Dodaj do ulubionych

DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156

14.01.07, 06:54
CZESC mam pytanko czy ktos wie jak sprawdzic czy drazek stabilizatora przedni
jest wybity czy ma luzy bo cos mi stuka z przodu na nierównościach a jak byłem
na trzepaku to niby wszystko ok ale tam tego chyba nie da sie sprawdzic. I czy
ktos juz to wymieniał ile kosztowała robocizna bo wiem ze samemu to lepiej sie
nie zabierac DZIEKUJE ZA WSZELKA POMOC I POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • ars156 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 15.01.07, 01:36
      mi regenerowali cały drazek zaplacilem 250 zl z wszystkim , nowy kosztuje okolo
      450-500 zl plus robocizna ,sprawdz czy nie masz wybitych lacznikow , moze tylko
      to jest do wymiany okolo 45 zl za sztuke .
      • filipp7 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 15.01.07, 12:13
        czyli drązek z przodu wychodziło by ze zrobili panu za jakies 100zł ? to wybacz
        ale nie wymienili ci chyba gumek bo kazdy normalny rozsadny mechanik wogole w
        warsztatcie nie jest w stanie tego za 100zl zrobic napewno wymienili panu same
        łączniki Przepraszam ze tak mowie ale taka jest prawda do wymiany gumek z przodu
        trzeba opuscic sanki wyjac drazek rozbic obejmy wogole wrzucic go na imadło To
        nie realne ze za 100 badz 130 zl Rozsadny uczciwy warsztat bierze za to nie
        mniej niz 200 zl no powiedmy ze m pan dobre uklady z mechanikiem to 150 a nie
        wiecej niz 250 ale za samą robocizne bo jak mowie z tym wiaze sie wiecej
        czynnosci niz gumki
        • ars156 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 15.01.07, 12:24
          wymontowali caly drązek , rozbili obejmy , zalozyli nowe gumki , wszysko jak
          trzeba , opuscili rure wydechowa , opuscili "sanki" i wszystko kosztowalo :
          czesci jakies 120 zl, reszta to robocizna , wszystko razem 250 fakt ze z
          rabatem !ale bez rabatu moze jakies 50 zl wiecej .
          • filipp7 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 15.01.07, 12:52
            a w jakim miescie/? u mnie kosztuje 200 taka impreza Nie po to zajmuje sie alfa
            zeby zostac sado-masochista Mam ndzieje ze wiedziali co robili przy alfie bo
            pewnie zajmuja sie kazda marką 200 zeta to tanio ale 120 to sado-maso za
            wyjecie drazka stab. z przodu
      • filipp7 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 15.01.07, 12:18
        drązek sprawdza sie w ten sposób ze bierze sie łyzke taka jak do opon opiera z
        boku osanki a jednoczesnie pod drazek i stara sie go przesunąc na boki w jedna i
        w drugą strone jesli nie chce sie przesowac a ty uzywasz dosc duzej siły to
        znaczy ze jest sztywno i dobrze łączniki tylko na obciązeniu czyli auto stoi na
        ziemi skrecamy kolami w lewo kladziemy sie po prawej stronie łapiemy za lacznik
        i do gory i do dołu nim ruszamy jak jest luz to do wymianki i to wszystko
        bardzoproste :)
        • ars156 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 15.01.07, 14:04
          w Krakowie i chlopaki z ASO robią tylko Alfy !!!!
          • ars156 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 15.01.07, 14:07
            normalnie biorą 350 zl z wszystkim .
            • filipp7 Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 16.01.07, 01:09
              ja biore za robote 200 jak auto nalezy do squadry italiana to daje 20%zniszki
              wiec 160zl uwazam ze to tanio Tak mysle czesci kosztują mniej wiecej po 50
              łaczniki i 30 zl gumki to 130 wiec jesli chodi o to to wporzadku aso jesli
              naprawde to robia w tej cenie Choc tak bardzo podejrzane mi sie wydaje to fajnie
              ze sa uczciwi i maja normalne ceny
    • elwee Re: DRAZEK STABILIZATORA ALFA 156 17.01.07, 08:30
      dobry temat :))
      przydał mi się :))
      dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka