jutka1 13.07.06, 22:36 Sznycel prosi, Sznycel ma dane :-))) Link do poprzedniego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14420&w=35883066 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tortugo Re: Co gra? -- Odc. 2 13.07.06, 23:55 sznycel sie poczul mile polechtany, za co zdziekuje :)) A co gra: GNARLS BARKLEY, St. Elsewhere. Muzyka bardziej "mlodej generacji", ze sie tak niezgrabnie wyraze, ale sa w niej slady i soulu Motown i acid-rocka lat 60-tych. W sumie mieszanka tchnie swiezoscia , warsztat nieskazitelny, zajebiscie smacznie zapodane. ~:O:=o PiEs: donosze ze smutkiem, ze Tommy, czyli nasza pet-zabka, zmarl. Zdaje sie, ze nie potrafil sie wygramolic z wody na jeden z licznych kamykow, jakimi mu wymoscilem akwarium, i sie utopil. (Znalazlem go w typowo topielczej pozie, na pysku w wodzie, a klopoty tego typu mial ciagle, z tym ze zawsze se poradzil w koncu.) Zal mi malego debilka, no bo co to za smierc dla zaby? Wyobrazam sobie, ze w ostatnim przeblysku swiadomosci czul wstyd. Echhhhh..... Zostal pogrzebany obok swojego brata, ktorego ukatrupily (w wieku dni zaledwie kilku od przejscia metamorfozy z kijanki) prawdopodobnie opryski jakiegos srodka czyszczacego, bo rano zyl, pozniej przyszla sprzataczka, a pozniej zdechniety byl na dnie, brzuchem do gory. Odpowiedz Link
ewa553 no wiesz???? 14.07.06, 08:16 zaba co nie umie plywac?? Nie dziwie sie, ze zginela z rumiencem wstydu na obliczu. Moje na szczescie plywaja pieknie, stylem - jak sie domyslasz, "rzabkom":))))) Uwielbiam je obserwowac, jak wskakuja z brzegu do oczka i potem lekko, jakby nigdy nic, odplywaja. Odpowiedz Link
tortugo Re: no wiesz???? 14.07.06, 17:49 Tommy byl z gatunku tree frogs. Plywac to on umial, ale wyraznie nie zalezalo mu. Teraz siedzi sobie na listku w niebie :) ~:O:=o Odpowiedz Link
jutka1 Ja ciagle VM 14.07.06, 18:11 www.myspace.com/vanmorrison Souvenirs, souvenirs.... :-))) To à propos Brown Eyed Girl :-))) Odpowiedz Link
tortugo Re: Ja ciagle VM 14.07.06, 18:38 a ja sobie zamowilem najnowszy Flaming Lips. Pisalem juz kiedys chyba o tej kapeli. Kultowa, ale co najlepsze, moje dzieciaki ich lubio, bo oni duzo o aliensach i robotach nadajo. Choc ten najnowszy dysk ma byc bardziej socially/politically conscious. Obaczym :) A VM to ja juz sporo nie sluchalem... najnowszych jego rzeczy zupelnie nie znam. Ostatni dysk, ktory kupilem, to Poet Champions Compose :) Warto nadrobic zaleglosci, Jutus? ~:O:=o Odpowiedz Link
jutka1 Re: Ja ciagle VM 15.07.06, 14:32 Nie znam Flaming Lips. Napisz, jak sie podoba plyta, ktora zamowiles. Poetic Champions Compose nie mam - przesluchalam fragmenty na necie i... ... wypal mi kopie prosze :-D Warto nadrobic zaleglosci, warto. :-) Odpowiedz Link
tortugo Re: Ja ciagle VM 27.07.06, 17:43 aaa, prawie bym pominal... Oczywiscie, wypale Ci kopie, Jutencjo :) ~:O:=o Odpowiedz Link
ani-ta Re: no, ale moze powrocmy do vontku, bom scurvil. 15.07.06, 14:33 jak nauka gry na gitarze idzie?:) SDM opanowane?:) Odpowiedz Link
tortugo Re: no, ale moze powrocmy do vontku, bom scurvil. 24.07.06, 16:59 nauka jako tako. Niestety ostatnio nie cwiczylem, ale za to w piatek gralismy znowu i pojawilo sie paru ludzi "z wyzszej polki" - zawodowy basista-bluesman, facio z banjo, i jeszcze jeden znakomity gitarzysta solowy. Byl doskonaly jam, ja bebnilem po strunach ile wlezie i wszyscysmy sie swietnie bawili. Zerwalem 2 struny :))))) ~:O:=o Odpowiedz Link
bella-donna Re: Co gra? -- Odc. 2 23.07.06, 20:55 oczywiscie RACH...concert #3...moge sluchac w nieskonczonosc, ide na patio troche pomarzyc... Odpowiedz Link
tortugo Re: Co gra? -- Odc. 2 27.07.06, 17:42 bolero w nieskonczonosc? A na marzycielke mi wcale nie wygladasz, stokroto ;) ~:O:=o Odpowiedz Link
pani-i-toto Re: Co gra? -- Odc. 2 28.07.06, 08:48 Marzycielka? Co? Nie rozumiem. Bolero, no chodzi o bzykanie. Bolero to świetne tło muzyczne, nadaje odpowiednie tempo. Wasza Stokrotka Odpowiedz Link
ewa553 Re: Co gra? -- Odc. 2 28.07.06, 08:59 zasugerowalas sie filmem. bzykanie w tempie bolero mnie osobiscie nie odpowiada. podpisano: doswiadczona Odpowiedz Link
tortugo Re: Co gra? -- Odc. 2 31.07.06, 17:10 w takim razie musze sprobowac. jak bedo wrazenia, napisze ;) ~:O:=o Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co gra? -- Odc. 2 29.08.06, 21:34 Van Morrison "Poetic Champions Compose". Jakcza. :-) Dzieki, Sznycelku! :-))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co gra? -- Odc. 2 29.08.06, 22:25 Bardzo fajna plytka. Wlasnie dosluchuje do konca. Spanish Steps i Allow Me - rewelka (IMHO). Merci :-))))) Odpowiedz Link
pani-i-toto Re: Co gra? -- Odc. 2 29.08.06, 23:15 www.myspace.com/ojosdbrujo courtesy of Pyton, who else :) Wasza Stokrotka Odpowiedz Link
pani-i-toto Re: Co gra? -- Odc. 2 29.08.06, 23:17 i tyż www.myspace.com/ojosdebrujo1 stamże Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co gra? -- Odc. 2 29.08.06, 23:40 Cos Ci sie Stokrotko link nie wyswietlil. Sprobuje jeszcze raz: www.myspace.com/ojosdebrujo1 Odpowiedz Link
pani-i-toto Re: Co gra? -- Odc. 2 30.08.06, 15:30 no przecież mówiłam courtesy of Pyton - nikomu innemu zlinkować się nie da, nie widzę inaczej. Zlinkuj też ten pierwszy tam jest inny kawałek, please. Wasza Stokrotka Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co gra? -- Odc. 2 30.08.06, 15:48 Prosze bardzo, Stokrotko: www.myspace.com/ojosdbrujo Odpowiedz Link
kan_z_oz Lista z Australii 13.09.06, 02:20 roka/blusa/pop or wszystkiego co okreslamy mianem wspolczesnej muzyki. Oczywiscie takich 'list' moze byc dziesiatki. Wybor tychze piosenek/utworow zostal podyktowany nie tylko ich wartosciami artystycznymi ale tez wplywem jaki mialy i wciaz maja na sluchaczy. Czesc z nich ksztaltowala nasze spojrzenie na wazne momenty historyczne lub wydarzenia swiatowe. Mnie ten zestaw zaskoczyl, gdyz wiele z nich jest mi nieslychanie bliskich i slucham od zawsze. Jest mi tez milo, ze australijczycy sa mi bliscy muzycznie - tego sie nie spodziewalam. 10. "The Beatles" - "Hey Jude"; w originalnej wersji bylo Jule. Piosenka zostala napisana przez Paula dla Lenona w momencie gdy rozchodzil sie z partnerka. Najbardziej wzruszajacy kawalek muzyki napisany przez faceta dla drugiego faceta-kumpla. Jak milo zobaczyc 'wrazliwa' strone 'logicznego krola dzungli'. 9.James Brown - "I feel good"; kto to jeszcze pamieta? Trudno zapomniec krola muzyki soulowej, ktorego kariera ciagnela sie przez dekady. Gdy Brown wyszedl z wiezienia, ktorys z reporterow zapytal Go; - jak sie Pan czuje? Brown podobno odpowiedzial; "I feel good" a reszta reportow mogla sobie zaczac nucic reszte Jego piosenki...i skonczyc sesje pytan. 8. Louis Armstrong - "What a wonderful world"; Jaki szalony gosc aby w owych latach bedac afrykanczykiem/amerykaninem cieszyc sie swiatem? Bezbledna interpretacja i 100% wczucie sie i zidentyfikowanie sie ze spiewanym tekstem. Piosenka nigdy nie weszla na listy US ani GB. Slawna stala sie dopiero gdy stala sie tlem muzycznym do filmu: "Good morning Vietnam". Scena bombardujacych helikopterow ze slowami o pieknie swiata nabraly innego wymiaru...dostrzeglismy je. 7. "Bee Gees" - "Stayi'g alive"; Czyli motto "Goraczki sobotniej nocy". Ciasne biale spodnie mialy niewatpliwie ogromny wplyw na wszystkie wysokie nuty. No i te fryzury... 6.Bill Haley - "Rock around the clock"; Przyczynilo sie do rewolucji lat 50-ch; oczywiscie moralnej. Bill, czyli z wygladu nauczyciel matematyki/fizyki rozgrzal serca naszych(moich) rodzicow. Jak niewiele wtedy wystarczalo... 5.Aretha Franklin - "Respect" Czyli hymn zaadoptowany przez wszystkie feministki. Slowa, napisane przez faceta. Wersja originalna, tez spiewana przez faceta - malo atrakcyjna. Aranzacja Arethy oraz Jej heavy metal/gospel glos zainicjowal; R.E.S.P.E.C.T oraz przyczynily sie, ze wiekszosc wie jak przeliterowac to slowo. 4.Simon & Garfunkel - "Brigde over troubled water"; Nie potrafie wyroznic zadnej ich piosenki. Poprostu kocham wszystko co spiewaja. Piosenka ta nie jest gwalcona przez karioki - zbyt trudna; i chwala za to. 3."The Rolling Stones" - "I can get no satisfaction"; 50 lat solidnej kariery rokowej i wciaz na scenie. Rodzi sie pytanie; kiedy zaczyna sie starosc? Jedyna grupa gdzie na koncert mozna zabrac babcie z dziadkiem oraz dzieciaki. 2."Led Zeppelin" - "Starway to Heaven"; Czyli co autor mial na mysli? czyli czy chodzi tutaj naprawde o kupowanie schodow od nieba? nie, nie... a moze o nie wycinaie lasow w Amazonce...i jak nie zatrzymamy to bedzie nieszczescie?... a moze... No wlasnie kazdy slucha i wklada swoje wlasne mysli. Dla mnie jest to utwor o poszukaniu klucza do nieskonczonej szczesliwosci...or whatever 1. John Lennon - "Imagine";Czyli idealna wizja, idealnego swiata, ktory nigdy nie istnial, lub my go nigdy nie znalismy...Zakonczona w wiadomy sposob; byla to jedna z Jego ostatnich piosenek spiewanych w czasie koncertu tuz przed smiercia. Czy pozytywny bohater zawsze musi umrzec abysmy My odebrali Jego przeslanie...? Kan PS Zamieszcze jeszcze druga dziesiatke - "tyz pikna" Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Lista z Australii 13.09.06, 02:25 Przepraszam za literowki; powinno byc stairway zamiast starway, Bila nazwisko tez mi nie pasuje - no ale wiecie o co chodzi. Kan Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Lista z Australii 13.09.06, 15:50 No wiec doszlo do tego, ze pisze sama dla siebie - no i kij, ja sie ciesze. Czesc druga; czyli druga dwudziestka; 20. U2 - "Sunday bloody Sunday" Piosenka napisana w zwiazku z krwawymi wydarzeniami w Pol. Irlandii. Gdzie podziala sie tzw. tworczosc polaczona ze swiadomoscia? 19. ABBA - "Dancing queen"; Po tym mozna sie tylko rozluznic i zaczac plasac, ku ogolnemu potepieniu naszych dzieci; Ossochodzi Starym z tym tanczeniem? 18. Don McLean - "American Pie"; 8,5 minuty liryk, ktorych znaczenie nie zostalo rozszyfrowane do dnia dzisiejszego. Wersji dziesiatki i wciaz wyrywa z zapierdzianego fotela... 17. Nirvana - "Smells like teen spirit". 90-te lata buntu i depresjii, poparte samobojstwem wokalisty w 1994 roku. Brr, mam nadzieje, ze sie skonczylo. 16. Elvis Presley - "Heartbreak Hotel"; Czarna skora, blues, rock w wykonaniu bialego. Swiat zawirowal i oszalal. Szkoda, ze utonal tez w norkotykach i slodyczach. 15. Michael Jackson - "Billy Jin"; Czyli historia kobiety, ktora przesladowala Jacksona przez lata, posadzajac go o uwiedzenie jej i zaplodnienie. Billy mial byc nieslubnym synem Michaela - wszyscy uwierzyli Michaelowi, ze tak nie bylo; wonder why? Jacko - Wacko, czyli geniusz skonczony? Szkoda. 14. Madonna - "Like a virgin" Tu z kolei nikt nie uwierzyl Madonnie. Pozostala za to moda; dziwka ala virgin. Koronkowe rekawiczki, mini spodniczki, oraz ni to ni owo. Mozna jej nie lubic ale nie da sie odmowic, ze uksztaltowala czesc generacji. 13. Bob Dylan - "Like a rolling stone"; Glos fatalny. Nie przeszelby nawet obecnych eliminacji do "Idola". Ta piosenka uksztaltowal cale pokolenia swiatowych muzykow - dlaczego? Eat my shorts, I do not know. 12. Bruce Springsteen - "Born in the USA". Bruce urodzony w Kenii. Jego piosenka zadedykowna byla weteranom powracajacym z Vietnamu. Zostala wykorzystana w kompanii wyborczej Reagana, ktory nic nie wiedzial o polaczeniu tego gigu z Vietnamem. 11. "The Beach Boys" - "Good vibrations"; Najdrozsze wydanie w owych latach, cale 40,000 US - czyli kieszonkowe w dniu dzisiejszym. Ktos uslyszal od matki o istnieniu wibracji i nagral pelna zycia piosenke. Narkotyki i klotnie zabily reszte. Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link
jutka1 Re: Lista z Australii 13.09.06, 18:13 Wiekszosc tych utworow lubie - skad ta lista, Kanie? Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Lista z Australii 16.09.06, 10:55 jutka1 napisała: Wiekszosc tych utworow lubie - skad ta lista, Kanie? ODP: Lista pochodzi programu TV - 7. Prezenterem jest Bert Newton, ktory sam jest historia telewizji australijskiej. Kan Odpowiedz Link
morsa Dla fanow Metallica 13.10.06, 00:35 Jeden z moich ulubionych kawalkow tej grupy; Wersja Apocalyptica (finska grupa) jest super: www.youtube.com/watch?v=-I2cDm1SHTE&mode=related&search= A tu oryginal: www.youtube.com/watch?v=01c7wCyGg10 Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Dla fanow Metallica 13.10.06, 01:56 Nie jestem fanem ale lubię niektóre ich utwory (syn wychowuje mnie na Metallice już od paru lat). Piękne to było Morso. Kan Odpowiedz Link
bella-donna Re: Co gra? -- "crazy" 21.10.06, 16:31 ...oczywiscie :)))))) podaje slowa... artist: Gnarls Barkley Lyrics song : Crazy I remember when, I remember, I remember when I lost my mind There was something so pleasant about that phase. Even your emotions had an echo In so much space And when you're out there Without care, Yeah, I was out of touch But it wasn't because I didn't know enough I just knew too much Does that make me crazy Does that make me crazy Does that make me crazy Probably And I hope that you are having the time of your life But think twice, that's my only advice Come on now, who do you, who do you, who do you, who do you think you are, Ha ha ha bless your soul You really think you're in control Well, I think you're crazy I think you're crazy I think you're crazy Just like me My heroes had the heart to lose their lives out on a limb And all I remember is thinking, I want to be like them Ever since I was little, ever since I was little it looked like fun And it's no coincidence I've come And I can die when I'm done Maybe I'm crazy Maybe you're crazy Maybe we're crazy Probably Odpowiedz Link
morsa Re: Co gra? -- 28.10.06, 01:20 www.youtube.com/watch?v=2SfmACA86cU Jedna z moich ulubionych piosenek... Zanim moje dziecko stalo sie dorosle i wyruszylo "na podboj swiata" zadedykowalam Jej wlasnie ten utwor: SPARVÖGA Du lilla sparvöga flyg över ängarna Dröm dina drömmar s? länge du känner liv Du lilla sparvöga flyg över ängarna Dröm dina drömmar s? länge du känner liv känner liv V?r tid är nu, en svartvit bild som blir till färg om du vill S? m?nga val, s? sv?rt att se när dina bruna ögon vill se mer Du lilla sparvöga flyg över ängarna Dröm dina drömmar s? länge du känner liv Du lilla sparvöga flyg över ängarna Dröm dina drömmar s? länge du känner liv känner liv Tiden den g?r, livet är s? kort Allt för kort för att gömmas bort S? gör det du vill och blomma ut Njut av din spegelbild, v?r tid är nu Du lilla sparvöga flyg över ängarna Dröm dina drömmar s? länge du känner liv Odpowiedz Link
morsa Re: Co gra? -- 28.10.06, 02:48 No i co Wy na to? Moje nastolatkowe wspomnienie: www.youtube.com/watch?v=Vpvlv4SwdBk ... a szczegolnie to - nadal aktualne, az do bolu-(( www.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Co gra? -- 30.10.06, 02:38 Przy okazji poszukiwan biletow na "Pink Floyd", znalazlam ta muzyke. Polecam. www.roger-waters.com/ Kan Odpowiedz Link
chris-joe Re: Co gra? -- Odc. 2 31.01.07, 23:07 Nowy band z Mtl, co sie zdaje powoli piac w gore. "Arcade Fire". Coool! :) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co gra? -- Odc. 2 04.02.07, 10:14 Noir Desir: Le vent nous portera www.youtube.com/watch?v=FGF3dhgDJr8 :-) Odpowiedz Link
ertes Re: Co gra? -- Odc. 2 28.02.07, 06:57 Lazac po youtubie znalazlem podklad muzyczny do filmu i poszukalem autora: cdbaby.com/cd/sashamon Odpowiedz Link