20.02.11, 17:02
Lylika - pamiętamy (*)
Obserwuj wątek
    • konopika Re: ROK 20.02.11, 17:13
      To już rok [*]
      • asia.sthm Re: ROK 20.02.11, 19:13
        https://th284.photobucket.com/albums/ll23/7jewel/A1/th_candelabra.jpg

pamietam
        • pomaranczuch Re: ROK 20.02.11, 21:24
          [*]
          • salam_ji Re: ROK 20.02.11, 22:21
            To JUZ rok...
            leci...
            Lyliko, niech Ci słońce w tej Szwajcarii caly rok...
    • eulalija Re: ROK 20.02.11, 22:22
      Ze względu na swoje ważne rodzinne nie mogłam na mszę ani na cmentarz pojechać. Ale byłam w kościele o 13-tej, tyle że w odległej dzielnicy i na cmentarzu o 11-tej, tyle że dużo mniejszym.
      Pamiętam.
      • ewa9717 Re: ROK 20.02.11, 23:13
        Wszyscy pamiętamy, tak zwyczajnie na co dzień też.
        • papuga_ara Re: ROK 20.02.11, 23:56
          Pewnie, zwłaszcza, że bzy nam ciągle tak pięknie pachną u góry...
          • kocio_pierzaczek Re: ROK 21.02.11, 08:15
            I niech pachną. Pewnie, że pamiętamy. Nie mogłam być niestety w żadnym kościele, dopadła mnie i uziemiła w domu przykra dolegliwość. Wybieram się na cmentarz dopiero w najbliższych dniach.
    • minerwamcg Re: ROK 21.02.11, 10:31
      Śmy byli na Źoliborzu z Arthurem i Marysią, i nie tylko my, Dorka z Andrzejem się nawet potem wybierali na cmentarz, a my nie, bo nam Marysia odjechawszy.
      Msza była niezwykła - przewielebny dyslektyk, dlaktórego odczytanie niezbyt przecieź trudnego nazwiska Lyliki stanowiło problem, któremu podołał za trzecim podejściem, a do tego chyba z 20 intencji: chrzest, rocznica ślubu, 20 rocznica śmierci, z prośbą o łaski, za świetej pamięci Adelę, Eugeniusza, Prota, Kalasantego... Na szczęście Pan Bóg się w tym połapie na pewno.
      • orale Re: ROK 21.02.11, 11:03
        Przy nazwisku dwuczłonowym to można się zaciąć. Mnie się najbardziej podobało jak ksiądz do kina zapraszał. Nowoczesność wkracza wszędzie jak widaćsmile
        ps.To pisałam ja, orale, ta w czarnej kurtce i okularach, ta co zaczepiała Tutulsmile
        • dorka_31 Re: ROK 21.02.11, 11:13
          Noo, te Twoje okulary to Andrzeja mocno zmyliły, bo Cię był nie poznał. Powinnaś od razu w totka zagrać wink
          Na cmentarz niestety w końcu nie dotarliśmy, bo stwierdziliśmy w trakcie, że zbraknie nam czasu na wszystko, co by jeszcze małą w stosownym czasie od babci odebrać. Mam nadzieję nadrobić to w cieplejszym terminie.
          • spokokolarz Re: ROK 21.02.11, 15:03
            Kurczę, a ja Was nie spotkałam, widziałam tylko odjeżdżającą Warszawę Arthura...
            • orale Re: ROK 21.02.11, 15:17
              Spoko, a czy Ty byłaś z facetem w płaszczu? bo jeśli tak, to szłam za Tobą, wątpliwości miałam co do tożsamości (chyba te nowe okulary już za słabe są) i dzowniłam, ale nie odbierałaś
              • spokokolarz Re: ROK 21.02.11, 15:27
                Byłam z facetem w płaszczu smile Faktycznie wyświetliło mi się jakieś nieodebrane potem, miałam już dźwięk wyłączony, bo msza. Numeru nie skojarzyłam, bo w międzyczasie potraciłam kontakty, zaraz sobie zapiszę
                • doratos Re: ROK 21.02.11, 16:07
                  Co prawda nie poznałam Lyliki osobiście tylko na forum,ale brakuje mi jej wpisów,i wątków!
                  Dlatego mam pytanie,czy nie miały być podwieszone wątki Lyliki,np.Skąd jesteśmy?
                  Czy ja może coś źle zapamiętałam?
                  • orale Re: ROK 21.02.11, 18:08
                    Odpowiedż na pytanie doratos
                    Nie bedziemy podwieszać wątków Lyliki. Są tylko trzy miejsca na szpilki, wszystkie zajęte, to po pierwsze. Po drugie szpilek nikt nie czyta, jak wskazuje doświadczenie. Po trzecie to trąci mi to ołtarzykiem, a tego napewno Kryśce nie zrobię
            • dorka_31 Re: ROK 21.02.11, 17:58
              No to się minęliśmy o włos! My odjeżdżalismy chwilę po nich.
        • tutul Re: ROK 21.02.11, 18:36

No,ja przecież wiem,kto mnie zaczepiał.
          Bardzo przepraszam,ze byłam jak nieprzytomna,ale telepało mną przeziębienie.I teraz się leczę,bo wcześniej nie miałam czasu.
          Ale odpracuję przy najbliższej okazji.A na cmentarz to chyba na imieniny pojadę...

A intencji trochę było.I rzeczywiście,67 lat małżeństwa to dużo.Ksiądz miał satysfakcję w głosie jak o tym mówił.A przeciez to nie jego zasługa...

orale napisała:

> Przy nazwisku dwuczłonowym to można się zaciąć. Mnie się najbardziej podobało j
          > ak ksiądz do kina zapraszał. Nowoczesność wkracza wszędzie jak widaćsmile
          > ps.To pisałam ja, orale, ta w czarnej kurtce i okularach, ta co zaczepiała Tutu
          > lsmile
          • orale Re: ROK 21.02.11, 18:42
            ano ja się Minerwie przypominałam, bo za każdym razem mam wrażenie, że Minerwa na mój widok, mysli - co to za babasmile
            jak zwykle umiejętnie napisałam postsmile
            • minerwamcg Re: ROK 21.02.11, 21:30
              Orale napisała:
              Minerwa
              > na mój widok, mysli - co to za babasmile

Nie, ja tylko zaczynam odczuwać skutki nadmiaru lektury w niewłaściwych okolicznościach (na leźąco, przy kiepskim świetle, na ekranie kompa etc.) a próźna jestem jak dziurawy garnek i okularów sobie nie zafunduję za chińskiego boga... No dobra, kiedyś będę musiała, ale do tej pory pewnie nieraz jed\szcze będę robiła głupie miny na widok znajomych smile
              • orale Re: ROK 21.02.11, 22:04
                aaaa, to ja rozumiem doskonale taką ślepotę, sama posiadam pomimo szkieł. Zatem teraz przy każdym nszym spotkaniu bedę Ci się na wszelki wypadek przedstawiaćsmile
    • bbbzyta Re: ROK 21.02.11, 16:31
      W weekend leczyłam się intensywnie z przeziębienia, siedząc w domu, ale w sobotę urządziłam sobie wspominki... Rok to niedługo.
      • kurcgalopek Re: ROK 21.02.11, 21:12
        to już rok..

pamiętam cały czas [']
      • the_dzidka Re: ROK 22.02.11, 08:51
        A ja zostałam uziemiona w domu czekając na taką jedną, co miała mi przywieźć Bardzo Ważne Dokumenty potrzebne mi na poniedziałek.
        I kurna, żeby powiedziała od razu uczciwie, że przywiezie je dopiero wieczorem - to nie! "Bo myślała, że uda się jej wcześniej"... Że też tacy ludzie istnieją naprawdę.
    • g0p0s Re: ROK 22.02.11, 11:05
      Jak będzie stosowna pogoda i chętni, to się podłączę pod spacer na cmentarz.
      • goonia Re: ROK 22.02.11, 17:59
        (*) pamietam, wspominam, ciagle Jej brak doskwiera
        • doratos Re: ROK 22.02.11, 20:34
          Orale dzięki za odpowiedźsmile
          Tak sobie tylko myślałam żeby te wątki lyliki nie spadły za bardzo w odmęt internetu,bo ja na ten przykład na bakier jestem z wyszukiwaniemsad
          • se_nka0 Re: ROK 20.02.16, 17:30

(*)
            • balamuk Re: ROK 20.02.16, 17:59
              Ech...
              (*)
              • asia.sthm Re: ROK 21.02.16, 08:34
                https://www.trädgårdsväxter.com/buskar/syren.jpg
                • czekolada72 Re: ROK 21.02.16, 14:50
                  a czas leci....
                  sad
                  • papuga_ara Re: ROK 21.02.16, 19:12
                    Zapomniałam, że to było dokładnie 20. lutego. A dokładnie wczoraj opowiadałam Mamie, jak Lylika opisywała nam poranne i wieczorne przeloty stada krukowatych centralnie nad Jej domem.... Pamiętam tę opowieść. I dużo innych.
                    Mam nadzieję, że powstają nowe, Lyliko. I że z Guruą macie tam dużo dobrej zabawy.
                    • ewa9717 Re: ROK 22.02.16, 09:31
                      I ja zapomniałam, że to 20 było, nałożyło mi się z innym odejściem.
                      Ale pamiętam, Lyliko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka