Dodaj do ulubionych

Tomasz Adamek

16.10.05, 00:24
Znokautowal Ulricha i w pieknym stylu ma mistrzostwo swiata . I zaraz po jego
zwyciestwie najpiekniejsza muzyka bylo sluchanie zalosnych komentarzy
niemieckich sprawozdawcow.Pewni byli zwyciestwa Niemca.Oczywiscie reporterka
pieknie po polsku wypytala Adamka,tylko slabo tlumaczyla na polski.
Obserwuj wątek
    • ani-ta Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 00:28
      nio:)
      calkiem fajnie mu to wyszlo:)
      a Urlicha doslownie i w przenosni krew od drugiej rundy zalewala;)

dziwilam sie zonie Adamka, ze moze ogladac jak jej chlop na twarz przyjmuje
      ciosy... hmm... ale czego sie nie robi zeby miec baczenie na 1mln $:))))
    • jutka1 Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 08:44
      Nie sledze boksu. To taki nowy polski Golota, tylko dobry i wygrywajacy?
      :-))
    • basia553 Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 09:03
      nigdy mnie boks nie interesowal. probowalam sie zainteresowac jak mi NP
      wytlumaczyl rozne rzeczy, ale juz po obejrzeniu Ein Milionowego Baby nabralam
      przekonania, ze nie jest to sport, i ze to faktycznie jak NP powiedzial,
      najbrutalniejsza dziedzina "sportu" jaka istnieje. Tak ze nawet nie jestem w
      stanie cieszyc sie zwyciestwem Polaka.
      • don2 Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 12:15
        Basiu,tlumaczac NP na "Nie Poinformowany",pragne cie poinformowac ze box
        uprawiany
        przez Adamka,to cywilizowana forma sportu a nie "najbrutalniejsza".Nie bede sie
        rozpisywal o innych rodzajach boxu ,wystarczy,ze wlaczysz TV na Eurosport i tam
        masz Od K-1,poprzez Thai az do klasycznego boxu.Ten Twoj NP ma pojecie o boxie
        jak moja ...itd.
        • sabba Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 20:13
          ha i na czym ta cywlizacja polega ze maja reguly jak bic? bardzo smieszne:)
          sport jak sport nie ma czym sie podniecac:) chyba tylko pieniedzmi.
          • don2 Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 20:21
            Kazdy sport ma swoje reguly,m.in. jak bic-na tym polega wlasnie cywilizacja.I
            to nie smieszne a raczej normalne.Podniecanie sie w sporcie polega na emocjach
            zwiazanych z pokonaniem przeciwnika/kow wlasnie wg tych regul.Nie wszystkie
            rodzaje sportu i nie na kazdym poziomie sa tak oplacane,ze jest to elementem
            emocji. Chcialas Sabba cos napisac?
            • sabba Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 20:29
              tak donie chcialam napisac ze choc wszystko dla ludzi to przy moim poziomie
              sportowego intelektualizmu (wlasnie wymyslilam to slowo) nie siegajacym pulapu
              nie moge odnalesc w boksie czegos co swiadczy o jego cywilizacji. MOge sie
              wszyscy inni podniecac, cieszyc i fascynowac ale ja nie musze. Czy jescze
              chciales o cos zapytac?
              • don2 Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 20:49
                Wlasciwe slowo to znajomosc regul w danej dyscyplinie sportu,a
                nie "intelektualizm."I kazdy ma ulubiona dyscypline sportu lub nie ma pojecia o
                zadnej z nich.I dyskusja moze byc tylko miedzy ludzmi znajacymi jakikolwiek
                sport o ktorym sie dyskutuje.W innym przypadku to jest puste mielenie.Box jest
                taka sama dyscyplina sportu jak Polo,Zapasy,Biegi itd.jesli Tobie nie
                odpowiada ,to tak powinnas napisac a nie wyciagac wysokie tony o cywilizacji.
                Cywilizacja to slowo uniwersalne.I jak juz pisalem-tam gdzie istnieja
                reguly,tam sa spelnione warunki cywilizacji.
                • sabba Re: Tomasz Adamek 16.10.05, 20:55
                  kurcze przeciez napisalam to w moim pierwszym poscie. o cywilizacji pisalam w
                  niskich tonach bo nie uzylam ani jednego slowa ktorego znaczenia mozna by
                  poszukac w madrych ksiazkach. ba, nie uzylam zadnego obco brzmiacego slowa!:)
                  Masz racje donie z tym wlasciwym slowem. Ktorys potea powiedzial "odpowiednie
                  dac rzeczy slowo" czy cos tam, no nie? I tym akcentem koncze moja wypowiedz o
                  boksie udajac sie do sracza zrobic kupe.
    • wkrasnicki Re: Tomasz Adamek 17.10.05, 16:41
      Ot udał się chłopak, choć wcale nie jestem pewny czy to najlepszy polski bokser jakiego widziałem. Ma
      jednak góralski charakter i rozsądnie prowadzącego trenera.
      • don2 Re: Tomasz Adamek 17.10.05, 16:59
        I roluja go jak tylko sie da.jak sam powiedzial ten milion ,brutto,po
        zaplaceniu wszystkiego nie starczy na basen przy domu-znaczy sie ograbili
        chlopaka.Trudno dzis mowic o najlepszym czy gorszym boxerze.Czasy takie ,ze
        zawodowy box jest bardziej medialny i przynosi jakies pieniadze.Amatorzy tylko
        czekaja na ucieczke w zawodowstwo.O dawnym polskim boxie mozemy zapomniec.teraz
        liczy sie sila,technika sluzy tylko do przezycia na ringu.I jaka moze byc ladna
        walka jak jeden ma za soba 4 walki a drugi 24 i zamienia sie to w chaotyczna
        nawalanke na ringu.Publika juz tez nie ta.jak sie bez przerwy nie wala po
        ryju ,to gwizdy i wrzaski.Ech drzewiej to bywalo :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka