Dodaj do ulubionych

świece do Boxera zagazowany

05.11.06, 17:50
Witam! chcialem sie dowiedziec jakie świece najlepiej zalozyc do Boxera 1.6 z instalacja gazowa.w sklepie pytalem i powiedzieli mi ze trzy elektrodowe nie zabardzo bo moze przerywac i ze jedno elektrodowe NGK v line beda dobre,czy to prawda?
Pozdrawiam.
Alfa 145 1.6 Bx 94r.
Obserwuj wątek
    • rav145 Re: świece do Boxera zagazowany 05.11.06, 20:22
      z tym gazem to strata czasu. Podjedż lepiej do gazownika i zapytaj! Przecież oni
      najlepiej powinni się na tym znać, w końcu to gówno montują w samochodach.
      rav145 say lorelaj

PS. Do boxera NGK faktycznie polecają ale golden lodge są najlepsze. Co do gazu
      to nie wiem, nie znam się i nie chcę wiedzieć.
      • pawel19799 Re: świece do Boxera zagazowany 06.11.06, 07:30
        Witam,

Ja jeździłem na NGK następnie wymieniłem świece na golden lodge i powiem ze
        róznicy nie ma żadnej silnik pracuje dobrze na jednych jak i na drugich, ale ja
        jezdze na benzynie.
        • piotrekzaz Re: świece do Boxera zagazowany 06.11.06, 12:44
          z gazownikiem to w ogole nie chce gadac bo tepy jest...tyle co on mi juz kombinowal z ta instalacja gazowa to szkoda gadac, dlatego chcialem sie zapytac na forum bo moze ktos ma zagazowanego BOXERA i ma trzy elektrodowe świece.Bo kiedys mialem trzy elektrodowe "golden lodge"... ale jeszcze wtedy nie mialem gazu i nie wiem czy na gazie beda zdawac egzamin. Jezeli ktos ma trzy elektrodowe w zagazowanym Boxerku prosze o odpowiedz.
          Dziekuje Pozdrawiam.
          • was.em146 Re: świece do Boxera zagazowany 07.11.06, 21:51
            Ja używam świec cztero-elektrodowych BOSCH kupionych w/g katalogu do tego modelu. Kiedyś jeżdziłem na benzynie a teraz na gazie od 50kkm i tak naprawdę to nie pamietam kiedy je ostatnio wymieniałem.
            • piotrekzaz Re: świece do Boxera zagazowany 07.11.06, 22:19
              wiec nic sie nie dzieje z autem jezdzac na Gazie ze swiecami 4 elektrodami? bo w sklepie gdzie pytalem o swiece zapewniali mnie ze moga byc problemy...
              pozdrawiam
              Alfa 146 1.6 Boxer
              • a146 Re: świece do Boxera zagazowany 08.11.06, 11:23
                > zapewniali mnie ze moga byc problemy

Cóż za przedziwna konstrukcja wypowiedzi. :-)
                Mój 1,6Bx+lpg smiga na zalecanych fabrycznie NGK.
                Pozdra Sław
                • tytan18 Re: świece do Boxera zagazowany 09.11.06, 09:30
                  hej ja tez mam 1.6 boxerka zagazowanego i mam swiece tak jak w katalogu
                  ngk.Chodza idealnie polecam i nie sa wcale drogie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka