Dodaj do ulubionych

alfa 156 1,9 JTD

04.10.06, 17:38
Czy alfa 156 1.9 JTD 81KW z 2001 roku za 22 tyś zł to dobry wybór?
Obserwuj wątek
    • alcol Re: alfa 156 1,9 JTD 04.10.06, 19:36
      Wszystko zależy w jakim jest stanie technicznym i jaki ma przebieg. 22 tys. zł za AR 156 z tego rocznika i z tym silnikiem to b.dobra cena pod warunkiem, że nie bedziesz musiał wrzucić w auto kolejnych paru tysięcy na eliminowanie potencjalnych awarii, zaniedbań i niedopatrzeń poprzedniego własciciela.
      • bogboss Re: alfa 156 1,9 JTD 05.10.06, 08:09
        Mam zdjęcie silnika Alfy 156 JTD 1,9 81 KW. Jednak coś mi się tam nie podoba.
        Nie ma pokrywy. Może ktoś z Was mi podpowie co to może oznaczać ? Chętnych do
        odpowiedzi proszę o maila. Prześlę to zdjęcie i będę oczekiwał odpowiedzi. W
        sobotę chcę kupić Tą Alfę i byłbym wdzięczny za wypowiedzi.... Dodatkowo mam
        pytanie. Jaki jest koszt naprawy przedniego zawieszenia w tego rodzaju Alfie ?
        • alcol Re: alfa 156 1,9 JTD 05.10.06, 09:33
          Rozumiem, że nie ma plastikowej srebrnej osłony, tak? Trudno powiedzieć co to
          może oznaczać - jasnowidzem nikt tu nie jest - ja na pewno nie ;)- coś było
          grzebane ale nikt przecierz nie będzie zgadywał czy była to błachostka czy coś
          poważnego. Co do zawieszenia to również w tej kwestii pytasz dość
          enigmatycznie :) co dokładnie w tym zawieszeniu trzeba wymienić? Jeżeli chodzi
          Ci o komplety remont zawieszenia to trzeba liczyć się z wymianą wachaczy górnych
          (lewy + prawy), wachaczy dolnych (lewy + prawy), łączników stabilizatora i
          samego stabilizatora albo tylko gum stabilizatora. Koszty bedą zależały od tego
          czy zrobisz to w ASO (tu będzie drogo - myślę,że 2-3 tys.zł) czy w jakiś innym
          zaufanym warsztacie na zamiennikach - max 1,5 tys. zł - wybór należy do
          Ciebie ;)
          • bogboss Re: alfa 156 1,9 JTD 05.10.06, 09:57
            Sam jeszcze nie wiem co tam będzie trzeba wymienić.... Mam dopiero zamiar w
            sobote kupić taką alfę. Pytam orientacyjnie ile by to max kosztowało ? Nie
            słychać tego pukania jak się jedzie po dziurach. Słychać wtedy gdy "bujnie" sie
            samochód.
            Czy były jakieś Alfy, które nie miały takiej osłony plastikowej silnika? Czy ona
            do czegoś właściwie służy, czy tylko spełnia rolę maskownicy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka