Dodaj do ulubionych

Zdjęcia różne

04.06.15, 19:03
Ponieważ czasem chcę się czymś podzielić naocznie, a nie chcę zaśmiecać powitalnego, to zakładam osobny wątek foto. Chętnych zapraszam do korzystania też smile

No więc tutaj oto widać postęp prac: panowie zdjęli całkowicie glazurę z podłogi balkonu, zryli powierzchnię i nadgryźli brzeżek. Niecierpliwie oczekujemy dalszego ciągu wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/r6hBQJClREOWEwGxLB.jpg
Obserwuj wątek
    • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 04.06.15, 19:04
      A tu zabawki panów:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/naQ2lOwkv5I52lbsiB.jpg
      • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 04.06.15, 20:38
        No w ostatecznosci przysiadziesz tylkiem na tym kubelku i kawe dasz rade wypic....na swiezym powietrzu.
        Po centymetrze odcinaj miarke jak w wiezieniu, a jak skoncza to opijemy czyms do serka.
        • eulalija Re: Zdjęcia różne 05.06.15, 09:49
          Oby się zmieścili w centymetrze ...
          Dziś pewnie cisza na balkonie.
          Papugo dokumentuj.
          • ewa9717 Re: Zdjęcia różne 05.06.15, 10:25
            Skoro masz możliwość otwarcia drzwi, nie jest jeszcze tak najgorzej. Ja byłam ofoliowana coś kole miesiąca, więc mieszkanie było niemieszkalne, ale to wszystko nic! Moi znajomi kąpielowi mieli remont balkonu (cały blok hurtem) od początku czerwca ubiegłego roku do kwietnia bieżącego. Balkony im remontowo zupełnie amputowali, więc drzwi na wszelki wypadek mieli nie tylko zamknięte, ale i meblem zastawione, zeby kto w nocy się nie zapomniał i odetchnąć świeżym powietrzem nie wypadł. A firma dziabała po kawalątku, bo finanse miała mało płynne i zwłoki wink
            • franula Re: Zdjęcia różne 05.06.15, 12:43
              w sensie zwłoki w czasie?
              • mika_p Re: Zdjęcia różne 06.06.15, 12:04
                Może zwłoki w regularnych odstępach czasu? Co i rusz jakiegos lokatora szlag trafiał i dusił któregoś budowlańca - stąd zwłoki fizyczne - a firma musiała szukać nowego pracownika - stąd zwłoki w czasie - a z powodu zwłok w czasie co i rusz któregoś z lokatorów szlag trafiał i stukał czymś ciężkim w głowę któregoś budowlańca - stąd zwłoki fizyczne - i firma musiała szukać nowego pracownika - stąd zwłoki w czasie...
                • ewa9717 Re: Zdjęcia różne 06.06.15, 12:34
                  Jakie piękne perpetuum (in?)mobile wink
                  • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 07.06.15, 17:07
                    Ach, w rzeczy samej, cóż za wizje, usmarkawszy się ze śmiechu big_grin
                    Hi hiiii!!! big_grin
                    No dobra, to dokumentuję dalej!
                    Rzeczywiście dobre jest to, że nie ofoliowali i że można wyjść. Niestety zabrali wiaderka i teraz trzeba na stojąco wink Amputować chyba nie będą, bo oto ułożyli i otynkowali sobie częściowo takie o metalowe listewki, z których zrobili ramkę i chyba będą czymś zalewać?... Na wszystkich balkonach jest tak zrobione. Na zdjęciu niechcący załapała się tylna strona sąsiadki wchodzącej do klatki wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/z9uzb1Q5ZSf0nztjeB.jpg
                    • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 09.06.15, 00:46
                      We włoskiej tv widziałam coś wczoraj coś przeuroczego po prostu. Otóż pan robił kabaret stopami - położył się na wznak i potem na jedną stópkę ubranko męskie, na drugą damskie, rękami poobdzielał sprawiedliwie każdą z postaci wink Cała scenka była, z umizgami, oświadczynami i wręczaniem pierścionka big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/BwMVNRw1Bu9YzQMpIB.jpg
                      • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 09.06.15, 09:53
                        Urocze! Zaraz potrenuje, taka umiejetnosc moze sie przydac.
                        I piety akurat doskrobane, taka okazja big_grin
                        • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 09.06.15, 21:02
                          Asia, tak właśnie myślałam, że Ci się spodoba big_grin
    • embepe Re: Zdjęcia różne 11.06.15, 13:45
      Żeby Ci nie było smutno, Papuniu, że tylko u Ciebie te szaleństwa remontowe, to pokażę, co w moim bezpośrednim sąsiedztwie:
      Prace trwają, ekipa żwawo działa:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ff/ff/bpqv/qtyfZk9u7x3E4JD5YB.jpg

Mieszkańcy po lewej już mają spokój, panowie remontowi przesunęli się w prawo, na południe smile:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ff/ff/bpqv/jsBFT7YfCO4bPEr4jB.jpg
      • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 11.06.15, 15:42
        Kochana, taż u mnie dokładnie ta sama historia z zewnątrz!
        No ale jakie piękne widoki na przyszłość, oczekujemy z niecierpliwością wink
        • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 28.06.15, 19:35
          W porównaniu do obrzęchanego brzeżku z pierwszego zdjęcia prezentuję postęp prac remontowych. Może niedługo jaką glazurę nawet na tym ułożą, czy jak?.... Na razie mają blachę i będą nią owijać brzeżki balkonów.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/xjARvcO5f9OZbeyD4B.jpg
          • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 28.06.15, 19:37
            I chyba post Asi z przepięknym widokiem z okna sprawił, że panowie się zlitowali i zdjęli przynajmniej te płachty, zasłaniające widok. Teraz przy niedzieli można już delektować się widokiem. Przy tym, co było, rusztowania to już mały pikuś wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/lNOAcs4GRy0Kxt4THB.jpg
            • franula Re: Zdjęcia różne 29.06.15, 08:27
              Tempo zawrotne....
              • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 30.06.15, 22:13
                Tia... sad
                • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 12.07.15, 21:59
                  Panowie podwyższyli barierki - do istniejących dospawali nowe. Wygląda cudacznie. Będziemy mieć draczne balkony.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/GiusG9sUOfIpQDYCZB.jpg
                  • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 13.07.15, 01:34
                    Papuniu, musisz isc i komus mlotkiem dospawac pare szarych komorek w mozgu - to wyglada tragicznie.
                    Moze jeszcze cos z tym zrobia, wypelnia, zabetonuja, zaasfaltuja... akrylem zaszydelkuja.
                    Musialy tam u was tlumy przez barierki wypadac skoro je tak na chybcika, bez pomyslunku podwyzszyli.
                    • felis2 Re: Zdjęcia różne 14.07.15, 10:58
                      Nie ma tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Przynajmniej wszystko jest płaskie.
                      Jak ocieplali mój blok, to też dorabiali barierki. Oryginalne były z płaskowników. Wyglądało to mniej więcej tak:
                      ________
                      |_______|
                      /\ /\ /\ /\
                      / \/ \/ \/ \
                      Te górne poziome były podwójne i wstawiało się tam skrzynki na kwiatki. Jak dali prikaz podwyższyć, to do górnego płaskownika dospawali pionowo pręty i do nich poziomo zwyczajną okrągłą rurę...
                      Nikt z tych balkonów nie wypadał, podwyższają masowo bo teraz norma jest na bodajże 110cm. I wcale nie wiem, czy na chybcika, u mnie to robili 10 lat temu, jak widać technologia trzyma się twardo. A pomyślunek i walory estetyczne to całkiem inna bajka
                      • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 15.07.15, 23:13
                        Przekażę wykonawcy wyrazy Waszego zachwytu wink
                        Już tak zostanie, pomalowali wszystko na czarno i zostawili. Teraz tylko pan glazurnik szaleje, bo nie zostawią jednak takiej gołej betonowej podłogi. O panu glazurniku więcej w wątku powitalnym. Felis, Twoje rzeczywiście jeszcze lepsze! wink
                        • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 09:42
                          Hmmm, na czarno wyrownalo te nieregularnosci? Moze walec wy wyrownal lepiej.
                          Papuniu, pokazesz kawalek fasady z kilkoma balkonami?

Felis zdaje sie wygrala w konkursie na zawadiacka barierke big_grin Tez bym chetnie zobaczyla to cudo. jak to z zewnatrz sie prezentuje w grupie.
                          • felis2 Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 10:03
                            Zdjęciem nie dysponuję, a już tam nie mieszkam. Street view nie oddaje całego uroku, z daleka wygląda to całkiem zwyczajnie. Proszę bardzo www.google.pl/maps/@50.319042,19.201732,3a,31y,81.09h,93.97t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMkNWhAydQGwvohBECzK_YQ!2e0!7i13312!8i6656
                            Jak będę kiedyś w pobliżu to zrobię zdjęcie z bliskasmile
                            • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 10:24
                              Zoomuje i zoomuje - te skrzynki wisza na zewnatrz?
                              Faktycznie z daleka wyglada to zwyczajniej niz na twoim rysunku, hi hi.
                              • felis2 Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 11:47
                                Tu trochę lepiej widać: www.google.pl/maps/@50.319619,19.202216,3a,15y,106.83h,88.94t/data=!3m6!1e1!3m4!1szHx13fHoVD-s40KvYM4iWg!2e0!7i13312!8i6656
                                • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 12:04
                                  No teraz widac jak na dloni - barierka ze skrzynka cofnieta. Czy na tych balkonach da sie posiedziec, czy tylko pranie i gar z bigosem sie miesci? To wlasciwie jest loża, lożyczka.
                                  Ladnie tam, taka fajna, zadrzewiona gorka z boku.
                                  • felis2 Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 12:27
                                    Da się posiedzieć. Toto było tak jakoś metr na dwa, może nawet dwa i pół. Miałam taki mały rozkładany stoliczek i było bardzo przyjemnie. Mieszkałam w tym na samej górze, więc widok miałam nie na górkę i samochody tyko na park. Mojego byłego balkonu nie widać, krzewy skutecznie zasłaniająsmile
                                    • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 12:46
                                      no to pozwiedzalam sobie. Kiedys jezdzilo sie palcem po mapie, a teraz panie, nawet ludziom w okna mozna zagladac.
                                      • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 16.07.15, 17:27
                                        Asiu, pokażę fasadę, jak tylko zdejmą rusztowania!
                                        Felis, rzeczywiście Twoje bardziej draczne big_grin
                                        Swoją dorgą, to mają ludzie inwencję twórczą, no nie?
                                        • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 06.08.15, 00:16
                                          Niniejszym donoszę, że Sierota położyła cokoliki!!!
                                          Do zakończenia prac zdaje się jeszczd całe lata świetlne, ale cokoliki są! Jasny gwint!
                                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/kiWiOjbgtvQjAfbIQB.jpg
                                          • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 06.08.15, 09:35
                                            Dratulacje! Jeszcze tylko pare kółek i w Kółko i krzyżyk sobie z papugiem pogracie - pieknie bedzie.
                                            • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 06.08.15, 17:00
                                              big_grin big_grin
                                        • balamuk Re: Zdjęcia różne 06.08.15, 17:50
                                          papuga_ara napisała:
                                          > Asiu, pokażę fasadę, jak tylko zdejmą rusztowania!

Czy wam nie brzmi to deczko, hm, nieprzyzwoicie? wink))
    • minerwamcg Re: Zdjęcia różne 13.07.15, 14:09
      Rewelacja... u nas kilka lat temu ocieplali blok - i w środku maja mieliśmy śnieżycę z kulek styropianu, który cięli na podwórku a wiatr radośnie roznosił po całym Powiślu. Coś pięknego. Odkurzacz mieszkał przy oknie, stale włączony do prądu i gotów do akcji, bo to cholerstwo wciskało się wszędzie.
      • salam_ji Re: Zdjęcia różne 06.08.15, 22:00
        U nas jak kilka lat temu ocieplali blok przebywałam akurat w szpitalu. Całe ocieplanie. Długo znaczy. Jak przyszłam do domu z zaleceniem "oszczędzać się", zobaczyłam cale mieszkanie w styropianie... Nawet koty były w białych kulkach smile
        • szkorbut-lumbago Re: Zdjęcia różne 07.08.15, 10:38
          Papuniu, a czemu ta ściana jest w dwóch różnych kolorach? Ona będzie jeszcze malowana? I po grzyba cokolik, jeżeli będzie malowana, na pewno farbą i cokolik pojadą miejscami. Swoją drogą, dlaczego balkony w blokach są w takich okrutnych kolorach? Czy kafle tudzież inne materiały w brzydkich kolorach są tańsze? Teoria ta jest o tyle trudna dla mnie do przełknięcia, że przecie kolor na papugowym balkonie zakrawa o czerwień, a czerwony kolor to drogi barwnik. Czy może coś się w tym zakresie zmieniło?
          Przy wszystkich remontowych historiach spotykam się z jakimiś niezrozumiałymi dla mnie kolorystycznie decyzjami. Obok nas jest dom cały utrzymany w szarościach łącznie z płotem i ma nową, brązową skrzyknę gazową, zupełnie do reszty niepasującą. Ja wiem, że można kupić szare i są one dopuszczalne, bo od jakiegoś czasu skrzynki nie muszą już być żółte, właścicielem domu jest architekt i on nie wiedział, że można szarą?
          • salam_ji Re: Zdjęcia różne 08.08.15, 10:17
            We wszelakich elewacjach zawsze najbardziej mnie ujmowała tzw "wizja artysty" i to niekoniecznie architekta. Na ten przykład niech posłuży wywalenie kupy kasy na wybudowanie ogromnego domu a następnie malniecie go na różowo. Alibo na niebiesko. Się jeździ po Polszcze się widzi. Oj widzi...
            W płytkach Papuni nie kolor mnie przeraził a krzywizna położenia. Chiba, że sie fotografu oczko przekrzywiło wink
            • szkorbut-lumbago Re: Zdjęcia różne 08.08.15, 12:43
              Przyjdzie walec i wyrówna big_grin
              • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 08.08.15, 22:55
                Wklejam nowe, bo panowie poszli dalej. Pomalowali biały pasek i posprzątali krzyżyki, już nie ma po co dorysowywać kółek wink Aha, i jakby poprawili pion i poziom, ale tylko jakby.
                Ta ściana faktycznie jest i była dwukolorowa, to białe to tylko tak jakby wzdłuż drzwi balkonowych.
                A co, kolorek nie teges? wink Taśmowo układali, myślałam, że będą gorsze, ten brudny róż to jeszcze jak Cię mogę smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/baEBAk1Z2bEIByTujB.jpg
                • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 09.08.15, 08:55
                  A na kawalatek bialego paska na bialym juz im farby i zapalu nie starczylo?
                  Brudny roz ladny jest - nie ma sie czego czepiac.
                  Papuniu czy to znaczy, ze juz balkon masz gotowy, uroczyste huczne otwarcie sezonu wyprawicie?
                  • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 09.08.15, 21:57
                    No właśnie zobaczymy, co z tą niedomalowaną resztą... Rusztowania stoją, jak stały,a na balkonie figlarnie pyszni się... Płyn do mycia okien!!! Czyżby czyżyk i chcieli myć??? Okna są zachlapane nieziemsko plus kupa gruzu na parapetach, natomiast pozamiatali podłogę. Za tydzień teoretycznie wyjeżdżamy na wakacje, więc ja coś czuję, że uroczyste otwarcie sezonu nastąpi we wrześniu wink
                    • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 12.08.15, 01:37
                      Panowie poszli dalej-za cholerę nie wiem, czemu wstawia do góry nogami, pobierałam we wszystkich możliwych orientacjach, nawet bokiem, a ładuje uparcie do góry nogami. Może to odzwierciedla absurdy tego remontu. W każdym razie, proszę Wycieczki, proszę zwrócić uwagę
                      na to, że biały uprzednio pasek zamieniony jest teraz na róż, oraz z boku poajwiły się kolejne mazy.
                      Matko z córką.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ce/yj/zcob/uEQBmnkLC4SM7ZUbYB.jpg
                      • asia.sthm Re: Zdjęcia różne 12.08.15, 02:33
                        Tak, wycieczka wszystko widzi nawet jak na glowie stoi, dobrze widac. Jeszcze ci to zapackane pomaluja, okna umyja i chyba jednak bedzie piknie.
                        Umordowali was i nas tym remontem, ale jeszcze kciukow nie osmielam sie puscic.
                        • szkorbut-lumbago Re: Zdjęcia różne 13.08.15, 14:16
                          Robi się interesująco. Ciekawe jak będzie na zakończenie smile
                          • papuga_ara Re: Zdjęcia różne 14.08.15, 12:07
                            Rzeczywiście to zapaćkane pomalowali już na biało i, uwaga, uwaga!-ściągają folie!
                            Czyżby czyżyk? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka