palovlad 18.10.06, 11:13 Temperatura spada, w nocy przymrozki, szyby juz 3 razy skrobalem, chyba niebawem trzeba bedzie sie przesiasc na zimowki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plawski Re: zimowki 18.10.06, 11:16 palovlad napisał: > Temperatura spada, w nocy przymrozki, szyby juz 3 razy skrobalem, chyba > niebawem trzeba bedzie sie przesiasc na zimowki. Też o tym myślałem, ale chyba moje 2 sztuki tylko jeszcze się nadają. Ile toto powinno mieć bieżnika? Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: zimowki 18.10.06, 11:22 tak konkretnie to jakis znaczek kontrolny byc powinien na bieżniku Odpowiedz Link
plawski Re: zimowki 18.10.06, 11:22 mrzagi01 napisał: > tak konkretnie to jakis znaczek kontrolny byc powinien na bieżniku Odgrzebie gumy w weekend i looknę. Odpowiedz Link
typson Re: zimowki 18.10.06, 11:53 > Odgrzebie gumy w weekend i looknę. tylko nie zakładaj sparciałej, bo wiesz czym to grozi! Odpowiedz Link
plawski Re: zimowki 18.10.06, 11:54 typson napisał: > > Odgrzebie gumy w weekend i looknę. > > tylko nie zakładaj sparciałej, bo wiesz czym to grozi! Czym? Małymi Hinduskami? :) Odpowiedz Link
palovlad Re: zimowki 18.10.06, 11:22 > Też o tym myślałem, ale chyba moje 2 sztuki tylko jeszcze się nadają. > Ile toto powinno mieć bieżnika? Sadze ze z 5 mm minimum. Na szczescie moje sa jeszcze w niezlym stanie. Odpowiedz Link
typson Re: zimowki 18.10.06, 11:54 mam oba komplety w piwnicy. podnosnik - zabka czeka. Jedyne co musze to je najpierw wywazyc. I tyle Odpowiedz Link
glupi_antos Re: zimowki 18.10.06, 12:02 Mi tam nie chce się brudzić... Wybacz, ale nie rozumiem, bo ile zaoszczędzisz na samodzielnej wymianie, skoro wyważenie + założenie na samochód kosztuje 40-50zł. A wyważyć, jak wspomniałeś, i tak musisz... Odpowiedz Link
typson Re: zimowki 18.10.06, 12:10 problem polega na tym, ze do audi zmieszcze dwa koła, z trudem trzy a jadac przyklejonym do kierownicy i z kolem w plecach - cztery. Wole miec wiec je wywazone w piwnicy i przegrecic sobie wtedy gdy bedzie taka potrzeba, bo: - gdy jest taka potrzeba to wszystkie punkty sa zajete - chce uniknac dyskomfortu podrozowania w warunkach opisanych wyzej. Co prawda powinienem oba komplety wywazyc, wiec pewnie sie skonczy tak, ze oba zaladuje do kombiwara i pojade, przeloza mi jeden a drugi wymienia i tyle Odpowiedz Link
palovlad Re: zimowki 18.10.06, 12:28 A ja nie bede mial gdzie przezimowac letnich kol, za 2 miesiace nie bede mial piwnicy :( Odpowiedz Link
truskava Re: zimowki 18.10.06, 13:14 typson napisał: (...) > oba zaladuje do kombiwara i pojade, przeloza mi jeden a drugi wymienia i tyle Czyli co dokładnie zrobią z tymi kompletami ;-) ? Odpowiedz Link
typson Re: zimowki 18.10.06, 16:56 hehe, mialem na pisac, ze jedne kola mi wywaza i zaloza na auto a drugie tylko wywaza :)) cos namieszałem rzeczywiscie Odpowiedz Link
pizza987 Re: zimowki 18.10.06, 15:13 glupi_antos napisał: > Mi tam nie chce się brudzić... > > Wybacz, ale nie rozumiem, bo ile zaoszczędzisz na samodzielnej wymianie, skoro > wyważenie + założenie na samochód kosztuje 40-50zł. A wyważyć, jak wspomniałeś, > i tak musisz... > Nie rozumiesz... Warto dokonać tego samemu, przy browarku, można zrobić to z kolegami (Typsonie pojąłeś aluzję?), a nie gnieść się z tym motłochem.... Ja musiałbym wyposażyć się w montażownicę i wyważarkę więc na browara przy przekładce kółek u mnie nie liczcie :/ Odpowiedz Link