marekatlanta71 20.04.13, 01:09 Ciekawe czy ktoś jeszcze popiera wolną Czeczenię po wydarzeniach ostatnich kilku dni... Z Islamem nie da sie żyć na jednej planecie, jedyna nadzieja w kolonizacji Marsa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.verte Re: Czeczeni 20.04.13, 02:39 ale on tam byl na granicy z czeczenia , to jak Polak z Terespola , w ogole wielkie mi aj-waj , ledwo trzy trupy , ze tez nikt sie tak nie rozczula jak zydzi rozsmarowuja palestynskich cywilow a czlowiek to czlowiek i trup palestynski nie gorszy ani lepszy niz trup amerykanski Odpowiedz Link
qqbek Re: Czeczeni 20.04.13, 08:08 dr.verte napisał: > ale on tam byl na granicy z czeczenia , to jak Polak z Terespola , w ogole wie > lkie mi aj-waj , Rodzice pochodzili z Czeczenii, więc byli Czeczeńcami. On sam też urodził się pod Groznym. Tyle, że nie wiedzieć czemu, postanowili ten kraj (gdzieś w okolicach drugiej wojny czeczeńskiej) opuścić;) Od Polaków z Terespola to mi się odczep :P Teść jest z Podlasia :P Wiem, że dla zdecydowanej większości "prawdziwych Polaków" to dzikie, ukraińskie stepy ale chuj im w dupę :P A co do trupów - co innego strzelać do kogoś, kto na Ciebie napada, choćby niczym Dawid walił jedynie kamieniami z procy a Twojemu krajowi odmawia prawa istnienia, co innego wysadzać w powietrze i rozstrzeliwać ludzi zupełnie niewinnych. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Czeczeni 20.04.13, 09:52 Warto pamiętać, że ten islamski interes rozkręciło CIA w latach 80-tych na użytek zimnej wojny. Odpowiedz Link
bassooner Re: Czeczeni 20.04.13, 10:04 pierwsza moja myśl, że to najbardziej pasuje ruskim, bo teraz wszędzie czeczeni będą be... to jeśli tracą czeczeni a zyskują ruskie to w ruskich interesie byłoby coś takiego po cichutku wesprzeć. a czeczeni to jeśli w ogóle mieliby kogoś nienawidzić to idę o zakład, że bardziej liczyłaby się historia i historyczne uwarunkowania (ZSRR) niż dżichad z zachodem. Odpowiedz Link
sven_b Re: Czeczeni 20.04.13, 10:30 Jak dla mnie przykład niezdolności do pełnej asymilacji. Wiodąc dzieciństwo gryzonia i widząc jak Rusek rozjeżdża sąsiada trudno odnaleźć się w społeczeństwie hiperkonsumpcji. Takim ludziom b.łatwo nasrać do głowy i fundamentalizm tu nie zawiódł. Odpowiedz Link
miecio1313 Re: Czeczeni 21.04.13, 09:32 >Wiodąc dzieciństwo gryzonia i widząc jak Rusek rozjeżdża sąsiada trudno odnaleźć się w społeczeństwie hiperkonsumpcji chyba jednak problem w samej religii, kiedyś przez parę lat pracowałem z muzułmanami z Maroka. Kraj można powiedzieć normalny, muzułmanie z którymi miałem kontakt pracowali na zachodzie też sporo lat więc mogli poznać ludzi, mentalność, czy kulturę zachodu a jednak nie znajdowali się w tej rzeczywistości. kiedyś jeden powiedział w rozmowie że oni nie rozumieją nas, naszego stylu życia, mentalności i itp Odpowiedz Link
tomek854 Re: Czeczeni 21.04.13, 15:48 E tam, ja tu mieszkam w Uk, tu jest Muzułmanów dużo, facet mojej przyjaciółki jest takim ucywilizowanym z Pakistanu, trochę taki z niego Muzułmanin jak z przeciętnego Polaka Katolik, niby się deklaruje, ale się podśmiewa troche z tego, jednoczesnie nie mając problemów z integracją (żyją na kocią łapę, dzieciaka mają, jak on gotuje to wieprzowiny unika, ale jak ona zrobi swoj chorwacki odpowiednik schabowego, to on zje... :-) ) Problem jest gdzie indziej, niektorzy oni się nie integrują i nie próbują rozumieć, bo nie chcą. Napiszę o tym potem wiecej, bo teraz akurat muszę kończyć :) Odpowiedz Link
sven_b Re: Czeczeni 21.04.13, 20:31 Część z nich przyjeżdża zwyczajnie z postawą roszczeniową. Socjal daj, mieszkanie daj a pracować nie będzie. Odpowiedz Link
qqbek Re: Czeczeni 20.04.13, 11:14 mrzagi01 napisał: > Warto pamiętać, że ten islamski interes rozkręciło CIA w latach 80-tych na użyt > ek zimnej wojny. No tak... uzbrojonych w skałkowe strzelby pasterzy zamienili w uzbrojonych w Stingery bojowników. Tyle tylko, że CIA wspomagało w Afganistanie raczej tych umiarkowanych niż fanatycznych. Zarazę wspiera i rozprzestrzenia zaś bardziej Arabia Saudyjska (wierny sojusznik USA, a więc nie do tknięcia) niż Iran, Syria czy Libia, po wielokroć o to obwiniane (ale te mają gorsze kontakty z wujkiem Samem). Czeczeni domagali się zaś (z początku) prawa do wolności i samostanowienia (chyba nie muszę wspominać, że tego samego chciał w 1776 roku pewien inny "naród", ciemiężony przez znacznie mniej opresyjny "reżim"?). Ostra i brutalna reakcja rosyjskiego "niedźwiedzia" to jedno, ślepe przyznawanie Czeczenom praw do pobytu w krajach "zachodnich", właściwie "za pochodzenie", bez sprawdzenia czy delikwent przypadkiem nie ma nasrane we łbie i nie uczył się u Osamy w Tora-Bora, to już inna para kaloszy. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Czeczeni 20.04.13, 13:22 > No tak... uzbrojonych w skałkowe strzelby pasterzy zamienili w uzbrojonych w St > ingery bojowników. > Tyle tylko, że CIA wspomagało w Afganistanie raczej tych umiarkowanych niż fana > tycznych. Zarazę wspiera i rozprzestrzenia zaś bardziej Arabia Saudyjska CIA wspierało każdego kto chciał dojebać Iwanowi. Zresztą ja nie mówie o zbrojeniu mudżahedinów, tylko np. o akcji (prowadzonej nomen omen wespół z sudyjczykami) stymulowania ruchów islamskich na radzieckim zakaukaziu. Oni robili to za pośrednictwem różnych takich "kółek czytelników koranu" (tj. wpompowali doń kupę kasy) Odpowiedz Link
rapid130 Moja pierwsza myśl... 20.04.13, 11:45 ...gdy stało się jasne, że to Czeczeni stoją za wybuchami: - Głupole, coście narobili. :( Teraz Putin dostanie od Amerykanów card blanche na "wyjazdy do Czeczenii". Odpowiedz Link
wiesenblum Re: Moja pierwsza myśl... 20.04.13, 19:50 No i o to chodziło. Coś za coś. Ciekawe gdzie Putin przymknie oko (to prawdziwe, nie to dla mediów i opinii światowej) na harce US? Odpowiedz Link
sven_b Re: Czeczeni 20.04.13, 19:52 Przy okazji sprawy, podobało mi się wystąpienie ambasadora Czech, rzucającego trochę światła zagubionym Amerykanom na syt. geopolityczną w naszym regionie:) Link>> Odpowiedz Link
tomek854 Re: Czeczeni 21.04.13, 15:51 Ja popieram. Po pierwsze - oszołomstwo religijne jedych nie usprawiedliwia zachowań innych. Po drugie - to właśnie przez to, że Czeczenia nie jest normalnym krajem, młodzież nie ma perspektyw i dlatego wpada w łapy islamskich fanatyków którzy im piorą mózgi. Ta sama sytuacja jest w Palestynie, a potem Izrael odwraca kota ogonem i mówi, że Palestyna nie zasługuje na niepodległość. Dali bym im swój kraj, to by się młodzież zajęła choćby biznesem. A jak żyją w tym getcie to nic nie mają do roboty i wpadają im do głowy głupie pomysły. Odpowiedz Link
wowo5 Re: Czeczeni 21.04.13, 18:21 Smiejecie sie z Amerykanow ale to Czeczeni maja problemy z geografia. Rosja ich okupuje, a oni wysadzaja w powitrze bogu duch winnych ludzi w Bostonie. Dowcip: Jedzie Arab samochodem mi widzi kolege idacego piechota. Zjezdza na bok i pyta gdzie go podrzucic. No to ten odpowiada: "Wysadz mnie pod ambasada amerykanska". Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Czeczeni 21.04.13, 20:35 > Smiejecie sie z Amerykanow ale to Czeczeni maja problemy z geografia. Rosja ich > okupuje, a oni wysadzaja w powitrze bogu duch winnych ludzi w Bostonie Nie dostrzegasz, że narodowość jest tu cokolwiek nieistotna? Unabomber nazywa się Kaczyński. Poczuwasz się do odpowiedzialności? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Czeczeni 21.04.13, 21:52 A tak troche o/t to czy Unabomber jest jakoś skoligowany z "tymi" Kaczyńskimi? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Czeczeni 21.04.13, 21:58 Mnie bardzo niepokoi to ze chłopak ktory tu przyjechał mając 7 lat i ktory wychowywał sie z innymi dziećmi i podobno był zupełnie normalny, nagle okazał sie fundamentalistą i fanatykiem. Coś jest w tym Islamie ze jest on w stanie zamieszać w mózgu nie tylko niedouczonym biedakom, ale także inteligentnym ludziom, którzy nie cierpią biedy. Jak to sie dzieje? Wiem ze każda religia może osobie o niskim IQ i zlej sytuacji materialnej namieszać w głowie, ale jak to sie dzieje u takich ludzi???? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Czeczeni 22.04.13, 14:53 No, i to nie tylko ludzi z korzeniami w Islamie - też jest dużo tych nawróconych fanatyków tu w Anglii... Odpowiedz Link