Dodaj do ulubionych

ABS w ALFIE 156

16.05.07, 13:48
Witam ponownie
nadal mam problem z abs-em, pojechałem do serwisu boscha podpięli allfe do
komputera wyszło,że tylny czujni. Ok wymieniłem go i teraz objaw jest taki, że
przekręcam kluczyk i kontrolka ABS gaśnie, przejadę kilka metrów a czasami
kilka kilometrów i znowu sie zapali, żeby było ciekawiej czasami ale bardzo
rzadko kontrolka ta zapala się razem z kontrolką ręcznego.
Czy może ktoś z was spotkał sie z podobnym problemem?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pawek9 Re: ABS w ALFIE 156 16.05.07, 14:38
      Miałem podobny problem i skończyło się na wymianie pompy ABS i układu
      sterującego pompą. Nowa kosztuje 3000zł ja kupiłem używaną za 400 zł i 250zł za
      wymianę w ASO i wszystko działa.
      • maarr80 Re: ABS w ALFIE 156 16.05.07, 14:49
        CZy pompa ABS nie jest razem z tym sterownikiem tzn to nie jest jedna całość?
        • pawek9 Re: ABS w ALFIE 156 16.05.07, 20:00
          tak to jest razem skręcone ale można to porozkręcać.
    • monika8810 zaglosujcie :) 16.05.07, 15:54
      hej :) wiemy ze to nie miejsce ale chce pomoz moim koleznakom wygrac konkurs i
      pojechac do SPA:D :):) glosujac na
      www.naturella-fotokonkurs.pl/index.php?id=showgallery&sh=5355 na
      zdjatko:) pozdrawiam :) bedziemy wdzeczne :) prosimyy :):)
    • dudix83 Re: ABS w ALFIE 156 16.05.07, 21:38
      Witam,
      mialem w 100% identyczna sytuacje jak u Ciebie - u mnie pozniej te kontrolki
      sie swiecily caly czas( reczny i abs ). Moze to byc spowodowane tym ze nowy
      czujnik jakos sie zabrudzil od syfu i nie "odczytuje" tego ze kolo sie kreci i
      komputer abs-u glupieje, moze to byc bezpiecznik (powoli przepalajacy sie, ale
      nie ten w skrzynce bezpiecznikow pod kiera tylko troszeczke w glebi.... - ja
      mialem wlasnie to, a dopoki dokladnie te glaby z ASO nie zdjagnozowali co sie
      dzieje to chcieli mi wymienic pompe absu a i tak wymienilem wyswietlacz
      centralny w konsoli bo powiedzil ze to musza byc zimne luty i swieci sie
      kontrolka ktora powoduje nieprawidlowe dzialanie absu..... - ale bylem glupi ze
      uwierzylem.....
      • seboslaw1 Re: ABS w ALFIE 156 20.05.07, 12:28
        Który bezpiecznik dokładnie wymieniłeś, jak go można znaleźć,no i gdzie sie znajduje czujnik abs-u i czy moge go wyczyścić sam.
        • dudix83 Re: ABS w ALFIE 156 20.05.07, 23:16
          Do tego ze padl bezpiecznik to doszedl elektryk, zaraz nad skrzynka bezpiecznik
          jest jeszcze kilka polaczen, trzeba szukac w glebi i uwazac zeby niczego
          przypadkiem jeszcze nie rozlaczyc - troche tam ciasno.

Czujniki ABSu znajduja sie na kazdym kole i sa wkrecane w zwrotnice. Wyczyscic
          je mozna samemu, trzeba je najpierw wyciagnac a to moze bys utrudnione ba one
          sa dosc casno spasowane.

Z innego postu ktory zalozyes to nieoplaca Ci sie bawic w kotka i myszke. Jedz
          albo do ASO i niech zdjagnozuja co powoduje swiecenie sie kontrolek albo jak
          masz jakiegos elektrka, ktory podpina autka do kompa, i niech sie dowie co w
          alfie piszcz :)

Podpiecie pod kompa jedynie Cie ratuje !!!! znaczy sie stawia sprawe jasno :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka