Dodaj do ulubionych

Nie mam już wątpliwości.........

30.09.07, 08:43
........w kwestii faworyzowania FIAmiltona. Po dzisiejszym wyścigu FIA
ujawniło nawet najnowszy przepis w F1 - "zakaz wyprzedzania Hamiltona".
Obserwuj wątek
    • truskava Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 09:00
      Też się wqrwiłem z tego tytułu - ale w stosunku do samego Hamiltona nadal
      pozostaję neutralny - nic tu nie zawinił.
      Po mojemu to był najzwyklejszy wypadek wyścigowy. A właściwie określenie
      "wypadek" jest tu semantycznym nadużyciem - to był tylko "kontakt", w wyniku
      którego żadnemu z nich nie stała się żadna krzywda. Do dupy z takim
      sędziowaniem. Kiedyś faworyzowali Schumachera (Michaela). A teraz mają nowe
      jajeczko.

Już cieszyłem się, że Robert dowiezie do mety 3 punkciki,
      a tu na ostatnich metrach pozwolił objechać się Filipkowi :-(
      Walka była przednia, szkoda że przegrana.
    • winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 09:04
      Fatalnie, po prostu fatalnie, nie ma to jak się wkurwić z samego rana.
      Gówniarzowi niech ten tytuł w gardle stanie, bo że Fernando go nie obroni to już
      jest pewne.

A Vettel niech mi w drogę nie wchodzi.
      • margotje Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 10:00
        Ja zas sie nie w*wiam. Zastanawiam sie tylko kiedy to zrobi RK. On mlody i duzo
        daje sobie wmowic. Ale nadejdzie taki dzien, kiedy on sie w**wi i powie: ch**
        wam wszystkim z tylu, po czym zabierze swoje zabawki i pojdzie do domu.
        • lobuzek1 Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 12:02
          No i przez ten wyścig jestem wkurwiony od samego rana. Sędziowie w
          F1 mają za zadanie pilnowanie żeby Hamiltonowi nie stała się
          krzywda. Przecież takich kar powinno byc dużo więcej w tym wyścigu,
          nie mówiąc o całym sezonie. Do dupy z nimi, wypaczają całą
          rywalizację.
          Ale robi się ciekawie, bo Kovalainen ma 5 pkt straty du Roberta.
        • winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 17:53
          Już dzisiaj chyba był bliski, jeszcze go nie widzialam tak wkurzonego po
          wyścigu. Najpierw powiedział, że nie wie czemu w ogóle wyścig się odbył, bo przy
          250km/h na prostej startowej miał widoczność na 20 metrów, a potem, że jeśli
          sędziowie chcą karać za takie rzeczy, to tych kar powinno być więcej już w
          samym tym wyścigu, bo coś podobnego Vettel zrobił Alonso. Notabene Vettel i
          Webber powinni jakąś nagrodę dostać, wyeliminować się z wyścigu jadąc za SC to
          trzeba wybitne uzdolnienia mieć;)

Cały czas jestem wkurwiona. Coraz bardziej się przekonuję, że Hamilton dobrym
          kierowcą jest, ale nie znoszę go tak bardzo, że bez przekleństw nie da się tego
          opisać. Za wypowiedzi, za bycie nietykalnym, wypieszczonym dzieckiem Dennisa.
          Ten sezon jest dla mnie do wykreślenia, poza dwoma, może trzema wyścigami,
          nudny, przewidywalny, liderzy jeżdżą na kradzionych technologiach, FIA pilnuje,
          żeby pupilkowi się krzywda nie stała, jakieś kuriozalne decyzje i kary, nie nie
          nie nie.
          Z całego serca mam nadzieję, że przyszły sezon będzie zupełnie inny, czekam na
          zmartwychwstanie Renault, na brak TC, na poprawienie formy BMW i przede
          wszystkich na przeprowadzkę Fernando. Mam tylko dylemat, czy chcę żeby
          mistrzostwo zdobył Alonso czy Kimi :)
          • lexus400 Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 23:12
            winnix napisała:

........ Mam tylko dylemat, czy chcę żeby
            > mistrzostwo zdobył Alonso czy Kimi :)

Chciej, żeby Kimi zdobył tytuł bo Alonso ma już 2 tytuły a Kimiemu się naprawdę
            należy:)) Jak zwykle zgadzam się z Twoimi opiniami, też mną qurwica trzepała z
            samego rana. Niby nie Hamiltona wina, że Kubicę ukarali ale..... Faktem jest, ze
            to co dzieje się w tym roku to wykracza poza zdrowy rozsądek i dobry smak
            wyścigów. Zauważam, że zaczynam być rasistą, takich cyrków nawet za Michaela
            Schumachera nie było a gro ludzi zarzucało mu też faworyzowanie przez FIA.
            • wiktor_l Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 23:31
              E, cyrki za Schumiego byly i to lepsze, tylko nie dotykaly Polaka, ktory mial
              byc podstawowym zagrozeniem dla Hamstera. Wg niektorych, rzecz jasna, krajowych
              dziennikarzy, bo w nizszych klasach go "objezdzal".

Przyszly sezon będzie analogiczny, bo ja jakos wiary w technologiczny awans BMW
              nie wierzę. A majstrem za rok będzie Fernando, Hamilton sie wypali na chwilę,
              ale w przyszlosci ma szansę wyrownac rekordy Schumiego.

Rozumiem dzisiejsze wkurwienie, nawet nie zalując ze nie wstalem rano, hehe

Wiktor
            • winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 01.10.07, 15:10
              > Chciej, żeby Kimi zdobył tytuł bo Alonso ma już 2 tytuły a Kimiemu się naprawdę
              > należy:))

Ale Alonso jest przystojniejszy i mam do niego większą słabość;))) No nie wiem,
              nie wiem, nie mogę się zdecydować, może faktycznie Kimi, cały czas jest o krok:(

A co powiecie na ostatniego niusa, że Ferrari, jako jedyny team nie dostało
              komunikatu, że stewardzi zalecają założenie "extreme wet" opon? Ja mam już chyba
              manię prześladowczą, ale dlaczego akurat Ferrari nie dostało info?

Cały czas jestem załamana, nie mogę uwierzyć, że to już koniec walki Alonso o
              trzeci tytuł:(((
              • winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 01.10.07, 15:19
                Jeszcze chciałam dodać, że cały ten wyścig w Japonii to było jedno wielkie
                nieporozumienie i w ogóle nie powinien się odbyć.

A propos Ferrari, właśnie wyczytałam, że oni mailem wysyłają te informacje.
                Gratuluję, w XXI wieku wybierać jedną z najbardziej zawodnych form
                komunikacji... Dobrze, że gołębi pocztowych nie wysyłają.
                • computerland1 Re: winnix - szacun 01.10.07, 17:58
                  zgadzam sie z Toba we wszystkich kwestiach:
                  - wyscigu byc nie powinno
                  - kary dla Roberta tez nie; a jesli tak, to i dla megadebila Vettela
                  - faworyzuja Hamiltona

i wreszcie na koniec:
                  pisalem kiedys, ze nie mam nic przeciwko Hamiltonowi, bo to nie Jego
                  wina, ze go McLaren piesci. ostatnio pojawil sie artykul, w ktorym
                  napisali, ze Hamilton powiedzial, ze McLaren chce tytul dla Niego. i
                  za to nie lubie juz tego skur... pierwszy rok jezdzi, a stawia sie
                  jak by byl Jordanem w koszykowce...

pozdrawiam.
                  • truskava Re: winnix - szacun 01.10.07, 22:56
                    Ostatecznie Vettela ukarali:

tiny.pl/1fxr
                    Co nie zmienia faktu, że ukaranie Roberta było co najmniej dyskusyjne
                    • winnix Re: winnix - szacun 02.10.07, 09:04
                      Vettela ukarali za kolizję z Webberem, co była tak idiotyczną
                      sytuacją, że aż mi żal chłopaka. Natomiast wcześniej poharatał bok
                      Alonso, za co na dobrą sprawę też mógł zostać ukarany, bo sytuacja
                      byłą podobna do tej Robert vs Hamilton.

Wczoraj Ralf ogłosił, że odchodzi z Toyoty:) Bardziej zasadne jest
                      chyba stwierdzenie, że to Toyota ma dość Ralfa, no ale niech mu
                      będzie. Mam nadzieję, że go żaden team nie weźmie, bo nie lubię
                      buca.
                      No i stało się to co wydawało się niemożliwe - Spyker zdobył jeden
                      malutki punkcik w tym sezonie:)
                      • truskava Re: winnix - szacun 02.10.07, 14:15
                        winnix napisała:

> Vettela ukarali za kolizję z Webberem, co była tak idiotyczną
                        > sytuacją, że aż mi żal chłopaka. Natomiast wcześniej poharatał bok
                        > Alonso, za co na dobrą sprawę też mógł zostać ukarany, bo sytuacja
                        > byłą podobna do tej Robert vs Hamilton.

Racja. Zupełnie zapomniałem o tej kolizji.
    • winnix Dochodzenie 04.10.07, 14:10
      tiny.pl/15n6
      Tylko niepotrzebnie mi dają nadzieję, a przecież wiem, że mu nic nie
      zrobią:( Ale aż mi serce mocniej zabiło.
      • lexus400 Re: Dochodzenie 04.10.07, 17:16
        Coś ten Twój link nie działa ale właśnie dostałem ten fragment z kolizją
        ewidentnie spowodowaną przez świętą krowę.
        tiny.pl/15sn
        Ciekaw jestem efektów ale jakoś w nie nie wierzę, przecież ten dupek jedzie jak
        chce a przecież przepisy FIA mówią jednoznacznie o zachowaniu 5 odległości
        samochodu za SC oraz zachowaniu toru jazdy.
        • winnix Re: Dochodzenie 05.10.07, 09:13
          Mój link sybko przestał działać, bo F1 (czy tam FIA, nie wiem kto tym zarządza u
          nich) błyskawicznie zażądała usunięcia filmu. Nie wiem jak jest teraz, ale
          wczoraj na niektórych portalach działał, na niektórych nie.

Słyszałam takie opinie, że go ukarzą choćby po to, żeby uciąć spekulacje, że
          jest faworyzowany. Podobno najbardziej prawdopodobne jest cofnięcie go na
          starcie. Niech go cofną o 10 miejsc, a potem niech Alonso pogada z chłopakami ze
          środka stawki, żeby się nim zajęli :)))
          • computerland1 Re: Dochodzenie 05.10.07, 12:49
            winnix napisała:

> ...a potem niech Alonso pogada z chłopakami z
            > e
            > środka stawki, żeby się nim zajęli :)))

mysle, ze to dobra koncepcja. co prawda i tak beda 2 punkty do
            odrobienia w jednym wyscigu, a nie w trzech, ale jakas nadzieja by
            byla:)
            • winnix Re: Dochodzenie 05.10.07, 15:18
              No i dupa, zgodnie z przewidywaniami, nie ma kary dla Hamiltona :(
              • lexus400 Re: Dochodzenie 05.10.07, 16:05
                winnix napisała:

> No i dupa, zgodnie z przewidywaniami, nie ma kary dla Hamiltona :(

.....dobrze, że chociaż Vettelowi zdjęli karę co świadczy o totalnej
                niekonsekwencji a wręcz o konsekwentnym bronieniu dupy FIAmiltona - żenua.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka