alka23 Re: lista obecności na forum 12.08.04, 09:32 24 lata, z glowa pelna marzen o wlasnym dziecku. macocha weekendowa, ale przyszłosciowo 24h, od niedawna piszaca, ale aktywnie czytajaca. Odpowiedz Link
lidols Re: lista obecności na forum 12.08.04, 09:51 25lat, macocha więcej niż weekendowa,jeszcze bez małego,swojego szkraba Odpowiedz Link
night_irbis Re: lista obecności na forum 12.08.04, 19:47 Wyliczanka jak w szkole 32 lata; bezdzietna; prawie ex (na początku drogi rozwodowej, ale juz od ponad półroku z mężem nie mieszkająca; z "nie-mężem" od roku (też na początku rozwodu, ale od 2 lat z żoną niemieszkający); macocha - kilka razy w tygodniu, kiedy M. bierze swoją 5-letnią córkę do siebie; na głowie - (oprócz faceta i dziecka czasami ) - 2 koty, wilczur, 2 mieszkania na dwóch końcach miasta sporego .... aha... i rodzice 5.000 km stąd, czym sie trochę usprawiedliwiam, gdyby wam, macoszki drogie, moja stylistyka mogła się niekiedy wydać dziwna Odpowiedz Link
university Re: lista obecności na forum 13.08.04, 18:10 EKS-o malo co pelnoetatowa / bezkontaktowa (2 rozne eks-niezony)-MACOCHA wlasnych potomkow brak. lat 28 (czyzby smoczyce lubily sie pakowac w skomplikowane sytuacje ) znak rak jedna noga za oceanem Odpowiedz Link
wipsania Re: lista obecności na forum 16.08.04, 16:45 Witam - jestem nowa, ale podczytuję sobie już od dłuższego czasu. Dawno zresztą miałam zamiar włączyć się aktywnie, ale jakoś nie wychodziło - może dlatego, że czasami gaduła ze mnie i o tylu sprawach chciałoby się wspomnieć. Byłam macochą weekendową, ale Młody ma już 26 lat, żonaty, nie dzieciaty - widujemy się raz częściej raz rzadziej - stosunki bardzo ciepłe. Mąż cywilny, 16 lat po ślubie, córka 14 lat, ja - no cóż, w okolicach 50. Macochą jestem od 18 lat mniej więcej - bywało lepiej, czasem gorzej - jak to w życiu. Pomyślałam, że spróbuję czasami podzielić się swoim "doświadczeniem" - a nuż komuś moja opinia na coś się przyda. Pozdrawiam Wanda Odpowiedz Link
alfa36 WIPSANIA 23.08.04, 21:23 Cztając Twój post pomyślałam, że masz dobrze, bo w zasadzie to przestalaś być macochą. Teraz jesteś mamą. Ja najlepiej odgaduję się z synem mojego m. kiedy ten wyjeżdża na wakacje (na co dzień jest z nami, u nas nie ma ex tym zresztą różnię się od większości tu piszących)/ Dlatego myślę, że u nas kiedy nasz nastolatek będzie dorosly, to jest szansa, że będzie sielsko i anielsko. Ale wtedy to ja już będę trochę starsza i pewnie będę tęskniła do tych lat koło 30. Pozdrawiam wakacyjnie. Odpowiedz Link
mip2002 Re: lista obecności na forum 16.08.04, 19:10 Witam, Ja jestem macochą ,weekendową, wakacyjną. Od niedawno mamusia swego skarbusia. Początkująca na forum. Pozdrawiam wszystkie macochy!!!! Odpowiedz Link
gosza26 Re: lista obecności na forum 07.09.04, 11:49 witam!! Znalazłąm tę strone 3 dni temu a to moje cv: 1)26 lat, 2)przyszywana mama 24h od 3lat(mój M formalne prawo do opieki ma od miesiąca) 3)od roku mieszkamy razem i nasz 14latek 4)codziennie czytająca i średniopisząca 5)w stanie totalnej wojny z eks M.(łącznie z M i 14-latkiem) 6)póki co wygrywamy!!! Odpowiedz Link
joolanta Re: lista obecności na forum 07.09.04, 12:24 Lat 35, cudna córeczka z M, drugie dzieciątko w drodze (także z M). Razem 9 lat, po ślubie nieco mniej. Macoszka od 9 lat, kontakt niezbyt częsty, ale dobry, nawet bardzo. Czytuje prawie codziennie, pisze z rzadka - nie te problemy i oby nie te! Odpowiedz Link
beta46 Re: lista obecności na forum 09.12.04, 12:36 Witam. -macocha 9 letniej dziewczynki(narazie bezkontaktowa) ma się to zmienić na dwuweekendową -mam dwoje dzieci z M.syn 6 lat i córka 2 lata -codziennie czytam rzadziej piszę Odpowiedz Link
skware75 Re: lista obecności na forum 09.12.04, 14:11 Witam i pozdrawiam.Od czterech miesięcy regularnie bywam na forum , ale rzadko zabieram głos.Jestem macochą dwóch dorastających dziewczyn (21, 22), jedna z nich uczyniła mnie " przyszywaną " babcią.Dziewczyny mieszkają same, spotykamy się często u nich albo u nas , nie tylko przy okazji weekendów. Jestem mężatką z sześcioletnim stażem, mamy pięcioletniego małego Stefanka. Odpowiedz Link
poxywka Re: lista obecności na forum 09.12.04, 14:43 exsia (chociaz jeszcze nieformalnie) od roku z niemezem 31 lat, synek 3 latka z poprzedniego malzenstwa czytam nalogowo pisze czasami pozdrawiam poxywka ---------- "tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono" Odpowiedz Link
cymbeline Re: lista obecności na forum 09.12.04, 17:08 No to ja też sie dopiszę))) Ja "bez przeszłości", 30 latek, jestem macochą od 3,5 lat dla 6,5 chłopca, od 4 miesięcy szczęśliwa mężatka,wspólne dzieci: "trwają próby"))) Jestem macochą weekendową,wakacyjną i kiedy tylko nadarza się okazja,bo uwielbiam syna mojego męża. Odpowiedz Link
geos Re: lista obecności na forum 09.12.04, 17:34 no to i ja ;o) za chwilę juz 30 - latka pisząca sporadycznie, czytająca dośc regularhnie - jak dziatwa nie gra na komputerze :o) Nie mąż na stanie w sumie od ponad roku - tyle, że ja w między czasie byłam za granicą na stypendium DZieci poznałam latem tego roku, po powrocie. Mieszkamy razem w sumie od niedawna a ja i tak czuje jakby to było dawno :o) Macocha 24/24 - no chyba, że wyjeżdzam w swoich sprawach, dokształcam się. DZieci parka dziewczynka 10 lat i chłopiec 8 lat Swoich dzieci nie mam, eks tez nie bo mama dzieci nie zyje Pozdrawiam wszytskie dziewczyny Odpowiedz Link
malgra Re: lista obecności na forum 13.12.04, 13:51 Gosia, macocha więcej niż weekendowa siedemnastolatka i sześciolatka,mama siedmomiesięcznej dziewczynki.Najczęściej tylko czytająca. Odpowiedz Link
golden_fish Re: lista obecności na forum 14.12.04, 09:41 Dzień dobry wszystkim po raz pierwszy na forum. Jestem macoszką dla dorosłego dziecka, więc kontakt jest bardzo dobry, ale rzadki. Mam prawie męża i 33 lata. Własnego narybku brak. Odpowiedz Link
dagal Re: lista obecności na forum 14.12.04, 11:17 l.31 od 8 lat razem od 6 malzenstwo, wspolny synek 4,5 roku 2 dzieci ex syn 24 i corka 14 codzienny kontakt telefoniczny z zalem srednioaktywna Odpowiedz Link
milka444 Re: lista obecności na forum 14.12.04, 14:34 Pare slow o mnie: 43 lata, eks i macocha rzadko kontaktowa (dla dwojki doroslych dzieci 18 lat dziewczynka i 21 lat chlopak) w jednym. Do zwiazku z moim M. wnioslam 16latke. Wspolnych pociech nie mamy ( jeszcze ). Czytam posty codziennie i namietnie. natomiast rzadko sie odzywam. Pozdrawiam bardzo goraco wszystkie dziewczyny. jestescie coraz blizsze mojemu sercu. zyje rowniez waszymi problemami. milka Odpowiedz Link
alka23 Re: lista obecności na forum 15.12.04, 07:54 macocha weekendowa, bez dzieci (jeszcze) innych kombinacji brak, prowadzę sie dobrze no i.. wpadam codziennie pisząc i czytając no chyba ze sie z kim s poprztykam, wtedy się na parę dni obrażam )) bardzo szybko niczym niewierna wracam, bo jest to jedyne miejsce gdzie moge powiedziec: MAM JEJ DOSC!! pozdrawiam dziewczyny! Odpowiedz Link
nareene Re: lista obecności na forum 16.12.04, 09:45 27 lat, macocha "z doskoku" dla dwóch pisklaków, ilość własnych pisklaków na chwilę obecną: zero, stan cywilny: jeszcze-nie-żona , aktywnie czytająca, mało aktywnie pisząca ale postanawia poprawę Odpowiedz Link
annu Re: lista obecności na forum 17.12.04, 12:43 Macocha raz w miesiacu weekendowa, wakcyjna i swiateczna Przyszla mama Poczatkujaca forumowiczka moja mała Koparka Odpowiedz Link
nini6 Re: lista obecności na forum 23.11.05, 14:44 Cześć macocha weekendowa, mama własnego trzynastolatka.Eks- z byłym mężem w stosunkowo dobrych relacjach odkąd pogodził się z moim odejściem.Next- z byłą NM w relacjach poprawnych, aczkolwiek nie bez przejść. Z NM dzieci brak i najprawdopodobniej nie będzie. Bardzo często czytajaca i rzadko pisząca. Pomogłyście mi bardzo, mnóstwo razy, cieszę się,że odkryłam to forum ) Odpowiedz Link
ashan Re: lista obecności na forum 17.12.04, 13:17 no, to i ja się w końcu dopiszę a było to tak: kilka lat temu samodzielna mama cud-chłopaka spotkała pana, który też miał syna, z którego mamą już nie był. Samodzielna mama i pan pobrali się i mają dziecko. Również syna (dla ułatwienia - to już trzeci chłopak w tym układzie). Teraz mama jest na wpół samomamą, na wpół po prostu mamą, a na wpół żoną taty (to ostatnie na etacie weekendowo-wakacyjnym) na forum hmmm... właściwie od początku, z różną aktywnością pozdrawiam a. Odpowiedz Link
kubowa Re: lista obecności na forum 17.12.04, 14:15 no to i ja nie jestem macocha i gleboko ufajac mojemu drugiemu mezowi, mam nadzieje nia sie nagle nie okazac) ale wszystko wskazuje na to, ze wczesniej lub pozniej moj syn bedzie mial macoche, wole wiec wczesniej przygotowac sie na czekajace mnie niespodzianki tak naprawde nie jestem tez samodzielna mama, bo od lipca znow jestem mezatka, a od wrzesnia ponownie mama przeslicznej coreczki ale mam z pierwszego malzenstwa synka i relacja ja-syn-ex nie jest latwa i przejrzysta wiec kazda rada od samodzielnych i od macoch mi sie przyda! lat 30, forum poki co przegladajaca, sporadycznie radzaca sie pozdrawiam! Odpowiedz Link
batka.makatka00 Re: lista obecności na forum 19.03.13, 21:09 Teraz moja kolej. Jestem matką ze stażem, macochą weteranką, już kilkanaście lat, w tym od 6 lat 24h/dobę. Bywało różnie, czasem zalatywało patologią, czasem było nawet świetnie, od około roku szału raczej nie ma. To już nie dzieci, ciut nie dorośli a że życie ich pokręciło to najłatwiej usiłować wyżyć się "obcej" (to ja), a skoro ja nie z tych nadto uległych to mamy niezły kocioł w domu. Sporo poczytałam na forum. Mam wrażenie, że stanowicie niezłą grupę wsparcia, zdarza się wręcz ostatnią deskę ratunku- no to dołączam. Odpowiedz Link
litera29 Re: lista obecności na forum 21.05.14, 20:00 Rodzicielka obecnie uczennicy gimnazjum, macocha jednego "pasierbiątka", żona tatusia "pasierbiątka". Matka 24 g/dobę, macocha - częściej niż zakładałam, przeważnie jak byłej od M pasuje, lub jak M z Ex się dogada. Odpowiedz Link
jostelka Re: lista obecności na forum 27.01.15, 22:07 Czy ktoś jeszcze zagląda na ten wątek....? Ja zajrzałam, bo nie wiem, od czego i gdzie zacząć pisać o sobie. Przez dwadzieścia lat byłam macochą-najpierw lubianą, później-niekoniecznie... Teraz "dziecko" dorosło i ma już własne dziecko,a przy tym mieszka poza granicami Polski i bardzo rzadko się z ojcem widuje. A ja -mimo pozornie rozwikłanej sytuacji-wciąż bardzo potrzebuję życzliwej duszy i wsparcia. Wyczytałam z wielu komentarzy, że można tu takowe dostać, więc dołączyłam. Aha-własnego dziecka nie mam, wspólnego -też się z moim "małżem" nie dorobiliśmy. Odpowiedz Link
marta_kasia Re: lista obecności na forum 19.06.07, 13:39 bezkontaktowa, dwoje dzieci z M, M - jedna corka (19 lat). Jestem tu pierwszy raz. Odpowiedz Link
elfi Re: lista obecności na forum 19.06.07, 15:05 27 lat - bezdzietna, walcze o dzidziusia juz 2 lata i staje sie bardzo zdesperowana, lekarze mowia o tym nieplodnosc idiopatyczna (czyli bez przyczyny ciazy nie ma) Moj jeszcze nie maz ma 3 letnia corke. Widuje sie z nia rzadko (1- 2 w miesiacu). Eksia ma zamiar za granice wyjechac z mala. I tak w skrocie Odpowiedz Link
blueberry24 Re: lista obecności na forum 15.08.07, 20:58 24 lata, macocha hm...nie okreslilabym tak siebie, poprostu jagoda Z partneremod 3 lat, spodziewamy sie malej we wrzesniu. Kontakt z 6 letnim synem partnera sporadyczny z racji mieszkania za granica.Ogolnie nie mam zadnych problemow ani z ex ani z synkiem. A to ze schizowalam kiedys i bylam zazdrosna to normalne u kazdej z nas Odpowiedz Link
kicia031 Re: lista obecności na forum 18.12.04, 16:05 Czesc Pierwszy raz do was pisze - jestem rozwiedziona, mam synka w pierwszego malzenstwa (12lat), moj partner ma dziesiecioletnia corke. Teraz spodziewamy sie wspolnego malenstwa (na poczatku maja). Mala nie mieszka z nami, tylko ze swoja mama, ale chcialibysmy to zmienic, bo wydaje sie nam, ze jej matka nie opiekuje sie nia jak nalezy. To glowna komplikacja dla nas, dla mojego synka natomiast chyba najwieksza komplikacja jest fakt, ze wkrotce bedzie mial dwojke rodzenstwa - moj ex i jego next tez spodziewaja sie dziecka, juz w styczniu. Na forum wpadam niecodziennie - duzo pracuje i czesto nie mam juz wieczorem sily, ale lubie czytac. Pozdrowienia Kicia Odpowiedz Link
adrianakanabus Re: lista obecności na forum 21.12.04, 21:39 No to jestem i ja , mam 31 lat, macochuję dwójce dzieci męża od 5 lat.Mamy jeszcze córke ,i w styczniu kolejne maleństwo.Jestem tu nowa i dopiero zaczynam się rozpisywać i radzić,Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kaazka Re: lista obecności na forum 02.01.05, 00:34 Witam serdecznie, ciesze sie ze moge Was poznac bardziej szczegółowo Doswiadczenia zbieram od kilku lat, swoich mam 28; bylam mezatka, matka, potem samodzielna matka, znow mezatka i macocha weekendowa i ponownie matka )) Dzieci: moj dziewieciolatek, meza pieciolatka, nasza 1,5-roczna. Pozdrowienia Odpowiedz Link
nikita333 Re: lista obecności na forum 12.01.05, 21:30 To i ja się wpiszę. Jestem nowa na tym forum więc się przy okazji przedstawię. Tak się złożyło, że od jakichś dwóch miesięcy jestem regularną, dwudziestoczterogodzinną macochą. Przedtem były weekendy, ale ostatnio nastoletnia latorośl mojego męża stwierdziła, że woli mieszkać z nami, niż ze swoją matką i jej facetem. Cóż, bywa. Z moim M. znamy się już siedem lat, a od czterech jesteśmy małżeństwem. Oprócz czternastoletniej pasierbicy mam też swojego synka (z moim legalnym chłopem), który niedługo skończy 11 miesięcy.Z tego też powodu będę pewnie średnio aktywna, bo nie mam zbyt wiele czasu na siedzenie przy kompie. pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link