stara.gropa 03.08.05, 11:55 Według tradycji powinno odbyć się 12 sierpnia. Czy Towarzysze będą w Warszawie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marrtawu Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 12:11 Przepraszam, ze psuje watek ale czy ktos moze mnie oswiecic, kiedy wg tradycji powinno sie odbyc zebranie wrzesniowe? oblicze sobie, czy uda mi sie zawitac... sciskam! Odpowiedz Link
klarisa Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 12:22 9 września Spotykamy się w co drugi piatek miesiąca Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 12:59 Małe sprostowanie. Spotykamy się raz w miesiącu, w drugi piątek miesiąca. Odpowiedz Link
klarisa Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 13:23 Ale powiedziałam )) Dawno was nie widziałam i to z tęsknoty Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 18:03 mnie by się podobało spotykać z wami nawet co tydzień )) Bumbecki będa na spotkaniu Odpowiedz Link
magdajeden Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 18:16 a przepraszam, a po jakim czasie bywania na salonach można pretendować do bywania na spotkaniach?? ja tak, tylko zagajam. Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 18:48 Ja sie pchalam od pierwszego dnia, nikt nie protestowal, jeszcze rejwachu narobilam, a potem... wystawilam wszystkich rufa do wiatru / sila wyzsza/. Prawdopodobnie bede na wrzesniowym... chyba ze stchorze przed pasowaniem, haha! Sciskam Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 18:53 Ja jestem na Mazurach skad was pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie sierpniowe 04.08.05, 07:18 Koleżanka tylko żartowała. Nikt nie słyszał o żadnym pasowaniu Odpowiedz Link
mariurzka Re: Zebranie sierpniowe 03.08.05, 19:12 Ja niestety nie przybędę (jak to u mnie ostatnio we zwyczaju). Sezon ślubów w pełni - w tą sobotę żenię brata, 13 sierpnia mężę zaś koleżankę ze studiów Nie żebym się nie cieszyła na imprezy, ale na spotkanie z Wami nie mam co liczyć... Tydzień później to może, może, ale i to niepewne. I znów nie wiem, kiedy Was zobaczę, bo we wrześniu to kto to wie? (( Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie sierpniowe 04.08.05, 09:58 Mariurzka, ty coś się migasz od kontaktów z nami .... oj niedobrze, niedobrze ... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie sierpniowe 09.08.05, 07:13 Niniejszym ogłaszam, że termin zebrania został zatwierdzony. Spotykamy się w piątek o 19.00. Bumbecki zadba o poziom kulturalny naszego zgromadzenia i wygłosi referat)) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie sierpniowe 09.08.05, 08:13 .....Bumbecki zadba o poziom kulturalny naszego zgromadzenia i wygłosi referat)) o matko i ćórko. Jeśli to Marzenka Bumbecki to będzie ciekawie pozdrowionka się postaram być, marne szanse niestety ale zrobię co w mojej mocy Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie sierpniowe 09.08.05, 08:17 Nie, to Abumbecki pała chęcią wystąpienia)) Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie sierpniowe 09.08.05, 08:54 pałam, pałam... ale pod warunkiem zadania mi odpowiedniego tematu ... czekam na propozycje (nie muszą być na prive )) Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie sierpniowe 09.08.05, 10:06 Ja poprosze o kopie referatu na pismie Odpowiedz Link
klarisa Re: Zebranie sierpniowe 09.08.05, 16:00 Jeśli nie będę wyjeżdzać w sobotę to stawię się na 100%. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 09:06 ale jak chcesz się z nami spotkać to bądź w piątek... )) Odpowiedz Link
magdajeden Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 10:24 ponownie: a przepraszam, a po jakim czasie bywania na salonach można pretendować do bywania na spotkaniach?? ja tak, tylko zagajam. pasowanie??? chyba, że nowi wam nie w smak (niewsmak>>nie wiem jak sie pisze, ale tak lepiej wygląda), to się nie pcham. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 10:29 Na spotkanie zapraszamy wszystkich, każdego, kto ma ochotę spotkać się i pośmiać. Bo na tym głównie polegają zebrania. Wystarczy wejść do Szpulki i zaszeptać: szkorbut, szkorbut. Pasowanie??? Jakie pasowanie?))))))))))) Odpowiedz Link
klarisa Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 11:38 Oczywiście, że chcę sie z wami spotkać)) Hihihi: szkorbut, szkorbut)))) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 14:08 To ja wam wirtualnie kraciastą scierką tylko pomacham. I proszę mi kawałek chleba ze smalcem kabelkiem przesłać. I kufelek pyfka. I ucałować Szpulkę. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 14:26 O to ci dopiero będzie widok, nie dośc że szkorbut krzyczą to jeszcze progi całują Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 15:05 A kto kazal w progi ?? moze byc w te lampe co swieci po nogach Odpowiedz Link
klarisa Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 15:40 Proponuję jeszcze założyć coś czerwonego np:szliczek, płaszczyk )) I Edytko jak byś zapomniała to wiesz gdzie masz mnie szukać) Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Zebranie sierpniowe 10.08.05, 18:46 stara.gropa napisała: > Według tradycji powinno odbyć się 12 sierpnia. Czy Towarzysze będą w > Warszawie? Ja nie bede. W Warszawie juz bylam. Bede jeszcze raz w tym miesiacu, ale tylko na jedna noc - odebrac Malego. Pozdrawiam. M. Odpowiedz Link
asia.sthm 15 000 !!!!! i hurra !! 10.08.05, 22:45 Z powodu braku mozliwosci wyprysniecia na spotkanie trzepne sobie piekny numerek na forum : 15000, a co ?? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie sierpniowe 12.08.05, 08:13 Niestety nie będę. Mogę odpracować podwójnie w innym terminie. Poproszę również o treść referatu ABumbeckiej wraz z dyskusją. Sugeruję pani Prezes zabranie ze sobą dyktafonu Odpowiedz Link
klarisa Re: Zebranie sierpniowe 13.08.05, 10:56 Dyktafon był, dyskusja nad referatem trwała i trwała..) Nagrałam, ale niestety nie potrafię odsłuchać Chyba zbyt skomplikowane Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zebranie sierpniowe 15.08.05, 12:20 Czy my sie czegos tu doczekamy ? Streszczenie w punktach chociazby. Z pamieci nie mozna? Ach, ta technika Odpowiedz Link
goonia Re: Zebranie sierpniowe 16.08.05, 03:57 No nie badzcie kobity takie chytre. Napiszcie co sie dzialo. Na poczatku moze byc skrotowo Pozdrawiam Goonia Odpowiedz Link
stara.gropa Sprawozdanie 16.08.05, 12:04 W zebraniu uczestniczyły: Edyta95, Klarisa, Bumbecki w dwóch osobach i ja. Przebieg zebrania: -Oglądamy opaleniznę Edyty, która pokazuje nam różne części swojego ciała w celu porównawczym. -Temat referatu brzmiał: Solipstyczna jaźń. Ponieważ żadna z nas nie wiedziała co to znaczy, Abumbecki obiecała przygotować się na następne zebranie. -Plotkujemy o wszystkich wspólnych znajomych)) -Wniosek Mbumbeckiego w sprawie naszych wyjazdów brzmiał: Zeszliśmy na psy, nigdzie nie jeździmy. Po takim wyznaniu powstał niesamowity wrzask i harmider, bo każda z nas usiłowała przeforsować swoje pomysły. Propozycje padały rozmaite - Zimna Woda, Białowieża, Kazimierz, Mazury, Zwierzyniec, Kozłówka. Za najbardziej udany uważam pomysł, żeby w celu ograniczenia kosztów noclegów wynająć autobus, który będzie nas woził przez całą noc, nieważne gdzie, a my w tym czasie będziemy w nim grillować. Dobre, prawda? -We wrześniu i październiku organizuję wycieczkę na cmentarz Żydowski, do wojskowej, niedostępnej na codzień części Cytadeli i do podziemi w Forcie Legionów (wtedy, kiedy będą tam zimowały nietoperze) . Osoby chętne proszone są o wcześniejsze zgłoszenie, bo do niektórych obiektów liczba miejsc jest ograniczona. -W czasie zebranie zbito trochę szkła, co nie znaczy, że urządziłyśmy bójkę. Pa. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Sprawozdanie 16.08.05, 12:15 a we wrześniu idziemy śpiewać szanty 3 września godzina 18, miejsce spotkania - Gniazdo Piratów (Żoliborz, okolice dworca Marymont) pozdrowionka Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sprawozdanie 16.08.05, 15:45 to wy umiecie spiewac szanty ?? nawet nie wiedzialam.. Odpowiedz Link
klarisa Re: Sprawozdanie 16.08.05, 16:20 Oj kto nie umie ten się nauczy To jak Asiu przyjeżdzasz???? Odpowiedz Link
dc22 Re: Sprawozdanie 17.08.05, 09:05 szanty, szanty, szanty, no kto uslyszal co mi w duszy gra?????????gdziez to gniazdo, gdzie piraci? heja hej brac na gejtawy.... ? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Sprawozdanie 17.08.05, 09:48 Tutaj, tutaj: www.gniazdopiratow.com.pl/index.php?lang=wa&id=112 Odpowiedz Link
magdajeden do starej gropy 17.08.05, 11:07 -We wrześniu i październiku organizuję wycieczkę na cmentarz Żydowski, do wojskowej, niedostępnej na codzień części Cytadeli i do podziemi w Forcie Legionów (wtedy, kiedy będą tam zimowały nietoperze) . Osoby chętne proszone są o wcześniejsze zgłoszenie, bo do niektórych obiektów liczba miejsc jest ograniczona. możesz mi coś więcej na ten temat napisać? może być na mail. proszę - dziękuję. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: do starej gropy 17.08.05, 11:31 Chęć zwiedzenia cmentarza wykazały Edeka i Bumbecki, więc wstępnie umówilismy się na wrzesień, dokładnego terminu jeszcze nie ustaliliśmy. Dla wyjaśnienia dodam, że niedawno zdałam egzamin na przewodnika po Warszawie i rwę się do oprowadzania wycieczek. No i na kimś muszę potrenować. A sam cmentarz jest piękny, stary, z mnóstwem drzew, bardzo duży i sprawia wrażenie dzikiego zakątka w środku Warszawy. Cytadela- część wojskowa jest niedostępna na codzień dla zwiedzających. A są tam ponoć warte zobaczenia zabudowania z XVIII w. Fort Legionów - 2 lub 3 kondygnacje pod ziemią z wiszącymi na ścianach zimującymi tam nietoperzami. Odpowiedz Link
bzr1 Re: do starej gropy 18.08.05, 08:51 To może i ja bym sie wybrala z Wami (może bym przynajmniej część z Was ujrzała na oczy)... Jak bedzie jakis termin ustalony to oczywiscie dacie znac wczesniej? Beatka Odpowiedz Link
klarisa Re: do starej gropy 18.08.05, 09:03 Na wycieczkę do Cytadeli też z potomstwem się piszę. Odpowiedz Link
magdajeden Re: do starej gropy 18.08.05, 09:56 to proszę mnie zapisać bardzo chętnie. znaczy mnie chętnie, czy chętnie zapisać to już nie moja sprawa hmmm poranne zakręcenie mnie złapało, zgubiłam wątek. jeszcze raz: chętnie wybrałabym się na tę wycieczkę z dziecmi. (jeśli nie uda mi się namówić męża, którego też staram się czasem zmuszać do wycieczek. więc ja zgłaszam chęć uczestnictwa minimum 3 sztuki. tylko pytanie kiedy? Odpowiedz Link
edeka5 Re: do starej gropy 18.08.05, 13:27 Jak najbardziej się piszę - z całą rodziną. Już się zastanawiam co skombinować małżonkowi na głowę. Odpowiedz Link
marrtawu Re: do starej gropy 18.08.05, 14:33 Ja tez moge posluzyc Przewodniczce za worek treningowy, ale jeszcze nie mowie, ze na bank, to sie okaze po moim powrocie na ojczyzny lono - niebawem, oby jak najpredzej Odpowiedz Link
goonia Re: do starej gropy 18.08.05, 17:58 aaach, to sie nie zlapie na zadna wycieczke, bede wizytowac do 19 wrzesnia tylko( Odpowiedz Link
bumbecki Re: Sprawozdanie 22.08.05, 09:44 mała uzupełnienie : - następne spotkanie (wrześniowe) przesuwamy na 23 września (proszę o ewentualną korekte Sznowną Panią Prezes Starą.Gropę) - nastęne spotkanie będzie "wyjazdowe" tzn udajemy się do Mozaiki na Puławskiej - w związku z tym może jest ktoś kto tam bywa i mógłby sprawdzić czy potrzebna jest rezerwacja (hehe) i inne dup... rele techniczne ? pozdrawiam pourlopowo Agnieszka Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie sierpniowe 18.08.05, 23:15 Zaraz, zaraz... A gratulacje dla naszej Przewodniczki za to, że zdobyła papierek do przewodzenia, to gdzie? No, chyba, że były, a ja znowu coś przeoczyłam? Wobec tego już się poprawiam i winszuję Starej.Gropie zdanego egzaminuJa się chyba w końcu przeniosę do tej Warszawy... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie sierpniowe 19.08.05, 11:44 Dziękuję za gratulacje. Groho, a w jakich okolicach Ty przebywasz? Czy dobrze mi się majaczy, że w Kanadzie? Odpowiedz Link
goonia Re: Zebranie sierpniowe 19.08.05, 17:17 Pani Przewodniczca sie rehabilituje szybciutko zanim Groha zobaczy, bo jeszcze sie obrazi i przestanie powiesc pisac Ja za woda a Groha zdaje sie w Kielcach lub okolicach. Pozdrawienie dla wszystkich. Goonia Ps. Wizytuje (ale nie krze) na poczatku wrzesnia, i jak nie stchorze to sie stawie na spotkaniu. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zebranie sierpniowe 19.08.05, 20:20 Szanownej Pani Prezes ma prawo sie pokickac, bo tych owieczek tu mrowie a mrowie. Goonia nic sie nie boj. Bronciepaniebozestchorzyc! Juz mowilam : pasowanie nie boli - jedynie jego slady ciezkie do zmycia ) i tak masz szczescie ze mnie nie bedzie. Pragne sie odegrac i nie moglam w czerwcu , bo nam Marta wtedy akurat nawalila. Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie sierpniowe 19.08.05, 21:10 Ja tez sie zapisuje na wszelkie wycieczki, sztuk jeden i pol. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Zebranie sierpniowe 19.08.05, 22:14 Kielce czy Kanada... i jedno i drugie na K... Moj Tata kiedys opowiadal o kargulenie na j... Odpowiedz Link
goonia Re: Zebranie sierpniowe 19.08.05, 23:04 W sumie racja, i tu G i tam G a i K sie placze. Mialo sie prawo pomylic. Ja tam czepliwa nie jestem. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie sierpniowe 19.08.05, 23:20 Cichajta dziewczyny. Szefowa ma zawsze rację, prawda? Wobec tego ja mogę być z Kanady, czemu nie) Bardzo chętnie nawet) Ale póki co siedzę w Kielcach. Śmiało można powiedzieć, że za wodą, bo za kieleckim Zalewem, patrząc od strony Warszawy Do której wcale nie jest daleko, ale i blisko też nie... A w ogóle, to sekcja świętokrzyska jeszcze nie powstała, a już w kompletnej rozsypce: Idę gdzieś poniosło, Nie_lubię-wampirów zjawiła się tak ślicznie i znikła. Co jest, że tak spytam grzecznie? Hej, może się jakoś zbierzemy, za przeproszeniem, do kupy?? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie sierpniowe 22.08.05, 07:10 Biję się w piersi i kajam. Jak mogłam pomylić miasto Grohy! Skleroza, ot co. Odpowiedz Link