Dodaj do ulubionych

Najgorsze samochody

11.11.04, 02:57
10 Least Reliable Sedans

1. Mercedes-Benz S-Class
2. Jaguar S-Type
3. BMW 7 Series
4. Jaguar X-Type
5. Mercedes Benz E-Class
6. Mercedes Benz C-Class (V6)
7. Volvo S60 (AWD)
8. Saab 9-3
9. Pontiac Grand Prix (supercharged)
10. Volkswagen Passat (AWD)

cbs.marketwatch.com/news/story.asp?guid=%7BB6D3313E-BC36-42B2-8E22-CCFA52C1864F%7D&siteid=google&dist=google
Obserwuj wątek
    • akawill Re: Najgorsze samochody 11.11.04, 03:41
      Kurcze blade, co się dzieje! Tylko jeden hamerykaniec na liście.
      Ja się przymierzam do kupna nowego auta. Chyba jednak nie kupię tego Mercedesa
      S ;)
      • ertes Re: Najgorsze samochody 11.11.04, 03:47
        Wiesz co jest trendy teraz?
        Toyota Prius :)

A poza tym wybor jest dosc prosty:
        "Of the 32 models earning the highest praise in the survey, 29 were Japanese,"
        • akawill Re: Najgorsze samochody 11.11.04, 03:56
          ertes napisał:

> Wiesz co jest trendy teraz?
          > Toyota Prius :)

Owszem, owszem, tylko mam awersję do kolejek a u nas się na Priusy ponoć czeka
          pół roku. Poza tym u mnie raczej trzeba AWD bo górki, zakrętasy i do tego
          zima. Masz sugestie? Zaznaczam ze Subaru oraz SUV-ów raczej nie lubię.
          • starypierdola Popatrz na ... 11.11.04, 04:15
            Nowy Ford 2005, zastepujacy Taurusa, Zapomnialem jak sie nazywa. Jest AWD i
            wyglada elegancko.

Corka jezdzi juz 4 lata Passat'em, AWD, jak dotad bez zadnych problemow.

SP

• akawill Re: Popatrz na ... 11.11.04, 04:19
              Ford 500. Hmmm ...wydaje mi się że auto dla mom and pop a ja tu wiecie panie
              iskrzyć trochę jeszcze chcę. Z tego tez powodu zamiast Passata bardziej mi
              Audi A4 pasuje (tylko drogi cholera). Infiniti G35x mniam mniam...
              • ertes Re: Popatrz na ... 11.11.04, 04:26
                Jak chcesz poiskrzyc to moze Ford Mustang? Oczywiscie ten nowy!
                Wedlug mnie wyglada bombowo!

www.fordvehicles.com/cars/mustang/
                • starypierdola Tyle ze G35 nie jest AWD.... n/t 11.11.04, 06:41
                  • starypierdola Correction. 12.11.04, 20:54
                    Turns out that they do have an AWD option now.
                    SP
          • ertes Re: Najgorsze samochody 11.11.04, 04:18
            Prius to troche zart. Jak zauwazyles trzeba czekac a dwa cena jest przez to
            wyzsza od MSRP. Wielkoscia przypomina Corolla a cena jest o 10k wiecej.
            Subaru wprowadzil niedawno nowy model. Wyglada calkiem, calkiem. Warto chociaz
            obejrzec. Jesli wziac pod uwage statystyki to na pewno nie moze to byc zadne z
            niemieckich i szwedzkich. Chociaz Volvo V70 i Audi A6 AWD wygladaja zachecajaco.
            A6 wychodzi z nowym model kombi w przyszlym roku jesli cie interesuje tyle ze to
            raczej po tej drozszej stronie aut. Tyle ze ta jakosc jest troche odstraszajaca.
            Wedlug mnie najladniejszym samochodem w tej chwili na naszym rynku jest Acura RL
            tyle ze jest droga :(
            Acha, moj znajomy ktory mieszka gdzies w Twoich rejonach ma Audi A4 AWD i
            twierdzi ze lepszego samochodu w warunkach jakie tam macie nie mial.
            To chyba wszystko co w temacie AWD mozna polecic (poza acura oczywiscie).
            • akawill Re: Najgorsze samochody 11.11.04, 04:29
              Analiza słuszna. Jak już wspomniałem obok, mam apetyt na A4. I niestety
              (chodzi o kasę) na wersję 3.0.

A Prius to ciekawy fenomen. Z jednej strony rozumiem że mało ich na rynku i
              stąd kolejki, z drugiej ciekawe że aż tak przyciąga uwagę. Chyba nie dlatego
              że jeżdżą nimi nadziani aktorzy. Czy ludzie potrafią sobie przeliczyć, że
              wyższy wydatek nigdy im się nie zwróci z niższych kosztów eksploatacji (mniej
              benzyny)? Czy tez może myślą o niezależności energetycznej USA i przyszłości
              energetycznej cywilizacji. Ciekawe, ciekawe...
              • ertes Re: Najgorsze samochody 11.11.04, 04:35
                Snobizm i tyle.
                Chociaz u nas wprowadzili albo maja wprowadzic prawo zezwalajace jezdzeniem w
                jedna osobe po carpool. To powinno spopularyzowac te samochody :)
                Poza tym chyba jeszcze sa jakies zwroty podatkowe okolo 2 czy 3k ale nie mam
                100% pewnosci.
        • starypierdola A. Jak jest4es zainteresowany G35 to ... 12.11.04, 06:06
          ... moge Cie skierowac do dealera w Virginia (blisko do DC) ktory ma ponad 50
          na dzialce, sedany i kabriolety. Do wyboru, do koloru: options & color.

Bierze '5% over the invocie price' i moze go 'title in all the NE states'.

Sorry, Ertes, nie w Cal. Tam macie inne wymagania i ceny.

SP
          • ertes Re: A. Jak jest4es zainteresowany G35 to ... 12.11.04, 06:45
            Nie przejmuj sie.
            Nie wiem dlaczego ale nie lubie Nissanow.
    • luiza-w-ogrodzie Najgorszy samochod ma Adam Sandler 11.11.04, 03:53
      UWAGA1: tylko dla doroslych
      UWAGA2: nie podejmuje sie tlumaczyc na polski ;oP

Ode To My Car Lyrics
      Artist: Adam Sandler

Here we go

Piece of shit car
      I got a piece of shit car
      That fuckin' pile of shit
      Never gets me very far

My car's a big piece of shit
      'Cause the shocks are fucking shot
      And my seatbelt's fucking broken
      I got to tie it in a knot
      (It's a piece of shit)

I can't see through the windshield
      'Cause it's got a big fucking' crack
      And the interior smells real bad
      'Cause my friend puked in the back
      (It's a piece of shit)

(Piece of shit car)
      Piece of shit car
      (He's got a piece of shit car)
      It sucks royal dick
      (That fuckin' pile of shit)
      100% crap
      (Never gets him very far)
      Oh fuck you car

It's got no CD player, it only got the 8-track
      Whoever designed my car can lick my sweaty nut sack
      (They can bite his ass too)
      And I got no fuckin' brakes
      I'm always way out of control
      Eleven times a day I hear "Hey, watch it asshole"
      (You fuckin' piece of shit)

(Piece of shit car)
      I got piece of shit car
      (He got a piece of shit car)
      Diesel gas sucks my ass
      (That fuckin' pile of shit)
      That pile of metal shit
      (Never gets him very far)

Oh what the fuck did I do
      What the fuck did I do
      What the fuck did I do
      To get stuck with you
      You're too wide for drive-thru
      And you smell like the shoe
      But I'm too broke to buy something new
      Oh fuck me

Well the engine likes to flood
      The car always fuckin' stalls
      And the seat cushion's got a big rip
      So a spring always pokes the balls
      (Ouch, ouch, ouch)
      Plus the door locks are busted
      I gotta use a fucking coat hanger
      (What a pain in his ass)
      And if a girlie sees my car
      There's no chance I'll ever bang her
      (He never ever gets da pussy)
      Hey shut up
      (Piece of shit car)
      You piece of shit car

(You got a piece of shit car)
      You piece of shit car
      (Piece of shit car)
      Bald fuckin' tires
      No rearview fucking mirror
      (Piece of shit car)
      Seven different colors
      Fucking rag for a gas cap
      (Piece of shit car)
      Tailpipe makes the sparks fly everywhere
      (Piece of shit car)
      (Piece of shit car)
      Oh the whole town thinks I'm a loser
      Cabby give me a push
      (Piece of shit car...)
    • starypierdola Least Reliable = najbardziej zawodne 11.11.04, 04:11
      "Najbardziej zawodne" nie jest synonimem "najgorsze". Moze byc dobry samochod,
      ale zawodny.

Zobacz np, Consumers Reports. Zawodnosc jest tylko jedna z kilku charakterystyk
      waznych dla uzytkownikow.

SP
      • ertes Re: Least Reliable = najbardziej zawodne 11.11.04, 04:20
        Racja tyle ze z pozycji kierowcy ktoremu taki samochod sie psuje jest on najgorszy.
        • viper39 Re: Least Reliable = najbardziej zawodne 11.11.04, 13:57
          ertes napisał:

> Racja tyle ze z pozycji kierowcy ktoremu taki samochod sie psuje jest on
          najgor
          > szy.

troche pobronie merca...
          mam e55 od ponad pol roku, i raz mialem obciach bo mi sie spierniczyl silniczek
          od siedzenia, nie to ze jestem taki ciezki ale zdarzylo mi sie to kiedys i w
          bmw, moze to przypadek... poza tym nie ma problemow z autem ale ono jest
          za "mlode" na problemy.
          bmw mialem poprzednio 3 latka i tez nie bylo problemow oprocz tego silniczka w
          siedzeniu...
          na poczatk

poza tym do polski sobie wyslalem nowa acura tl, zanim ja wyslalem pojezdzilem
          tutaj sobie okolo 2 miesiecy, polecam, autko bardzo przyjemne, luskusowe i w
          sumie na trasie robilo mi prawie 30 mil z galona (z silnikiem 3.2L!) to jest
          niezle...
          poprzednio w polsce mialem maxime 2000 rocznik model SE, samochod przejechal
          50K mil (jakies 10K w USA zanim wyslalem go) nie mial zadnego problemu, oprocz
          zmiany oleju nic nie bylo robione przy tym samochodzie (znaczy olej, hamulce i
          opony, normalny service) oba autka wysylane z USA na mienie przesiedlencze..
          oplaci sie....
          polecam tez murano szanowna malzonka tym jezdzi i bardzo sobie chwali, mnie sie
          tez podoba, podoba mi sie tez nowy lexus rx330, poprzednio mielismy rx300 ktory
          byl tez niezawodny, mielismy go 4 lata zadnych problemow nie bylo,

podsumowujac...
          nowe samochody przewaznie sie nie psuja, wiec raczej nie ma sie co podniecac i
          patrzec na statystyki, bo to czasami jest zludne
          nie polecam wynalazkow typu:
          kia, hundaje, mistsu (niestety zlazlo na psy), peugeoty (mozna je podbno kupic
          tez w usa), zadne lancie, itd
          VW sa psujace sie, w pracy u mnie ludzie rzucili sie na passaty i kazdy w ciagu
          okolo roku zamienial to na cos innego, ich opinia byla taka samochod glosny
          (potwierdzam mialem okazje tym jechac), poza tym zawiedzenie klamoce, i psuje
          sie rozne duperele, kolega mial opjce takiego lemona oddac po 9 miesiacach,
          wzial chyba kase bo nie jezdzi VW
          za to inny produkt VW nazywajacy sie audi polecam, chwala sobie tutaj te
          samochody a juz szczegolnie a8 wyglada bardzo ladnie i jezdzi sie nim
          wpaniale...
          dla lubiacych szybsza jazde jak ktos wybiera pomiedzy audi s4 lub bmw m3, nie
          ma wyboru, brac m3. lepsze szybsze i jazda jest w sumie niezla zabawa i to za
          jedyne $48K
          • ertes Re: Least Reliable = najbardziej zawodne 11.11.04, 16:05
            Viper w tego typu raportach nie chodzi o to zeby udowodnic ze Merc to zlom a
            Toyota to cud techniki. Pokazuja tylko ogolna jakosc danej marki. To wcale nie
            znaczy ze twoj ma sie psuc co 100 km.
            Kiedys ogolnie sie uwazalo ze najgorsze sa samochody rodzimej produkcji. A
            ludzie kupowali, jezdzili itp. Ja zaraz jak tylko przyjechalem do Kanady kupilem
            samochod. Zaledwie 2 tygodnie, bez zadnej znajomosci rynku, wybor padl na jedno
            z dziel Chryslera. Kazdy kto to zobaczyl przez nastepny rok prawie sie pukal w
            glowe i twierdzil ze to byl najgorszy wybor. A ja nim jezdzilem, jezdzilem i
            jezdzilem cale 7 lat. Bez wiekszych problemow. A marki amerykanskie nadal byly
            uwazane za zlom.
            Co taki raport natomiast pokazuje to jakie masz szanse kupujac Merca czy co
            innego zeby ci sie zepsul w porownaniu w Toyota na ten przyklad. Co wcale nie
            oznacza ze jak ty upisz merca a sasiad leksusa to jemu sie nigdy nie zepsuje.

Jesli chodzi o Acure TL, ale to jeden z brzydszych pomyslow Hondy. I pewnie
            dlatego malo popularny.
            • viper39 Re: Least Reliable = najbardziej zawodne 12.11.04, 14:58
              ertes napisał:

> Viper w tego typu raportach nie chodzi o to zeby udowodnic ze Merc to zlom a
              > Toyota to cud techniki. Pokazuja tylko ogolna jakosc danej marki. To wcale nie
              > znaczy ze twoj ma sie psuc co 100 km.
              > Kiedys ogolnie sie uwazalo ze najgorsze sa samochody rodzimej produkcji. A
              > ludzie kupowali, jezdzili itp. Ja zaraz jak tylko przyjechalem do Kanady
              kupile
              > m
              > samochod. Zaledwie 2 tygodnie, bez zadnej znajomosci rynku, wybor padl na
              jedno
              > z dziel Chryslera. Kazdy kto to zobaczyl przez nastepny rok prawie sie pukal w
              > glowe i twierdzil ze to byl najgorszy wybor. A ja nim jezdzilem, jezdzilem i
              > jezdzilem cale 7 lat. Bez wiekszych problemow. A marki amerykanskie nadal byly
              > uwazane za zlom.
              > Co taki raport natomiast pokazuje to jakie masz szanse kupujac Merca czy co
              > innego zeby ci sie zepsul w porownaniu w Toyota na ten przyklad. Co wcale nie
              > oznacza ze jak ty upisz merca a sasiad leksusa to jemu sie nigdy nie zepsuje.
              >
              > Jesli chodzi o Acure TL, ale to jeden z brzydszych pomyslow Hondy. I pewnie
              > dlatego malo popularny.

ja wiem o czym piszesz ertes... wiem na czym polegaja te opinie..
              co do acury nowej oczywiscie to tutaj jest przebojem w NYC, i mnie sioe to
              podoba, nawet mimo przedniego napedu, no i cena jest atrakcyjna tez, poza tym
              obliczylem ze ten samochod w Polsce kosztowal mnie mniej wiecej 185 tys zl
              (razem z przesylka taxami itd) za te pieniadze nie moge kupic nic co moze byc
              takiej klasy ja ten samochod ... no i robi w Polsce niezle wrazenie, choc nie
              powiem ale i maxima (poprzednia) robila wrazenie, i smiac mi sie chcialo z tych
              superturbo diesli (roznej masci/marki) jak nie mogli mnie doganiac...hehehe
              teraz ci ujezdzacze panstwowych samochodow typu merc e320 czy audi a6 nie moga
              sie nadziwic ze tak ladnie im odjezdzam...
              przyznaje sie ze nadal we mnie jest troche chlopca lubie jazde szybka
              samochodem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka