Dodaj do ulubionych

Wszechobecny Układ

20.07.06, 10:43
Zmowa całego krajowego środowiska dziennikarskiego przeciwko dobremu imieniu
powszechnie znanej marki trwa:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3494993.html
Przypuszczam , że ma to związek z krytyką naszych Wielkich Braci przez
niemieckie pismactwo.
Obserwuj wątek
    • rav145 Re: Wszechobecny Układ 20.07.06, 18:45
      Miał "Dachu" pecha!
      Pędził 200km/h wąską drogą i nie trafił w pedał lewą nogą.
      Prawdopodobnie rąbnął komuś Betę po wypadku i nie przewidział że brak jej
      poduszek! Siedząć sobie teraz w piekle - przeklina dzień w którym wybrał tą
      markę. Wolałby zginąć w Alfie!
      ...ale jak mówi przysłowie: "mądry Polak po szkodzie" ;) Pzdr. rav145
      • streetfighter69 Re: Wszechobecny Układ 22.07.06, 21:20
        rav145 napisał:

> Siedząć sobie teraz w piekle - przeklina dzień w którym wybrał tą
        > markę. Wolałby zginąć w Alfie!

Nie ma to jak poprawiac sobie samopoczucie posiadacza AR wymyslajac pierdoly ;)
        • rav145 Re: Wszechobecny Układ 22.07.06, 22:25
          doklej se spojler w becie...
          • streetfighter69 Re: Wszechobecny Układ 23.07.06, 16:43
            rav145 napisał:

> doklej se spojler w becie...

Musze? Czy moge jednak miec wlasny gust?
            • alces1 Re: Wszechobecny Układ 23.07.06, 17:36
              kolega chciał przez to powiedzieć, że jak se nie dokleisz to nie będziesz
              trendi pośród śwoich;)
              • rav145 Re: Wszechobecny Układ 23.07.06, 20:24
                heh! tak chciałem powiedzieć ;)

• streetfighter69 Re: Wszechobecny Układ 23.07.06, 20:57
                  rav145 napisał:

> heh! tak chciałem powiedzieć ;)

Wiecie co, tak sie akurat sklada ze to AR wymyslila ten jakze okazaly, blisko
                  polmetrowy spojler na tylna klape i sporo 156-tek widze wlasnie w takim
                  pozalowania godnym rynsztunku. Poza tym na 10 BMW jakie spotykam tylko 1 ma
                  spojler badz inna dekoracje swiadczaca o kiepskim guscie, wiec chyba nie
                  jestescie na biezaco jesli chodzi o trendy :]
                  Spojlery spotyka sie na autach wiekszosci marek, takze AR, a BMW wcale
                  specjalnie nie przoduje w tym procederze. Tak wiec chyba znow skonczyly wam sie
                  rzeczowe argumenty i zaczynacie tradycyjne obrazanie i ponizanie. Coz, taki
                  wasz poziom jaki poziom waszych aut widocznie :)
                  • alfa1662 Re: Wszechobecny Układ 23.07.06, 21:04
                    slyszalem kiedys dobry dowcip....a mianowicie,jak zrobic sałatke z
                    buraków,wrzucic granat do beemki piątki
                    • streetfighter69 Re: Wszechobecny Układ 23.07.06, 21:55
                      alfa1662 napisał:

> slyszalem kiedys dobry dowcip....a mianowicie,jak zrobic sałatke z
                      > buraków,wrzucic granat do beemki piątki

Co innego pozostaje alfistom jak tylko opowiadanie zlosliwych dowcipow o BMW...
                      W koncu jakis argument musi przemawiac za AR w tej dyskusji :]
                      Zreszta skoro tak bardzo solidaryzujecie sie ze stereotypowa opinia ze BMW
                      jezdza dresy to dlaczego ciezko jest wam przelknac fakt ze stereotypowa opinia
                      stawia Alfe Romeo jako wzor usterkowosci wsrod samochodow??
                  • kolosgorski Re: Wszechobecny Układ 23.07.06, 22:20
                    streetfighter69 napisał:

> rav145 napisał:
                    >
                    > > heh! tak chciałem powiedzieć ;)
                    >
                    > Wiecie co, tak sie akurat sklada ze to AR wymyslila ten jakze okazaly, blisko
                    > polmetrowy spojler na tylna klape i sporo 156-tek widze wlasnie w takim
                    > pozalowania godnym rynsztunku.

hehe pewnie miałeś na myśli rynsztoku, rozumiem nie chciałeś uraźić
                    szanownych....
                    • rav145 Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighter69 23.07.06, 23:40
                      no no! widzę, że towarzystwo wzajemnej adoracji to dopiero się tworzy na łamach
                      szacownego (jak do tej pory) forum Alfa Romeo!
                      Załóżcie sobie chłopaki forum antymiłośników Alfy i płaczcie sobie tam w swoje
                      ramiona. Możecie zrozumieć, że chodzi mi o taki klub "Dwóch pedałów" - ale o
                      kolarstwie przeto można jeszcze tyle powiedzieć :)
                      Wierzę, że bezawaryjność napędzanych siłą mięśni urządzeń byłaby dla Waszej
                      wiedzy w sam raz!
                      W końcu chodzi Wam o czystą przyjemność z jazdy ;):):)

PS. Drogi Emerycie - nie wszczynaj tak kontrowersyjnych wątków bo nam
                      oglądalność spada ;) ...i napisz coś o swoich podbojach Europy leciwym
                      Wartburgiem? Trzymam kciuki za powodzenie każdej Twojej wyprawy - nie omieszkam
                      mrygnąć światłem jak zobacze na swojej drodze Wartka w wersji Knight! 3maj się ;)

...a reszcie zjednoczonej opozycji mówię lorelaj! Nie połamcie sobie języków
                      próbując wypowiedzieć to słowo! I używajcie sprawdzonych gum, żeby mniej było
                      takich jak Wy!
                      • streetfighter69 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 09:05
                        Rav145, zaloz sobie CD na lusterko! To twoj poziom :] I przestan sie juz
                        onanizowac intelektualnie bo plodzisz coraz wiecej bekartow...
                        • pietrekj Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 10:55
                          Czyżby na forum Skody pojawili się moderatorzy? To by tłumaczyło wysoki poziom
                          wzajemnego poszanowania, wiszący w atmosferze.
                      • emeryt1946 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 12:32
                        rav145 napisał:

> PS. Drogi Emerycie - nie wszczynaj tak kontrowersyjnych wątków bo nam
                        > oglądalność spada ;)

Nie miałem złych intencji . Musicie mi wybaczyć - jestem poczatkujący i nie
                        wszystko jest dla mnie jasne. Spacerując po uliczkach Kołobrzegu , gdzie byłem
                        w sanatorium , stwierdziłem , że pojazdami reprezentowanej przez was marki
                        poruszają się w wiekszości młodzi , kulturalni i dobrze wychowani ludzie .
                        Zatrzymują się przed przejściami dla pieszych, nie ruszają z piskiem opon , z
                        ich aut nie dobiega dziwaczne , monotonne dudnienie przerywane metalicznym
                        syczeniem. Zupełnie inaczej , niż w przypadku powożacych pojazdy znanej ,
                        bawarskiej marki.
                        Otóż ( poza nader nielicznymi wyjątkami) wypełnione są one również młodymi ,
                        krótko ostrzyżonymi , ubranymi w sportową odzież, nader nieuprzejmymi wobec
                        starszych typami.
                        W sporej części we wzmiankowanym Kołobrzegu poruszają się pojazdy BMW o
                        rejestracjach podkoszalińskich powiatów. Notorycznie jeżdzą po deptakach ,
                        łamią przepisy drogowe , stwarzając zagrożenie i pozostawiając niemiłe
                        wrażenie. Z szeroko otwartych okienek dobiegają nieprzyjemne, dudniące
                        dźwięki , niejednokrotnie zagłuszające dudnienie podziurawionych ( ???? )
                        tłumików. Nie wiedzieć czemu , zjawisko to ma wyjątkowe nasilenie w
                        podkoszalińskim Mielnie ! Czyżby istniało tam jakieś centrum towarzyskie dla
                        posiadaczy BMW ? Opisywane zjawiska są typowe i stanowią chyba jakis element
                        identyfikacji posiadaczy tych pojazdów. Nadmieniam , że obserwacje prowadziłem
                        pieczołowicie i bronił będę tezy o powtarzalności zachowań.

> ...i napisz coś o swoich podbojach Europy leciwym
                        > Wartburgiem? Trzymam kciuki za powodzenie każdej Twojej wyprawy - nie
                        omieszkam
                        > mrygnąć światłem jak zobacze na swojej drodze Wartka w wersji Knight! 3maj
                        się
                        > ;)

Jakie podboje Europy ? Poruszam się na trasie dom - działka - kościół ( w
                        różnych konfiguracjach ). Do Kołobrzegu dotarłem pociągiem pośpiesznym z
                        kuszetką. Żona namawie mnie na wycieczkę do Torunia , ale nie wiem , czy się
                        odważę ! Jeśli wydaży się coś godnego zainteresowania - dam znać.
                        Wartburg 353 sprawuje się wzorcowo - szwankuje jedynie zamek bagażnika, czasowo
                        zastąpiony kłótką ! Utrudnia to załadowywanie wychodowanych na działce płodów.

• malgoska1 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 12:49
                          Witam.

> Jeśli wydaży się coś godnego zainteresowania - dam znać.
                          > Wartburg 353 sprawuje się wzorcowo - szwankuje jedynie zamek bagażnika,
                          > czasowo zastąpiony kłótką ! Utrudnia to załadowywanie wychodowanych na
                          > działce płodów.

Taki długi i wzruszający post. I tak dobrze Ci szło.
                          Aż trafiłem na trzy ostatnie zdania, a w każdym byk. :(((
                          Przecież z Monachium do Eisenach nie jest chyba aż tak blisko? ;))

Pozdrawiam,
                          Maciej Loret
                          • rav145 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 12:56
                            tu jest coś o bykach!

Jedzie dziadek maluchem, zgarbiony, ręce mu się trzęsą na kierownicy.
                            Wyprzedziło go BMW, dziadek się wystraszył. BMW zatrzymało się na światłach,
                            dziadek z tego strachu nie dał rady, przywalił w tył beemki. Wysiada z niej
                            dwóch byków:
                            - I co dziadek, przyj...eś.
                            - Tak (cienkim wystraszonym głosem)
                            - Masz kasę?
                            - Nie
                            - A ubezpieczenie?
                            - Nie
                            - A syna?
                            - Mam
                            - To masz tu komóreczkę, dzwoń po synka to odrobi u mnie, bo ty się do roboty
                            nie nadajesz... Dziadek zadzwonił, podjeżdżają 3 Mercedesy S-klasa, wysiada
                            kilku byków i jeden z nich mówi:
                            - I co tatuś???? Przypierdolił jak cofał?

a emerytowi chodziło napewno o k-łódkę (określenie krótkiej łodzi sportowej!)
                            • malgoska1 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 12:58
                              Witam.

> a emerytowi chodziło napewno o k-łódkę (określenie krótkiej łodzi sportowej!)

O którą by nie chodziło, to obie piszemy przez "d".

Pozdrawiam,
                              Maciej Loret
                          • emeryt1946 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 13:00
                            Wybacz proszę ! W moim mieszkaniu na 10 piętrze jest teraz 34 st.C i reguły
                            ortografii posypały się tymczasowo :)
                            • rav145 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 13:13
                              słyszałem, że w Holandii jest chłodniej bo mają włączone wiatraki! ;)

rav145 mówi lorelaj
                              • emeryt1946 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 27.07.06, 12:24
                                rav145 napisał:

> słyszałem, że w Holandii jest chłodniej bo mają włączone wiatraki! ;)

Nawet pomimo tego nie pojadę do tych bezbożników i cyklistów !!

Internet dochodzi na moje dziesiąte piętro - drogą radiową !
                                P.S - nie łączyć z toruńska radiostacją słuchana przez moją małżonkę...
                            • spark1.8 Re: Wszechobecny układ kolosgorski & streetfighte 24.07.06, 14:41
                              przecież internet nie dochodzi na 10 piętro ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka