/images/smilie/xmas/u050.gif

Minnie
          • kan_z_oz Re: Wesolych Swiat! 27.12.17, 10:37
            Dolaczam sie do zyczen po swietach. Wypada wiec zyczyc obecnie milego wieczoru noworocznego oraz udanego 2018.
            • xurek Re: Wesolych Swiat! 27.12.17, 16:17
              ja rowniez. Swieta minely bardzo milo i pogodnie, zrobilysmy sobie bardzo relaksujacy i mily grafik wizyt i gosci, bylo naprawde super. Jedynie co to jestem przeziebiona juz od tygodni i jakos nie moge wyzdrowiec, wiec ide jutro do lekarza. Pozostaly mi jeszcze dwa dni pracy a potem 4 dni wolnego, ktore w pelni poswiece na sprawy nadmorskiej dzialki. Nie zamierzam sie nigdzie wybierac na Sylwestra, moj maz jest w rozjazdach, dziecko na Sylwestrowym party a ja usadowie sie z notebookiem przed kominkiem i telewizornia :). Za 10 dni bede znow w Polsce na zakupowym maratonie, wiec musze to zorganizowac, nieco odpoczac i sie podkurowac.
              Zycze wszystkim Forumowiczom takiego Sylwestra, jakiego sami sobie zycza :)
              • ewa553 Re: Wesolych Swiat! 27.12.17, 16:32
                zakupy dla Ciebie czy tez do biznesu nadmorskiego? Jak Pirania (dawno juz przestalas uzywac tej ksywy, ale ja..) przezyl polskie Swieta?
                • chris-joe Re: Wesolych Swiat! 27.12.17, 19:59
                  Spozniony pedze-lece sciskac gronne gremium :) Wygrzalismy sie niezwykle w NYC, bo tam lekko ponizej zera bylo i sniegu wcale. Niemniej tez jestem przeziebiony i cale nowojorskie swieta lecialem na kroplach do nosa, pigulach i kilku pudelkach chustek do nosa. Wigilie obchodzilismy obchodzac Manhattan z nasza moldawska przyjaciolka z Montrealu i jej corka (ich pierwsza tam wizyta, wiec sie podniecalismy ich podnieceniem :), zas same swieta w zatloczonym Chinatown, gdzie wreszcie udalo sie nam dorwac stolik na wielka wyzerke. Tak oto tradycji stalo sie zadosc :)
                  • ania_2000 Re: Wesolych Swiat! 27.12.17, 21:11
                    Swieta swieta i po swietach!
                    U nas bylo na bialo - a raczej na lodowo - spadl marznacy deszcz i zalodzil skutecznie ulice. drogowcy moze nie zaspali ale jak zwykle nieskutecznie temu zapobiegli wiec ludnosc zjezdzala samochodami do rowow, albo krecila sie w kolko ja g... w przereblu:)
                    Ewa, Wigilia byla pol polska pol amerykanska - byl OPLATEK, barszczyk z uszkami, bigos i pierogi z kapusta i grzybami. A po amerykansku indyk i szynka. Mozna powiedziec ze lekko peklam z przejedzenia. No ale jak swieta to swieta, nie ma co narzekac tylko grzecznie jesc to co jest na stole.
                    Byl rowniez kupiony makowiec - z olbrzymia iloscia maku (plus) ale zaprowiony za duzo jak na moj gust olejkami (minus)
                    Teraz kolej na Sylwestra - jedziemy na pare dni tradycyjnie na narty do Centralnego Oregonu. Zima do tej pory super lagodna, zapowiadali tzw La Ninia - gdzie sa duze opady sniegu/deszczu, a jak do tej pory to posucha. Oprocz Wigilijnej Lodowej nocy ze sniegiem ( i deszczem) bardzo slabo.

Musze powiedziec, ze zazdroszcze tym ktorzy maja troche bialego puchu w grudniu:) mnie nie zawsze sie udaje.
                    • ewa553 Re: Wesolych Swiat! 27.12.17, 21:46
                      czy szynka byla szpikowana gozdzikami? Bo taka kiedys podali amerykascy znajomi. do tego slodkie ziemniaki ktore wtedy sprobowalam po raz pierwszy i mnie n ie urzekly...
                      • ania_2000 Re: Wesolych Swiat! 27.12.17, 23:46
                        nie, nie byla - ale byla upieczona po "amerykansku" czyli wczesniej przyprawiona brazowym cukrem (taka polewa) co daje smaczna chrupioca skorke. Sama szynka slodka nie jest - ale gdzie jej tam do Polskich Szynek:) aha - zapomnialam napisac, dostalam prawdziwe polskie kabanosy ktore zawsze przynosze do pracy do sprobowania i pokazania jak prawdziwe wedliny powinny smakowac:)
                        Ewa - sweet potatoes/yums sa bardzo smaczne i zdrowe - dla mnie przypominaja w smaku marchew, i od czasu do czasu chetnie je jem. Ale ja nie jestem 'ziemniaczana" - bardziej "kluskowa" - uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony, kluski, knedle - etc. Mniam mnaim

a z gozdzikami to uwazam ze ta przyprawa nadaje sie wylacznie do grzanca - i tego jak mu tam: fauer? gluehwein?
                • xurek Re: Wesolych Swiat! 28.12.17, 14:01
                  zakupy dla nadmorskiego biszesu. posciel, reczniki, naczynia i takietam.
                  • ewa553 Re: Wesolych Swiat! 28.12.17, 14:06
                    Znaczy sie ze domki juz stoja! Perzegapilam czy nie pokazalas jeszcze zdjec?
    • maria421 Re: Wesolych Swiat! 28.12.17, 08:27
      Wczoraj sie dowiedzialam ze wczorajszy dzien, czyli 27 grudnia jest Miedzynarodowym Dniem Modlitw o Szybka Przemiane Materii :-)
      Choc wlasciwie, nie tyje sie przeciez miedzy Bozym Narodzeniem i Nowym Rokiem a miedzy Nowym Rokiem i Bozym Narodzeniem.

I jeszcze jedno zaslyszane : "Wcale nie utylas przez Swieta juz w sierpniu bylas gruba" :-)
      • minniemouse Re: Wesolych Swiat! 29.12.17, 03:26
        No to w sama pore :D

To ja sie modle, od zaraz :D

Minnier
        • minniemouse Re: Wesolych Swiat! 29.12.17, 03:28
          btw - spotkalam znajomego po swietach - a zebys wiedziala ze chyba z 5 kg przytyl od Wielkiego Piatku!! az ryknelam smiechem :D

M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka