Dodaj do ulubionych

Moj pontiac jest jak windows

10.10.06, 11:30
W sobote moja kobieta postanowila porobic lans u nas na wsi i wziela pontiaca. Dojechala w te i spowrotem w glorii, chwale i w calosci. Zaparkowala tak blisko ogrodzenia (przodem i lewym bokiem), ze musiala wyjsc prawymi drzwiami. Nie wiem dlaczego. Potem znowu chciala poszpanowac, ale auto nie odpalilo. Zawiodl immobilizer. W sobote. W weekend nie mialem czasu, aby sie tym zajac oraz nie mialem zgody na wyciecie parkanu sasiada w celu ulatwienia serwisowania dranstwa, ktorego immobiliser umieszczono po lewej stronie i latwiej sie do niego dostac przez lewe drzwi niz wyginac sie we wnetrzu, podchodzac od prawej. Oczywiscie serwisowanie mialo polegac na wycieciu dranstwa i przywroceniu stanu mniej wiecej fabrycznego. W poniedzialek do pracy zabralem sie z kumplem, ktory o usterce wiedzial i trenowal ja w swoim pontiacu. Jadac do pracy uzgadnialismy jak wyciagniemy auto z pulapki, przeholujemy do niego do garazu. I ze w ogole bedzie piekna impreza w poniedzialek. Juz pod praca zadal mi pytanie, czy odlaczylem akumulator, po w drugim jego pontiacu taki zabieg pomogl. Oczywiscie nie odlaczylem, bo po pierwsze nie wpadlo mi to do glowy, a po drugie dostep do aku byl utrudniony przez fachowe zaparkowanie. Jednak zabralem sie wczoraj wieczorem do pracy. Otworzyme maske, polozylem sie na silniku i siegnalem do baterii. Odlaczyle, zjadlem obiad i potem podlaczylem. I odpalilem auto. Zupelnie jak windows. W sumie to pierdola jestem, bo laptop czasem wiesza mi sie tak, ze musze wyjac baterie. Na usprawiedliwienie mam tylko tyle, ze pontiac jest wiekszy i nie skojarzylem.
Obserwuj wątek
    • mejson.e Na lewo 10.10.06, 11:45
      A jeśli problem spowodowało wyjście kierowcy przez prawe drzwi?

Nie śmiejcie się - wiele alarmów logicznie zakłada, że ostatnie zamykane i
      pierwsze otwierane są drzwi kierowcy...

Mój tani alarm wyłacza się naprawdę po otwarciu drzwi kierowcy.
      Sam pilot nie wystarcza.

Ale może pontiac ma coś z Windows...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • edek40 Re: Na lewo 10.10.06, 11:49
        Sprawdze. Dlaczego jednak zawiesil sie na amen? Calkowite zero reakcji na pilota.
        • pizza987 Re: Na lewo 10.10.06, 11:53
          edek40 napisał:

> Sprawdze. Dlaczego jednak zawiesil sie na amen? Calkowite zero reakcji na pilot
          > a.

Pewnie obraził się za wypożyczenie go żonie. Ostatnio corsa mojej małżowinki (ostatnio także nią jeżdżę) pod jej dowództwem wyjechała z osuiedla i włączyła sobie alarm wyłączając silnik. Żona wezwała mnie na fachową pomoc. Wsiadłem, pokręciłem kuczykiem w stacyjce, klawiszem od antynapadu i pilotem (sekwencji wciśnięć i przekręceń nie pamiętam) i zaczęło działać. W tym aucie odłączenioe akumulatora za to nie daje należytego efektu.
          • edek40 Re: Na lewo 10.10.06, 12:04
            Nigdy taki nie byl.

Predzej obrazic sie powinna mazda. Dzis zauwazylem kolejna wielka ryse na zderzaku. Tlumaczenie brzmialo jak zwykle: znowu ktos mnie przytarl. Ja wiem kto...
      • typson Re: Na lewo 10.10.06, 11:53
        > Mój tani alarm wyłacza się naprawdę po otwarciu drzwi kierowcy.
        > Sam pilot nie wystarcza.

to raczej funkcja autozamykania w przypadku, gdy zmienisz zdanie i pojdziesz na
        piechote
        • mejson.e Re: Na lewo 10.10.06, 11:58
          typson napisał:

"to raczej funkcja autozamykania w przypadku, gdy zmienisz zdanie i pojdziesz na
          piechote"

Chyba "autowłączanie", bo z zamykaniem przy braku centralnego zamka krucho...

A co do immobilizera edka, to po prostu sprawdzam wszystkie poszlaki.

Czasami pod latarnią najciemniej...

Pozdrawiam,
          Mejson
          --
          Automobil
          Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
          • lobuzek1 Re: Na lewo 10.10.06, 19:58
            W sumie to Pontiac i Windows pochodzą z tego samego kraju.
            • edek40 Re: Na lewo 11.10.06, 10:19
              Ale z roznych rejonow USA. Poza tym, gdy go projektowano, to krolowal prastary IMB PC XT (640 kB RAM, wideo Hercules 480x640 16 kolorow i takie tam).
              • truskava Re: Na lewo 11.10.06, 10:49
                edek40 napisał:

> Ale z roznych rejonow USA. Poza tym, gdy go projektowano, to krolowal prastary
                > IMB PC XT (640 kB RAM, wideo Hercules 480x640 16 kolorow i takie tam).

A Herculesy nie były przypadkiem 1-bitowe --> 2 kolory (a nie 16)?
                • edek40 Re: Na lewo 11.10.06, 10:52
                  Chyba nie. Z reszta ile razy byl bity Hercules nie ma najmmniejszego znaczenia. Moj pontiac nie byl bity.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka