27.01.11, 22:11
Nie wiem jak u was, ale w Tarnowie masakra na drogach. Właśnie wróciłem od mechanika - rozwalony amortyzator i przy okazji łożysko, oczywiście efekt jakiejś dziury. Po prostu super.
Obserwuj wątek
    • t-tk Re: Dziury 27.01.11, 22:15
      W mojej okolicy podobnie, pełno wyrw się porobiło, ale co chwila łatają.
      • apodemus Re: Dziury 28.01.11, 07:46
        U mnie to samo.
        Zauważyłem za to ciekawe zjawisko.
        Ponieważ odbywa się łatanie, zdejmowane są znaki "nawierzchnia uszkodzona". Wokół dziur wycinane są fragmenty asfaltu o regularnych kształtach. Dość głęboko. Następnie wypełniane są asfaltem. Kiedy nadchodzi fajrant, okazuje się, że część dziur została w postaci przygotowanej do łatania. Rano, kiedy jeszcze jest ciemno, można wjechać w "niespodziankę" wielkości np. 1x1,5 m. Ale za to jak już dziury są załatane, to z zapasem i wjazd na łatę przypomina niekiedy atak na krawężnik. Może po to, żeby miało się co wykruszać przez jakiś czas.
        A może jestem zbyt wymagający i marudzę? Naprostujcie mnie...
        • lobuzek1 Re: Dziury 28.01.11, 09:13
          Nic nie łatają u mnie. Idzie pełną parą budowa autostrady i np. wylot z Tarnowa na Kielce jest jak po wojnie. Masakra.
    • x-darekk-x Re: Dziury 28.01.11, 10:48
      w miniony wtorek dwie opony wymienilem po przebiegu 5000km
      prawie 1000 zeta poszlo
      dostaly babli - od dzur
      • lobuzek1 Re: Dziury 28.01.11, 11:24
        U mnie na szczęście opony całe, ale i tak nieplanowany wydatek będzie.
    • edek40 Re: Dziury 28.01.11, 11:02
      We Warszawie calkiem sporo ulic ma nowa nawierzchnie. Jednak nawet bez exxxxpertyz widac gdzie "oszczedzano" i zawartosc asfaltu w asfalcie byla za mala. Sa takie odcinki, gdzie jedzie sie po idealnej drodze (bo idealnej drogi mroz tak latwo nie niszczy), po to aby 200-300 m przejechac praktycznie po braku nawierzchni i kolejne kilka kilometrow po idealnej drodze. I tak kilka razy.

Diabli, to chyba nawet gorsze niz dziury wszedzie...
      • lobuzek1 Re: Dziury 01.02.11, 22:48
        No i auto naprawione. Z przodu nowe amortyzatory Sachsa i łożysko, póki co jedzie super, poprawa prowadzenia jest odczuwalna, auto stało się minimalnie sztywniejsze. Zobaczymy jak pójdzie z ubezpieczycielem zarządcy drogi.
        • bassooner Re: Dziury 01.02.11, 22:55
          u mnie nie ma dziur! szukałem po mieście, po okolicy i ni chuja! nie ma! ani jednej!
          • edek40 Re: Dziury 01.02.11, 23:09
            > u mnie nie ma dziur! szukałem po mieście, po okolicy i ni chuja! nie ma! ani je
            > dnej!

Juz Cie kiedys zapraszalem.

Mam whiskacza z Biedronki :)
            • wiktor_l Re: Dziury 01.02.11, 23:18
              bass sciemnia lub ironizuje:)
              przy przejezdzie masz dziury calkiem przyzwoite.

Ale w tym roku mistrzostwo wsrod miast musze przyznac Łodzi, choć Tarnów rzeczywiście w rzeczonym kierunku to niezla zabawa
    • marekatlanta71 Re: Dziury 02.02.11, 00:36
      Dziur nie ma, ale są nierówne drogi. Nie zauwazalem ich wcale jeżdżąc GS'em. Ale od czasu przesiascia sie na IS-F znam dokładnie każda nierówność w okolicy i wiem gdzie nie jeździć by nie złamać sobie kręgów szyjnych.
    • simon921 Re: Dziury 04.02.11, 08:59
      Ja akurat Tarnów chciałem pochwalić;) Na odcinku DK4 - Mościce - Słoneczna byłem zszokowany jakością nawierzchni - gładko jak nigdzie. Ale po mieście samym nie jezdziłem (w sensie centrum).

Ale auto też do remontu - coś mi zaczęło stukać z przodu - muszę do mechanika podjechać. Ale to akurat zasługa Wrocławia...
      • lobuzek1 Re: Dziury 04.02.11, 14:59
        Akurat z Tobą się zgadzam, ten kierunek jest zrobiony naprawdę dobrze. Ale wylot na Kielce to totalna porażka.
      • simon921 To i ja się "pochwalę" 09.02.11, 15:22
        Czyli muszę kupić nową felgę + trzeba było zbieżność zrobic:/
        • typson Re: To i ja się "pochwalę" 09.02.11, 19:21
          a co dokladnie sie stalo i gdzie?
          • lobuzek1 Re: To i ja się "pochwalę" 09.02.11, 19:39
            Ale urwał! Ja zacząłem walkę z zarządem dróg, zobaczymy jak pójdzie. Trzymajcie kciuki i uważajcie na dziury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka