lexus400 30.09.07, 08:43 ........w kwestii faworyzowania FIAmiltona. Po dzisiejszym wyścigu FIA ujawniło nawet najnowszy przepis w F1 - "zakaz wyprzedzania Hamiltona". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truskava Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 09:00 Też się wqrwiłem z tego tytułu - ale w stosunku do samego Hamiltona nadal pozostaję neutralny - nic tu nie zawinił. Po mojemu to był najzwyklejszy wypadek wyścigowy. A właściwie określenie "wypadek" jest tu semantycznym nadużyciem - to był tylko "kontakt", w wyniku którego żadnemu z nich nie stała się żadna krzywda. Do dupy z takim sędziowaniem. Kiedyś faworyzowali Schumachera (Michaela). A teraz mają nowe jajeczko. Już cieszyłem się, że Robert dowiezie do mety 3 punkciki, a tu na ostatnich metrach pozwolił objechać się Filipkowi :-( Walka była przednia, szkoda że przegrana. Odpowiedz Link
winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 09:04 Fatalnie, po prostu fatalnie, nie ma to jak się wkurwić z samego rana. Gówniarzowi niech ten tytuł w gardle stanie, bo że Fernando go nie obroni to już jest pewne. A Vettel niech mi w drogę nie wchodzi. Odpowiedz Link
margotje Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 10:00 Ja zas sie nie w*wiam. Zastanawiam sie tylko kiedy to zrobi RK. On mlody i duzo daje sobie wmowic. Ale nadejdzie taki dzien, kiedy on sie w**wi i powie: ch** wam wszystkim z tylu, po czym zabierze swoje zabawki i pojdzie do domu. Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 12:02 No i przez ten wyścig jestem wkurwiony od samego rana. Sędziowie w F1 mają za zadanie pilnowanie żeby Hamiltonowi nie stała się krzywda. Przecież takich kar powinno byc dużo więcej w tym wyścigu, nie mówiąc o całym sezonie. Do dupy z nimi, wypaczają całą rywalizację. Ale robi się ciekawie, bo Kovalainen ma 5 pkt straty du Roberta. Odpowiedz Link
winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 17:53 Już dzisiaj chyba był bliski, jeszcze go nie widzialam tak wkurzonego po wyścigu. Najpierw powiedział, że nie wie czemu w ogóle wyścig się odbył, bo przy 250km/h na prostej startowej miał widoczność na 20 metrów, a potem, że jeśli sędziowie chcą karać za takie rzeczy, to tych kar powinno być więcej już w samym tym wyścigu, bo coś podobnego Vettel zrobił Alonso. Notabene Vettel i Webber powinni jakąś nagrodę dostać, wyeliminować się z wyścigu jadąc za SC to trzeba wybitne uzdolnienia mieć;) Cały czas jestem wkurwiona. Coraz bardziej się przekonuję, że Hamilton dobrym kierowcą jest, ale nie znoszę go tak bardzo, że bez przekleństw nie da się tego opisać. Za wypowiedzi, za bycie nietykalnym, wypieszczonym dzieckiem Dennisa. Ten sezon jest dla mnie do wykreślenia, poza dwoma, może trzema wyścigami, nudny, przewidywalny, liderzy jeżdżą na kradzionych technologiach, FIA pilnuje, żeby pupilkowi się krzywda nie stała, jakieś kuriozalne decyzje i kary, nie nie nie nie. Z całego serca mam nadzieję, że przyszły sezon będzie zupełnie inny, czekam na zmartwychwstanie Renault, na brak TC, na poprawienie formy BMW i przede wszystkich na przeprowadzkę Fernando. Mam tylko dylemat, czy chcę żeby mistrzostwo zdobył Alonso czy Kimi :) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 23:12 winnix napisała: ........ Mam tylko dylemat, czy chcę żeby > mistrzostwo zdobył Alonso czy Kimi :) Chciej, żeby Kimi zdobył tytuł bo Alonso ma już 2 tytuły a Kimiemu się naprawdę należy:)) Jak zwykle zgadzam się z Twoimi opiniami, też mną qurwica trzepała z samego rana. Niby nie Hamiltona wina, że Kubicę ukarali ale..... Faktem jest, ze to co dzieje się w tym roku to wykracza poza zdrowy rozsądek i dobry smak wyścigów. Zauważam, że zaczynam być rasistą, takich cyrków nawet za Michaela Schumachera nie było a gro ludzi zarzucało mu też faworyzowanie przez FIA. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Nie mam już wątpliwości......... 30.09.07, 23:31 E, cyrki za Schumiego byly i to lepsze, tylko nie dotykaly Polaka, ktory mial byc podstawowym zagrozeniem dla Hamstera. Wg niektorych, rzecz jasna, krajowych dziennikarzy, bo w nizszych klasach go "objezdzal". Przyszly sezon będzie analogiczny, bo ja jakos wiary w technologiczny awans BMW nie wierzę. A majstrem za rok będzie Fernando, Hamilton sie wypali na chwilę, ale w przyszlosci ma szansę wyrownac rekordy Schumiego. Rozumiem dzisiejsze wkurwienie, nawet nie zalując ze nie wstalem rano, hehe Wiktor Odpowiedz Link
winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 01.10.07, 15:10 > Chciej, żeby Kimi zdobył tytuł bo Alonso ma już 2 tytuły a Kimiemu się naprawdę > należy:)) Ale Alonso jest przystojniejszy i mam do niego większą słabość;))) No nie wiem, nie wiem, nie mogę się zdecydować, może faktycznie Kimi, cały czas jest o krok:( A co powiecie na ostatniego niusa, że Ferrari, jako jedyny team nie dostało komunikatu, że stewardzi zalecają założenie "extreme wet" opon? Ja mam już chyba manię prześladowczą, ale dlaczego akurat Ferrari nie dostało info? Cały czas jestem załamana, nie mogę uwierzyć, że to już koniec walki Alonso o trzeci tytuł:((( Odpowiedz Link
winnix Re: Nie mam już wątpliwości......... 01.10.07, 15:19 Jeszcze chciałam dodać, że cały ten wyścig w Japonii to było jedno wielkie nieporozumienie i w ogóle nie powinien się odbyć. A propos Ferrari, właśnie wyczytałam, że oni mailem wysyłają te informacje. Gratuluję, w XXI wieku wybierać jedną z najbardziej zawodnych form komunikacji... Dobrze, że gołębi pocztowych nie wysyłają. Odpowiedz Link
computerland1 Re: winnix - szacun 01.10.07, 17:58 zgadzam sie z Toba we wszystkich kwestiach: - wyscigu byc nie powinno - kary dla Roberta tez nie; a jesli tak, to i dla megadebila Vettela - faworyzuja Hamiltona i wreszcie na koniec: pisalem kiedys, ze nie mam nic przeciwko Hamiltonowi, bo to nie Jego wina, ze go McLaren piesci. ostatnio pojawil sie artykul, w ktorym napisali, ze Hamilton powiedzial, ze McLaren chce tytul dla Niego. i za to nie lubie juz tego skur... pierwszy rok jezdzi, a stawia sie jak by byl Jordanem w koszykowce... pozdrawiam. Odpowiedz Link
truskava Re: winnix - szacun 01.10.07, 22:56 Ostatecznie Vettela ukarali: tiny.pl/1fxr Co nie zmienia faktu, że ukaranie Roberta było co najmniej dyskusyjne Odpowiedz Link
winnix Re: winnix - szacun 02.10.07, 09:04 Vettela ukarali za kolizję z Webberem, co była tak idiotyczną sytuacją, że aż mi żal chłopaka. Natomiast wcześniej poharatał bok Alonso, za co na dobrą sprawę też mógł zostać ukarany, bo sytuacja byłą podobna do tej Robert vs Hamilton. Wczoraj Ralf ogłosił, że odchodzi z Toyoty:) Bardziej zasadne jest chyba stwierdzenie, że to Toyota ma dość Ralfa, no ale niech mu będzie. Mam nadzieję, że go żaden team nie weźmie, bo nie lubię buca. No i stało się to co wydawało się niemożliwe - Spyker zdobył jeden malutki punkcik w tym sezonie:) Odpowiedz Link
truskava Re: winnix - szacun 02.10.07, 14:15 winnix napisała: > Vettela ukarali za kolizję z Webberem, co była tak idiotyczną > sytuacją, że aż mi żal chłopaka. Natomiast wcześniej poharatał bok > Alonso, za co na dobrą sprawę też mógł zostać ukarany, bo sytuacja > byłą podobna do tej Robert vs Hamilton. Racja. Zupełnie zapomniałem o tej kolizji. Odpowiedz Link
winnix Dochodzenie 04.10.07, 14:10 tiny.pl/15n6 Tylko niepotrzebnie mi dają nadzieję, a przecież wiem, że mu nic nie zrobią:( Ale aż mi serce mocniej zabiło. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Dochodzenie 04.10.07, 17:16 Coś ten Twój link nie działa ale właśnie dostałem ten fragment z kolizją ewidentnie spowodowaną przez świętą krowę. tiny.pl/15sn Ciekaw jestem efektów ale jakoś w nie nie wierzę, przecież ten dupek jedzie jak chce a przecież przepisy FIA mówią jednoznacznie o zachowaniu 5 odległości samochodu za SC oraz zachowaniu toru jazdy. Odpowiedz Link
winnix Re: Dochodzenie 05.10.07, 09:13 Mój link sybko przestał działać, bo F1 (czy tam FIA, nie wiem kto tym zarządza u nich) błyskawicznie zażądała usunięcia filmu. Nie wiem jak jest teraz, ale wczoraj na niektórych portalach działał, na niektórych nie. Słyszałam takie opinie, że go ukarzą choćby po to, żeby uciąć spekulacje, że jest faworyzowany. Podobno najbardziej prawdopodobne jest cofnięcie go na starcie. Niech go cofną o 10 miejsc, a potem niech Alonso pogada z chłopakami ze środka stawki, żeby się nim zajęli :))) Odpowiedz Link
computerland1 Re: Dochodzenie 05.10.07, 12:49 winnix napisała: > ...a potem niech Alonso pogada z chłopakami z > e > środka stawki, żeby się nim zajęli :))) mysle, ze to dobra koncepcja. co prawda i tak beda 2 punkty do odrobienia w jednym wyscigu, a nie w trzech, ale jakas nadzieja by byla:) Odpowiedz Link
winnix Re: Dochodzenie 05.10.07, 15:18 No i dupa, zgodnie z przewidywaniami, nie ma kary dla Hamiltona :( Odpowiedz Link
lexus400 Re: Dochodzenie 05.10.07, 16:05 winnix napisała: > No i dupa, zgodnie z przewidywaniami, nie ma kary dla Hamiltona :( .....dobrze, że chociaż Vettelowi zdjęli karę co świadczy o totalnej niekonsekwencji a wręcz o konsekwentnym bronieniu dupy FIAmiltona - żenua. Odpowiedz Link