Dodaj do ulubionych

czy / ile dajecie

19.01.04, 22:43
chłopakowi na stacji benzynowej za umycie szyb / zatankowanie ?

podjechałam, zaczęłam wlewać, podchodzi młodzik "czy pomóc ?", podziękowałam,
odchodząc do kasy poprosiłam o umycie szyby ("w rozumie" - przedniej)
postarał się - umył wszystkie + lusterka + światełka
dałam 10,- zł
za mało ? za dużo ?
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: czy / ile dajecie 19.01.04, 23:03
      Generalnie tyle się daje, jednak z drugiej strony ludzie pracują za 5 PLN/godź.
      a tyle czasu to on Ci nie poświęcił.
      Pzdr.
      Przyjedź do mnie, moi chłopcy za 5 PLN zrobią to samo:)) i jeszcze powietrze w
      kołach sprawdzą.
    • dwiesciepompka Re: czy / ile dajecie 19.01.04, 23:12
      Mym skromnym zdaniem 10zł za te pare minut pracy to za duzo.Pracownik hali w
      hipermarkecie z 3 godziny musi robic na tą zawrotną kwotę.:(
    • aankaa no dobra, mówicie, że za dużo 19.01.04, 23:16
      zatankowałam pełen bak za -naście razy więcej
      to co ? następnym razem mniej ?? (trochę głupio ...)
      • anahella Re: no dobra, mówicie, że za dużo 19.01.04, 23:18
        aankaa napisała:

> to co ? następnym razem mniej ?? (trochę głupio ...)

Masz prawo raz dac wiecej raz mniej. Ja napiwki daje rozne - w zaleznosci od
        stanu posiadania i dobrego nastroju. Jak dostanie nastepnym razem 5 zl, to
        pomysli ze poprzednio mialas lepszy nastroj i bylas tuz po pensji.
    • h.i.p Re: czy / ile dajecie 20.01.04, 08:32
      aankaa napisała:

poprosiłam o umycie szyby ("w rozumie" - przedniej)
      > postarał się - umył wszystkie + lusterka + światełka
      > dałam 10,- zł

hip: Nie dziwię się, że w Polsce opłaca się żebrać i myć szyby. Co za głupota
      uczyć się zawodu w szkole średniej lub wyższej, a potem ciężko pracować za 2000
      zł brutto np. w szkolnictwie, nauce lub służbie zdrowia, skoro można za
      przetarcie szmatą szyby w ciągu 10 minut zarobić 10 zł.
      No ale cóż, ten naród mądrością nigdy nie grzeszył. I obawiam się, że tak już
      pozostanie.
      pozdr
      • hdp Re: czy / ile dajecie 20.01.04, 10:06
        Na przystani promowej w Swinoujsciu tez myja,najczesciej jakims mazocym plynem,
        klamra od paska spodni lakier rysujac.Ostatnio pod przednia szybe wlozylem szyld
        "Czyszczenie szyb niemile widziane",-chdzili za mna krok w krok proszac by
        kartke te zciagnoc,okazuje sie ze robia to nielegalnie-nie maja pozwolenia
        komory celnej ktora jest wlascicielem podjazdu ,na czyszczenie szyb i inna
        dzialalnosc gospodarcza.Gdyby urzywali dobrych plynow i nie niszczyli/rysowali
        lakieru-bylbym b.wdzieczny za czyszczenie szyb,dalbym wiecej niz 10-c zlotych.
        ________________________________________________________________________________
        • tomek854 Re: czy / ile dajecie 20.01.04, 16:09
          A ja nie daje. Tzn na stacjach benzynowych ( myja szyby np. na tej wilekiej ORLEN w
          Zielonej G). Ale jak tankuje u nich pelen bak, to moga mi cos umyc. Bo to taka zacheta jest,
          bonus... Zebym chcial do nich wrocic. Dlaczego mam dawac jakies napiwki? Albo ostatnio
          kierowcy mi przyniesli lodowke (wnoszenie i dowoz w cenie zaklupu) i od wejscia "Napiwki
          mile widziane". Dlaczego mam dac im napiwek? Przeciez im za to placa. Ja tez pracuje jako
          kierowca, ale nie woze do prywatnych ludzi tylko po firmach i nikt mi napiwkow nie daje :)

Moze kiedys jak bede bogaty i bede mial na to ochote top bede dawal napiwki. Ale generalnie
          nie uwazam tego za obowiazek. Bo dlaczego mam dac kelnerowi napiwek za to ze byl
          uprzejmy? Jak mu nie dam, to bedzie chamski?

Albo taksowkarzowi? A to dlaczego nie kierowcy autobusu...

A co do mycia szyb kiedys stalem na przejezdzie w Nowej Soli i chlopak w moim wieku ( po
          20 na pewno ) zabiera sie do mycia szyb. Mialem brudne niemilosiernie, ale wolam do niego
          ze nie, dzieki, bo na prawde nie mialem ani grosza przy sobie. A on na to "kto w dzisiejszych
          czAsach ma pieniadze... Jakbym mial prace, to bym tu nie stal..." I umyl mi pieczolowicie
          wszystkie trzy szyby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka