west-w1 17.12.07, 17:27 Mam problem,w czasie jezdy nagle gasnie silnik ,zapala sie lampka awarii silnika.Po uplywie okolo 10 min.odpala normalnie i moze przejechac kilkaset km.Silnik ma dopiero 30500km.Moze ktos mial taki przypadek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris-81 Re: AR 156 2,4 JTD 18.12.07, 09:09 Witam.Ja miałem podobny przypadek.W czasie jazdy gasł silnik i zapalała się kontrolka od wtrysku. Przyczyną był czujnik fazy rozrządu i jeszcze jeden,który znajduje się pod nim(nie wim jak się nazywa).Pozdrawiam. Odpowiedz Link
west-w1 Re: AR 156 2,4 JTD 18.12.07, 18:28 czy mozesz powiedziec gdzie mniej wiecej znajduje sie ten czujnik i czy masz ten sam silnik 2.4 JTD ? Odpowiedz Link
chris-81 Re: AR 156 2,4 JTD 18.12.07, 19:17 Tak,mam ten sam silnik. Czujnik fazy z tego co pamiętam znajduje się przy kole rozrządu. A ten drugi trochę niżej silnika. Dokładnie Ci nie powiem.Auto zgasło mi akurat niedaleko serwisu Fiata i usterkę usuneli.Najpierw wymienili sam czujnik fazy,ale awaria nadal była. I okazało się że ten drugi czujnik też jest do wymiany. Teraz jest ok. Nie wiem czy akurat u Ciebie będzie to samo,ale obiawy podobne. Komp powinien wykazać usterkę. Pzdr. Odpowiedz Link