marjanna1 06.12.06, 11:16 bo tak cichcem nie wypada podladac:) Ania, zamieszkala w Holandii, pochodzaca z Warszawy.:))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Sie przedstawie 06.12.06, 11:21 Witaj, Aniu. Baw sie dobrze, milego forumowania. :-) PS. Zeby manierom stalo sie zadosc, pisze z Dolnego Slaska, ale zaczelam tu pisac 4 lata temu, jak jeszcze mieszkalam w Paryzu. Nie jestem jedynym "korespondentem z Polski", choc to prawda, ze jestesmy w mniejszosci (ze wzgledu na formule tego forum). :-) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Sie przedstawie 06.12.06, 12:13 Witaj Marianno :)))))) Tobie nie muszę się przedstawiać a reszta mnie zna. Casami też tu zaglądam. Pozdrawiam Kran:) Odpowiedz Link
ewa553 witaj Marjanno! 06.12.06, 13:19 nie jestes "jedynaczka" z Holandii, jak ja nie jestem "jedynaczka" z Niemiec. Jak Ci sie wiedzie w H.? Czy tak jak ja uwielbiasz Amsterdam? Odpowiedz Link
maria421 Re: witaj Marjanno! 06.12.06, 13:34 Witaj! Ja, podobnie jak Ewa, pisze z Niemiec. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Sie przedstawie 06.12.06, 15:45 Hej, marjanna:) Tez lubie Amsterdam. Kiedys zas lubilem Amstela, ale mi przeszlo. Dzis wole Heinekenna. Witam z bialego juz i zimnego Montrealu. Odpowiedz Link
ertes Sila reklamy 06.12.06, 15:49 Alez Heineken swietnie sie reklamuje od kilku lat. Zrobil sie popularny Coast to Coast. Ja rowniez sie przerzucilem. Acha, czesc Marjanna mowie ja z mroznej i zimowej Kalifornii. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Sila reklamy 06.12.06, 15:58 Ofiara reklamy jesli padlem, to raczej z drugiej reki, bo reklamy Heinekenna u nas sie nie rzucaja w oczy. Ale sie douczylem pic Heinekenna u mych Amerykanskich przyjaciol- czyli chyba na jedno wychodzi :) Niedawno zas widzialem w NYC czeskiego Pilsnera na kazdym yellowcabie. U nas go -niestety- jak kot naplakal. Zwlaszcza w QC, gdzie lokalne browary sa bardzo silne i popularne. U nas szturmuja ostro brazylijskie siki pt. "Brahma". Odpowiedz Link
chris-joe Re: Sila reklamy 06.12.06, 16:03 Chwila, moment, ertes! Dopiero teraz zaskoczylem: "Mrozna i zimowa Kalifornia"? Az zajrzalem do Chmurki i Wicherka! Moge ci sunblock podeslac, bo mi juz niepotrzebny. :) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sila reklamy 06.12.06, 16:07 Niektorym to dobrze... Ert, podeslij troche slonca pliz :-))) Na marginesie, do Ani/Marianny: kiedys szesc miesiecy mieszkalam w Delft, nawet juz zaczynalam pobakiwac po niderlandzku, ale wyjechalam i sie poszlo pasc :-))) Odpowiedz Link
ertes Re: Sila reklamy 06.12.06, 16:11 U mnie, za oknem, termometr pokazywal niedawno 4 stopnie C. Toz to zima okropna ;) Po poludniu ma byc 24C ale noce sa bardzo zimne. Odpowiedz Link
chris-joe Re: Sila reklamy 06.12.06, 16:15 Ide w kat, ertes, plakac nad twymi "bardzo zimnymi nocami". Korekta: Heineken pisze sie, oczywiscie, przez pojedyncze N. Ki diabel, ze ja zawsze widze je podwojnie? Odpowiedz Link
ewa553 Re: Sie przedstawie 06.12.06, 17:03 a widzisz c-j podwojnie przed czy po wypiciu piwa? Bo to by swiadczylo o wysokosci procentow:)))) A ja dzisiaj oczekujac przyjazdu siostry, czyli przygotowujac sie, nabylam szerg ulubionych win czerwonych. Wiec moje ulubione Chianti: Ruffino i Melini i Merlocika wloskiego nie zabraklo, ze o Sangiovese nie wspomne:))) Szampanikow czyli Sektow tez dosyc, chyba czekaja mnie mile czasy:))) Mam jakies skrzywienie charakteru i samej mi wino nie smakuje. PS u nas Ertesie dzien w dzien 11-15 stopni. Chyba cos dostalismy od Was? Odpowiedz Link
lucja7 Re: Sie przedstawie 06.12.06, 17:38 Bonsoir, Marjanna, Pisze z Paryza, a ty skad z Holandii? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Sie przedstawie 06.12.06, 17:42 Dziekuje za powitanie:))) W Holandii mieszkam w Haarlem, ktory jest polozny kolo Amsterdamu, ktory zreszta uwielbiam. Zreszta nie tylko Amsterdam, ale caly deszczoland bardzo lubie. :))) Chrychanie w tutejszym narzeczu tez juz mi niezle wychodzi:)) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Sie przedstawie 06.12.06, 18:07 Jeden mój znajomy mówił że to nie jest język tylko choroba gardła. Ja tak jak Jutka piszę z Polski i już z Polski zaczełam, dosyć niedawno. Uzurpowałam sobie prawo do wystąpienia o pisacielstwo na forum na podstawie 17 nastoletniego mieszkania we Francji. Też jestem i bylam warszawianką:-) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Sie przedstawie 06.12.06, 20:00 "Chrychanie" to znakomite okreslenie:)))) Dla mnie holenderski to jak lamany niemiecki, brzydszy. Tyle ze jest odwrotnie: holenderski jest starszy, wiec pewnie niemiecki to ulepszony, wygladzony holenderski:))))) Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Sie przedstawie 07.12.06, 02:04 witaj Marjanno, Gdzieś już chyba czytałam Cię? albo też mi się dwoi w oczach, co zresztą byłoby usprawiedliwione moja karygodną konsumpcją wina w ostatnich dniach. Piszę z Sydney czyli z oz land. (oz jest skrótem od Aussie lub Ozzie, które z koleji jest skrótem od słowa australian/australia) Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link
swiatlo O Maryjanno! 07.12.06, 02:14 Chyba tak to było. Dalej nie pamiętam. Śpiewało to się po kilku... Odpowiedz Link
swiatlo Re: O Maryjanno! 07.12.06, 02:46 O Maryjanno, gdybyś była zakochana, nie spałabyś w tę noc, tę jedną noc! Odpowiedz Link
marjanna1 Re: O Maryjanno! 07.12.06, 10:10 Pieknie spiewasz swiato, ale mysle, ze wychodziloby lepiej po jeszcze kilku glebszych:) Odpowiedz Link
swiatlo Re: O Maryjanno! 07.12.06, 21:55 marjanna1 napisała: > Pieknie spiewasz swiato, ale mysle, ze wychodziloby lepiej po jeszcze kilku > glebszych:) Nie mogę, jestem w robocie... Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Sie przedstawie 07.12.06, 05:56 Witaj,Marianno. Pisze z Sydney, gdzie obecnie jest chlodny letni dzien (okolo 25 stopni). Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Sie przedstawie 07.12.06, 10:10 Ja to bym chciala takie chlodne letnie dni miec w grudniu:))) A w zasadznie caly rok. Kan czytalas mnie zapewne na KP.:))) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sie przedstawie 07.12.06, 13:46 Czesc, jak ci ladnie w nowej fryzurze :)) nie przedstawie sie, daj pyska i gotowe. :))))) Odpowiedz Link