ida14 01.08.06, 00:17 nie wiem czy juz było podawane, ale czynie na wszelki wypadek ( wypa czy przypa?? ) www.chmielewska.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=295&mode=thread&order=0&thold=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lylika Re: Kolejna audycja 01.08.06, 00:20 Ciekawe czy to będzie kolejna "ałuuu...dycja"? Odpowiedz Link
ida14 Re: Kolejna audycja 01.08.06, 00:26 Nie wiem. No i rposze założyłam wątek i znalazłam poprzedni zaraz po tym... Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna audycja 02.08.06, 20:12 Uwaga, przypominam: jutro, Lato z radiem, 10.20 Gurua u Sznuka Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna audycja 03.08.06, 08:56 Ja będę słuchać w pracy. Ciekawe, czy mi się uda nastawić "grzmota" na jedynkę? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 09:01 Ja mam jeszcze gorszego grzmota, bo u mnie odbiera tylko jedynka )) (i do tego, gdy radio leży, bo jak się postawi, to już zakłóca). Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 09:13 Ranyyy, słyszycie!!! Puszczają fragment z "Lesia" w wykonaniu p. Kwiatkowskiej! Czyli, że mają te nagrania pod reką!... Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna audycja 03.08.06, 09:15 W jedynce śpiewa jakiś hiszpan a nie Kwiatkowska! Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 09:24 Bo to był bardzo króciutki fragmencik... Ale był, więc skądś go musieli wziąć. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 09:28 szlag mnie trafi słucham i Lesia nie słyszałam, a nie słyszałam tego nigdy w życiu słuchaw w komputerze, a to się wyłacza ciągle i buforuje zaraz coś rozwale Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna audycja 03.08.06, 09:34 Jak już będziesz rozwalać to podam Ci parę adresów. Za jednym zamachem załatwisz wiele "nabrzmiałych" spraw. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 09:58 stara.gropa napisała: > Rozwal komputer. Niech ma za swoje! Ale dopiero po wysłuchaniu wywiadu! ) Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 10:04 Jak włączyć radio w tym diabelnym urządzeniu. Szybko !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 10:27 początek i koniec mi się udało czy to już koniec? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kolejna audycja 03.08.06, 10:30 Już się skończyło. Szkoda, że tak krótko, bo fajnie Gurua mówiła. Też tęsknię za kameralnymi kryminałami, gdzie akcja rozgrywa się w prywatnych domach, a nie wśród polityków i mafiozów. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 10:32 To tylko tyle?... A ja już się nastawiłam na coś dłuższego... Jak już mieli autora w studio, to powinni dłużej pogadać. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Kolejna audycja 03.08.06, 10:42 Iiiiii tam. Nie skorzystali z okazjii. Więcej czasu reklamy zajmują. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 11:04 pierwsz primo: mogłby ktoś streścić? drugie primo: fajne, bo dali mówić komu trzeba i mało się wtrącali trzecie primo: niedopsyt jak zawsze Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kolejna audycja 03.08.06, 12:08 Streszczam jak pamiętam: - Gurua, jak sama mówi pisze kryminały rozrywkowe. Jej książki nie są klasycznymi kryminałami, dlatego że nasza Gurua postanowiła sobie, że będzie rozweselać czytelników. - Nie ma w Polsce dobrych autorów kryminałów. Jako wzór kryminalisty Gurua wymieniła m.in. Joe Alexa, Sekułę, Bożkowskiego. - Gurua lubi w kryminałach, żeby akcja działa się w kameralnym otoczeniu. Bo nie ma nic ciekawego w tym - według Guruy - że się porżnie nożami dwóch mafiozów . - Uwaga do autorów - trzeba sprawdzać wszystko to, o czym się pisze. Jako przykład Gurua podała - rewolwer automatyczny. W przyrodzie nie istnieje coś takiego. Swojego czasu Gurua jeździła z milicją na miejsce zbrodni, żeby naocznie zobaczyć jak to wszystko wygląda. - Gurua pisze w tej chwili dwie książki równocześnie. Jedna to będzie kryminał ( coś takiego!), a druga to będzie książka o kulturze - inaczej. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 12:33 buforowało mi przy kameralnym otoczeniu i krajowych kryminalistach, resztę słyszałam bardzo dziękuję Odpowiedz Link
april02 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 12:51 Ja również dziękuję Nie mam radia w pracy a w komputerze brak mi głośników więc nie mogłam wysłuchać Guruy Odpowiedz Link
ida14 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 13:38 dla mnie ta wypowiedź była nieco chaotyczna. Gurua przeskakiwala z tematu na temat jak dla mnie z szybko... i pierwsze co powiedziałam po: "Tylko tyle?!" Odpowiedz Link
maalza Re: Kolejna audycja 03.08.06, 14:27 Dzięki Stara.gropo za streszczenie. Wywiadu nie słuchałam, bo oczywiście mam refleks szachisty i sklerozę, ale streszczenie rozjaśniło mroki Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 14:50 Znowu nietakt i niedosyt. Czy to warto było fatygować Guruę dla tych kilku zdań i nie dać się Jej rozwinąć jak już zaczęło być interesująco? Taka Kamińska, występująca później miała dwa razy więcej czasu. Nie mam nic do Kamińskiej ale wolałabym posłuchać Gurui. Odpowiedz Link
ida14 Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:04 To nawet nie ałuuuu bo nie było czasu zawyć Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:14 lylika napisała: > Znowu nietakt i niedosyt. Czy to warto było fatygować Guruę dla tych kilku zdań > i nie dać się Jej rozwinąć jak już zaczęło być interesująco? Taka Kamińska, wy > stępująca później miała dwa razy więcej czasu. Nie mam nic do Kamińskiej ale wo > lałabym posłuchać Gurui. Napisałaś dokładnie to samo, co ja pomyślałam, więc tylko sie pod tym podpiszę. ) > Odpowiedz Link
g0p0s Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:16 Już mi tak radio na 1 zostało i później był Jerzy Gondol i Una Palona Blaca) Czyżby oprawca był w temacie? Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:18 g0p0s napisał: > Już mi tak radio na 1 zostało i później był Jerzy Gondol i Una Palona Blaca) > Czyżby oprawca był w temacie? Możliwe. A Blanka była napalona. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:22 > Możliwe. A Blanka była napalona Oczywiście. Pomyliło mi się w drugą stronę Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:28 Widziałam kiedyś w Kaukaskiej taki napis na nutach kapeli grającej w nocnym programie /mężydło tam robił akustykę/:" U, napalona Blanka". Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:42 Ja znam "one way ticket", ale to raczej do wątku "co jest grane" i do opowieści G0p0sa pasuje. Odpowiedz Link
maalza Re: Kolejna ałuuuu...dycja 03.08.06, 15:47 edyta95 napisała: > a znacie piosenkę > one man chicken Jak byłam mała dałabym zobie uciąć głowę, że śpiewają "One way chicken..." i zastanawiałam się, jak taki chicken wygląda?) Odpowiedz Link
jotka13 Re: Kolejna ałuuuu...dycja 04.08.06, 08:55 > Znowu nietakt i niedosyt. Czy to warto było fatygować Guruę dla tych kilku zdań > i nie dać się Jej rozwinąć jak już zaczęło być interesująco? A czy na pewno ta audycja była na żywo? W radio często tak jest, że zapraszają gościa do studia nagrywają kilka "odcinków" a później puszczają o pasującej im porze. Oczywiście przy okazji ładnie to przycinają żeby im się w czasie antenowym zmieściło. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 15:54 To ja mam takie pytanie: czy ktos to moze nagral? Bo za Wielka Woda to bylo absolutnie w srodku nocy... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Kolejna audycja 03.08.06, 15:57 Niestety, byłam w pracy a domowe pudło ruszło dużo później bo nie przestawiłam zegara. Odpowiedz Link
pumex_x Re: Kolejna audycja 03.08.06, 17:20 woloduch1 napisał: > To ja mam takie pytanie: czy ktos to moze nagral? Bo za Wielka Woda to bylo > absolutnie w srodku nocy... > > Pozdrawiam > > Woloduch > W ramach pomocy miedzyforumowej: chmielewska.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=343&postdays=0&postorder=asc&start=345&sid=bce1258ca1b151d927dc6b8d42b160e4 Odpowiedz Link
pumex_x Re: Kolejna audycja 03.08.06, 17:26 Sorry, zapomnalem, ze trzeba sie logowac. republika.pl/zenit/jch.mp3 Odpowiedz Link
pumex_x Re: Kolejna audycja 03.08.06, 18:35 woloduch1 napisał: > Dzieki!!! > > Pozdrawiam > > Woloduch > Na zdrowie Odpowiedz Link
ida14 Re: Kolejna audycja 03.08.06, 18:58 Ja mam na kasecie nagrane o ile nic nie porobiłam. Odpowiedz Link