maria421 25.08.05, 14:14 Ny kogo byscie glosowali, gdybyscie glosowali? Podobno haslem kampanii wyborczej Tuska jest "Z dwoch Kaczorow wybierz Donalda" :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don2 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 15:39 Ja bym glosowal na Cimoszewicza.Mimo ze stary komuch ,to go lubie ,gdyz jestem tak jak on bezczelny i nie znosze oszolomow oraz burakow.I jak sobie przypominam jego stawienie sie na komisje pierwszy raz,popatrzalem na niego i wiedzialem ,ze przyszedl im powiedziec ,by pocalowali do gdzies-i tak bylo zostawil im swistek papieru i uprzejmie pozegnal-odwrocil sie i poszedl mimo ,ze za nim cos tam wolali.I tak widze PL czarno po wyborach.I nowy rzad sie nie utrzyma dluzej jak kilka miesiecy,pozra sie miedzy soba jak psy.A jezeli nie bedzie koalicji ,to gabinet sie szybko rozwiaze na wskutek nieudolnosci i problemow ekonomicznych,walki o stolki oraz fatalnej polityki socjalnej-w tym pomoze im opozycja ,ktora bez jednoczenia sie dokopie rzadowi dla samego dokopania.Bo to Polska i polski parlament .Wot i skazal. Odpowiedz Link
don2 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 15:41 ein reich ein volk zwei katschoren ! to z innego forum Odpowiedz Link
lucja7 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 15:46 Bawia sie w parlament jak my tutaj na forum. Z tym ze tam chodzi w koncu o kraj. A poza tym zupelnie nie wiem skad sie biora polskie kadry politykow, maja jakies szkoly? jesli tak to jakie? moze to amatorszczyzna? moze resztki popartyjne? O zyciu politycznym w Polsce nie wiem dokladnie nic! Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory za pasem 25.08.05, 16:06 Kaczor Donald to moze bylby najlepszy kandydat. Narod Wybrany nie ma za bardzo kogo wybrac a jak wybierze to i tak to beda zlodzieje ktorzy poza swoja wlasna kieszenia maja Polske w dupie. Ale to chyba nic nowego bo tak jest od kilkuset lat... Odpowiedz Link
don2 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 16:25 Kadry polityczne-starzy z PZPR,Solidarnosc,Opozycja ze skrzydla Narodowego,Katolickieg,kolesie kolesiow i popluczyny roznego rodzaju.Resztki KOR-u,Eurosocjalisci z lat 70-80.narybek ,to absolwenci wszelkiego rodzaju szkol wyzszych,socjologia ,politologia,dziennikarstwo .KUL,szkoly administracji i zarzadzania.Wielu po renomowanych uczelniach calego swiata.To szykujaca sie kadra na nastepne wybory.Jeszcze teraz glos maja "kombatanci" i ich przydupasy.Ale w tunelu juz widac swiatelko :)) Moze nowa generacja wychowana na innych wzorach w innych warunkach,zmieni obraz kultury politycznej PL .Albo raczej powiedziawszy wprowadzi jakas tam kulture w zwyczaje i myslenie politykow.To co jest obecnie ,to buraczano siermiezna zabawa w polityke z koncertem na juz nienadazajacych starych wygow pseudopolityki i akompaniamentem oszolomow politycznych wszelkiej masci,Od gowniarzy 20 letnich majaczacych cos o Dmowskim do takich co mieszaja zielone barwy z bialymi komzami i maja nadzieje modlitwami walczyc o drzewa w parku oraz powszechny pokoj i panowanie dekalogu.Cyrk zupelny ,ale zdaje sie ,ze to juz ostatnie podrygi. Ta nowa elita,mlode Lwy polityki sprawiaja pozytywne wrazenie-jak sie nie zeszmaca obcujac z obecna polityka ,to maga zmienic kompletnie obraz zycia politycznego PL. Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory za pasem 25.08.05, 16:31 > Ta nowa elita,mlode Lwy polityki sprawiaja pozytywne wrazenie-jak sie nie > zeszmaca obcujac z obecna polityka ,to maga zmienic kompletnie obraz zycia > politycznego PL. Oby to nie byly tylko pobozne zyczenia. Odpowiedz Link
don2 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 17:03 To nie zyczenia ,to nieuchronny process,zycie w europie zmusza zycie polityczne PL ,do przechodzenia na ten poziom ,ktory jest odpowiedni ,do czasow i do pozycji w EU ,jako panstwa liczacego sie juz chocby ze wzgledu na wielkosc itp. Odpowiedz Link
lucja7 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 17:06 No prosze, nareszcie ktos dostrzega zalety Europy. ja juz sobie jezyk wystrzepilam :) Odpowiedz Link
don2 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 17:30 Amerykancy to taki narod,ze wszystko co made in Europe jest traktowane za exclusiv,ale wysikac sie na europejczykow lubieja.od aut po wino i buty sa powazane ,ale " u nas w USA,to...) Chcialbym byc Amerykaninem :))) bogatym oczywiscie,bo biednym to najlepiej tu gdzie jestem ! Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory za pasem 25.08.05, 17:54 W pierwszej czesci masz zupelna racje. Czesto sie tu reklamuje "european design" itp W drugiej czesci raczej nie masz racji. Ufff, cale szczescie ze jestem bogatym Amerykaninem i nie musze mieszkac w europejskiej biedocie. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 18:20 W prezydenckich zdecydowalam nie glosowac W parlamentarnych bede ofkors. Na PO. Wot i skazala :-))))))))) Odpowiedz Link
don2 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 18:28 Nie glosowanie jest tez ,glosowaniem ! jak Lepperowi akurat brak twojego glosu pomoze ,to torepka se dasz bez leb Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 18:31 Na Tuska nie bede. Cimoszko mnie wkurzyl. To co mam tylko pojsc i Leppera, Stana, Kaczora czy Giertycha skreslic? Tez moge czemu nie. A teraz biere torepkie i jade do domu. Znaczysie lece. Pa. :-))))) Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory za pasem 25.08.05, 18:33 Dokladnie to chcialem napisac! Ludziom sie wydaje ze jak nie oddadza glosu to daja jakis statement a wcale tak nie jest. Po prostu oddaja swoj glos na tego co wygrywa. Najprawdziwsza prawda wszedzie gdzie sie wolno wybiera. Takze, Jutko, prosze glosowac. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 22:22 OK. Bede glosowac i w prezydenckich tez. Wszystkich skresle. O! Odpowiedz Link
tortugo Re: Wybory za pasem 25.08.05, 18:41 zgadzam sie z tym biednym amerykaninem ze szwecji, co tak sie obszernie wypowiada, bo jak nie udaje chama to czasem z sensem napisze. i dziele jego nadzieje na nadchodzace zmiany "klimatyczne". a za pasem to bron', nie wybory. wybory gdzies indziej mam :) ~:O:=o Odpowiedz Link
ani-ta Re: Wybory za pasem 25.08.05, 21:41 ja mialam pomysl - zakryc paluchem okienko Leppera i zagrac na chybil trafil... ale zdaje sie, ze szansy miec nie bede... bo to chyba we wrzesniu?:) do tej pory stosowalam taktyke (poza latami glupoty ekologicznej) - glosowac na najbogatszych:) bo reszta bedzie sie MUSIALA dorobic... a wiadomo czyim kosztem:) jutka ma racje... cimoszka wkurzyl:( a wsumie jedyny z niewielu wzbudzajacych sympatie byl... i taki ekologiczny tatus...:))) eeech... moze i dobrze, ze mnie to ominie?:) Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Wybory za pasem 25.08.05, 22:01 Jutko - glosuj!!! Nie wiadomo co prawda na kogo - wszystko to cholota...ale NIE glosowanie jest najgorsze. Odpowiedz Link