Dodaj do ulubionych

Ja piernicze

14.11.12, 21:42
tzn. zazwyczaj tak, ale akurat w tym roku nietongue_out
Ale wszystkim innym przypominam, ze juz za pozno, albo prawie za pozno na nastawienie ciasta piernikowego.

W moich okolicach wszedzie swiateczne dekoracje, stroiki na latrniach, w paru domach zauwazylam ubrane choinki. Nie ma co sie oszukiwac...

SWIETA IDA!!

Kto juz rozpoczal przygotowania, zakupy?
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Ja piernicze 14.11.12, 21:49
      Troche mi ulzylo, bo ja nie piernicze. Za to popieprzyc trzy po trzy moge. Tez sie liczy, nie?

E tam , ubrane choinki w listopadzie to zadna atrakcja - przez caly rok niektorzy maja.
      • ewa9717 Re: Ja piernicze 14.11.12, 22:30
        To ja też z tej pikantniejszej frakcji wink
        • balamuk Re: Ja piernicze 15.11.12, 06:37
          Dołączam. smile
          • kocio_pierzaczek Re: Ja piernicze 15.11.12, 08:52
            Niedawno zagniotłam - jednorazowo - 5 kg ciasta na pierniczki, takie malutkie, choinkowe. Upiekłam na razie 250, jeszcze 150. Oraz te dla siebie, do domu. Bo reszta pójdzie do ludzi. Oraz - malowanie, ozdabianie biżuterią. Piernik ciasto zostawiam mamie, co będę uczyć chłopa jak dzieci robić.
            • goonia Re: Ja piernicze 22.11.12, 17:59
              Okazuje sie, ze wyjazd na swieta nie zwalnia mnie z kupna prezentow, dla tych co zostaja!!!!???? Tez cos. Ja sie nastawilam na slodkie nic nie robienie, a tu surpriza.
              • szkorbut-lumbago Re: Ja piernicze 22.11.12, 18:26
                Trochę mnie zaniepokoiłaś. To nie jest tak, że w przypadku wyjazdu obdarowuję tylko z przyjemności? Pomijając że zasadniczo obdarowywanie powinno być z przyjemności smile
              • balamuk Re: Ja piernicze 22.11.12, 18:29
                A dlaczego tak? Chyba że wam (wyjeżdżającym) też dają (mimo że wyjeżdżacie), jakieś to skomplikowane.
                A wracając do pierniczenia, kiedyś, może na emeryturze, zbiorę się na odwagę i też zrobię. Bo na razie chyba się boję. sad
                • goonia Re: Ja piernicze 22.11.12, 18:47
                  Ano skomplikowane to wszystko, ja sie po prostu nastawilam, ze nic nie robie, a nie pomyslalam, ze to sie tak do konca nie dasmile I do pracy bede musiala napiec ciastek roznych, bo juz tak sie przyjelo.
                  • balamuk Re: Ja piernicze 22.11.12, 19:03
                    A kupić nie możesz? <taka delikatna próba dywersji>
                    • g0p0s Re: Ja piernicze 22.11.12, 19:19
                      Jak ciasteczka będą żarte po wyjeździe dywersja się powiedzie.
                      • goonia Re: Ja piernicze 23.11.12, 17:39
                        Poznaja sie od razu, szczegolnie, ze kazdy ma swoje ulubione.

Zakupy prezentowe zrobilam wczoraj i od razu mi lzej. W dodatku byla promocja kup 3 dostaniesz 4ty produkt za darmo, to sobie wzielam najnowsza ksiazke Evanovich, bo i tak bym ja kupila.
                        Po przyjsciu ze sklepu mlodsze dziecko oznajmilo, ze jutro idzie na urodziny, zatem dzis sklepowa powtorka z rozrywkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka