Dodaj do ulubionych

cos dla Lalki - i nie tylko

10.02.05, 17:42
Laleczko, znalazlam w necie ten polecany przez Anite sklep w Wiesbaden.
Sklep wspanialy, zajrzyj a znajdziesz na pewno cos dla siebie.
wszystkim polecam, znajdziecie tam - kazdy cos dla siebie, a Xurek dowie sie
wreszcie jak glany wygladaja - zadne tam sreberka czy zlotka w kropki, moja
droga!!!
www.roxy-fashion.de
Obserwuj wątek
    • ani-ta Re: cos dla Lalki - i nie tylko 10.02.05, 17:54
      booooska jestes!:)))))
      szkoda, ze poza jej podobizna nic tam z NIA w tle nie ma;(
      kobita jest ze wszech miar godna uwiecznienia w internecie!:))))))

a.:))))
      • basia553 Re: cos dla Lalki - i nie tylko 10.02.05, 18:04
        a widzialas, ze tam trzeba klikac i klikac i zobaczy sie ogromny wybör butöw,
        ciuchöw i innych asesuaröw?
    • lalka_01 Re: cos dla Lalki - i nie tylko 10.02.05, 19:28
      Dzieki Basia! Buty fajne, ale w reszcie czulabym sie jak na balu przebierancow!
      Chyba...
      ;-)
      • basia553 cos Ty Lalka! 10.02.05, 19:44
        widzialas ta krötka skörzana "sukienke" a do niej siatkowe ponczochy?
        absolutnie odlotowe. przy Twojej figurze wygladaloby to pieknie.
        • ani-ta Re: cos Ty Lalka! 10.02.05, 19:49
          jestem za!
          bylabys pierwsza dama koncertu!
          a kamera na 100% by cie zauwazyla!!!;)

mi sie ta gotycka uwidziala...
          aaaach;))))

a.:)))))))
        • lalka_01 Re: cos Ty Lalka! 10.02.05, 19:56
          uprzejmie dziekuje...moze nastepnym razem :-)))). O ile takowy bedzie.
          (kamerzysta by mnie nie uchwycil, umarlby wczesniej ze smiechu).
          • ani-ta Re: cos Ty Lalka! 10.02.05, 20:03
            kamerzysta z racji wykonywanego zawodu nie jedno juz widzial i filmowal w
            zyciu... wiec mysle, ze wytrawne oko znawcy, plus refleks, plus nerwy ze stali
            (coby uzadzenie rejestrujace nie drgnelo) - uchwyciloby cie w mig!
            i stalabys sie slaaaawnaaa takaaa... na cale niemcy.. jewrope... i swiat!
            a ja bym po zasciankowie chodzila i wszystkich powtarzala... taaaak... lalka to
            moja kolezanka z forum... razem z basia doradzalysmy jej te kreacje!!! czyz nie
            pieeeekna?!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))

lalus... daj sie poplawic w blasku twojej slawy!:))))

a moze stalabys sie maskotka ramsteina?! ha?!:)

a.:)))))
            • lalka_01 Anita! 10.02.05, 20:10
              Za kilka dni w Spodku - pokazesz mi, jak sie za te maskotke robi, to nastepnym
              razem bede odwazniejsza ;-).
              • ani-ta lalka!:))) 10.02.05, 21:20
                ja?!
                ja tylko w gebie mocna jestem!:))))

OK
                ubierz sie wygodnie! i baw sie swietnie... kogos innego sobie upatrze do tych
                ubranek:))))))

• basia553 pozwalam sobie skurvic-wszak to möj wontek:)))) 10.02.05, 21:43
      wlasnie miedzy jednym a drugim filmem w TV (znowu Aldovar) obejrzalam moje
      aukcje: kupilam dwa piekne pierscionki na ebay! Dziewczyny, jestem zachwycona!
      Uwielbiam aukcje i to moje nowe hobby!
      • ani-ta Re: pozwalam sobie skurvic-wszak to möj wontek:)) 10.02.05, 22:24
        przeslij linka na poczte!!!
        nie badz zyla!:))

ja wczoraj pozwolilam sobie na szalenstwo... magnes neodymowy... do prac
        naukowych!:)))))))))))))))))))))))))))

a.:)
    • xurek alez Basiu ! 11.02.05, 09:43
      toz to jest tzw. "model podstawowy", ktory oczywiscie kazda szanujaca sie dama
      ma w swojej kolekcj :)). Inne golory i gadzety to buty DODATKOWE.

PS: takie "grooftie" sklepy znane mi sa od dawna, ale przed ok. dziesiecioma
      laty przestalam sie w nich ubierac :)))

Xurek
    • basia553 Xurku! 11.02.05, 17:51
      zazdroszcze Ci, ze sie w takich sklepach ubieralas. w mojej mlodosci nosilo sie
      sztywne halki i szpileczki i to byl wtedy odlot. aha, jeszcze gleboko
      wydekoltowane czarne trykociki.
      • don2 Re: UUUUUUUUUUUUUUUU 11.02.05, 18:03
        Lza sie kreci w oku.I czarne gumowe szerokie paski.I pasy na ponczochy.I zawsze
        trzeba bylo miec 5 groszy monete,zabki pekaly i ponczochy opadaly.Ech to byli
        czasy ! O majtkach nie napisze bo umre ze smiechu.
        • basia553 Re: UUUUUUUUUUUUUUUU 11.02.05, 18:13
          Przepraszam, ale majtki mialam nawet ladne!! Moja zwariowana ciotka przywozila
          mi z zagranicy - ku rozpaczy mojej mamy ktöra bala sie, ze przez te majtki
          zejde na zlom droge:))))))
        • lalka_01 Re: UUUUUUUUUUUUUUUU 12.02.05, 14:01
          pasy do ponczoch byly baaaardzo fajne, dla facetow chyba bez porownania z
          rajstopami :-). Ostatni raz mialam chyba na studniowce...
          • maria421 Re: UUUUUUUUUUUUUUUU 12.02.05, 14:09
            Majtki? Majtki byly z gumka. Jak sie gumka rozciagnela w praniu, to majtki
            zjezdzaly z tylka. Trzeba bylo czesto nowa gumke nawlekac.

A rajtuzy "patentki" pamietacie? Jako dziecko cos takiego nosilam i nie
            znosilam, bo mi sie strasznie kolana wypychaly, a ja juz w wieku 5 lat
            elegantka bylam.
            • basia553 Tobie Mario 12.02.05, 17:43
              to sie patentki tylko rozciagaly, a mnie je Babcia CEROWALA!!!! Na pietach!
              To bylo straszne!
              • bella-donna Re: Tobie Mario 12.02.05, 17:49
                basia553 napisała:

> to sie patentki tylko rozciagaly, a mnie je Babcia CEROWALA!!!! Na pietach!
                > To bylo straszne!

a o jakich latach jest mowa !?
                • basia553 o przedpotopowych, donno! :)))) ntxt 12.02.05, 17:58
                  • don2 Re: Tych przed Tsunami 12.02.05, 18:02

• jan.kran Re: o przedpotopowych, donno! :)))) ntxt 12.02.05, 18:15
                    Moja Mame , rosznik 1928 , a powczas w okolicach czterdziestki jakis starszy
                    pan zapytal czy pamieta cesarza Franciszka Jozefa:-))))))) Mama sie
                    zalamala... Kran.
                    • basia553 To jeszcze nic, Kranie 12.02.05, 19:25
                      w zeszlym roku zapytal möj 12.letni cioteczny wnuk, czy ja i moja siostra
                      wychowalysmy sie pod rosyjskim zaborem:))))
                      • don2 Re: To jeszcze nic, Kranie 12.02.05, 20:06
                        Lat temu jakies 20,zapytal mnie ,weteran A.Polskiej na zachodzie.W jakim
                        rodzaju broni sluzylem u Andersa.Albo byl juz zupelnie senilny albo ja musialem
                        byc po jakiejs popijawie i wygladac okropnie staro.
                        • don2 Re: To jeszcze nic, Kranie 12.02.05, 20:15
                          Moja ukochana coreczka majac 15 lat,wyjasnila swojej angielskiej kolezance,gdy
                          ta chciala sie mnie spytac o najblizsza dyskoteke:Glupi pomysl,to moj ojciec,on
                          jest juz w tym wieku ,ze nawet nie wie co to dyskoteka.
                          • basia553 hehe, a wiedziales?:)) ntxt 12.02.05, 20:19
                          • bella-donna Re: troche pozno... 12.02.05, 20:25
                            don2 napisał:

>Moja ukochana coreczka majac 15 lat,wyjasnila swojej angielskiej kolezance,gdy
                            >ta chciala sie mnie spytac o najblizsza dyskoteke:Glupi pomysl,to moj ojciec,on
                            > jest juz w tym wieku ,ze nawet nie wie co to dyskoteka.

i jaki stad wyciagnales wniosek ?
                            • don2 Re: troche pozno... 12.02.05, 20:26
                              ze jak bym cie znal osobiscie w tamtych czasach ,to bym ja tobie podarowal.
                              bez prawa zwrotu.
                              • bella-donna Re: troche pozno... 12.02.05, 20:44
                                don2 napisał:

> ze jak bym cie znal osobiscie w tamtych czasach ,to bym ja tobie podarowal.
                                > bez prawa zwrotu.

i nie szkoda bylo by Ci pierworodnej ?

• ani-ta don! czy to ta sama corka.... 12.02.05, 20:57
                            ktora obecnie kaze ci sie w smoking odziewac na slub?:)))))))))

• don2 Re: don! czy to ta sama corka.... 12.02.05, 21:02
                              Wiecej ich na szczescie nie mam,tych dzieciow.
                              • ani-ta tzn. 12.02.05, 21:04
                                tych dzieciakow o ktorych wiesz?
                                czy
                                tych dzieciakow do ktorych sie przyznajesz?:)

a.:))))))))
                                • don2 Re: tzn. 12.02.05, 21:41
                                  na co nie place lub nie placilem -znaczy niet :))))))))))
                                • wkrasnicki Moda modna 12.02.05, 21:49
                                  Mnie się wbiła w pamięc moda na którą składały się drewniaki, spódnica bananówa, na którą należało
                                  wykupić tkaninę z trzech sklepów i okulary słoneczne o szkłach wielkości kół młyńskich. Wewnątrz
                                  tego zestawu znajdowała się baba-modna.
                                  Facet zwyczajnie- buciki bitelsówy, skarpetki w paski, spodnie rozszerzane z kontrafałdą, koszula
                                  łączka pod którą znajdował sie cienki golf lub apaszka i okulary oczywiście lennonki.
                                  Kupowało się na ciuchach, albo na Różyckim, kasa nie grała roli, zestaw był obowiązkowy.
                                  • ani-ta Relaks: 12.02.05, 21:57
                                    www.zipperfish.com/free/quiz/boobs-butt-shoulder-pop.html
                                    a.:)))
                                  • maria421 Re: Moda modna 12.02.05, 22:59
                                    wkrasnicki napisał:

> Mnie się wbiła w pamięc moda na którą składały się drewniaki, spódnica
                                    bananówa
                                    > , na którą należało
                                    > wykupić tkaninę z trzech sklepów i okulary słoneczne o szkłach wielkości kół

> yńskich. Wewnątrz
                                    > tego zestawu znajdowała się baba-modna.

O jejku, Kras, to bylam ja 32 lata temu....

> Facet zwyczajnie- buciki bitelsówy, skarpetki w paski, spodnie rozszerzane z
                                    ko
                                    > ntrafałdą, koszula
                                    > łączka pod którą znajdował sie cienki golf lub apaszka i okulary oczywiście
                                    lennonki.

A to byl moj ten... no... jak mu bylo na imie? Andrzej, chyba.. A moze Marek?

> Kupowało się na ciuchach, albo na Różyckim, kasa nie grała roli, zestaw był
                                    obowiązkowy.

Spodnice szyla krawcowa, okulary i obuwie od prywaciarza. Rodzice placili.
                                  • tos.ka Re: Moda modna 13.02.05, 20:23
                                    wiem co to drewniaki. okulary sloneczne tez...
                                    ale - sorry- co to jest ta bananówa???
                                    ja pamietam spodnice szyte z pieluch (z tetry nie z pampersow- uwaga dla
                                    mlodych, jesli tacy tu som);) i farbowanych wlasnym sumptem:)))) do tego nosilo
                                    sie opaske na glowe- zwiazana na indianke:) aha i kucyka z boku:) no i szylo
                                    sie spodnie z przescieradel:)

ostatnio wdzialam taki egzemplarz ze sklepu anity. life.
                                    jedna nogawka pochlapana farba czerwona , droga niebieskom. kurtka czarna
                                    skorzana- ale tak gesto nabita cwiekami ze tej skory malo co widac.
                                    od nosa do ucha kolczyko-lancow w kolorze jednej z nogawek, po drugiej stronie
                                    tez kolczyk (juz bez lancucha) w kolorze dopelniajacym. dalej juz sie nie
                                    przygladalam bo stwierdzilam ze to nie wypada. z pewnoscia umknelo mi wiele
                                    bardzo waznych detali.

pzdrw
                                    • don2 Re: Moda modna 13.02.05, 20:55
                                      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                      • ani-ta i oczywiscie NIKT! 13.02.05, 23:11
                                        NIKT nie zauwazyl w tym sklepie pieeeeeknej gotyckiej kiecki!:(((
                                        z taaaaakimi rekawami!!!!
                                        szytej jakby z mysla o mnie!:(((((((

ze o gorsecikach nie wspomne!:(((((((((((

BASKA!!!!!!!
                                        oni wogoole sie nie znaja na MODZIE!!!!!:((((((((((((((((((((((((((((((

a spodnice z pieluch mi mamusia szyla!:P
                                        a ja ja farbowalam... w ciapy!:P
                                        i przepaski z bandazy na dyskoteki szkolne tez farbowalam!:PPPPPPPP

boszzzzzzzz... zeby TA moda NIGDY nie wrocila!!!!:))))))))))))))))

a.:))))))
                                        • basia553 Re: i oczywiscie NIKT! 14.02.05, 09:10
                                          sluchaj, to byla oczywiscie moda z koniecznosci. ale my, polki mialysmy tyle
                                          fantazji przy tym szyciu i kombinowaniu, jak zaden inny naröd. to mi chyba
                                          kazdy tutaj przyzna?
                                        • lalka_01 Re: i oczywiscie NIKT! 14.02.05, 09:13
                                          spodnice z pieluch tez mialam, mialam nawet sukienke, pierwotnie biala, potem
                                          czerwona. Ale przepasek sobie nie przypominam...
                                    • maria421 Spodnica bananowa 14.02.05, 15:06
                                      .. to grzech nie wiedziec co to jest! Ale Ty Toska pewnie duzo mlodsza jestes .
                                      Spodnica babanowa byla dlugosci mniej wiecej do kostek i byla szyta z klinow
                                      roznych materialow (moja miala kliny zolte na zmiane z brazowymi w kwiatki).
                                      Kliny nie szly poziomo od talii do dolu, tylko skrecaly lukiem w jedna strone,
                                      co dawalo efekt skorki banana.

Spodnice z pieluch przyszly jakies 5-6 lat pozniej.Farbowanie tetry odbywalo
                                      sie tak, ze trzeba bylo te tetre skrecic i zwiazac sznurkiem, tam gdzie nie
                                      doszla farba, tam byly biale albo jasniejsze esy-floresy.
      • xurek tez Ci zazdroszcze :)) 14.02.05, 11:47
        szczegolnie tych trykocikow i wcietych talii - u mnie nawet w
        czasach "nieslychanie szczuplych" talii bylo brak :)). A szpileczki to
        podziwialysmy z siostra mamine - teraz od paru lat znow jest podobna moda -
        waskie noski i szpileczki nie za wyskokie i od tylu pieknie wymodelowane. Nie
        nosze jednak, bo chociaz piekne, to jednak nie pasuja mi do konceptu mnie
        samej :)).

A teraz ide czytac ten dlugasny watek :)

Xurek
        • don2 Re: "Intelektualisci" wczoraj i dzis 14.02.05, 13:14
          A mnie to wszystko jedno.ja bym chcial tylko wiedziec ,co to wytworna paryska
          kawa ?
          • don2 Re: "Intelektualisci" wczoraj i dzis 14.02.05, 13:15
            kur... to nie na ten watek-skleroza !
            • maria421 Re: "Intelektualisci" wczoraj i dzis -okularnicy 14.02.05, 15:07
              Taka nawet piosenka kiedys byla. cos takiego:
              "Taki dzieckiem sie nie zajmie
              tylko mysli o Einsteinie
              itepe, itede"
    • basia553 Mario. 12.02.05, 23:54
      nie uwierzysz, ale spödnice takie szylam nie tylko dla siebie ale i dla
      kolezanek, bo mi znajoma z Mody Polskiej zalatwila wykröj. Szylo sie z ubrusöw,
      ktöre mozna bylo dostac we wspaniale wzory. Niestety, gniotly sie mocno.
      A buty to byly nie drewniaki, tylko koturny na korku, kupowane w Krakowie na
      Florianskiej.
      • maria421 Basiu 13.02.05, 15:24
        szkoda, ze Cie wtedy nie znalam... Tez bym sie ustawila w kolejce po miniowe z
        jeansu..))
    • basia553 szycie wogöle 12.02.05, 23:56
      bylam dosc uzdolniona, szylam röwniez spödnice mini ze starych jeansöw.
      To bylo bardzo fajne, dziewczyny bily sie o te moje spödnice.
      • jan.kran Re: Moda. 13.02.05, 08:22
        Drewniaki mialam i spodniece bananowa tez:-))))
        Ale czego najbardziej zaluje to to ze nie moge nosic wysokich obcasow:-((((
        Jezu jak jak ja lubilam niebotyczne szpilki a teraz tylko trampki i trampki...
        K.
    • ani-ta baska!:) 13.02.05, 16:10
      siedze na ebay'u i lize monitor:))))
      jejku!
      jakie cuda z kamieniami znalazlam!
      rozbroil mnie pierdzionek za 1,90euro... z kosztami przesylki... 5.90euro:))))
      ide lizac dalej!
      wyslij mi linki do twoich wygranych licytacji!!!
      daj oczy pocieszyc!:)))))

• basia553 Re: baska!:) 13.02.05, 19:51
        anita, zaraz ci moje pierdzionki pokaze, a ty zaloncz twoje
    • basia553 anita! 13.02.05, 20:08
      pierdzionki leza u Ciebie w skrzynce GW
      • ani-ta baska patrz!!:)))))) 13.02.05, 22:48
        ja poki co obserwuje:
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=55363&item=4967386820&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=68884&item=4967583919&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=55363&item=4967581046&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=18705&item=4966999388&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=55363&item=4967078431&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=55363&item=4966862550&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=55363&item=4966862550&rd=1
        ten na gorze to akurat sobie sama zrobie:PP:)

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=18705&item=4965335334&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=18705&item=4966312878&rd=1
        cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=68884&item=4965021869&rd=1
        nooo... poki co tyle... i 62 strony przerobione:)))))))))))

a.:))))))))

• ani-ta no no basiu!:))) 13.02.05, 22:59
          rubiny (piekne!), diamenty....
          ktory z nich stal sie zareczynowym?:)
          ten pierwszy jest PIEKNY! prosty i PIEKNY!:)
          drugi jest... dla 100% damy!:))))
          i te rubiny!:))))))

P.S.
          poczta mi zwariowala i odmowila opcji "odpowiedz":(
          • basia553 Re: no no basiu!:))) 14.02.05, 09:09
            no nie mysl sobie, ze ja jestem gotowa z kupowaniem! na zareczyny musimy
            znalezc dwa takie same i ladne do tego:))))) zawiadomie Cie niezwlocznie, jak
            bedzie tak daleko..
            • don2 Re: no no basiu!:))) 14.02.05, 13:21
              A co to jest " zareczyny" ?
            • maria421 Re: no no basiu!:))) 14.02.05, 14:58
              basia553 napisała:

> no nie mysl sobie, ze ja jestem gotowa z kupowaniem! na zareczyny musimy
              > znalezc dwa takie same i ladne do tego:))))) zawiadomie Cie niezwlocznie, jak
              > bedzie tak daleko..

Wenn es so weit ist...))
              Basiu, zupelnie jakbym moja corke slyszala... Nie "jak bedzie tak daleko"
              tylko, "kiedy na to przyjdzie czas", albo "we wlasciwym czasie"...
    • basia553 Mario 14.02.05, 16:18
      jak bedzie tak daleko - to moje ulubione powiedzenie. Nawet moja siostra, ktöra
      mnie za germanizmy tepi, uzywa go, udajac ze mnie wykpiwa. Tez jej sie pewnie w
      duchu podoba:)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka