Dodaj do ulubionych

Prosba do Warszawy

13.11.07, 22:36
W czwartek jadę do stolycy na bardzo krotki likend i się zapytowywuje jakie sa
warunki drogowo-atmosferyczne od Strykowa do ..... hm aż do Wesołej mało kto
będzie wiedział, ale np.. do Śródmieścia. Na myśli mam przebudowy/rozkopy
itedeitepe, którędy lepiej jechać a którędy zdecydowanie nie.
Obserwuj wątek
    • pizza987 Re: Prosba do Warszawy 13.11.07, 23:37
      Od Strykowa jedź na Brzeziny, potem do Rawy Maz. i dalej normalnie na Warszawę. Przy Maximusie (pierwsze światła za Nadarzynem) skręć na Piaseczno, potem prosto do Konstancina i w Konstancinie na rondzie w lewo na Warszawę. Potem do Trasy Siekierkowskiej i już za chwilę jesteś w Wesołej. Możliwe przykorkowanie w okolicach Nadarzyna, potem Magdalenki, Lesznowoli i Piaseczna. Powoli ale płynnie wjazd do Warszawy z Konstancina. Jak zacznie się dwupasmówka pomachaj w moją stronę-po prawej siedzę w firmie, zależy tylko w jakich godzinach tam będziesz ;)
      • typson Re: Prosba do Warszawy 14.11.07, 02:06
        nic dodać nic ując, choc ja nie lubie jezdzic stamtad w strone katowickiej. Ale
        dzis to jedyne wyjscie, bo 2ka miedzy lowiczem a sochaczewem jest w totalnym
        remoncie i jest tam dramatyczne zwezenie. I kilkanascie km jedzie sie baaardzo
        wolno. Dodatkowo droga z sochaczewa, przez leszno i babice (gorczewska) jest w
        polowie rozorana, bo robia tam kanalizacje - wiec tez nie polecam.

Uwazaj na siurkow z suszarkami przy lokalnych zwezeniach oraz bramkach i koncu
        autostrady i pamietaj, ze w naszym kraju kazdy czuje sie w prawie jadac 80siat
        autostrada rozpoczac wyprzedzanie tego, kto jedzie 70siat wjezdzajac przed nos ;)

Zaleznie od pory mozesz jechac przez magdalenke, piaseczno, konstancin lub nie.
        Wieczorem mozna jechac przez janki - jest znacznie szybciej i blizej.

p.s.
        dwa tygodnie temu pokonalem odcinek strykow konin w 32 minuty wiec da sie i
        troche szybciej . To w ramach oszczedzania punktów karnych była taka akcja
        prewencyjna :)))
        • margotje Re: Prosba do Warszawy 14.11.07, 07:54
          ALez mnie tymi suszarkami i ponktami straszycie.. Mam jednak nadzieje, ze ani
          suszarek ani suszacych nie napotkam. Wyjeżdżamy po pracy Eryka w czwartek -
          czyli najwczesniej o 16.00. wiec nie spodziewam sie byc wczesniej w Pl jak w
          srodku nocy.
          No chyba, ze stoją jakie nadgorliwce...
    • margotje Droga 16.11.07, 10:14
      Obeszlo sie bez objazdow. Choc bylo dosc przykro w Niemcowni (rutynowe korki w
      okol.. Osnabruck i Hannover) i przydługa kolejka do przejscia granicznego to do
      Wesołej dotarliśmy po 11 godzinach - czyli o 3 rano.
      Od Strykowa było już mniej przyjemnie - ciężarówki itepe. Pojechaliśmy jednak
      jak prowadziła navi, czyli przez Łowicz - czyli do starej DK2. Dzięki porze dnia
      (nocy) nie było utrudnień.
      • margotje caly akapit mi uciekl 16.11.07, 10:18
        Od granicy było tylko trochę ciasno do Nowego Tomyśla. Stamtąd za to już
        odrobiliśmy wszystkie wcześniej poniesione straty czasowe.
        Zafira wykazała sie sporymi możliwościami i nadspodziewanym komfortem jazdy
        (mile zaskoczenie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka