Dodaj do ulubionych

Upały w Europie

16.07.24, 17:19
Jak tam drogie koleżanki żyjecie?
Jakieś niesamowite upały na was naszły.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Upały w Europie 17.07.24, 18:07
      W Niemczech mieliśmy do tej pory dużo deszczu i żadnych upałów. Podobnie było na północy Włoch.
      Corka z rodzina są właśnie na Krecie, jest gorąco ale nie ma wściekłych upałów.

A jak u Was?
      • ertes Re: Upały w Europie 17.07.24, 23:48
        U nas jak zawsze słonecznie i ciepło :)
        Mój syn jest w Chorwacji i temperatury odczuwalne przekraczają 40C.
        Siostra w Warszawie bardzo narzeka na upały.
        • jutka1 Re: Upały w Europie 19.07.24, 12:14
          Żyjemy, żyjemy.
          Nie jest tak źle, 30*C to nie koniec świata.
          No ale nie mieszkam "w bloku". Tam się mieszkania nagrzewają.
      • ertes Re: Upały w Europie 19.07.24, 17:16
        Maria ale Niemcy coś się nie popisali organizacją Euro. A poza tym ogólnie syf, brud i dziadostwo.
        Co się tam dzieje?
        • maria421 Re: Upały w Europie 22.07.24, 08:25
          ertes napisał:

> Maria ale Niemcy coś się nie popisali organizacją Euro. A poza tym ogólnie syf,
          > brud i dziadostwo.
          > Co się tam dzieje?

No nie popisali się Niemcy. Mieli wygrać a wzięli i przegrali :-)

We Frankfurcie , szczególnie na początku mistrzostw, były masy Szkotów w kiltach . Najpierw pili za zwycięstwo, a potem na pocieszenie .

Poza tym "syf, brud i dziadostwo" :-)

Jak oceniasz szanse Kamali Harris na prezydenturę?
          • ertes Re: Upały w Europie 22.07.24, 23:08
            > Poza tym "syf, brud i dziadostwo"

Taka opinia poszła w świat.

Kamala? Tragedia. Trudno wiec w tej chwili cos powiedziec.
    • luiza-w-ogrodzie Re: Upały w Europie 19.07.24, 16:36
      Ja się nie będę wypowiadać bo tutaj jest zima. Dziś rano w parku był przymrozek (trzeci raz tej zimy) a jutro ma być silny i zimny wiatr. Jest dobrze...
    • xurek Re: Upały w Europie 25.07.24, 21:07
      tutaj jest na przemian deszczowe ok 23 oraz sloneczne ok 30: jedno i drugie mi nie pasuje. Lekko zachmurzone 25 byloby idealne :). Ale dom na dole trzyma dosc przyjemne temperatury a w sypialni zalozylam klimatyzacje, wiec da sie zyc. W upaly nie wychodze z domu, pracuje zdalnie, wiec tez jest do zniesienia. Ale w sumie szkoda, ze sie klimat zradykalizowal, bo lato zdecydowanie przestalo byc dla mnie najladniejsza pora roku a podroze w lipcu - sierpniu dokadkolwiek wydaja mi sie horrorem.

Moze powinnam sie przeprowadzic do Skandynawii? No ale krotkich zimowych dni tez nie znosze, wiec chyba jednak nie. Cos w marudnym nastroju dzisiaj jestem :)
    • maria421 Re: Upały w Europie 27.07.24, 08:35
      Last Generation pracuje nad tym, żeby nie było upalow w Europie. W czwartek rano przecięli plot ogradzający teren lotniska we Frankfurcie i przykleili się do pasów startowych. Akurat w czwartek rano moja córka z mężem i 2 małych dzieci (w tym jedno z gorączka i wymiotujące) , miała wracać z Krety. Juz byli na lotnisku w Heraklion, juz zrobili check in jak się dowiedzieli ze poleca później. Potem ze poleca w piątek. Oddano im bagaże i zawieziono do innego hotelu. Mieli lecieć wczoraj w południe, ale wylecieli o ok.18. W końcu późnym wieczorem dotarli do domu.

Terroryści klimatyczni (zwani blednie "aktywistami") z Last Generation zostali zatrzymani i mam nadzieje ze tym razem pójdą do paki.

U nas wczoraj padało przez większość dnia, dzisiaj temperatura bardzo umiarkowana.

• jutka1 Re: Upały w Europie 27.07.24, 13:19
        Kilka dni było znośnie, 22*C, od dzisiaj powrót upałów.
        Jak pisałam, mnie to osobiście nie robi, metrowej grubości mury w domu robią za najlepszy klimatyzator. Tyle że nie wychodzę, jeśli nie muszę.
        A że mam nieco noż na gardle z kończeniem zlecenia, to i tak jestem uziemiona.
        Odpocznę we wrześniu. Odpukać. :-)
    • ertes Re: Upały w Europie 15.04.25, 19:25
      Cieplo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka