Dodaj do ulubionych

.............................................Viper

15.11.04, 14:17
W tym poscie zostalo ci przypomniane zebys przestal obrazac swoich interlokutorow
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=17470762&a=17497303

niestety swojego postepowania nie zmieniles, wiec niniejszym skreslam cie z
listy forum Polonia 2

admin 4
Obserwuj wątek
    • wkrasnicki Re: ............................................. 15.11.04, 15:39
      Szkoda, ponieważ wiadomo skądinąd, że chwasty mają zbawienny wpływ na rośliny
      pożądane. Dzieje się tak z kilku powodów, które mogą nie być przekonywujące,
      mogą też burzyć poczucie estetyki, ale są faktem. Chwasty wskazują też, że grunt
      jest urodzajny i warto ten teren zasiedlać.
      Może zresztą inaczej. Wymaganie od wróbla by śpiewał jak słowik jest
      irracjonalne, a przecież ktoś tego wróbla tu wpuścił uznając, iż jest to dobry
      pomysł.Nie jest to pierwsza decyzja, która budzi moje niezadowolenie na tym
      demokretycznym i, a jakże- tolerancyjnym forum, jak można by mniemać z wielu
      wpisów innym tematom poświęconym.
      Odnoszę jednak wrażenie, że może nawet nie do końca świadomie rodzi się tu
      pewna selekcja, polegająca na tym, że posty niektórych osób zą niemal zawsze
      traktowane z nieuzasadnioną agresją, innych zaś pomijane milczeniem.
      Nie jestem adwokatem Vipera, nie lubię takich ludzi, ale też uważam, że łatwo
      się przed jego atakami obronić, a i on ataki na siebie odbiera dość zręcznie,
      więc problem jest rozdmuchany.
      Smutne to.
      • szfedka Re: ............................................. 15.11.04, 15:43
        wkrasnicki napisał:

> Szkoda, ponieważ wiadomo skądinąd, że chwasty mają zbawienny wpływ na rośliny
        > pożądane. Dzieje się tak z kilku powodów, które mogą nie być przekonywujące,
        > mogą też burzyć poczucie estetyki, ale są faktem. Chwasty wskazują też, że
        grun
        > t
        > jest urodzajny i warto ten teren zasiedlać.

Tak, prawda ale tez wiesz ze trzeba je trzymac pod kontrola aby nie zadusily
        roslin pozytecznych. Male chwasciki nie szkodza ale wiekie zaciemniaja i
        wyjalawiaja ziemie.

Ja, rolnik Ci to mowie ;)
        • wkrasnicki Re: ............................................. 15.11.04, 15:52
          Nazywanie Vipera wielkim chwastem jest zbyt daleko idące, choć może to nawet
          dla niego komplement.
          Ja tam bym raczej wolał spaść z dużego konia niż z kulawej chabety.
          PS. Ja sobie chwasty nawet specjalnie hoduję i nie sądzę, żebym na tym źle
          wychodził - serio.
        • sabba e tam 15.11.04, 17:32
          jak rolnik jestes to tez wiesz ze glebe trzeba podlewac, nawozic nawozami
          najlepiej naturalnymi, czasem posadzic cos spulchniajacego glebe. No i nie mozna
          dopuscic zeby rosliny zachwascily sie miedzy soba i zeby jeden gatunek dominowal
          nad innymi, chyba ze jest to zalozenie ogrodnika:)
          I bez przesady, nie jestesmy biednym zaduszonym forum a viper to nie perz czy
          jakas inna pokrzywa. Moze my jestesmy takim tajemniczym ogrodem co to trzeba do
          niego wejscie znalesc ale dopiero jak sie da komus w nim dluzej pobyc to jest
          mily przyjemny i puci puci.
      • ro-bert Re: ............................................. 15.11.04, 21:42
        > Odnoszę jednak wrażenie, że może nawet nie do końca świadomie rodzi się tu
        > pewna selekcja, polegająca na tym, że posty niektórych osób zą niemal zawsze
        > traktowane z nieuzasadnioną agresją, innych zaś pomijane milczeniem

No, qwa, calkiem niezle! Ciekawe czy dostaniesz opierdal za "sianie zametu" :)
        Tylko dlaczego Ty jestes taki samotny ze swoimi pogladami?!
        • jutka1 ro-bert 15.11.04, 22:12
          Od dawna pod tym nickiem cie tu nie widac, a jak tylko cos na temat
          administrowania tym forum, to pufff.... zjawiasz sie jak Alladyn z lampki
          wypuszczony.

Nie lubie tak.

Jutka
          • ro-bert Re: ro-bert 15.11.04, 23:09
            jutka1 napisała:

> Od dawna pod tym nickiem cie tu nie widac,

... a pod jakim mnie widac? mania przesladowcza?

> a jak tylko cos na temat
            > administrowania tym forum,

"jak tylko cos na temat administrowania"?! chyba przesadzasz albo jestes
            przewrazliwiona; przeciez Ciebie to tak czy tak nie dotyczy wiec o co biega?

ciesze sie po prostu, ze nie jestem jedyny, ktorego wkurwiaja ci "rowni i
            rowniejsi" i tak po prostu dalem temu wyraz; jesli to rowniez jest zabronione
            to skontaktuj sie z adminem aby obwiescil to publicznie

> to pufff.... zjawiasz sie jak Alladyn z lampki
            > wypuszczony.

wiesz, nie wszyscy maja az tak wiele swiatu do obwieszczenia ;)

>
            > Nie lubie tak.

Przykro mi. Ja tez nie lubie jak ktos ustawicznie sie mojej osoby czepia ("Od
            dawna pod tym nickiem cie tu nie widac"). I co? Ano nico! Czepiaja sie dalej.
            Trzeba nauczyc sie zyc rowniez z tym, czego sie nie lubi :)
            • jutka1 Re: ro-bert 15.11.04, 23:47
              Rob,

Czy ja ci wygladam na osobe z mania przesladowcza?

Przykro mi sie zrobilo i tyle.

A poza tym wszyscy zdrowi, dziekuje...

:-)
              • ro-bert Re: ro-bert 16.11.04, 00:12
                jutka1 napisała:

> Rob,
                >
                > Czy ja ci wygladam na osobe z mania przesladowcza?

Nie, nie wygladasz ale nieraz jak przytekscisz to mozna w to zwatpic ;)

>
                > Przykro mi sie zrobilo i tyle.

Mnie rowniez.

>
                > A poza tym wszyscy zdrowi, dziekuje...

Tobie rowniez zycze dobrej nocy :)
                • jutka1 Re: ro-bert 16.11.04, 00:39
                  Dobranoc, Rob :-)

No i Polam i wszystko jasne :-)

Pokazuj sie na innych watkach
                  Dobranoc
      • swiatlo Zgadzam się z panem Kraśnickim 15.11.04, 22:35
        Viper nie był w moim stylu, ale nie był też trollem.
        Wiele osób mnie denerwuje na tym forum nie mniej niż was Viper, jednak o to
        chodzi aby umieć się bronić.
    • lucja7 Obelgi 15.11.04, 15:49
      W "debatach" Viper uzywal obelg ktore w jego pojeciu mialy byc argumentami.
      Oprocz tego powierzchownosc, elementarny brak wiedzy i tzw kultury generalnej,
      stad prosta niemozliwosc dyskusji, chyba ze ironia, ale na jak dlugo?

lucja
      • wkrasnicki Re: Obelgi 15.11.04, 16:05
        Możliwość pisania na tym forum mają ludzie, którzy muszą być zaakceptowani.
        Nie mam bladego pojęcia jak to się odbywa, ale nie sądzę, żeby Viper zmienił
        się nagle z owieczki w wilka. Zresztą moim zdaniem to zdecydowanie piesek
        kanapowy raczej. Takie już prawo netu, że zwykle jak ktoś daje sobie nick
        Casanova, to jest to mały, pryszczaty chuchrak ze zbieżnym zezem. Godzimy się na
        taką mistyfikację, bo dlaczegóż by nie. Jeśli ktoś jest zdumiomy, że pokrzywa
        parzy to z kolei ja się dziwię. Na chwast jest jeden prosty patent - nie dotykać.
    • ani-ta ooo? a ja mu na post odpowiedzialam! 15.11.04, 19:09
      jak on mi odpowie?
      ha?!
      ja wiem... moze trzeba wyrzucac ze skutkiem za 24 godziny? albo co?
      albo referendum rozpisac?

na ogrodnictwie sie nie znam...
      chociaz jablka najbardziej zaniedbanego sadu PL, sa moze male i czesto
      robaczywe (jak robakow 3 na sztuke to jest ZJADLIWE jabluszko:PP)... ale tez
      smakuja... niebiansko!:)

a.:))))
      • magdalena18 Re: ooo? a ja mu na post odpowiedzialam! 15.11.04, 20:50
        Mysle, ze powinniscie dac mu szanse. Zostal tez troche sprowokowany tym
        viperdkiem.
    • starypierdola Dziekuje; admini sie wykazali i przedluzyli zywot 15.11.04, 22:17
      ... tego Forum.

Chwasty na polu Spoldzielni Produkcyjnej Polonia 2 nalezy albo pielic albo
      traktowac herbicydami. Zas milosnikow chwastow nalezy odsylac do kolcozow.

No i nie starata czy cenzura. Ze spoldzieli wyrzuca sie czlonkow nie
      spelniajacych warunkow. Wszystkich zainteresowanych dyskusjami z Viperem
      odsylam do kolchozu Polonia.

SP
      • magdalena18 Re: Dziekuje; admini sie wykazali i przedluzyli z 16.11.04, 09:36

Odpowiadasz na :
        starypierdola napisał:

> ... tego Forum.
        >
        > Chwasty na polu Spoldzielni Produkcyjnej Polonia 2 nalezy albo pielic albo
        > traktowac herbicydami. Zas milosnikow chwastow nalezy odsylac do kolcozow.
        >
        > No i nie starata czy cenzura. Ze spoldzieli wyrzuca sie czlonkow nie
        > spelniajacych warunkow. Wszystkich zainteresolaczego nazywacie Vipera
        chwastem, przeciez w ten sposob piszecie wanych dyskusjami z Viperem
        > odsylam do kolchozu Polonia.
        >
        > SP

Dlaczego nazywacie Vipera chwastem a oburzacie sie jak on nazywa kogos matolem
        i glupkiem??? Przeciez piszac o nim chwast robicie to samo co on, obrazacie
        czlowieka!!!
        Absolutnie go nie bronie !!

• luiza-w-ogrodzie Nareszcie. Dzieki adminie! 15.11.04, 22:24
      Najwyzszy czas. Rozumiem, ze mozna sie klocic i nie podzielac pogladow ale da
      sie to zrobic bez chamstwa i obelg. Viper nie umial i nie chcial.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>
      .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>
    • xurek Viper 16.11.04, 10:25
      jaki jest (oooops, przepraszam, byl) kazdy widzi. Ze nie byl lubiany sie nie
      dziwie - mnie osobiscie tez wnerwial i dlatego zaczelam omijac jego posty
      duuuzym kolem, co w zasadzie kazdy mogl zrobic.
      Ostatnia wyrzucona stad osoba (o ile sobie dobrze przypominam) byl Lolo
      rzucajacy kurwami, chujami & co mozna by rzec czesto gesto i na oslep.
      Viper jak by nie wnerwial tworczosc swa ograniczal do co najwyzej "oslow,
      glupkow i matolo" co czyni tutaj jeszcze paru innych forumowiczow, ktorzy
      jednak z tego powodu nie zostaja wyrzuceni. Dlatego podobnie jak Wkrasnicki
      uwazam, ze nie bylo powodu wyrzucic Vipera.

Xurek
      • sabba mysle podobnie jak Xurek 16.11.04, 10:29
        zreszta patrz wyzej, z tym zachwaszczaniem forum to piekna metafora moze, ale
        naciagana niemilosiernie. Chcialam jeszcze zapytac co na ten temat mysli ip, w
        koncu zostala wiele razy obrazona przez vipera ale jakos sie nie skarzyla.
        • magdalena18 Re: mysle podobnie jak Xurek 16.11.04, 11:28

Odpowiadasz na :
          sabba napisała:

> zreszta patrz wyzej, z tym zachwaszczaniem forum to piekna metafora moze, ale
          > naciagana niemilosiernie. Chcialam jeszcze zapytac co na ten temat mysli ip, w
          > koncu zostala wiele razy obrazona przez vipera ale jakos sie nie skarzyla.

Bardzo trafne spostrzezenie z tymi chwastami ale mnie sie zdecydowanie nie
          podoba.
          Niestety spotkalam sie z takim okresleniem w stosunku do niepelnosprawnych,
          dzieci ulicy, czy bezdomnych,

• wkrasnicki Chwast 16.11.04, 19:51
            W moim odczuciu chwast nie ma wyłącznie wydźwięku negatywnego co chyba łatwo z
            moich wpisów odczytać. Chwastem może stać się każda roślina występująca w
            nadmiarze jak glony w stawie, które nie pozwalają żyć innym roślinom, rybom.
            Taki przypadek nie miał tu miejsca, a jakoś tak bywa, że właśnie osoby
            kontrowersyjne powodują te najbardziej ożywione dyskusje z rekordowo długimi
            wątkami.
            Nigdy się nie zgodziłem z Viperem i nie obraził mnie ani razu. Zresztą gdyby
            nawet to u mnie korona mocno już wykruszona a ponadto... poradziłbym sobie.

Trochę poza tematem, ale tak z czystej ciekawości- czy przed wynalezieniem
            herbicydów było więcej chwastów niż dziś? Wprawdzie znam odpowiedź, ale chętnie
            wysłucham nie własnej opinii. Mała podpowiedź- w środowisku naturalnym coś
            takiego jak chwast nie występuje wcale.
            • ertes Re: Chwast 16.11.04, 20:39
              Chwast to jest takie cos co czesc uwaza za przeszkadzajace wiec niepotrzebne.
              Na przyklad oset rosnacy w pszenicy przeszkadza rolnikowi ale gdy chce sie
              zrobic zdjecie rzeczonemu ostowi to pszenica jest czynnikiem przeszkadzajacym.
              Wszystko wiec zalezy od punktu widzenia.
              I nie oszukujmy sie ze chodzi tu o slownictwo bo zawsze chodzi tylko i wylacznie
              ze komus nie pasuje.

Czasami jest tak ze chwasty zagluszaja pszenice a czasem pszenica zaglusza chwast.
              • wkrasnicki Re: Chwast 16.11.04, 21:04
                Nie znam liczby uczastników tego forum, ale ten „chwast” był tylko jeden (tak w
                przybliżeniu, żeby się trzymać liczb całkowitych).
                Nawet jeśli ta pszenica tego roku trochę rachityczna, to i tak jeden oset tylko
                by jej pomógł.
                Tak już trzymając się rolniczych porównań to rozumnemu rolnikowi nigdy kąkol,
                mak czy bławatek w zbożu nie przeszkadzał, a to chwasty przecież.
                Temat z mojej strony zamknięty, bo jak pisałem adwokatem √ipera być nie zamierzam.
                • i.p.freely Re: Nie chwast 16.11.04, 21:34
                  tylko nawalnica bez deszczu - taka co niesie grzmoty i tabuny piachu a kropli
                  deszczu, ani, ani.... Ot viper "in a nutshell".

Ja nie mam nic przeciwko jak mi uraga "maly ksiaze", "c.j" czy "wkrasnicki" (to
                  tylko przyklad, bo jest tu tez pare innych rownie zdolych bytow), bo nie dosc
                  ze czesto maja racje to uragaja Z KLASA. A ja to sobie cenie.
                  • ertes Re: Nie chwast 16.11.04, 21:42
                    IP first of all vipera juz nie ma wiec obrzucanie go jakos niezbyt klasa pachnie.
                    A dwa? Coz, "vipierdek" to jest klasa? Widac ja nie rozumiem co klasa znaczy.

Ja na pewno nie bronie vipera choc tym razem stoje bardziej po stronie fotografa
                    jak rolnika ale please...please... nie udawajmy ze w porownaniu z nim mamy jakas
                    szczegolna klase.
    • starypierdola Drodzy wspolforumowicze 16.11.04, 21:47
      Robicie problem tam gdzie go nie ma. P2 to Forum PRYWATNE na ktorym, mam
      nadzieje, obowiazuja pewne standarty czy etykieta. Kto do nich sie nie stosuje
      powinien poniesc konsekwencje.

Podobnie jest w moim PRYWATNYM klubie golfowym, w gym, czy w teatrze.

Robiac problem stawiacie sie w dokladnie takiej sytuacji w jakiej znalazla sie
      Europa vs. muzulmanie. Dokladnie to na co wiekszosc Forumowiczow narzeka od
      wiekow.

Wpuszczenie do Europy ludzi o innych wartosciach kulturalnych czy etycznych
      (muzulmanow) powoduje problemy. Zamiast te problemy zaadresowac (albo-albo)
      wielu apologetow roztkliwia sie nad bezczelnymi zadaniami wpuszczczonych,
      zupelnie jak by byli masochistami.

Chwast nie chwast, kwiatek nie kwiatek, ja go ty nie chce. Jak chcecie z nim
      dyskutowac piszcie na Polonia. Tyle ze go tam nie znajdziecie bo pisuje pod
      trzema innymi nickami i sie w nas wszystkich nasmiewa.

SP
    • ertes Re: ............................................. 16.11.04, 22:18
      Tylko soupera mi nie wyrzucac!!!
      Protestuje zanim ktos kliknie!
      • don2 Re: ............................................. 19.11.04, 18:18
        wykopali vipera ? szkoda ,ze nie umiem pisac po angielsku.napisalbym cos o
        tolerancji.Do niektorych tylko w tym jezyku dociera,ze to nie swietojebliwa
        swiatynia.Wlasnie wrocilem z PL,gdzie w polityce ,zupelnie jak na forum P2.
        I po cholere bylo faceta wywalac ? I komu teraz lepiej?
        • lucja7 Don 19.11.04, 18:22
          On naprawde nie mial twojej klasy. Przeciez strasznie jazgotal i poluowal
          atmosfere. Ja musialam pracowac z zatkanymi uszami, wiec mnie osobiscie lepiej.

lucja
          • don2 Re: Don 19.11.04, 18:39
            w moim wieku na klase mozna sie wypiac-wystarczy tupet
            starczy.Niewatpliwie,jest Ci lepiej.A nie zdarza sie kazdemu zajazgotac od
            czasu do czasu?
        • ertes Re: ............................................. 19.11.04, 19:10
          Ci co najwiecej krzyczeli znikneli hehe
          No ale ostatnio moral values sa na tapecie hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka