jutka1 16.09.05, 22:00 Co jeden to bardziej swiebliwy. Myslalby kto, mociumpanie.... Za chwile odc. 1 :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 16.09.05, 22:01 Zaczynam od mojego osobistego faworyta. Najpierw zonie zalatwial egzamin na studiach... potem tesciowej prace... Juz wiem!!! A family man! :-) Giertych grozi sądem za teściową ZOBACZ TAKŻE • Europraca dla teściowej Giertycha (16-09-05, 02:00) Wojciech Szacki 16-09-2005, ostatnia aktualizacja 16-09-2005 21:15 Nie kazałem nikomu zatrudniać mojej teściowej. Rogalski sam jej to zaproponował - twierdzi lider LPR We wczorajszej "Gazecie" opisaliśmy historię, którą nam opowiedział europoseł Bogusław Rogalski, do niedawna szef LPR na Warmii i Mazurach. Twierdzi, że Roman Giertych polecił mu zatrudnić swoją teściową w olsztyńskim biurze europosła i płacić jej 1170 euro brutto miesięcznie. Elżbieta D. pobierała pensję przez rok. Według Rogalskiego prawie nie pojawiała się w pracy. Giertych zaprzecza. - Nigdy nie wpływałem na Rogalskiego, nie interesowały mnie jego sprawy pracownicze. Po wyborach poinformował mnie, że zamierza zaproponować mojej teściowej pracę w biurze poselskim, powiedziałem "rób co chcesz". Moja teściowa jako działaczka LPR, a wcześniej Stronnictwa Narodowego była jedną z głównych osób, która mu robiła kampanię wyborczą - powiedział PAP. Rogalski powiedział, że obecnie teściowa Giertycha jest na wypowiedzeniu do końca miesiąca. Potwierdził dla PAP to, co mówił "Gazecie": "Zatrudniłem ją tylko dlatego, że to na mnie wymuszono. Po odejściu z LPR zdecydowałem się ją zwolnić, żeby przerwać niezdrowe układy". Czemu nie protestował przeciw poleceniu Giertycha? - Liga to imperium strachu - niewykonywanie pewnych rzeczy wiązało się z nieistnieniem w partii - odpowiada Rogalski. Giertych poinformował, że jego żona trafiła w piątek na na oddział kardiologiczny. - Zapowiadam, że wszystkie osoby, które nakłamały w tym tekście i które go wydrukowały, poniosą odpowiedzialność prawną. Powtarzanie bzdur Rogalskiego będę ścigał sądownie - powiedział lider LPR. Odpowiedz Link
maria421 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 16.09.05, 23:34 Jutus, wyzyj sie: www.cfaniacy.com/endrju.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 16.09.05, 23:38 Mario, dziekuje :-)))) Ale sobie postrzelam! :-) Odpowiedz Link
jutka1 Czy sie stoi, czy sie lezy.... 17.09.05, 20:11 ... dwa czterysta sie nalezy?? Nastepny swiebliwy psiakrew. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2921016.html Odpowiedz Link
jutka1 Nastepny, kurdebalans 30.09.05, 14:58 Przepraszam, ze skopiuje z forum obok. Tak, tak, na pewno zbieg okolicznosci. Ech, durny jest czy udaje? ;-(( Tusk sie ozenil ! antidotumm 30.09.05, 13:06 + odpowiedz "Czlowiek z zasadami" wzial slub koscielny; zwracam uwage na ostatni akapit!!!!!!!! "Tusk ożenił się 27 lat temu. Jednak na ślub kościelny zdecydował się dopiero teraz. Podczas skromnej uroczystości nie było mediów ani gości. Uczestniczyli w niej tylko córka (syn był akurat za granicą) oraz świadkowie – przyjaciele z Gdańska. – To oni oraz arcybiskup Gocłowski przekonali mnie, że mój powrót do Kościoła ma głęboki sens – wyjaśnił Donald Tusk. Tłumacząc, dlaczego dopiero teraz zdecydował się na sakrament kościelny, Tusk wyjawił, że przed 27 laty na poślubienie Małgorzaty zdecydował się zaledwie po miesiącu znajomości. A ponieważ nie był bierzmowany, nie mógł wówczas wziąć ślubu kościelnego. Pytany o to, dlaczego do ślubu kościelnego doszło dopiero w trakcie kampanii prezydenckiej, szef PO odparł, że to tylko zbieg okoliczności i nie szukał w tym korzyści. " Odpowiedz Link
ertes Re: Nastepny, kurdebalans 30.09.05, 16:35 Oportunista jak kazdy polityk. Niestety w Polsce dochodzi do tego jeszcze ze kazdy z nich to zlodziej. W normalniejszych krajach zlodzieji jest mniej wiecej polowa. A i to mniej widoczne gdyz w przeciwienstwie do Polakow maja interes narodowy na pierwszym miejscu a dopiero na drugim wlasny portfel. Odpowiedz Link
don2 Re: Nastepny, kurdebalans 30.09.05, 16:51 Uprzejmie zawiadamiam,ze w moim kraju pobytu " interes narodowy" to pojecie jakos nie znane.Kazdy raczej przyziemnie stara sie o wlasny portfel,gdyz rachunki placi sie z wlasnego portfela a na interes narodowy prozaicznie placi sie podatki.Politycy nie sa az takimi zlodziejami,gdyz bardzo malo o tym slychac A moze tak kradna ,ze ich nie przylapuja na tym.Oportunisci raczej wszyscy,gdyz naprawde nie ma o co podskakiwac.I tak to gra dla widowni. Odpowiedz Link
swiatlo Re: Nastepny, kurdebalans 30.09.05, 17:45 To normalne. Każdy tak robi. Bush na przykład podpisał kontrakt z samym Jezusem Chrystusem że w zamian za bycie "narodzonym na nowo" ten da mu karierę polityczną. Jezus Chrystus jest w ogóle bardzo skuteczny w zapewnianiu karier. Musi być bardzo zajęty podpisywaniem tych wszystkich umów. Odpowiedz Link
ozpol Jutka i Ty taka naiwna??!?!?!? 02.10.05, 02:29 No wiesz ..politycy swieci, z zasadami, pracujacy dla kraju dla spoleczenstwa???!!! To jest nie tylko absurd ale wymysl czy pomysl nie dospelnienia gdyz ma zaduzo nielogicznosci ale czy polityka jest logiczna. Jesli bierzesz sie z polityke to znaczy ze zapomnij o zasadach moralnych bo inaczej nie dojdziesz nigdzie. U nas w OZ byly szef Partii Pracy -wydal swoje pamietniki i takiej ilosci gnoju jaki on wylewa na partie i dziennikarzy starczy na dlugie lata. Sadze, ze nalezy pokazywc jacy "siwci" sa oni, jacy "zaangazowani" ale liczyc na ich prawdziwa szczerosc i cysta moralnosc no naiwnosc. Ty szczegolnie powinnas wiedziec jak sie to kreci. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka i Ty taka naiwna??!?!?!? 03.10.05, 10:27 Alez Oz, ja tylko zamieszczam tutaj przyklady swietoj..liwosci i hipokryzji :-) To, ze mnie to wkurza wcale nie znaczy, ze jestem naiwna ;-))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 06.10.05, 13:45 Wszystkie chwyty dozwolone jak widac... wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2954339.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 11.10.05, 11:09 No tak. Zobaczymy, jak to sie rozwinie :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=29940840 Odpowiedz Link
ertes Re: Poczet najswiebliwszych PLu 11.10.05, 19:27 A moze to wlasnie tak mialo byc? Marcinkiewicz bedzie musial sie wycofac i wtedy PiS z czystym sumieniem wysunie Kaczora nr2 na premiera ale to oczywiscie juz po drugiej turze... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 12.10.05, 07:39 Kaczor na premiera i koalicja z Samoobrona i LPRem, ustroj prezydencki i inne kwiatki. Oby sie nie sprawdzilo. Odpowiedz Link
jutka1 Swiety Jacenty 18.10.05, 13:55 No prosze. Pan Kurski na bialym koniu moze z niego spadnie.... wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2972957.html Odpowiedz Link
don2 Re: Swiety Jacenty 18.10.05, 14:12 Guzik prawda,Kurski to Trojanski Kon PO w sztabie PiS.Wykonal juz swoje zadanie i w sposob wielce chytry wykonal prosta prowokacje sugerujac,ze PiS uzywa brudnych metod w walce wyborczej.Kurski juz ma zapewnione miejsce jako specjalista od PR u Tuska ( informacja poufna) Zreszta Kurski (prawdziwe nazwisko Kurskower-pradziadkowie przyjeli te nazwisko od miejsca zamieszkania Kursk )jest znanym specjalista od prowokacji politycznej.Ojciec jego sluzyl pod koniec wojny do mszy swietej w jednym z kosciolow i po kilku miesiacach ( brak dokumentacji) pojawil sie w spisach jako zalozyciel Spoldzielni Uslugowej i sluzyl juz wiadomo komu (jest dokumentacja ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 21.10.05, 10:02 Nastepny moj faworyt: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2978416.html Odpowiedz Link
don2 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 21.10.05, 10:29 W nocy widzialem ten program.Rydzyk ma tony zupelnie w stylu Goebbelsa.I nie jest to przypadkowe.To zamierzony sposob mowienia. Nieprzerwany ciag absurdow,bezladna na pozor mieszanka.Oglupienie sluchacza i na zakonczenie,podanie gotowego rozwiazania lub zalecenie.I zawsze prosba o dotacje Odpowiedz Link
ani-ta Re: Poczet najswiebliwszych PLu 21.10.05, 14:47 sam mi zes wczoraj wyluszczyl, ze dotacje sa podstawa kazdej organizacji.. wiec czemu sie dziwic?:) swego czasu Rydzyk oglosil, ze przelewy na rzecz RM sa bezplatne... szybko antyrydzykowie wymyslili, ze skoro "ojczulek" chce placic za przelewy... to mozna mu po groszu wysylac... i powolutku pomniejszac zasoby skarbca:) ale widac odszedl od pomyslu... albo akcja byla zbyt slaba:( Odpowiedz Link
jutka1 Kto z Wassermanem wojuje, ten od Wassermana ginie? 02.11.05, 12:13 Skopiowane z forum obok. Nastepny swiebliwy psiakrew. Minister Zbigniew Wassermann żywemu nie przepuści. Ale emerytka z Nowej Huty nie zamierza się poddać. Świeżo mianowany minister do spraw koordynacji służb specjalnych, były prokurator Zbigniew Wassermann (PiS), zażąda dziś od Sądu Rejonowego w Krakowie skazania w procesie karnym 75-letniej emerytki z Nowej Huty, byłej nauczycielki historii, i wymierzenia jej kary do roku więzienia. - To pierwsza od czasów stalinowskich sprawa polityczna. Niczego nie zamierzam wycofywać - zapowiada Wanda Gąsior, nie bojąc się ani trochę, że zbyt długi język może ją nawet na rok wtrącić za kraty! Opisała co widziała Starsza pani zarzuciła posłowi nieuczciwość, bo nie zapłacił jej zięciowi, budowlańcowi, całej kwoty za postawioną willę. - Dlaczego nie rozliczy się uczciwie i nie wyrówna w końcu rachunku za budowę? - pyta mieszkająca samotnie wdowa. - Nie sztuka podawać się za orędownika prawa i sprawiedliwości. Trzeba jeszcze żyć w taki sposób. Wandzie Gąsior krew zagotowała się przed dwoma laty, gdy zobaczyła w telewizji, w programie "Sprawa dla reportera" Elżbiety Jaworowicz, posła Wassermanna w roli eksperta oceniającego innych za łamanie prawa. Złapała za pióro i opisała, jak to poseł nie chce zapłacić jej zięciowi za wybudowany dom. Nie bawiła się w dyplomację. W liście wysłanym do autora programu wylała wszystkie żale, pisząc m.in. o "krętactwie, zakłamaniu i chciwości posła". Nie chciała przeprosić List w podobnym stylu wysłała też do prezesa telewizji publicznej. Nie przypuszczała nawet, że oba listy telewizja przekaże politykowi. Ten wiedział co zrobić. Uznał, że oskarżenia emerytki "mijają się ze stanem faktycznym" oraz "stanowią przejaw kłamliwej interpretacji faktów". I napisał prywatny akt oskarżenia o zniesławienie. - Najpierw chciał mnie zastraszyć - emerytka pokazuje pismo z kancelarii prawniczej, w którym zażądano od niej, by pisemnie przeprosiła Wassermanna w listach do telewizji. - Proszę, jaka ze mnie groźna mafia - ironizuje emerytowana nauczycielka historii. - Jestem chyba jedyną osobą w Polsce, która nie boi się pana posła. Jako działaczka Solidarności w stanie wojennym woziłam do Warszawy nielegalne gazety i się nie bałam. Dlaczego teraz miałabym? - pyta. Walczy o swoje pieniądze Kobieta zwróciła się o prawnika do Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Na dzisiaj sąd wyznaczył tzw. posiedzenie mediacyjne, czyli będzie się starał skłonić strony do polubownego załatwienia sprawy. - Nie będę się z nikim układać - już zapowiada emerytka. - Napisałam prawdę. Ciąganie po sądach jest dla niej ewidentnym kolejnym etapem walki posła Wassermanna z jej rodziną. - Nie wiem, co jeszcze wymyśli - zastanawia się wdowa. - To, że go chcieliśmy zabić źle podobno podłączoną wanną z jacuzzi widocznie było za małym oskarżeniem. Emerytka o uregulowanie rachunku za postawioną willę Wassermanna walczy jak lew. Liczy, że w ten sposób odzyska swoje, ciułane latami pieniądze. Pożyczyła je zięciowi, gdy budował dom dla posła. Nawet nie przypuszczała, że napyta sobie takiej biedy. Wszystko zaczęło się od domu Wassermanna Historię willi na obrzeżach Krakowa, postawionej w 2002 r. za 500 tys. zł, opisaliśmy już w "Super Expressie". Sprawa rozbija się o pieniądze. Poseł umowę z budowlańcem podpisał tylko na wykonanie stanu surowego, a nie prace wykończeniowe. Te robiono tylko na podstawie ustnych ustaleń. - Miałem w sumie za te prace dostać 230 tys. zł - mówił nam wykonawca, Janusz Dobosz. - W rozliczeniu było stare mieszkanie klienta warte ok. 170 tys. zł. Po długich targach Wassermann podpisał w połowie 2003 r. umowę o przekazaniu budowlańcowi prawa własności mieszkania. Do zapłaty pozostało 60 tys. zł. Ale poseł miał zastrzeżenia do jakości robót. Dla Janusza Dobosza, wykonawcy budynku, to była wymówka, by nie wypłacić pieniędzy. Przed sądem domaga się od Wassermanna 70 tys. zł. Proces trwa. Poseł złożył doniesienie. Prokuratura w Krakowie postawiła budowlańcowi zarzut, że wadliwie podłączyli do prądu instalację sterującą hydromasażem w wannie posła, co mogło grozić porażeniem prądem. Fachowcy dysponują ekspertyzami, że wszystko podłączyli prawidłowo. Zachowanie prokuratury jest rzadkością, bo zwykle nie miesza się do tego typu sporów. W tym przypadku było inaczej, prawdopodobnie dlatego, że doniesienie złożył wpływowy poseł. PIENIACZ: osoba mająca skłonność do zawziętego, nieustępliwego procesowania się, często z błahego powodu PIENIAC-TWO: chorobliwa skłonność do dochodzenia doznanych lub urojonych krzywd według "Słownika wspólczesnego języka polskiego Odpowiedz Link
maria421 Re: Kto z Wassermanem wojuje, ten od Wassermana g 02.11.05, 14:09 Bo to sie nazywa WAAAADZA, Jutus, bo kto jest poslem ten ma WAAADZE. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kto z Wassermanem wojuje, ten od Wassermana g 02.11.05, 14:59 WAAADZA na pewno nie uszlachetnia ;-))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 15.11.05, 10:03 Kurskiego sad kolezenski przywrocil do PiSu, a serwisy czy strony netowe wysmiewajace blizniakow juz zaczely dostawac ostrzezenia, ze to podpada pod KK i grozi wiezieniem. Strach sie bac. www.spieprzajdziadu.com/ Odpowiedz Link
go.ga Re: Poczet najswiebliwszych PLu 16.11.05, 17:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3017579.html Odpowiedz Link
go.ga Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 17:09 To tez jest dobre: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3033179.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 17:16 Ano. Satanizm ruja, porobstwo i degrengolada. (na okladce nowej Polityki: Sens bez seksu. O swieckim celibacie.) Odpowiedz Link
go.ga Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 17:21 Nie pomylilo Ci sie? Moze to bylo "Seks bez sensu"? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 17:28 Seks bez sensu kazdy kiedys przerabial ;-))) Na okladce jak byk: Sens bez seksu :-)) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 17:31 www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=-1&layout=0&fpage=Threads jak nic... trza kupic:) Odpowiedz Link
go.ga Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 17:37 Wierze. I widze, ze jak zwykle nie nadazam za moda :-( Odpowiedz Link
ani-ta Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 18:26 nie wiem czy akurat w tym temacie warto byc modnym?:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 25.11.05, 18:57 Wole az tak za moda nie podazac :-))) W ktorym to celu ide wziac prysznic i loki ulozyc ;-D Odpowiedz Link
ozpol Co Juteczko ..polegliscie!! 27.11.05, 08:01 Mialem nadzieje ze wyrazisz swoja opinie to batalii ktora odbylas. Jak widac w wielkim swiecie dziala wiecej sil, na ktore nie macie wplywu. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co Juteczko ..polegliscie!! 27.11.05, 12:30 Oz, ja do batalii to sie dopiero szykuje, kabotynstwu, oszustwom i klamcom moje stanowcze nie. Na poczatek skupie sie na pisaniu statutu i innych rzeczy, i rejestrowaniu w krajowym rejestrze sadowym. I tyle... Odpowiedz Link
ozpol Czy Ty nowym Donia Kichotem chcesz byc?? 27.11.05, 13:55 Jutko czy wierzysz ze dasz rade tym wszystkim wiatraka w starym kraju. Takiego mielenia i zawirowania chyba tam nie bylo od dawna, ale Kaczory wiedza jak robic zadyme bez pomocy matki natury. Czy mam wyslac jakas dzide do walki z wiatrakami? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Czy Ty nowym Donia Kichotem chcesz byc?? 27.11.05, 14:47 Ano :-))) Ktos musi, nieprawdaz? :-) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Co Juteczko ..polegliscie!! 27.11.05, 18:05 ooo!!! ja chce miec status honorowego czlonka!:) albo numer legitymacji 007 - do kolekcji - w jednym towarzystwie juz mam:) jako "niezla agentka":)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co Juteczko ..polegliscie!! 28.11.05, 00:23 Anita, z Twoimi pogladami..... .... nadasz sie jak nic! :-)))))))) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze nie 28.11.05, 01:01 jutka1 napisała: > Oz, ja do batalii to sie dopiero szykuje, kabotynstwu, oszustwom i klamcom moje > stanowcze nie. > Na poczatek skupie sie na pisaniu statutu i innych rzeczy, i rejestrowaniu w > krajowym rejestrze sadowym. A kto Ciebie poprze? Masz jakies zaplecze? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 28.11.05, 01:25 Zaplecze sie znajdzie. A nawet gdybym miala byc samotnym bialym zaglem, to i tak to zrobie, i juz. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 28.11.05, 04:44 jutka1 napisała: > Zaplecze sie znajdzie. > A nawet gdybym miala byc samotnym bialym zaglem, to i tak to zrobie, i juz. Bede dmuchac w ten zagiel i trzymac kciuki. Nie boisz sie ostracyzmu sasiadow, klatw proboszcza i zdechlych kotow przerzucanych przez plot? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 28.11.05, 10:13 Jakos sie nie boje :-))) Odpowiedz Link
morsa Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 29.11.05, 01:43 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3038544.html--- Przerazily mnie komentarze forumowiczow..... Mam nadzieje, ze poglady tych ludzi nie sa reprezentatywne dla przecietnego Polaka. Jezeli tak jest, to jest gorzej niz zle.... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 29.11.05, 01:47 Nie znaleziono strony o podanym adresie. Przepraszamy. Strona, której szukasz nie została odnaleziona. Prawdopodobnie została skasowana, zmieniono jej nazwę albo została czasowo usunięta. Sprawdź poprawność adresu lub zajrzyj na stronę startową naszego serwisu www.gazeta.pl Odpowiedz Link
morsa Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 29.11.05, 02:01 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3038544.html Odpowiedz Link
ertes Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 29.11.05, 02:13 Morsa? A kto ich wybral? Przecietny Polak, nie? Okazuje sie po raz kolejny ze przecietny Polak czyli wiekszosc to zwykly balwan. A naczelny balwan Kwaczorek jeszcze nie objal stanowiska... I po cholere ta niepodleglosc? Tak, to przynajmniej tym pod zaborami niemieckim i austriackim zylo sie lepiej. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Co bylo w linku Morsy: 29.11.05, 23:09 Co bylo w linku Morsy: "Belgijski "Le Soir" krytykuje władze Polski" Polska braci Kaczyńskich zaczyna szkodzić własnemu obrazowi kraju walczącego o prawa człowieka, ale także obrazowi Europy - komentuje belgijski dziennik "Le Soir" Tak ostrego komentarza w belgijskiej prasie jeszcze nie było. "Le Soir", najważniejszy francuskojęzyczny dziennik w Belgii, w redakcyjnym edytorialu pióra Jurka Kuczkiewicza, szefa działu zagranicznego w "Le Soir", domaga się od unijnych przywódców, by przywołali nowe polskie władze do porządku. Bo zdaniem pisma to, co dzieje się w Polsce, jest "smutnym spektaklem" łamania praw mniejszości seksualnych w imię "odnowy moralnej" głoszonej przez skrajną prawicę, z którą rząd PiS-u się sprzymierzył. "Partia braci Kaczyńskich, która doszła do władzy przy wsparciu ekstremistów, forsuje ton dyskusji sprzeczny z podstawowymi prawami obywatelskimi. Zgodnie z obowiązującą linią większość obywateli ma prawo nie tolerować manifestacji wyrażających opinię mniejszości!" - alarmuje Kuczkiewicz. I nie chodzi tylko o słowa. Bo za słowami idą czyny. "Jedną z pierwszych decyzji nowego rządu było zlikwidowanie pełnomocnika rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn pod pretekstem, że ta równość została już osiągnięta" - pisze publicysta belgijskiego dziennika. I cytuje głos z jednego z polskich forów internetowych: "Gdzie my jesteśmy? W Europie czy w Azji?". Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
ozpol Nie wiem dlaczego sie dziwicie?? 30.11.05, 07:00 Czy my Polacy jestesmy narodem tolerancyjnym? Czy nie jestesmy narodem ktorego latwo wodzi sie za nos? narodem ktory zawsze w najgorsej sytuacji probuje znalesc cos dla siebie. Czy to nie jest takie polskie " Sam nie zjem ale innym nie dam"? Kaczynski sa "pieknym" odbiciem tego co jest w wiekszosci Polakow i wybory to pieknie pokazaly. A ze zagranica szumi, no coz zawsze szumiala ale jak bylo potrzeba to lapki w kieszenie. Zyczmy Jutce wytrwalosci w walce o "czystosc" ale ona wie ze jak sie zaczyna prace z "gownem" to mozna sie ubrudzic i smrodu sie nalykac. Chyba zamiast dmuchania w "zagiel samotny" nalezy wyslac kope rekawiczek i maseczki na twarz (do zaslaniania ust) morsa napisała: > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3038544.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nie wiem dlaczego sie dziwicie?? 30.11.05, 11:13 ozpol napisał: > Zyczmy Jutce wytrwalosci w walce o "czystosc" ale ona wie ze jak sie zaczyna > prace z "gownem" to mozna sie ubrudzic i smrodu sie nalykac. > Chyba zamiast dmuchania w "zagiel samotny" nalezy wyslac kope rekawiczek i > maseczki na twarz (do zaslaniania ust) *********** Oz, za pomysl dziekuje, ale na razie wyglada na to, ze zamiast rekawiczek i masek musze przyszykowac letnie ciuchy... :-D Odpowiedz Link
go.ga Re: Kabotynstwu, oszustwom i klamcom stanowcze ni 29.11.05, 08:53 > Przerazily mnie komentarze forumowiczow..... > Mam nadzieje, ze poglady tych ludzi nie sa reprezentatywne > dla przecietnego Polaka Obawiam sie, ze sa :-( Odpowiedz Link
ani-ta ale duch w narodzie nie ginie:) 29.11.05, 09:02 a chlopakom za ta sonde... duza buzka!:) gaylife.pl/sonda.php Odpowiedz Link
jutka1 Re: ale duch w narodzie nie ginie:) 29.11.05, 11:21 Link Morsy mi sie ciagle nie otwiera, ale to pewnie wina slabego lacza. Sondaz jest bombowy :-)) Odpowiedz Link
ani-ta aaa... swiezutka pereleczka!:) 29.11.05, 14:18 wiadomosci.onet.pl/1203499,11,item.html lece do telewizora sprawdzic czy ktos to potwierdza?:) ciekawa jestem jak to sie a do zakazu in-vitro? ha? podwojna kara? Odpowiedz Link
jutka1 Re: aaa... swiezutka pereleczka!:) 29.11.05, 14:57 Podwojna kara za ohydne nieposiadanie progenitury. Oj. Odpowiedz Link
jutka1 Re: w TVN24 nazwali to podatkiem pilkowym:) ntxt 29.11.05, 18:30 Myslalam, ze podatek pilkowy to na budowe tych stadionow? Jak zwiazek pilki z podatkiem od nieposiadania dzieci? Ksztalt brzucha ciezarnej? Odpowiedz Link
ani-ta Re: w TVN24 nazwali to podatkiem pilkowym:) ntxt 29.11.05, 18:49 jutus!:) posel Pilka! pomyslodawca:)) no i wydluzyli urlop macierzynski z 16 do 18 tyg. - nie ma to jak 2tygodniowy gest! Bogu dzieki jestem bezrobotna:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: w TVN24 nazwali to podatkiem pilkowym:) ntxt 29.11.05, 19:29 Wlasnie obejrzalam TVNFakty, i sie dowiedzialam :-))) ps. Bezrobotna? Odpowiedz Link
ani-ta Re: w TVN24 nazwali to podatkiem pilkowym:) ntxt 29.11.05, 20:31 no:) kto da zlecone kobicie w 9tym miesiacu ciazy?:) Odpowiedz Link
go.ga Re: w TVN24 nazwali to podatkiem pilkowym:) ntxt 29.11.05, 20:49 ani-ta napisała: > no:) > kto da zlecone kobicie w 9tym miesiacu ciazy?:) Anita, dobrze zrozumialam???? Odpowiedz Link
ani-ta Re: w TVN24 nazwali to podatkiem pilkowym:) ntxt 29.11.05, 21:46 nie wiem co mialas na mysli?:) ale wyjasniam w razie czego... to bylo pytanie retoryczne... a nie oferta zatrudnienia mojej osoby:)))))))))))) Odpowiedz Link
ani-ta hymn;-) 05.12.05, 08:56 Hymn "Moherowy beret sobie włóż" "Moherowy beret sobie włóż i przy radiu stój jak anioł stróż" - to refren pieśni, którą "Gazeta Wyborcza" określiła jako "hymn moherowych beretów". Słowa do melodii "Biała mewa" ułożyła słuchaczka Radia Maryja. Poprzez Polskę wionął wiatr nadzieją, naród czeka na ratunek swój, komuniści nienawiścią zieją, opluwają to, co święte jest. Ref.: Moherowy beret sobie włóż i przy radiu stój jak anioł stróż. Pokaż im, jak Polakiem być, Pokaż, jak uczciwie z Bogiem można żyć. Garną się pielgrzymki do Torunia, w modłach powierzając życie swe, kocha cię lud, ojcze Tadeuszu, prawdą i miłością obroń się. Ref.: Moherowy beret sobie włóż... Tę pieśń słuchaczka toruńskiej rozgłośni ułożyła specjalnie na 14. urodziny rozgłośni. Uroczystości odbędą się w środę. Więcej w "Gazecie Wyborczej. ide szukac tego wiecej;))))))) Wiadomości RSS Odpowiedz Link
jutka1 Re: hymn;-) + pojednanie 05.12.05, 10:48 Pioseneczka zbozna i sliczna, nie rozumiem o co Ci chodzi Anota ;-)))))) A to w dzisiejszej prasie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3049034.html Kasiora rzadzi wszystkim bez wyjatku. Odpowiedz Link
ani-ta Re: hymn;-) + pojednanie 05.12.05, 10:57 ciezko sie spiewa;)))) jedyne czego sie czepiam:))) bo przeca ze nie slow;) popatrz jeszcze w sieci - cos o swiekszeniu administracji pisali... jakies 400sztuk z hakiem darmozjadow nam dojdzie:) z czego wiekszosc w urzedzie do walki z korupcja;) i w ten sposob - ostatnia obietnica wyborcza PISu padla:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: hymn;-) + pojednanie 05.12.05, 11:09 No wlasnie. Niedobrze sie robi - juz od dawna. Odpowiedz Link
ani-ta www.dziekujemykacz.com 07.12.05, 16:20 www.dziekujemykacz.com/index.php koleny dowod na to, ze duch w narodzie nie ginie:)) Odpowiedz Link
basia553 Re: www.dziekujemykacz.com 07.12.05, 17:49 re-we-la-cyj-ne, Anito! Warszawiacy pokazali znowu, ze maja ogromne poczucie humoru. Odpowiedz Link
jutka1 Re: www.dziekujemykacz.com 07.12.05, 18:09 Mam nadzieje, ze jaja sobie robia, a nie na powaznie Odpowiedz Link
basia553 Re: www.dziekujemykacz.com 07.12.05, 18:22 jasne, ze jaja (ja tak uwazam), ale czy nie dowcipnie? Odpowiedz Link
jutka1 Re: www.dziekujemykacz.com 07.12.05, 18:56 Noooo Waeszawiacy sie pozbyli, a teraz caly kraj sie bedzie meczyc. A niech lepiej w kosmos jedzie! :-))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 00:06 pomysl juteczko - jak my mu bedziemy za te max. 5lat dziekowac!!!:)))) w sumie cala ta akcja jest bez sensu - kaczka odeszla... ale mlode zostawila;( a reszte doczytajcie sobie na forum Warszawa... zwlaszcza watki korkowe sa ciekawe:( czy ktos gdzies w swiecie robi 15km w 2 godz. po trasie SZYBKIEGO RUCHU dzien w dzien? ja takich znam wielu... i dziekuje Bogu, ze od pazdziernika nie musze sie stawiac w pracy w godz. porannych!!! Odpowiedz Link
jutka1 Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 00:16 Anita, ja to sie moge vqrviac, Ty nie :-))) Cycujac Stokrotke: "szydlo im kaczorom w gadupe"! O!! Odpowiedz Link
ertes Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 00:41 jutka1 napisała: > Noooo > Waeszawiacy sie pozbyli, a teraz caly kraj sie bedzie meczyc. Caly kraj? Chyba nie caly a nawet mniej niz polowa bo wiecej jak polowa ich wybrala, czyz nie? Zawsze mnie to dziwilo jak to jest w tej Polsce ze prezydentem jest ten na kogo NIKT nie glosowal.. Odpowiedz Link
jutka1 Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 00:49 Alez Skarbie, Nawet ci, ktorzy na niego glosowali obudza sie z reka w nocniku, i wspomnisz moje slowa :-D Odpowiedz Link
ertes Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 00:57 Szczerze mowiac to jakos mi sie niechce wierzyc zeby byla az taka roznica miedzy nim a Tuskiem. Odpowiedz Link
jutka1 Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 09:37 Na poczatek, Tusk nie ma zapedow dyktatorskich, nie jest nacjonalista, i lezy mu na sercu polska gospodarka, finanse publiczne i inwestycje. Odpowiedz Link
ani-ta Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 09:49 dodatkowo -jst ladnych pare centymetrow wyzszy:) i choc urody dosc przecietnej - lecz jednak o niebo przystojniejszy:P to tez do wiekszych roznic sie zalicza:))) Odpowiedz Link
ertes Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 17:52 Znajac politykow, a tym bardziej polskich, jaka jest pewnosc ze dotrzymalby obietnic? Przeciez i jeden i drugi to przefarbowane AWS? A poza tym to rowniez oportunista o czym swiadczy jego niedawny slub koscielny. Odpowiedz Link
jutka1 Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 18:14 Przefarbowany to raczej Rokita, i to wiele razy. Tusk zaczynal w KLD i liberalem pozostal. Nie mial pomyslow na wzmocnienie prezydentury i resortow silowych, na podporzadkowanie sedziow i ograniczenie ich immunitetu, na skupienie wladzy w jednych rekach i zachwianiu checks and balances. Kaczynski tego chcial, chce, i tak zrobi. Co do slubu koscielnego, to sie z Toba zgadzam, ze to byl koniunkturalizm grubymi nicmi szyty. Sztab wyborczy mial do kitu tez. Odpowiedz Link
ertes Re: www.dziekujemykacz.com 08.12.05, 19:15 Taka jak widac jest wola ludu. Demokracja i pluralizm tak ale bez przesady ;) Odpowiedz Link
jutka1 Re: www.dziekujemykacz.com 09.12.05, 00:37 W Polityce z tego tygodnia jest pare dobrych artykulow, m.in. o nastawieniu "ludu" do wladzy. www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=-1&layout=0&fpage=Threads Odpowiedz Link
ertes Nastwienie ludu 09.12.05, 18:53 Nastawienie "ludu" do wladzy w Polsce to jeszcze jeden z problemow Polski i Polakow gdyz mimo tego ze ich sobie zawsze albo prawie zawsze wybieralismy to potem tak ja i teraz uwazalismy i uwazamy ze to jednak nie my ich wybralismy a tak wogole to sa beznadziejni, nie znaja sie, nie wiedza, nic nie umieja i robmy im na przekor ile mozemy. Bo w sumie dla Polaka i tak najwazniejsza jest wlasna kieszen i pelny brzuch. Cos takiego co nazywa sie Polska stoi dlaeko, daleko na drugim miejscu. I tak jest od setek lat. Ilez to razy wybrano krola ale zawsze upewniono sie zeby zbytnio skrzydelek nie podcial a jak juz probowal to won. Czyz teraz nie jest podobnie z tym calym placzem o lamentem? Ostatecznie rzad i prezydent zostali wybrani w demokratycznych wyborach. Wiekszosc zdecydowala ze chce PIS i Kwaczorow. Wiec o co chodzi? I jestem pewien ze gdyby wybrano Tuska slychac by bylo dokladnie taki sam lament jak teraz. Bo tak jest zawsze i do zawsze. Przeciez okazalo sie ze Walesa to idiota, Kwasniewski nie wiadomo jakim cudem doszedl do wladzy bo komuch i nikt na niego nie glosowal a teraz jest Kwaczor i tez nikt na niego nie glosowal. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nastwienie ludu 09.12.05, 20:57 Wybralo go 27.53 uprawnionych do glosowania. Nie jest to wiekszosc... Niska frekwencja to zupelnie inna para kaloszy. Odpowiedz Link
ertes Re: Nastwienie ludu 09.12.05, 22:29 Jutko niska frekwencja wyborcza nie jest wytlumaczeniem. Jesli 58-miu procentom bylo zupelnie obojetne kto bedzie rzadzil znaczy ze wybrala wiekszosc. Czyz nie jest to wlasnie demokracja? Jak pisalem wczesniej Kwasniewskiego tez wybierala "mniejszosc" i to tak skutecznie ze az dwa razy. A kogo by nie zapytac to nie, nie on nie glosowal ale pierwszy do narzekania. Ja po prostu nie widze w tym sensu i nie sadze zeby zwyciestwo PO cokolwiek zmienilo. Odpowiedz Link
ani-ta akcyza na fajeczki:) 08.12.05, 09:52 Dla ratowania budżetu podrożeją papierosy "Rzeczpospolita": Palacze pokryją przyszłoroczny ubytek dochodów podatkowych. Dzięki wzrostowi akcyzy na wyroby tytoniowe do kasy państwa wpłynie dodatkowe 1,5 miliarda złotych. Podwyżkę dla palaczy zakłada projekt rozporządzenia ministra finansów w sprawie obniżenia stawek podatku akcyzowego. I chociaż zaproponowane w nim stawki będą niższe od maksymalnych zapisanych w ustawie, to jednak na wyroby tytoniowe akcyza w 2006 r. wzrośnie. i dobrze:) ale byloby jeszcze lepiej gdyby podniesiono akcyze na woodeczke:) bo jakas taka maciupcia jest:P ale... z drugiej strony - latwiej rzadzic pijanym motlochem niz tylko przycmionym paczka popularnych:P o elektorat TRZEBA dbac! brawo prezydent elekt! brawo premier! :PPPP Odpowiedz Link
jutka1 Re: akcyza na fajeczki:) 08.12.05, 09:57 Jak dobrze, ze juz mnie to nie dotyczy :-))) Odpowiedz Link
basia553 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 08.12.05, 10:05 to niesamowite Jutka! Az balam sie pytac. Jak dlugo juz tak trzymasz? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 08.12.05, 10:09 Od 3 lipca... Z mala przerwa na vqrvienie wynikami wyborow :-)))) Odpowiedz Link
morsa Ale swieto!!!! 09.12.05, 00:28 Zerknelam z ciekawosci do pewnej gazety, i znalazlam taka perelke. Oczom nie wierze.... www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051208&id=po01.txt Boze! Widzisz i nie grzmisz!!! Odpowiedz Link
basia553 Re: Ale swieto!!!! 09.12.05, 09:32 nie bylam w stanie przeczytac do konca. to straszne, co Kosciol w tej chwili wyprawia w Polsce. niestety, Kaczory beda to dalej popierac. nie moge zrozumiec, ze czlowiek tak swiatly, tak madry i przewidujacy jak nasz Papiez nie byl w stanie przewidziec do czego ta rozglosnia prowadzi i nie ukrocil jej dzialalnosci. teraz juz za pozno.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Ale swieto!!!! 09.12.05, 18:21 Nawet Papiez Bendedykt XVI skrytykowal: wydarzenia.wp.pl/kat,33314,wid,8104894,wiadomosc.html Odpowiedz Link
ertes Re: Ale swieto!!!! 09.12.05, 18:31 Wlasnie Basiu, wlasnie. Swietne pytanie. Dlaczego? A moze dlatego ze tak naprawde to KK wcale tak bardzo nie przeszkadza? Odpowiedz Link
tos.ka Re: Poczet najswiebliwszych PLu 09.12.05, 22:38 co wy sie nad jakims plotkami rozczulacie. tu macie dopiero switobliwosc, ze az swieci. biedaczek, poplakal sie jak sie zegnal polityka ... serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34239,3057640.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 09.12.05, 23:14 Wiesz Tosko, ze mialam o tym napisac? Ciekawe, jak to sie ma do prawa w DE. Czy przywodca - odchodzacy- ktory podpisuje cos takiego, a potem zostaje szefem, jest w porzadku? Korupcja i juz. Odpowiedz Link
maria421 Re: Poczet najswiebliwszych PLu 11.12.05, 15:29 Dolaczam nowy kwiatek: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3058605.html Odpowiedz Link
go.ga Re: Poczet najswiebliwszych PLu 11.12.05, 20:43 Chcial "po bozemu", bez gumki: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3059702.html Odpowiedz Link
go.ga PS 11.12.05, 20:43 Jutka, ten watek ma ponad 100 postow, czas na odcinek nr II :-) Odpowiedz Link