szfedka 21.05.05, 10:51 fajne nie :) www.bociany.kalinski.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Bociany 21.05.05, 10:53 Jasne ze fajne :-)) "Moje" mam w ogrodzie 1-2 razy dziennie - przylatuja na posilki pod lipa przy strumyku :-))) Odpowiedz Link
szfedka Re: Bociany 21.05.05, 11:01 Wiem, Ty masz na zywca. Na tej "wysokosci" nie ma bocianow. Wogole w Szwecji ich juz nie bylo. Kilka lat temu sprowadzono z Polski kilka par i osadzono na poludniu. O ile wiem przyjely sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Bociany - wykluly sie!!! 21.05.05, 12:54 Na mojej wysokosci tez nie ma i link mi sie nie otwiera. Shit, zlapalam dzinksa czy co? Pozdrawiam Odpowiedz Link
bella-donna Re: Bociany 21.05.05, 14:59 bockow dawno nie widzialam, mam problem z otworzeniem, czego nie moge powiedziec o motylku...o; Odpowiedz Link
bella-donna Re: Bociany 21.05.05, 15:06 za szybko mi sie wyslalo a ja przeciez mialam pnapisac o swoich pisklakach. Mam na swojej "posiadlosci" 2 gniazdka, w jednym sa 3 jajeczka (niebieskaie), w drugim tylko jedno ale za to przepieknego ptaszka, cardinala, taki caly czerwony (to jest ON, a ona taka burawa, tylko grzywke ma czerwona) Zaraz musze isc sprawdzic czy jeszcze sa , poniewaz wczoraj jakis obcy olbrzymi kot buszowal na moich wlosciach, zagladal mi nawet przez okno co ja takiego robie, ciekawski...o; Odpowiedz Link
bella-donna Re: Bociany 21.05.05, 16:06 niestety, jedno gniazdko jest zniszczone, po jajeczkach nie ma juz nawet sladu. w drugim jest jedno, bede obserwowac jak co roku, male pisklatko. Ciekawa jestem, czy co roku, dzieci zakladaja gniazdka tam gdzie same przyszly na swiat ? Jednego roku nawet sarenka mi sie ozrebila (????)na mojej dzialce, znalazlam ja taka piekna, malenka, w kwiatkach. Odpowiedz Link
szfedka Jakie juz duuuuze... 09.06.05, 12:40 Prawie codziennie do nich zagladam...rosna jak na drozdzach. Niedlugo wyzra rodzicow z gniazda :) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jakie juz duuuuze... 09.06.05, 13:04 u moich chyba sie wyklulo :-) takie cus male z gniazda wyglada chyba lornetke kupie alboco Odpowiedz Link