Dodaj do ulubionych

Możecie mi gratulować:))

09.03.14, 23:39
Jak wiadomo facet cieszy się z zakupu auta 2 razy - raz jak kupuje a drugi raz jak sprzedaje:D Ja cieszę się dzisiaj czwarty raz bo sprzedałem 2 tygodnie temu Pajero a dzisiaj sprzedałem "dresowóz" czyli E39. Jutro możecie mi gratulować z okazji zakupu "nowego" dupowozu - a co to będzie za dupowóz to mogę zostawić jako zagadkę:))
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Możecie mi gratulować:)) 09.03.14, 23:48
      skoro zlikwidowales warsztat to moze jako pobozny czlowiek kupiles cos co ma gwarancje

gratuluje tak czy siak , zwlaszcza tych sprzedanych

ja sie chyba bardziej cieszylem po sprzedazach niz przy zakupie suma sumarum
      • bassooner Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 00:03
        Gratulujemy!!! Co kupujesz? Lancię...;-)
        • dr.verte Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 00:05
          pickupa jakiegos ?
          • wowo5 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 03:31
            Audi R8?
          • lexus400 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 07:56
            Jestem pewien, że wszystkich zaszokuję - a kto bogatemu zabroni ?;D
            • lexus400 ERRATA 10.03.14, 07:56
              ....... miało być "bogatemu" :D
            • mrzagi01 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 08:10
              Czyżbyć był wreszcie u progu spełnienia wielkiego marzenia- Dacii Logan? :D
              • t-tk Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 08:40
                Ja szczerze mówiąc stawiam na Dacie Sandero. ;)
              • yamasz Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 08:44
                Jeszcze nie spotkałem mechanika, który kupiłby sobie auto z gwarancją. W myśl zasady 'jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz' lepiej naprawiać auta samemu. :)) A ponieważ Lex pozbył się zarówno e39 jak i terenówki, to na pewno potrzebuje teraz czegoś dość luksusowego (Lexusowego?) :D z napędem 4x4. Stawiam na RX300 albo X5 :).
                • simon921 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 09:48
                  To ja obstawiam terenowe "kupe";) Znaczy X6
                  • wujaszek_joe Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 12:20
                    raczej dwudrzwiowy mercedes czy BMW, stosowny do emeryckich wypadów na bunga-bunga:)
                    • dr.verte Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 13:03
                      z czerwona tapicerka
                      • yamasz Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 13:49
                        Mechanik nie kupi Mercedesa. Te samochody kupują blacharze- lakiernicy, którzy mają zniżki na farbę. :)
                        • lexus400 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 15:46
                          .....hehehe fajne macie Panowie pomysły ale troszkę podpowiem bo już jestem dumnym (durnym? ) posiadaczem:)) auto jest tylko osobowe bez napędów tzn. tylko z przednim i ma 4/5 drzwi !! aaaaaaa i nie jest to Dacia o której marzę skrycie;D
                          • simon921 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 16:04
                            Tata nano;)
                            • emes-nju Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 10:55
                              simon921 napisał:

> Tata nano;)

Jeździłem tym wymysłem. KOSZMAR! To "auto" nie nadaje się nawet do żartowania z niego
                          • bassooner Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 20:46
                            auto jest tylko osobowe bez napędów tzn. tylko z
                            > przednim i ma 4/5 drzwi !!

\
                            aleś zawęził krąg poszukiwać lex ;-)
                            • lexus400 Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 00:10
                              bassooner napisał:

> auto jest tylko osobowe bez napędów tzn. tylko z
                              > > przednim i ma 4/5 drzwi !!

> \
                              > aleś zawęził krąg poszukiwać lex ;-)

...no to dodam jeszcze, że jest bordo metalik i ma silnik co spala ON ;D
                              • mrzagi01 Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 11:55
                                Znaczy się, czinkłeczento w holenderskim gazie możemy wykreślić :)
                          • tiges_wiz Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 20:54
                            DU nubira!
                            • sven_b Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 21:19
                              Pamiętajcie, że to ma wozić deskę:)
                              • lobuzek1 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 22:13
                                Może się naczytał i kupił Lancera?
                                • wujaszek_joe Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 22:44
                                  kiedyś mnie strasznie o lanosa męczył
                                  :)
                                  • lexus400 Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 00:08
                                    wujaszek_joe napisał:

> kiedyś mnie strasznie o lanosa męczył
                                    > :)
                                    ....i do tej pory ubolewam nad tym, że nie było mi dane dostąpić tego szczęścia, żeby nie Twoja żona, która pewnie zmusiła Cię do sprzedania bo kolor już był nieaktualny w tamtym sezonie to pewnie udałoby mi się nazbierać tyle kasy aby go kupić teraz. No cóż, będę nad tym jeszcze długo ubolewał a Lanos śni mi się po nocach:))
                                  • truskava Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 06:11
                                    wujaszek_joe napisał:

> kiedyś mnie strasznie o lanosa męczył
                                    > :)

Też po cichu obstawiałem lanosa, ale zdaje się, że on słabo spala ON, więc odpada :-/
                              • lexus400 Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 00:14
                                sven_b napisał:

> Pamiętajcie, że to ma wozić deskę:)

Deskę będzie wozić na bagażniku dachowym niestety bo do środka się nie zmieści.
                          • pizza987 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 22:37
                            Stryjkowy Focus dzisiaj jeszcze stał przed firmą, więc to nie to...
                          • franek-b Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 10:12
                            Skoda superb sedan. Wg mnie to jedyne auto, które ma 4/5 drzwi.
                            • 1realista Re: Możecie mi gratulować:)) 11.03.14, 15:36
                              Albo coś w stylu partner/berlingo czy też kangur. Wtedy tylne podwójne drzwi mozna traktować jako pojedyńcze. Oczywiście w wersji z jednymi drzwiami po stronie kierowcy hihihi...
    • tomek854 Re: Możecie mi gratulować:)) 10.03.14, 22:51
      Na pewno przeczytał peany w sąsiednim wątku i kupił Lancera :)
    • dr.verte No dobra... 11.03.14, 00:24
      ..to kiedy bedzie Godzina Zero , Gwiazdka i rozpakowanie prezentu , kiedy sie dowiemy?

ja juz nic nie gdybam bo rozne szajby ludziom odbijaja

gosc , ktory lubil dobre , nowe fury nagle sie przeobrazil i "poszedl w vintage"

teraz ma merca w124 ,starego garbusa(jezdzil takim w liceum) i saaba krokodyla

• wowo5 Re: No dobra... 11.03.14, 02:44
        Fabieda?
      • pizza987 Re: No dobra... 11.03.14, 08:03
        dr.verte napisał:

> ..to kiedy bedzie Godzina Zero , Gwiazdka i rozpakowanie prezentu , kiedy sie dowiemy?
        >
        W sumie racja, ja tam czekam na linka z jutuba, gdzie bedzie tytuł "Lexus unboxing" i nasz szanowny kolega pochwali się nabytkiem.

Ale żeby traktora kupić?? Ty, Lexusie na mroczną stronę mocy przechodzisz?? Myślałem że pierwsze BMW z dieslem jakie miałeś skutecznie Ciebie od takich pomysłów odwiodło, nawet siły wyższe wysłały swojego wysłannika z siekierą by wybił Ci to z głowy (całe szczęście że źle usłyszał i wbił w maskę), a tu masz, znowu to samo...
        • bassooner Re: No dobra... 11.03.14, 11:55
          lex wciąż buduje napięcie... gorzej jak wystrzeli z kapiszona... ;-(
          • krakus.mp Re: No dobra... 11.03.14, 19:20
            Skoro deska się nie mieści w srodku to Lex pewnie VW Up'a kupił.
            • krakus.mp Micra 11.03.14, 19:25
              A ja przy okazji muszę się przyznać iż ostatnio tylko Micrą jeżdzę. Auto w moich łapskach przejechało prawie 10 tyś km ( kupiłem jak miała 10500) i takiego zajefajnego wózka nie oddam nikomu. Pali niewiele, przyspieszenie dobre, nie psuje się , nie koroduje, idealne na krakowskie uliczki. Tylko ten babski image psuje wizerunek, bo to naprawdę kochane autko.
          • lexus400 Re: No dobra... 12.03.14, 15:13
            No mam chwilę czasu aby zaspokoić Waszą ciekawość, więc zaspokoję:)) Zostałem posiadaczem Hondy i to jakiej !! Civica w dieslu AD 2000 (niestety). Sytuacja finansowa zmusiła mnie do takiego kroku bo jestem u progu otwarcia nowej działalności a przebudowa warsztatu okazała się dosyć kosztownym przedsięwzięciem. Honda Civic 2.0 TD podobno mało pali ON a auto jak na wydane 5200 PLN !!!! jest w doskonałej kondycji (o dziwo). Pewnym jest, że jak już sobie kupię normalny samochód to Honda zostanie na zapasie, bo szkoda będzie takie autko sprzedać. Póki co żona zrobiła "już" ze 100km i jeszcze nic się nie zepsuło :D
            • dr.verte Re: No dobra... 12.03.14, 16:42
              dobry wybor , nie jest to wprawdzie bmw x6 jak ktos prorokowal

raz honda zawsze honda :-)

ktora masz wersje 86 czy 105 koni?
              • lexus400 Re: No dobra... 12.03.14, 18:59
                dr.verte napisał:

> dobry wybor , nie jest to wprawdzie bmw x6 jak ktos prorokowal
                >
                > raz honda zawsze honda :-)
                >
                > ktora masz wersje 86 czy 105 koni?

Niestety 86 ale jak na tak małą ilość PS-ów to sobie nawet radzi czym jestem zaskoczony in plus. Co do X6 to sfera marzeń jeszcze ale jestem dobrej myśli:)) Takie są koleje życia raz na wozie raz pod wozem, ale dupę wozi i to chodziło:))
                • lexus400 Re: No dobra... 14.03.14, 11:52
                  Tak nawiasem mówiąc jakoś nie mogę przywyknąć wzrokowo do samochodu na takich maleńkich 14'' kołach :D bo z reguły moje auta miały minimum 16'' lub 17''
                  • bassooner Re: No dobra... 14.03.14, 12:39
                    kurde... obstawiałem Lancię ;-)
                    • lexus400 Re: No dobra... 14.03.14, 22:50
                      bassooner napisał:

> kurde... obstawiałem Lancię ;-)

Miałem swego czasu Hondę, prawdę mówiąc zupełnie inną ale jakoś takie miłe wspomnienia z niezawodności i sympatia pozostały, stąd może ten wybór. Właściwie jaki może być wybór jak się płaci 5200 za auto:)) to może być tylko wybór pomiędzy kiłą a rzeżączką:))
                  • krakus.mp Re: No dobra... 14.03.14, 20:49
                    lexus400 napisał:

> Tak nawiasem mówiąc jakoś nie mogę przywyknąć wzrokowo do samochodu na takich m
                    > aleńkich 14'' kołach :D bo z reguły moje auta miały minimum 16'' lub 17''

A w Micrze mam 15 tki. :)
                    • krakus.mp Re: No dobra... 14.03.14, 20:52
                      Syn założył do foczki oryginalne alusy o rozmiarze 17 cali.

img1.sprzedajemy.pl/540x405_foczka-mk-tdci-duval-4212791.jpg
            • ballbreaker Re: No dobra... 14.03.14, 20:24
              Lex, bylo powiedziec. Ja mam wciaz Passata na sprzedaz! ;) (tak, TEGO!!!)
              • lexus400 Re: No dobra... 14.03.14, 22:46
                ballbreaker napisał:

> Lex, bylo powiedziec. Ja mam wciaz Passata na sprzedaz! ;) (tak, TEGO!!!)

....a co ja Tobie złego zrobiłem, że chciałbyś mnie tak ukarać ??:D
                • ballbreaker Re: No dobra... 15.03.14, 13:26
                  zeby tylko potem nie bylo jak z lanosem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka