stara.gropa 24.10.05, 14:11 Odbędzie się kiedy i gdzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta95 Re: Zebranie listopadowe 24.10.05, 15:01 niesty z wielkimi wyrazami żalu zgłaszam swoją planowaną nieobecność na kolejnym spotkaniu. Pewnie nie będzie ono w związku z tym tak atrakcyjne jak zazwyczaj ale cóż........ skromna jak zawsze Edyta Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 24.10.05, 15:21 Nie wiadomo kiedy, nie wiadomo gdzie, wiadomo bez kogo? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zebranie listopadowe 24.10.05, 15:54 o i jeszcze raz się wpiszę żeby taki numerek ładny ........... trafić Odpowiedz Link
sto100 Re: Zebranie listopadowe 17.11.05, 14:14 Miłego spotkania jutro, z chęcią bym dołączyła, ale niestety ale, może przy innej okazji? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Zebranie listopadowe 24.10.05, 19:37 no właśnie, co z wyjazdem ??? będzie ???? Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 24.10.05, 23:46 Właśnie,Gropo, pisałam do Ciebie na gazetowego w kwestii wyżej poruszonej. Łotwórzże skrzyneczkę!!! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zebranie listopadowe 25.10.05, 06:59 Skrzyneczkę otworzyłam, z ubolewaniem pokiwałam głową. Odpowiedz Link
sloggi Re: Zebranie listopadowe 25.10.05, 11:06 bumbecki napisała: > no właśnie, co z wyjazdem ??? będzie ???? > Tradycyjnie zapytam o szczegóły, bo moze jestem chętny? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 27.10.05, 10:04 W ramach programu 'Sladami Gurui' (podprogram krajowy) powstał pomysł wyjazdu w dniach 11-13 listopada na Mierzeję Wiślaną do Krynicy lub Piasków. Autorka pomysłu bardzo zachwalała walory mierzei poza sezonem, jednak miała poważne obawy o aprowizację. Nie wiadomo, czy odbyta na forum dyskusja oddaliła od niej widmo śmierci głodowej, ponieważ przestała się na forum pokazywać. Pomysł spotkał się z pewnym zainteresowaniem i w tym wątku, jak rozumiem, przeprowadzane jest badanie sondażowe na jego temat. Jeżeli wyjazd dojdzie do skutku, to odbędzie się połów bursztynów w zgodzie z opisem w 'Złotej musze'. Odtwórczyni roli gołej baby została już wytypowana ) Stan na dziś jest jak widać taki: 1 - tak, ale... 2 - nie mogą x - wstrzymuje się od głosu Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 25.10.05, 10:04 Ja tam jestem za spotkaniem wyjazdowym. Chetnie wezmę w nim udział jeżeli: a) ktoś mnie zaadoptuje transportowo, b) wyjazd się odbędzie. Odpowiedz Link
anmanika Re: Zebranie listopadowe 25.10.05, 11:22 Ja już wiem, że nie jadę bo mnie p. profesor młodej zajął kursem. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 27.10.05, 14:54 Też jestem za spotkaniem wyjazdowym, bo właśnie dowiedziałam się, że mogę. Dzieci się pozbyliśmy, więc mogę Cię G0p0sie zaadoptować. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 27.10.05, 15:31 Uraaa ! Za rodzinuuu ! Hm, przepraszam, ostatnio o języku obcym była w innym wątku rozmowa. Dziękuję Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 27.10.05, 17:43 g0p0s napisał: > Uraaa ! > Za rodzinuuu ! Na boj, na boj, na boj!!! Piszę na pocztę gazetową. Odpowiedz Link
bumbecki sesja wyjazdowa 01.11.05, 10:10 no to wydaje się, że jedziemy bo są chętni może zdecydujemy się na rezerwacje jakiegoś noclegu ? co wy na to ? Odpowiedz Link
edeka5 Re: sesja wyjazdowa 01.11.05, 11:08 Z klawiatury mi to wyjęłaś. Mam nadzieję, że po przedłużonym łikendzie (nie dla wszystkich) odezwą się i inni. Stara Gropa dzwoniła już i dowiadywała się o noclegi. Proponuję jak najszybszą listę chętnych i finalizowanie rezerwacji. Zgłaszam: edeka5 x 2 Odpowiedz Link
g0p0s Lista startowa... 04.11.05, 19:55 ...ciągle nie jest zamknięta. Każdy, no prawie każdy może wziąć udział na równych prawach w wycieczce na mierzeję. Warunki (moim zdaniem): - pełnoletność (lub opieka dorosłych) - komunikacja w języku polskim wskazana - płeć dowolna - znajomość twórczości Gurui - i pozytywny stosunek do niej (twórczości, niekoniecznie bezwarunkowy) - samodzielność transportowa lub załapanie się z kimś - tolerancja ogólna Nie jest wymagana przynależność organizacyjna Czy ktoś może widział dc22, inicjatorkę wyjazdu? A sekcja trójmiejska nie wybierze się? Odpowiedz Link
g0p0s Program pobytu na mierzei 04.11.05, 19:56 W programie pobytu na mierzei może się znaleźć: - szukanie dzikiej róży na rosyjskiej granicy - dokarmianie dzików - wizyta na niemieckim cmentarzu - wygrzebywanie bursztynów z kup śmiecia Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? Proszę się nimi podzielić. Odpowiedz Link
magdajeden Re: Program pobytu na mierzei 04.11.05, 23:53 ah, jak bym pojechała, marzy mi się morze jesienią od dawna ale mój samochód w tym czasie jedzie w przeciwną stronę znów. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 08.11.05, 14:58 Czyli co? Wyprawę na Mierzeję Wiślaną odwołujemy na czas bliżej nie określony tzn. do ustalenia. A spotkanie listopadowe kiedy? 18 listopada w Szpulce? Odpowiedz Link
magdajeden Re: Zebranie listopadowe 08.11.05, 15:35 to nie jedziecie w końcu??? nic już nie rozumiem. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 08.11.05, 17:12 Skład się wykruszył z przyczyn różnych, ale co się odwlecze to ..... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 09.11.05, 12:06 > A spotkanie listopadowe kiedy? 18 listopada w Szpulce? No właśnie - 11? 18? Odpowiedz Link
klarisa Re: Zebranie listopadowe 09.11.05, 13:30 Oddaję swój głos na 18. 11,12,13 pracuję znów inwentaryzacja Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 09.11.05, 18:55 Li i jedynie 18, bo właśnie z powodu jedenastego odwołać musiałam swoją wyjazdowość. Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 16.11.05, 21:20 Nieśmiało się zapytuję, jest ono, czy się odbyło w zeszłym tygodniu, a moje ucho nic nie słyszało? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 16.11.05, 21:25 Ucho masz dobre. Zebranie 18.11, jak zwykle w Szpulce. Mam nadzieję, że krowy Cię nie zatrzymają. W razie czego bierz ze sobą Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 16.11.05, 23:08 Nie ma takiej krowy, która by mnie mogła zatrzymać przed zobaczeniem Was Poza tym, obiecałam Szefowej małe manto... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zebranie listopadowe 17.11.05, 10:29 Bede duchem z wami i troche postrasze Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 17.11.05, 12:02 Ależ krowy są lubiane, przynajmniej przeze mnie i Asię.sthm Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 17.11.05, 19:12 U mnie jako durnostójki I jedna wisi jako dzwonek. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zebranie listopadowe 17.11.05, 19:24 U mnie tez krowie mrowie. Nawet szczotka klozetowa ma krowi stojak. Odpowiedz Link
sto100 Re: Zebranie listopadowe 17.11.05, 21:56 zaplątałam się wcześniej w tych postach, miłego spotkania jutro, pośmiejcie się dziewczyny, tego dobra nigdy za dużo. Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 17.11.05, 23:04 Z krową czy bez, oko moje Was zobaczy, na co serce się raduje! Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie listopadowe 18.11.05, 15:08 Życzę Wam miłego wieczoru! Czekając na relację ze spotkania, jak zwykle potowarzyszę Wam duchowo Odpowiedz Link
white.falcon Re: Chyba juz po a 18.11.05, 22:44 Też czekam - siedzę zaanginowana, a chciałam pójść. Choć relacji się może doczekaaam. Odpowiedz Link
groha Re: Chyba juz po a 18.11.05, 23:29 Coś mi się zdaje, że się już dzisiaj nie doczekamy. Pewnie muszą ochłonąć i tego... zebrać myśli Odpowiedz Link
white.falcon Re: Chyba juz po a 19.11.05, 00:05 No... tego. Idę łykać aspirynkę i inne takie tam krągłe i podłużne pierdółki. Jak ja nie lubię chorować. Zrzędzę wtedy, aj. A tu i ze sprawozdania nici. Odpowiedz Link
groha Re: Chyba juz po a 19.11.05, 00:17 Kuruj się szybko i skutecznie Też już odpadam. Straciłam nadzieję na sprawozdanko, więc co będę tak tu sama siedzieć... Oj, musiało być wesoło, skoro nikomu się z nim nie śpieszy Odpowiedz Link
g0p0s Sprawozdanie 19.11.05, 09:24 O ile dobrze zrozumiałem, to Pani Wiceprzewodnicząca 1/2 Bumbecki obiecała sprawozdanie. Jak się nie pojawi, to sporządzę sprawozdanie zastępcze Dodam tylko, że spotkanie uczestnicy opuścili cali, zdrowi i zadowoleni, tak więc powodów do niepokoju nie ma Odpowiedz Link
g0p0s Sprawozdanie zastępcze 19.11.05, 11:41 Spotkanie rozpoczęło się nietypowo nieco. Przyszedłem do Szpulki, a Szpulki nie ma. Brak. Nic. Null. W miejscu gdzie się znajdowała są nowe okna i drzwi gustownie zasłonięte czarną folią. Szyldu też niet. Ciemno, głucho, zimno, do domu daleko. Po chwili, chwili, chwili, chwili, chwili, chwili przybyła Marrtawu też zaskoczona. Po następnej chwili nadciągnęła Edeka5 + Sławek. Na chodniku przed lokalem znajdowały się dziwne konstrukcje. Coś w rodzaju drewnianych skrzynek na warzywa odwróconych do góry nogami, tylko dwukrotnie dłuższe. Na środku skrzynki noga, a na niej blat stolika wielkości płaskiego talerza. Chyba służy to plenerowemu imprezowaniu? Sugestia, aby na tym odbyć spotkanie nie spotkała się z aprobatą większości. Postanowiliśmy zasiąść w sąsiedniej Szpilce o czym została pozostawiona wiadomość pisemna na nieżyczliwych nam tym razem drzwiach. Przed Szpilką natknęliśmy się na wychodzącą właśnie z pracy Cafe.szpulkę. Okazało się, że lokal jest w remoncie do końca miesiąca. Ma się zmienić do Bydgoszczy. Tak więc spotkanie odbyło się w Szpilce na antresoli. Uczestnicy: Marrtawu, Edeka5, Sławek, G0p0s, nieco później 1/2 Bumbecki (A), jeszcze później Edyta95 i jeszcze później 1/2 Bumbecki (M). Tradycyjnie wachlarz poruszanych tematów był bardzo szeroki: - "Pepsi czy Cola". Zaznaczył się podział na dwa obozy. Konflikt nie wybuchł. - "Co zrobić samochodowemu złodziejowi, jak go złapiemy". Dyskusja na przykładzie najnowszych doświadczeń Bumbeckich. Złodziej ukradł samochód częściowo, ale uczynił go dysfunkcjonalnym. Mówiąc wprost zaj.... dwa koła. Temat został omówiony teoretycznie, gdyż jak łatwo zgadnąć złodziej zachował incognito. Ponieważ incydent miał miejsce blisko Edeki5 (zbieżność zupełnie przypadkowa), w akcji ratunkowej czynny udział brała Edeka5 i Sławek. - "Którą czekoladę lubimy bardziej". Okazało się, że słodką. Próbki do badań dostarczyła Edeka5. - "Jak skłonić kelnera do podejścia do stolika". Ćwiczenia praktyczne w wykonaniu Edyty95. Skuteczne, chociaż nie zostały wyczerpane jeszcze wszystkie możliwości... - "Nieludzcy lekarze". Wiadomo kto z kim najwięcej dyskutował. - "Ile w Szpilce kosztuje menzurka soku". Na podstawie wspomnień osobistych Edyty95 - 15 PLN. - "Jak należy jeździć na słoniu". Wykład poprowadziła Bumbecki. Najważniejszy wniosek - trzymać się kanapy i pasa bezpieczeństwa. Słoń w dotyku jest fuj, bo nie ma futra. Za to owijanie się wężem jest bardzo przyjemne (o ile nie jest to boa dusiciel). Poza tym żmija to żona węża. - "Źwierzątko Edyty95 - mysza czy mysz?". Marrtawu wyparła się wykonania identyfikacji. Za to recepta Bumbecki nie da się opisać, to trzeba było zobaczyć. Padła też propozycja wynajęcia sekserki oraz tradycyjna metoda - przekonania się czy będzie mamusią czy tatusiem. - "Nasi politycy". Materiały dostarczyła Bumbecki. Dyskusja krótka z powodu braku różnicy poglądów. - "Herbata zimowa bez prądu?". No właśnie, nabrał się Sławek. Rzeczona herbata wygląda tak, że kelner przynosi kubas i kielonek. Ponieważ Edeka5 miała dyżur kierowcy, to Sławek chciał wypić drugi składnik tego dania. I tu niespodzianka. Przykleił się. W kielonku serwują miód. - "Czy można organoleptycznie odróżnić alkohol metylowy od metanowego". Chyba tak, przynajmniej Bumbecki taką osobę spotkała. - "Wakacyjne przygody". No cóż, okazuje się że księżyc oglądany przez zroszoną kroplami deszczu szybę imituje desant spadochroniarzy... Wątek bezpośrednio związany z poprzednim... - "Jak długo żyją króliki". Okazuje się, że za długo podobno. Można też przyjąć tezę, że żyją do świąt. - "Czy lubią nas Czesi". Edyta95 twierdzi że nie, a ja odwrotnie. - "Kto z nas wygra w sobotę w totka". Konsensusu nie osiągnięto. - "Gdzie organizować następne spotkania". W dyskusji oberwało się zdrowo Szpulce i Szpilce. Między innymi za poziom hałasu. Okazało się, że każdy jak czegoś nie dosłyszy, to się uśmiecha i potakuje. Może dlatego jest tak miło i spokojnie? Konkretne ustalenia nie zapadły, ale zmiana miejsca wisi w powietrzu. - "Jak zwabić Guruę na spotkanie zamknięte z nami". Ponieważ nieobecni nie mogą się bronić, postanowiono zlecić realizację tego zadania Starej.gropie. - "Gadżety". Postanowiono zintensyfikować prace nad jednym, wcześniej ustalonym oraz padł pomysł kolejnego (bardzo dobry pomysł). Ponieważ to mają być niespodzianki dla Gurui, to cicho sza. Oraz wiele, wiele innych, o których zapomniałem, ale za wszystkie bardzo... Korekty i uzupełnienia wskazane. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Sprawozdanie zastępcze 19.11.05, 12:05 Jak zwykle mam wrażenie, że G0p0s miał ze sobą dyktafon. Tak, że ja tylko w jednej sprawie merytorycznej - dyskusja była o ocenie organoleptycznej alkoholu metylowego i etylowego. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Sprawozdanie zastępcze 19.11.05, 12:33 Był poruszany też watek archiwalny, czyli czy minęła już druga rocznica pierwszego, tzw. roboczego spotkania chmielewszczyków. Poszperałam dzisiaj trochę w archiwum forum TWCh i niespodzianka - 2 rocznica jest DZISIAJ tj. 19.11.05 o godz 18.00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=9190276&v=2&s=0 A osób nie było takie mrowie a mrowie jak sugerowały Bumbecki, a jedynie 14 osób (łącznie z osobami towarzyszącymi). Odpowiedz Link
white.falcon Re: Sprawozdanie zastępcze 19.11.05, 12:36 Dzięki za przypomnienie, Edeko. Jak ten czas leci, ech. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Sprawozdanie zastępcze 21.11.05, 09:33 "Gdzie organizować następne spotkania". W dyskusji oberwało się zdrowo > Szpulce i Szpilce. Między innymi za poziom hałasu. Okazało się, że każdy jak > czegoś nie dosłyszy, to się uśmiecha i potakuje. Może dlatego jest tak miło i > spokojnie? Konkretne ustalenia nie zapadły, ale zmiana miejsca wisi w powietrzu Mam coś na oku. Nie, nie bielmo, ale lokal. Nazywa się Antykwariat Cafe i znajduje się przy Żurawiej. Wygląda jak mieszkanie sprzed kilkudziesięciu lat w starej kamienicy, a w jednej sali siedzi się w szafie. Możemy wybrać się tam raz, na rekonesans. - "Jak zwabić Guruę na spotkanie zamknięte z nami". Ponieważ nieobecni nie mogą > się bronić, postanowiono zlecić realizację tego zadania Starej.gropie. W tej chwili widzę jeden sposób na spotkanie z Guruą. Musimy przypadkowo przechadzać się pod jej domem i w stosownej chwili wprosić się na herbatkę. Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie listopadowe 19.11.05, 14:53 G0p0sie, Ty to tak wszystko z głowy, czyli z niczego?? Fenomenalna pamięć, doprawdy. Przyznaj się, robisz notatki pod stołem, co? ) Najbardziej żałuję, że nie słyszałam Waszej dyskusji o nieludzkich lekarzach. Lakoniczność Twojej wypowiedzi na ten temat jest intrygująca) Liczę, że Marta powie więcej, hihi. Poza tym, mam nieodparte wrażenie, że nie podoba mi się, iż w rzeczonej Szpilce trzeba zwabiać kelnera, a i cenę soku uważam za wysoce skandaliczną Trzeba było zrobić grzańca na tym czymś czarnym przed Szpulką) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zebranie listopadowe 19.11.05, 15:25 Zgadza się, z niczego Dyskusji o nieludzkich lekarzach w pełni nie słyszałem, na pewno Marrtawu Ci opowie dokładnie. Do 'organizacyjnych' lokali piętrzą się zastrzeżenia. No i ten hałas, własne myśli trzeba myśleć krzykiem. To coś przed Szpulką było z deseczek w kolorze naturalnym, stoliczki czerwone, a więc kolor pasował Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 19.11.05, 15:30 Kelnera zwabiać trzeba, bo jest ich trzech, z czego pracuje jeden. Jak zauważyła Edyta, nie miał on obrączki, jak zauważyłam ja, zanim podejdzie do stolika i wysłucha zamówienia, mówi: "Tak, oczywiście" i pięciokrotnie kiwa głową. O lekarzach jako takich chyba było mniej niż o konkretnym przypadku biegunkowego szczeniaka. Gopos jako sekretarz na pewno nie ma sobie równych!!! Odpowiedz Link
groha Re: Zebranie listopadowe 19.11.05, 22:50 G0p0sie, jeśli chodzi o konstrukcje przed Szpulką, to najwyraźniej coś mi się kolorystycznie pomyliło. Widać zbyt duża dawka materiału dla mojej wyobraźni Marto, myślałam, że przekonywałaś G0p0sa o celowości zabiegów kastracji psich i kocich samców) Czyżby jednak, na wszelki wypadek, wolał się trzymać w bezpiecznej odległości od Ciebie?)) Odpowiedz Link
marrtawu Re: Zebranie listopadowe 20.11.05, 14:18 Z pewnością bym go przekonała, ale Gopos zachowawczo nie podejmował tematu. Nie wiem, z czego to wynika Odpowiedz Link
edyta95 spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 08:49 no właściwie to zgadnijcie czemu ja się tak ładnie uśmiechałam? bo połowy nie słyszałam gOpOs konotuje wszystko a płeć mojego źwierzaczka bumbecka kazała mi sprawdzać jakbym stronę przewijała taką myszką komputerową, to dość obrazowe tłumaczenie spotkanie w takim towarzystwie może być tylko bardzo udane i takie właśnie było pozdrowionka Odpowiedz Link
g0p0s Re: spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 10:15 Przewijanie przewijaniem, ale co potem... Odpowiedz Link
edyta95 Re: spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 10:41 potem własnie mam zobaczyć co ja chciałam trzymać za nóżki, bumbecką prosiłam o trzymanie za rączki ale pani dochtórka powiedziała że nie będzie przewijać. Potrzebny seksocośtam a wszystko dlatego że moje dziecko chce myszce towarzystwo dokupić, tylko ja mam dziwne obawy..... Odpowiedz Link
bumbecki Re: spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 12:28 o matko, toz to prawie grupen sex .. a to co potrzebne to "sekserka" ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 12:55 Wcześniej wymienione przewijanie dotyczy myszki z rolką. www.grapheine.com/bombaytv/play.php?id=240842 Odpowiedz Link
edyta95 Re: spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 12:59 o rany jaka ja ładna, i jakie mam cycki kim jest ten tajemniczy nieznajomy ciekawam Odpowiedz Link
stara.gropa Re: spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 13:49 Czy mógłbyś zrobić sprawozdanie z zebrania w formie TVBombay? Odpowiedz Link
g0p0s Re: spotkanie moje wrażenia 21.11.05, 14:00 Trudno by było. Przecież na zebraniach tak się nie zachowujemy (vide Krótki film o miłości ) Opócz tego pierwowzory mogłyby się poczuć jakoś nieswojo po zobaczeniu hinduskich postaci je grających. Chociaż edycie95 się spodobało Odpowiedz Link
marrtawu Dobrze już dobrze 21.11.05, 18:55 jestem zdania, że samo prztrzymanie za rączki i nóżki powinno wystarczyć (pod warunkiem, że brzuszek będzie kierowany w stronę sufitu), ale skoro Edyta ma mi do końca życia wypominać, to mogę przewijać jak myszką po myszce (myszu?)!!! Odpowiedz Link
marrtawu PeeS 21.11.05, 18:57 Jak najbardziej sprawozdanie musi być a la Bombaj Mnie też się spodobało jedno z moich wcieleń, gdzie kusząco wyciągam się w wyrze, strzelam ogniem z oczu i faluję wybitnym biustem...a co! Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zebranie listopadowe 23.11.05, 00:30 Na zebraniu został poruszony jeszcze jeden temat - wyjazdu po tanie książki. Nie mogłam znaleść adresu, dlatego dopiero dzisiaj o tym piszę. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=23254956&v=2&s=0 Przypominam wątek o tym. Niestety ze względu na "nieczynność" w soboty i szybki zmierzch, wyprawa pewnie przesunie się na wiosnę. Ale przypominam. Odpowiedz Link
groha Re: Czytaj tanio 23.11.05, 00:55 A'propos taniego czytania, to pozwolę sobie przypomnieć stronę, którą kiedyś wyszukała Stara.Gropa. Jeśli oczywiście, uda mi się wkleić, haha. czytaj tanio Jeśli ktoś jeszcze nie posiada III i IV tomu Autobiografii, to polecam. Korzystałam z ich oferty i choć niezbyt bogata, to polecam. Odpowiedz Link