marekatlanta71 17.06.05, 04:24 www.thecarconnection.com/Enthusiasts/Spy_Shots/Spy_Shots_06_Lexus_IS_460.S178.A8755.html To bylaby swietna zabawka. Maly samochod, V8 i jakosc Lexusa. M3, C55 AMG i S4 niech sie schowaja :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s4 Re: Lexus IS460 17.06.05, 07:15 marekatlanta71 napisał: > To bylaby swietna zabawka. Maly samochod, V8 i jakosc Lexusa. M3, C55 AMG i S4 > niech sie schowaja :) zartujesz? Lexus IS jako maly sportowy samochod przy ktorym S4 sie moze schowac? Dawno sie tak nie usmialem! Odpowiedz Link
franek-b Re: Lexus IS460 17.06.05, 10:11 > zartujesz? Lexus IS jako maly sportowy samochod przy ktorym S4 sie moze schowac > ? > Dawno sie tak nie usmialem! pozywiom uwidzim... ja bym sie nie smial na Twoim miejscu. Jakbym mial wybierac pomiedzy S4 a lexem z V8 to nawet przez chwile bym nie bral pod uwage s4 Odpowiedz Link
s4 Re: Lexus IS460 17.06.05, 17:13 > > zartujesz? Lexus IS jako maly sportowy samochod przy ktorym S4 sie moze > schowac > > ? > > Dawno sie tak nie usmialem! > > pozywiom uwidzim... ja bym sie nie smial na Twoim miejscu. Jakbym mial wybierac > pomiedzy S4 a lexem z V8 to nawet przez chwile bym nie bral pod uwage s4 > No coz, wolny wybor. Miales okazje jezdzic tymi dwoma samochodami? Lexus IS niewiele ma wspolnego z Lexusem LS lub nawet GS. Taki sobie sredniej klasy samochod, w stylu sredniej klasy Toyoty... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Lexus IS460 18.06.05, 04:09 Nie zgadzam sie - jezdzilem IS300 i bardzo mi sie podobal. S4 mnie nie bierze bo to VW/Audi a jakosc VW/Audi jest ostatnio legendarna... Poza tym S4 jest "bezplciowe" - brakuje mu klasy BMW M3. Odpowiedz Link
s4 Re: Lexus IS460 19.06.05, 18:29 marekatlanta71 napisał: > Nie zgadzam sie - jezdzilem IS300 i bardzo mi sie podobal. S4 mnie nie bierze bo > to VW/Audi a jakosc VW/Audi jest ostatnio legendarna... Poza tym S4 jest > "bezplciowe" - brakuje mu klasy BMW M3. Niestety tym listem udowadniasz totalny brak wiedzy w temacie "legendarna ostatnio jakosc Audi" i wychodzi, ze nigdy nie jechales S4. Jak mozesz wiec uzurpowac sobie prawo porownania go do czegokolwiek innego? Co do legendarnej jakosci Audi, to tu jest ciekawy link: www.autoweek.com/news.cms?newsId=102427 "Audi has attacked quality problems with evangelical passion, reversing a less-than-stellar reputation in the last three years. ... Audi's effort began by accepting the idea that listening to the U.S. customers pays off. ... The mind-set at Audi dramatically contrasts with that at Mercedes-Benz. Eckhard Cordes, head of the Mercedes car group, said recently that the brand is rethinking whether it wants to cater to U.S. tastes to the degree required to be No. 1 in the Power study. (!!!) Audi now looks at U.S. quality monthly at the board level. It often makes changes to all its vehicles as a result. "We've learned because of the greater transparency in the U.S. and the higher level of consumerism that we can get more information from this market, apply that worldwide and raise the whole brand up," says March Trahan, product management and quality director." reszta w linku, bardzo ciekawy artykul. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Lexus IS460 19.06.05, 20:50 W rankingach J.D. Powers Audi nie wystepuje w czolowce wiec artykuly sponsorowane w ktorych dziennikaze pisza jak im kazal producent mnie nie przekonuja. Odpowiedz Link
s4 prosze bardzo: 19.06.05, 21:37 marekatlanta71 napisał: > W rankingach J.D. Powers Audi nie wystepuje w czolowce wiec artykuly > sponsorowane w ktorych dziennikaze pisza jak im kazal producent mnie > nie przekonuja. Oficjalny ranking wstepnej jakosci ze strony JD Powers: www.jdpower.com/news/releases/pressrelease.asp?ID=2005069 Audi jest na osmym miejscu, a twoja ulubiona Honda na 12-tym, za Hummerem. Poza tym licza sie tendencje, Audi jest wyzej z roku na rok i to swiadczy o tym jak cenia swoja jakosc aktualnie i wrozy to swietnie na przyszlosc. Podobnie amerykanskie marki, ktore wziely sie ostro za poprawianie jakosci. Wysmiewany "Ford" - Jaguar jest na drugim miejscu. Toyota i Honda spadaja ostro na leb. Twoj brak wiedzy i szerzenie potocznych opinii zle przedstawia cie jako "specjaliste od samochodow". Podobnie jak wyrazanie zdecydowanych pogladow o samochodach, o ktorych nic nie wiesz (S4). Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: prosze bardzo: 20.06.05, 01:17 Do Lexusa im jeszcze daleko. P.S. Nie uwazam sie za eksperta od samochodow. Odpowiedz Link
cracovian Re: prosze bardzo: 20.06.05, 16:31 Nie wiem jak inni, ale poczatkowa jakosc to mnie bardzo nie podnieca. Jesli biore samochod w leasing to pewnie tak - jak najmniej chce miec z nim na poczatku klopotow - pozniej i tak sie niego pozbede. Ale jesli mam zamiar 10 lat czyms pojezdzic to naprawde takie rzeczy jak niedopasowany kawalek plastiku albo przepalona zarowka g. dla mnie znaczy. Problem Audi polega na tym, ze na poczatku moze wszystko byc super, ale pozniejsze przeglady i naprawy (szczegolnie elektroniki) zabijaja finansowo. Z Jaguarem byloby podobnie. Tego samego problemu nie widze w przypadku Hondy albo Toyoty. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: prosze bardzo: 20.06.05, 23:24 Moj znajomy mial w leasingu Audi A6 2.7 biturbo - alez sie to psulo... Odpowiedz Link
franek-b Re: Lexus IS460 20.06.05, 10:08 > No coz, wolny wybor. Miales okazje jezdzic tymi dwoma samochodami? Raczej trudno jezdzic autem, ktore nie jest jeszcze w sprzedazy. > Lexus IS niewiele ma wspolnego z Lexusem LS lub nawet GS. odkrywcze to nie bylo. tak samo jak s4 ma niewiele wspolnego z rs6 czy a8... > Taki sobie sredniej klasy samochod, w stylu sredniej klasy Toyoty... audi taki sobie sredniej klasy auto, w stylu sredniej klasy vw Odpowiedz Link
wowo5 Re: Lexus IS460 18.06.05, 03:39 IS bardzo mnie ciekawi. Nie wiem jakie beda ceny ale taki IS250 jak nie przesadza z cena bardzo by mi pasowal. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Lexus IS460 18.06.05, 04:07 Czytalem gdzies ze IS250 ma byc konkurencyjny cenowo do Acury TSX czyl jakies $26-27 tys. IS350 bedzie kosztowal gdzies $32-$35 tys. Wychodziloby wiec ze IS460 bedzie w okolicach $50 tys - mialoby to sens - konkurencja (M3, S4, C55) kosztuje wlasnie kolo $50K... Odpowiedz Link
wowo5 Re: Lexus IS460 18.06.05, 04:26 Jezeli bedzie jak piszesz to IS250 podchodzi. Jakos nie widzi mi sie wydawanie na samochod ponad $30k zwazywszy ze po 5 latach bedzie wart 10% ceny, a po dziesieciu bedzie kupa zlomu. Tu sie odzywa moja natura ksiegowego. marekatlanta71 napisał: > Czytalem gdzies ze IS250 ma byc konkurencyjny cenowo do Acury TSX czyl jakies > $26-27 tys. IS350 bedzie kosztowal gdzies $32-$35 tys. Wychodziloby wiec ze > IS460 bedzie w okolicach $50 tys - mialoby to sens - konkurencja (M3, S4, C55) > kosztuje wlasnie kolo $50K... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Lexus IS460 18.06.05, 18:07 W przypadku pojazdu za $50 tys. lepszym rozwiazaniem jest leasing - wiesz dokladnie ile stracisz. Odpowiedz Link
s4 Re: Lexus IS460 19.06.05, 19:18 marekatlanta71 napisał: > W przypadku pojazdu za $50 tys. lepszym rozwiazaniem jest leasing - wiesz > dokladnie ile stracisz. Sorry, ale jesli takie masz podejscie i z gory zakladasz, ze zakup samochodu to strata, to zdecydowanie powinienes rozpatrzec zakup roweru badz jazde autobusem. Calkiem serio. Inaczej bedziesz mial codziennie ten ciezar na ramieniu - ile to tracisz na dzien/godzine/minute. Odpowiedz Link
drpawelek Re: Lexus IS460 19.06.05, 20:45 Wlasciwie, to na zdrowy rozum, zakup czegokolwiek ponad Civica/Accorda jest wyrzucaniem pieniedzy w bloto. 50k$ nie jest mala suma, nawet dla osoby z dobra amerykanska pensja. Samochody w tej kategorii cenowej chyba rzeczywiscie lepiej brac w leasing. Ostatnio byly oferty na S4 za 399$/miesiac - i wtedy warto myslec o takim samochodzie. Kazdy z nich za 5-7 lat bedzie kupa zlomu. A ja maialbym ochote pojsc na emeryture za 15-20 lat i zyc z tego, co zainwestowalem za mlodu. Oczywiscie, kazdy ma inne priorytety... Odpowiedz Link
s4 Re: Lexus IS460 19.06.05, 21:49 drpawelek napisał: > Oczywiscie, kazdy ma inne priorytety... Absolutnie Odpowiedz Link
drpawelek Re: Lexus IS460 19.06.05, 22:56 Procz tego, wiara w "najlepszosc" czegokolwiek wydaje mi sie dosc naiwna... Odpowiedz Link
s4 Re: Lexus IS460 19.06.05, 23:49 to nie ma nic wspolnego z wiara, ja jestem po prostu Audi enthusiast :-) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Lexus IS460 20.06.05, 01:27 Zgadzam sie z przedmowca; choc bez wiary w jakas marke trudno byc entuzjasta samochodowym. Ja wlasnie stalem sie chyba ateista - wiara w niezawodnosc Hondy pekla jak bydlana manka, wiara w przyszlosc GM tez mi sie kruszy, wiara w upadek Chryslera tez jakos przestala byc silna. Wiec jestem niewierzacy i to tak ze nawet Saab zaczal mi sie podobac. Ale w jednym jestem nieugiety - precz z SUV! Odpowiedz Link
wowo5 Re: Lexus IS460 21.06.05, 04:23 Ja kupuje auta za gotowke. $30k to suma ktora moge wydac bez nadszarpniecia finansow: bez zaciskania ppasa lub wyrzekania sie innych przyjemnosci. W zyciu jest jeszcze tyle innych rzeczy na ktore warto wydac pieniadze. Chocby dom (moj kupiony w 2001 roku za $240k teraz jest wart $360k), wyprawa w nieznane, sprzet audio, obiad w restauracji, czy chocby butelka dobrego wina i wiele innych zboznych celow. Samochod przynajmniej dla mnie to nie cel sam w sobie. Odpowiedz Link