Dodaj do ulubionych

NEWS - TVN Turbo

19.10.03, 10:31
Za magazynem Press:
"jesienią, prawdopodobnie w listopadzie Grupa ITI uruchomi kolejny kanał -
motoryzacyjny TVN Turbo[...] w jego ofercie ma się znaleźć 20 magazynów
motoryzacyjnych, a sztandarową pozycją będzie "Automaniak" prowadzony przez
Martynę Wojciechowską"
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: NEWS - TVN Turbo 19.10.03, 12:12
      Jak "Automaniak" ma być sztandarową pozycją, to ja podziękuję za taki kanał.
      • fanfan1 Re: NEWS - TVN Turbo 20.10.03, 11:58
        greenblack napisał:

> Jak "Automaniak" ma być sztandarową pozycją, to ja podziękuję za taki kanał.

Nie sądzę że jesteś zwolennikiem red. Włodzimierza Zientarskiego z Polsatu ? -
        ten to dopiero prezentuje poziom !
        • greenblack Re: NEWS - TVN Turbo 20.10.03, 16:33
          Czy podważanie "autorytetu" Martynki automatycznie oznacza, że kocham
          Zientarskiego?
    • tutu3000 Re: NEWS - TVN Turbo 19.10.03, 19:50
      ...zycze wielu sukcesow i jeszce wiecej widzow / zadowolonych/.pozdr.
      • remo29 Re: NEWS - TVN Turbo 20.10.03, 09:48
        Będzie mnóstwo testów ciekawych samochodów pod warunkiem, że będzie to: seat,
        skoda, vw i audi :)
        • typson Re: NEWS - TVN Turbo 20.10.03, 16:36
          remo29 napisał:

> Będzie mnóstwo testów ciekawych samochodów pod warunkiem, że będzie to: seat,
          > skoda, vw i audi :)

:-))

pod tym sie podpisuje
        • derwisz911 Re: NEWS - TVN Turbo 20.10.03, 23:57
          Tak tak tak!

Jeszcze czasem może pokażą zdjęcia z salonów i lambo.

A tak nota bene dlaczego w starciu:
          Super wypasiony wózek, wygodny, mocny, oszczędny, lepiący się do drogi
          vs.
          mniejszy, tłukący się, krowiasty, ze słabym zawieszeniem VW

... zawsze wygrywa VW?

pozdrawiam
    • marekatlanta71 Re: NEWS - TVN Turbo 20.10.03, 16:41
      Martyna..... Mniam....
    • krakus.mp A ja się cieszę! 21.10.03, 05:36
      martyynka napisała:

> Za magazynem Press:
      > "jesienią, prawdopodobnie w listopadzie Grupa ITI uruchomi kolejny kanał -
      > motoryzacyjny TVN Turbo[...] w jego ofercie ma się znaleźć 20 magazynów
      > motoryzacyjnych, a sztandarową pozycją będzie "Automaniak" prowadzony przez
      > Martynę Wojciechowską"
      Witam.
      Nie wiem czy Automaniak będzie wtedy taki sam jak dotąd.Obecnie z pewnością
      jest programem lepszym o niebo, od 4X4 starego "Zientary" i V-Maxa młodego
      Zientarskiego.Ci Panowie są wk...cy.Programy prowadzone przez nich,to nic
      innego jak płatne reklamy.Z obecnym Automaniakiem jest podobnie,z tą różnicą że
      można coś zobaczyć na ekranie,bo sposób filmowania pojazdów jest normalny.
      Cieszy mnie, że taki całodzienny program powstaje.Mają się w nim pojawiać też
      programy zagraniczne.Mam nadzieję,że znajdzie się miejsce w ramówce na sport.
      Może nareszcie pojawią się "na żywo" relacje z krajowych rajdów.
      Pozdrawiam.

• volica moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 05:48
      Dawno, dawno temu w polskiej telewizji byl sobie program motoryzacyjny.
      Prowadzony byl przez jednego starszego i mniejszego, ktory mowil, oraz drugiego
      mlodszego i wiekszego, ktory mu przytakiwal. Pozniej mlodszy prowadzil
      interesujacy i wielce ksztalcacy teleturniej polegajacy na graniu w tenisa
      stolowego, badz tez ping-ponga za pomoca poswietlanego stolu i joystikow.
      Czy ktorys z nich to Zientarski?
      • krakus.mp Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 06:24
        volica napisał:

> Dawno, dawno temu w polskiej telewizji byl sobie program motoryzacyjny.
        > Prowadzony byl przez jednego starszego i mniejszego, ktory mowil, oraz
        drugiego
        >
        > mlodszego i wiekszego, ktory mu przytakiwal. Pozniej mlodszy prowadzil
        > interesujacy i wielce ksztalcacy teleturniej polegajacy na graniu w tenisa
        > stolowego, badz tez ping-ponga za pomoca poswietlanego stolu i joystikow.
        > Czy ktorys z nich to Zientarski?
        Witam.
        Chyba żaden z tych Panów nie nazywał się Zientarski.
        Panowie "Z" mają bródki.
        Ten program,o którym wspominasz był dawno temu nadawany w TVP 2 i nazywał się
        chyba Auto Magazyn.Prowadził go na początku red.Maznas (łysiejący i wielki)
        oraz red.Iwaszkiewicz (ten starszy,niski).
        Pozdrawiam.
        • volica Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 06:34
          chyba tak sie nazywal. Auto Magazyn. Dzieki serdeczne.
          Jedno auto z tego programu utkwilo mi w glowie, a mianowicie czerwona Lancia
          Delta Integrale HF ,taka ze slonikiem na emblemacie, gdy jechala zakosami na
          zwirze. Bardzo ladne auto.
          A panow Z nie kojarze zupelnie. Moze to i lepiej wnioskujac z forum :)
          • krakus.mp Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 06:51
            volica napisał:

> chyba tak sie nazywal. Auto Magazyn. Dzieki serdeczne.
            > Jedno auto z tego programu utkwilo mi w glowie, a mianowicie czerwona Lancia
            > Delta Integrale HF ,taka ze slonikiem na emblemacie, gdy jechala zakosami na
            > zwirze. Bardzo ladne auto.
            > A panow Z nie kojarze zupelnie. Moze to i lepiej wnioskujac z forum :)
            Tak,Lancia Delta HF,to fajne autko!
            Co do panów "Z",to nie masz czego żałować.To nie są obiektywni dziennikarze.To
            zwykli goście,tańczący tak przed kamerą jak im zagrają (zapłacą za reklamę).
            Obecnie ten obiektywny pan "Z" (stary),obiektywnie testuje paliwo.Jego
            obiektywizm bije z radio na kilometr (zachwala ,bo dostał za to kasę i nie ma
            innego wyjścia)!
            Pozdrawiam.
            • remo29 Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 14:03
              Z programów ekipy panów Zet podobał mi się taki jeden (młodego Zet) o
              oldtimerach. Jeździli po całej Polsce i pokazywali ludzi-zapaleńców, którzy ze
              złomu odtwarzali motoryzacyjne dzieła sztuki. Pamiętam reportaż
              o "kibelwagenie" (to taki hitlerowski dżip a la Hans Kloss), którego jakiś
              facet znalazł zatopionego na bagnach i doprowadził do używalności. Zajebka!
              Całość opowiedziana sprawnie, rzeczowo i z humorem (przez Chybowskiego bolał
              mnie brzuch ze śmiechu). Niestety programu już nie ma.
              A co do Iwaszkiewicza i "Auto Magazynu", to uważam, że to ostatni z ciekawych
              programów motoryzacyjnych w polskiej TV. Iwaszkiewicz mówił co miał powiedzieć,
              niejednokrotnie ironicznie wyśmiewając politykę koncernów motoryzacyjnych i nie
              pamiętam, żeby choć raz kłaniał się bałwochwalczo w pas jakiemuś producentowi.
              Szkoda, że mogę o tym mówić już tylko w czasie przeszłym...
              • lolo75 Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 15:08
                W nowym pasmie TVN ma być pokazywany Top Gear. Jest to wprost genialny program
                BBC. Nie patyczkują się tam z żadną marką, kręcą nosem na wszystko. Z
                ciekawostek - zawsze gdy testują jakieś auto słychać jego naturalny dźwięk
                silnika a nie jak w polskich programikach jakąś gównianą muzyczkę.

pozdro

Lolo
                • remo29 Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 15:11
                  A jak się nazywa (nazywał? bo nie wiem czy jeszcze leci) taki program
                  motoryzacyjny na niemieckim DSF? Pamiętam, że też był niczego sobie. Prowadził
                  go taki wysoki kolo o wyglądzie deutsch-albinosa...
                  • x-darekk-x Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 15:19
                    motorvision
                    i motorvision classic

chyba o to chodzi

r-e-w-e-l-a-c-j-a!
                    polskie programy to czwarta liga.
                    • remo29 Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 15:26
                      x-darekk-x napisał:

> motorvision

O! Tak, to chyba to. Z reguły skupiali się na takich potworach typu AMG, ale
                      b.często trafiały się "zwykłe" samochody.
                      • x-darekk-x Re: moze mnie ktos uswiadomic? 21.10.03, 15:36
                        a ja we wszelkiego typu mediach (prasa, tv itp) najbardziej lubie porownania
                        zwyklych samochodow. i tu dsf tez jest bezbledny.

motorvision classik to absolutny majstersztyk. ostatnio bylo o zabytkowych
                        pojazdach uzytkowych. zebrali w jakims kamieniolomie mnostwo odrestaurowanych
                        ciezarowek, koparek, spychaczy itp. sprzed dziesiecioleci i zaczeli sie nimi
                        bawic jak dzieci. czad.
                        • franek-b Re: moze mnie ktos uswiadomic? 24.10.03, 19:44
                          x-darekk-x napisał:

> a ja we wszelkiego typu mediach (prasa, tv itp) najbardziej lubie porownania
                          > zwyklych samochodow. i tu dsf tez jest bezbledny.
                          >
                          > motorvision classik to absolutny majstersztyk. ostatnio bylo o zabytkowych
                          > pojazdach uzytkowych. zebrali w jakims kamieniolomie mnostwo odrestaurowanych
                          > ciezarowek, koparek, spychaczy itp. sprzed dziesiecioleci i zaczeli sie nimi
                          > bawic jak dzieci. czad.
                          >
                          Maja jeszcze jedna super rzecz, czyli porownanie bolidow (od evoVII, przez TT
                          do CTRa - wszystko co ma cos wspolnego ze slowem 'sport') na krotkim odcinku
                          testowym. Porownanie jest super, sprawdzaja w realu na ile auto jest naprawde
                          sprortowe.
              • franek-b Re: moze mnie ktos uswiadomic? 24.10.03, 19:41
                > A co do Iwaszkiewicza i "Auto Magazynu", to uważam, że to ostatni z ciekawych
                > programów motoryzacyjnych w polskiej TV. Iwaszkiewicz mówił co miał
                powiedzieć,
                >
                > niejednokrotnie ironicznie wyśmiewając politykę koncernów motoryzacyjnych i
                nie
                >
                > pamiętam, żeby choć raz kłaniał się bałwochwalczo w pas jakiemuś
                producentowi.
                > Szkoda, że mogę o tym mówić już tylko w czasie przeszłym...

Ja rowniez Jego zaluje, ale tego programu nie, chyba ze pominac testy, ktore
                byly na maxa stronnicze, jak bylo niemieckie auto, to bylo wiadomo ze bedzie
                mialo najlepsze oceny. Dla mnie to bylo jak czytanie auto szmaty, niezdrowe
                uzaleznienie od propagandy germanskiej (choc uwazam, ze niemieckie auta sa
                najlepsze by the way:-)))
        • art_0 Re: moze mnie ktos uswiadomic? 23.10.03, 07:10
          krakus.mp napisał:

> Witam.
          > Chyba żaden z tych Panów nie nazywał się Zientarski.
          > Panowie "Z" mają bródki.
          > Ten program,o którym wspominasz był dawno temu nadawany w TVP 2 i nazywał się
          > chyba Auto Magazyn.Prowadził go na początku red.Maznas (łysiejący i wielki)
          > oraz red.Iwaszkiewicz (ten starszy,niski).
          > Pozdrawiym.
          A czy przypadkiem nie chodziło o Mielniczuka?

Art
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka