xurek 07.06.05, 11:19 jak myslicie, jaki bedzie wyrok? A pomijajac wyrok, myslicie, ze jest winny, czy nie? Xurek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris-joe Re: Michael Jackson 07.06.05, 11:32 MJ to takie dziwadlo, ze kazda koza na to wskakiwala, wskakuje i wskakiwac bedzie. Ja mu daje benefit of the doubt, czyli niewinny poki wina nie zostanie udowodniona. Odpowiedz Link
basia553 Re: Michael Jackson 07.06.05, 11:49 z göry möwie ze czlowieka nie lubie. Ale mimo tego uwazam, ze u czlowieka tak ekscentrycznego i zyjacego "w takich" warunkach granica miedzy normalnoscia i nienormalnoscia jest dosc plynna i wtedy latwo rzucac na takiego podejrzenia. Wiec i ja uwazam: jak dlugo niczego nie udowodnia, jest dla mnie niewinny. Ale dziecka bym mu na rancho nie wyslala:))))) na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Michael Jackson 07.06.05, 11:53 Myślę, że wątpliw0ści co do Jego winy sa na tyle duże ,że nie powinien być skazany a juz na pewno nie na 20 lat. Co do Jego winy mam mieszane uczucia. Kran Odpowiedz Link
sabba sie nizbyt interesuje tym tematem 07.06.05, 11:58 ale tak go nakrecaja wszedzie ze nie sposob ominac. No wiec mnie sie wydaje ze on jest niewinny - tzn ze nie krzywdzil dzieci. Ale moze tak mysle bo jest mi go zal jako czlowieka i nie wierze ze moglby cos takiego zrobic. Ale kto go tam wie. Tez mi sie wydaje ze wyrok bedzie z korzyscia dla niego - ale w Ameryce wszytko jest mozliwe wiec nie zdziwilabym sie bardzo (tylko troche) gdyby go skazali. Odpowiedz Link
don2 Re: sie nizbyt interesuje tym tematem 07.06.05, 12:24 Sabba: . Tez mi sie wydaje ze wyrok bedzie z korzyscia dla niego A co on na tym skorzysta ?:)))))))))))))))) Odpowiedz Link
sabba Re: sie nizbyt interesuje tym tematem 07.06.05, 12:25 nie pojdzie do wiezienia:) Odpowiedz Link
xurek Re: sie nizbyt interesuje tym tematem 07.06.05, 12:31 Mnie tez sie wydaje, ze on jest „zbyt dziwny“, by tym dzieciom naprawde krzywde zrobic. Poza tym (jestem lepiej poinformowana od Sabby z racji wszechobecnego CNN :)) rodzina tego chlopca tez pozostawia wiele otwartych pytan... Ja mam nadzieje, ze go nie skaza, ale prokurator postawil sobie chyba z punkt honoru, wiec kto wie... “A co on na tym skorzysta ?:))))))))))))))))” Do reklamy juz sie nie nada, czy uda mu sie jakis nowy “hit” nie wiadomo, ale raczej watpliwe. Ale moze jeszcze napisac ksiazke i sprzedac prawa sfilmowania :))). No i jak sprzeda wszystko co ma i splaci dlugi i tak mu jeszcze zostanie wiecej, niz mnie, czyli uplasuje sie co najmniej w “upper middle class” :)). Bywalo gorzej a ludzie chwalili :)). Xurek Odpowiedz Link
don2 Re: sie nizbyt interesuje tym tematem 07.06.05, 13:00 Mysle ,ze jest na tyle dziwny,ze mogl cos wyczyniac z dzieciakami ,co nawet jezeli bylo jakies niecodzienne jak zachecanie do picia itpTo jeszcze nie znaczy,ze bylo zbrodnia.Ale w USA i sprzyjajacym klimacie do wyciskania odszkodowan itp matka tego chlopaka znalazla sposob na forse. A jezeli to podpada pod pedofilie,to powiniem byc tak samo sadzony jak wszyscy duchowni itp. Jako artysta w USA,musi byc dziwny i wywolywac sensacje,tak zyl od dziecka i stopniowo przerodzil sie w zenujacy okaz ekscentryka.Ale kto wie,w USA sady juz nie raz zaskakiwaly dziwnymi wyrokami w dziwnych sprawach. Ciekawe czy pedofilia z czasem uzyska status podobny do tego jaki ma homoseksualizm,czyli salonowo akceptowana orientacja seksualna.W koncu sa do dzisiaj miejsca,gdzie homoseksualistow sadzaja do wiezienia. Odpowiedz Link
don2 Re: sie nizbyt interesuje tym tematem 07.06.05, 13:04 ie wiem ,czy do reklamy sie nie nada,taka firma jak UCofB,uzywa takich drastycznych przykladow,w swojej reklamie.Albo juz przestali? Na Cubie by miliony zarobil,jako przyklad degeneracji w USA,ale oni forsy nie maja :))))))))))))))) Odpowiedz Link
maria421 Re: sie nizbyt interesuje tym tematem 07.06.05, 15:02 Lubie niektore piosenki Jacksona, jego samego za jego karykaturalnosc nie. Nie sledzilam sprawy wiec nie bede domniemywac jego winny lub niewinnosci. Odpowiedz Link
basia553 Re: Michael Jackson 07.06.05, 15:05 oczywiscie jest pedofilia straszna i slyszy sie o niej coraz czesciej, ale tez nie mozna przesadzac. Dzieciom mniejszym i wiekszym robi sie wode z mözgu. W zeszlym roku möj 12-letni siostrzeniec zwröcil mi uwage, bo w publicznym miejscu klepnelam go w tylek: ciociu, bo pomysla ze jestes pedofilka! Odpowiedz Link
lucja7 trotuar 07.06.05, 15:32 MJ dla mnie to Billie Jean i zapalajace sie pod jego krokami plyty trotuaru. Pamietam, bylam wtedy w NY i ogladalismy to z zapartym oddechem, jak caly swiat. To byl chyba rok 81. A ludzie nie znajacy jeszcze wtedy MJ a chcacy kupic plyte, prosili wlasnie o piosenke z typem co zapala trotuar. Czy takiego typa sie skazuje? A pedofilia? Ktos tu nie kocha nieletnich i bezbronnych? Czesto problem sie pojawia gdy zaczynamy liczyc pieniadze...i, gdy mamy cos do wyrwania, stajemy sie grzeczni, poprawni i pokazujemy paluchem tego rzuconego na pozarcie. Osobiscie gardze tego rodzaju spektaklem. Odpowiedz Link
pawel_z_melb Re: Michael Jackson 11.06.05, 01:12 xurek napisała: > jak myslicie, jaki bedzie wyrok? - w amerykanskim systemie? nie sposob przewidziec? >A pomijajac wyrok, myslicie, ze jest winny, czy nie? winny, na 100% - jego lapanie sie za przyrodzenie na koncertach, teksty typu 'dzielic luzko z dzieciakiem to nawiekszy wyraz milosci' nie pozostwiaja dla minie cienia watpliwosci (aczkolwiek przyznaje, ze nie sa to 'dowody winy') pzdr P. Odpowiedz Link
drapieznik Re: Michael Jackson 11.06.05, 01:14 sprzedal Neverland wiec mial z czego zaplacic. Odpowiedz Link
wkrasnicki Re: Michael Jackson 14.06.05, 20:01 Niewinny jak biała lilia- zdecydowało Prawo. M.J. to taki współczesny Piotruś Pan. Mam wątpliwości, czy wie kim jest i co się z nim i wokół naprawdę dzieje. Faktem jest, że nie chce się rozstać z pieluchami. Pomieszały mu się płci, kolory, chcąc zatrzymać czas zapomniał dorosnąć. Wina to jednak inna sprawa. Jak na tak wiele kontaktów z dziećmi, zarzutów jest jednak mało, więc te nieliczne mogą budzić podejrzenie o chęć wyłudzenia, biorąc pod uwagę fakt, że jest nadal człowiekiem b. zamożnym. Jego twórczość jakoś mnie nigdy nie rzucała na kolana, choć nie można mu odmówić talentu. Wolę już prawdziwy cyrk, gdzie wiadomo o co chodzi, przynajmniej jeśli idzie o clownów. Biedny, bogaty człowiek. Odpowiedz Link
tortugo Re: Michael Jackson 14.06.05, 23:18 wkrasnicki napisał: > Niewinny jak biała lilia- zdecydowało Prawo. no, powiedzmy wystarczajaco szary by nie byc czarnym (to bron boze nie aluzja do jego zabiegow kosmetycznych). Roznica czysto semantyczna, ale i tkwi ona w sednie wyroku "not guilty" zamiast "innocent" w oficjalnej nomenklaturze ;) Co do wyroku mam mieszane uczucia. Wierze, ze MJ to pedofil. Wiem, ze mu tego nie udowodnili. Tylko ze, jesli wybaczycie retrospekcje, nie rozumiem np. dlaczego uniewinnili Kobe Bryanta, a skazali Mike Tysona? I dlatego nigdy nie mam spokoju po takiej rozprawie ze sprawiedliwosci naprawde stalo sie zadosc. Mysle, ze w tym wypadku Prawo zdecydowalo, ze cel nie uswieca srodkow. Era polowow na czarownice bezpowrotnie minela. I dobrze. ~:O:=o Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Michael Jackson 16.06.05, 08:44 Podobno planuje przeprowadzke do Oz.? przeczytalam w jednym z brukowcow. Kan Odpowiedz Link
pawel_z_melb Re: Michael Jackson 16.06.05, 09:03 w OZ nic o tym nie slychac; - nie sadze by przeprowadzka na prowincje (urocza, ale prowincje) byla ruchem powaznie rozwazanym przez kogokolwiek kto chce byc 'world top'... Odpowiedz Link