rafal.gtv Re: kasowanie kompa 20.10.05, 20:09 Odłącz akumulator na pól godziny , a nastepnie po podłączeniu uruchom silnik i zaczekaj na wolnych obrotach , aż uruchomi się wiatrak. Potem wyłącz go i włącz ponownie. Odpowiedz Link
indiana156-1.8 Re: kasowanie kompa 21.10.05, 21:48 Rafał, a jak skasować błąd poduszek? Próbowałem tak, jak piszesz powyżej, ale dalej się świeci. [Miałem na examinerze błąd: Ładunek wybuchowy airbag pasażera wartość zbyt wysoka. Odpiąłem dziś wszystkie kable, zmierzyłem opór detonatora - wynosi tylko 1,8 ohma (no to chyba w porządku), złożyłem starannie do kupy, ale kontrolka dalej świeci.] Serwis ma mniejsze pojęcie ode mnie, potrafi tylko na moment skasować błąd. Masz jakiś pomysł, co tu zrobić? Odpowiedz Link
biedacha Re: kasowanie kompa 24.10.05, 09:29 Osiem razy przekręcić kluczykiem w stacyjce z pozycji STOP na MAR.Podobno pomaga, sam nie testowałem. Odpowiedz Link
hr.dracula Re: kasowanie kompa 24.10.05, 12:06 biedacha napisał: > Osiem razy przekręcić kluczykiem I splunąć przez lewe ramie :) A w przypadku niepowodzenia - skasować błąd examinerem. Jeżeli pojawia się błąd poduszek , to zapewne usterka tkwi w ich kontrolerze ( jeśli obwód końcowy jest sprawny) . Co to za serwis , który sobie z tym nie radzi ??? Odpowiedz Link