ida14 10.11.06, 22:47 Ja juz jestem wyspana wiec moge posiedziec na Forum. Czekam na Wołoducha i innych nocnych zwierzów . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka_31 Re: Nocne Polaków Rozmowy 11.11.06, 00:20 Ja jeszcze jestem, ale ponieważ się dziś nie wyspałam, więc powoli senność mnie ogarnia i z coraz większą zazdrością patrzę na śpiącą psicę. Chyba zaraz do niej dołączę... ) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 11.11.06, 00:24 Jestem. Wlasnie przed chwila wrocilem, odpowiedzialem na poczte i sie wlaczam. Tyle tylko, ze cosik mnie ssie w zoladku i chyba sie musze zabrac za gotowanie. Ale wroce! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Nocne Polaków Rozmowy 11.11.06, 11:24 Nocne Polaków Rozmowy to ja od 1-go mogę prowadzić tylko na doskok i raczej w godzinach "przyzwoitych" bo goście mi blokują łóżkiem dostęp do komputera. Tak potrwa do 18-go. Teraz poszli na paradę to mam chwilę.)) Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Nocne Polaków Rozmowy 11.11.06, 11:30 lylika napisała: > Nocne Polaków Rozmowy to ja od 1-go mogę prowadzić tylko na doskok i raczej w > godzinach "przyzwoitych" bo goście mi blokują łóżkiem dostęp do komputera. Tak > potrwa do 18-go. Teraz poszli na paradę to mam chwilę.)) > A co? Parady nie widzieli? Skąd Co goście. Oni maja swoje. Odpowiedz Link
lylika Re: Nocne Polaków Rozmowy 11.11.06, 12:20 mzrr21 napisała: > > A co? Parady nie widzieli? Skąd Co goście. Oni maja swoje. > Widzieli nie jedną, ale chcieli uczestniczyć w tej właśnie. A ja się cieszę, że poszli. Oni mają rozrywkę a ja chwilę dla siebie. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Nocne Polaków Rozmowy 11.11.06, 12:49 Niech Ci kaczka dzisiaj jeszcze ze trzy zorganizuje i potem tylko będa chcieli spać Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne Polaków Rozmowy 11.11.06, 23:48 Czyżby wszystkie nocne zwierze poszły spać? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 00:01 Ja nie spie, ale dla mnie to dopiero popoludnie... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 00:11 Dla mnie noc ciemna i głucha...I sama się dziwię, co mnie jeszcze po nocy wodzi... Też pozdrawiam Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 01:10 Somnambulizm? A moze to robisz przez sen? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 19:11 A ja usypiam zanim Wy sie pojawiacie. Dzis musze iśc spac wczesniej bo jutro szkoła. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 19:31 Dobranoc, slodka ksiezniczko... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 19:37 Hehe, ale jeszcze nie teraz Noc jeszcze młoda i lekcje nie odrobione. Siedzie jednak zbyt długo nie zamierzam bo pójde ogladac Taniec z gwiazdami. Wołoduchu nie slódź mi tak bo wpadne w samozachwyt. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 19:54 Nie slodze. To drobna przerobka. Pochodzi z "Hamleta" i brzmi: "Dobranoc, slodki ksiaze" (podobno). Ale sama zaczelas ten watek, a potem zniknelas jak ten sen zloty. Nieladnie. No, a teraz do lekcji, siusiu, paciorek i spac! 8-{)> Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 19:57 Moja wina, moja wina... Nie chce mi sie spac. Hamleta czytałam, ale nie pamiętam juz nic. Dawno to było. Odpowiedz Link
lylika Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 21:46 woloduch1 napisał: Pochodzi z "Hamleta" i brzmi: "Dobranoc, slodki ksiaze" (podobno). . Proszę bardzo, do wyboru. Hamlet akt V, scena 2 ... Now cracks a noble heart. Good night sweet prince: And flights of angels sing thee to thy rest! ..... /Stanisław Barańczak/ Pękło szlachetne serce. Drogi książę, Dobranoc. Zaśnij przy śpiewie aniołów. ... /Józef Paszkowski/ Pękło cne serce. Dobranoc mój książę. Niechaj ci do snu nucą chóry niebian! ... /Maciej Słomczyński/ I oto pękło serce tak szlachetne. Dobranoc, słodki książę, niech ci do snu Chóry aniołów nucą uskrzydlone! ... /Władysław Tarnawski/ W tej chwili pęka to szlachetne serce. Dobranoc, drogi książę, niech cię do snu Aniołów chóry ukołyszą pieśnią! ... Które najlepsze? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:19 Prawde mowiac, zadne. W kazdym jest cos dobrego i cos niedobrego. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:25 Poszliście już sobie stąd? Jeszcze ranek nie tak bliski, słowik to, a nie skowronek się zrywa... Odpowiedz Link
lylika Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:30 groha napisała: > Poszliście już sobie stąd? Jeszcze ranek nie tak bliski, słowik to, a nie > skowronek się zrywa... . Zaśby. Nie wiem czy w ogóle usnę, /dzień miałam najbardziej paskudny jaki można sobie wyobrazić/ a wstać muszę o 5.00. Odpowiedz Link
groha Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:40 Współczuję bardzo, Lyliko. Gdy mam wstawać o tak barbarzyńskiej porze, to zwykle mam wrażenie, że w ogóle nie opłaca mi się kłaść do łóżka. Okropne okropieństwo, brr. Szczególnie teraz, gdy trwa, jak to ktoś trafnie opisał: najgłębsza, ponura noc listopadowa, bez żadnej szansy na nadejście wiosny... Odpowiedz Link
ewanka215 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:42 Jak milo tu wrocic po weekendowej nieobecnosci To forum ma cudowne wlasciwosci uzdrawiajaco-rozweselajace... Wlasnie wrocilam po weekendzie do Gdanska, zmarznieta, glodna i zla, bo wszelki mozliwe pociagi mi sie pospoznialy i wymarzlam na peronach... A tu jedno spojrzenie na forum i od razu usmiech wraca na moja twarz Dziekuje pieknie wszystkim forumowiczom )) Odpowiedz Link
lylika Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:50 Na te wszystkie przykrości, ciemności i chłody najlepiej robi herbatka z prądem. Idę zrobić. Witam i zapraszam. Ciebie i wszystkich tu obecnych. Odpowiedz Link
groha Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:53 No, a jak się straszliwie tęskni za tym rozweselaczem, gdy go zabraknie na dłużej, to ludzkie słowo nie wypowie... Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 22:59 I Groha wróciła, matka marnotrawna. Watek sie rozwija, a lekcje jak nie odrobione tak nie odrobione :p. Odpowiedz Link
lylika Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 23:02 ida14 napisała: > a lekcje jak nie > odrobione tak nie odrobione :p. . A co masz? Może pomożemy? Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 23:07 Nie trzeba :0 poradze sobie bez problemu. własnie dlatego nie odrobione, że jest ich tak mało. Nawet sie siadac nie chce. Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 23:33 Pozdrawiam nieśpiących I całe forum, w ogóle Fantastyczne miejsce - i fantastyczni ludzie Fantastyczność autorki nie podlega dyskusji Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 12.11.06, 23:44 Witamy Jednak nie spie. Wygońcie mnie... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 00:01 Lekcje odrobione? No to do lozka, bo jutro nie wstaniesz! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 02:13 O mało na kolana nie padłam, by podziękować Opatrzności za to, że to już nie do mnie skierowane te cudne słowa o lekcjach i rannym wstawaniu Uwielbiałam je słyszeć, hehe, po prostu uwielbiałam. Można było przez nie znienawidzić nie tylko niedzielne wieczory, ale wszystkie, jak leci. Kurczę, że też daliśmy jakoś radę przeżyć tę wczesną młodość i nie sfiksować, to aż dziw bierze. A może jednak trochę...? Wystarczający powód, by teraz młodych gonić tak samo, nie? ) No, nadrobiłam wszelkie netowe zaległości, przeczytałam wszystkie wątki i aż ciekawa jestem, co po takiej forumowej dawce uderzeniowej może mi się przyśnić... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 02:37 Tuzin opowiadan i bajeczek? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 18:04 Groho nie denerwuj złego ucznia Jak sie zdenerwuje to kaze Ci odrobic wszystkie lekcje za mnie, a jak nie odrobisz to zesle na Ciebie koszmary nocne o egzaminach ... Ania-msciwa istota Odpowiedz Link
groha Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 21:20 Ida, mściwa istoto, hihi, a czy to ja poganiam Cię do lekcji, lub do łóżka? W życiu! Ja już, chwalić niebiosa, odbębniłam swoje obowiązki w tym względzie i już mi się więcej nie chce. A Ty tak nie nerwuj się byle czym, bo jak mówiło znajome, poganiane dziecko: nerwy Ci się ZEZUJĄ, czyli zużyją zbyt szybko i co z Ciebie będzie? Prosto mówiąc: zewłoka bez zwłoki... Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 21:23 Bez zwłoki to ja musze odejśc od komputera bo znów pójde kompletnie nieprzygotowana Deprawujecie nieletnich Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 21:25 Chciałam Wam pokazac cos co mnie sie baaardzo podoba Jesli ktos ma ochote to może wejśc i posłuchac. ja pokochałam ta muzykę... schdk.mp3.wp.pl/? tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMjQ5OTUuaHRtbA== Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 21:26 cos się za duzo wkleiło Niektóre sa niecenzuralne, ale "Pokolenie umarłych romantyków" jest boskie i akurat na wieczór... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 21:34 Idduuunniuuu ! Czekaj no, jeszcze dobranocka ci sie nalezy ! O prosze, specjalnie dla ciebie, bo ty techniczna podobno...matematyczno - fizyczna znaczy..logiczne, nie? www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:10 Co robimy?!?!?!?! Skoro tak, to chyba bedziemy musieli wprowadzic godzine policyjna i polozyc Ci szlaban po 20:00 na forum! A teraz zostaw wreszcie ten komputer w spokoju i bierz sie za lekcje! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:13 Nic z tego tylko czekałam kiedy sie pojawisz Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:23 A mówiłam o ciszy nocnej o 22-ej. Przynajmniej Ida by szła do szkoły jak,Bóg przykazał. Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:32 Bóg nic o szkole nie mówił Prosze Go tutaj nie mieszac. A propos szkoły. Powiedzialam rodzica, że zostane nauczycielem. Załamali sie. Moja plany na razie tak wygladaja. Co o tym myslicie?? Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:36 Ty chyba głupia jesteś!! Chińskie przysłowie mówi "Obyś cudze dzieci uczył" - to przekleństwo nawiasem mówiąc. To nie te czasy żeby być nauczycielem z powołania Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:40 Wszystko jedno jakie czasy jak jest powołanie. Podoba mi sie ten zawód. Z resztą nie wiem jak wyglądają inne na skutek życia w srodowisku nauczycielskiem od dziecka. Jestem na wskros przesiąknięta atmosfera pracy pedagogicznej. O wiele trudniej uczyc własne Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:54 Iduś, Kochana jesteś skazana. Też byłam wychowana w tym środdowisku dlatego po studiach skorzystałam z asyntetury, możliwości zrobienia doktoratu i habilitacji. Potem po urodzreniu dzieci i chęci wrócenia do zawodu ważżniejnsze były środki do życia. Odpowiedz Link
felis2 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:50 A nie znalazłabyś sobie jakiegoś spokojnego, bezpiecznego zajęcia? Np. saper... Z doświadczeń własnych oraz obserwacji znajomych wiem, że żeby być nauczycielem trzeba mieć końskie zdrowie, stalowe nerwy, anielską cierpliwość i... sponsora. Bez Prawdziwego Powołania też się nie obejdzie. No, chyba że ktoś jest ofermą, co to będzie jojczyć, ze tak mu źle w tej pracy, ale nie ruszy kupra, zeby ją zmienić. Osobiście wytrzymałam w szkole jeden semestr, a gdyby nie ambicja, zwiałabym po miesiącu. A tak z innej beczki, może wysłalibyście jakies nasenne fluidy mojemu dzieciątku? Bo mnie się już oczy zamykają, a on ciągle się wierci albo z miśkiem gada. Albo go czytać i pisać nauczę, poforumuje sobie, a mamunia kropnie sie spać Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 22:58 Ucz czytac i pisac Na nocnych Marków nie ma rady. Zawod sapera nie daje tej adrenaliny Odpowiedz Link
felis2 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 23:06 Przyznaj się, ze po prostu chcesz się zemscić na przyszłych pokoleniach za swój szkolny żywot Jak masz takie altruistyczne zapędy, to może skocz szczebelek wyżej i wykombinuj sposób na przywrócenie temu zawodowi dawnego prestiżu? To dopiero wyzwanie Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 23:15 Włąsnie o tym mysle. Jesli uczyc będa nauczyciele z powołaniem to prestiz sam się stworzy. Oczywiście wiele do powiedzenia ma tu pieniadz, który jest teraz psi Jesli dziecko ma wiecej kieszonkowego niz nauczyciel pensji, a wpojonu mu zasady szacunku li i jedynie do pieniedzy, to w jaki sposób ma szanowac nauczyciela? tu jest proble. Panuje przekonanie, ze kto nie zarabia nic nie znaczy. Smutne. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 23:22 Sa jeszcze inne spokojne zajecia. Np. pilot oblatywacz, nurek glebinowy, linoskoczek... I spokojne hobby: spadochroniarstwo, wyscigi samochodowe, alpinizm... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 23:24 Mówie Wam takie zawody nie dają tak mocnych przeżyc Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 23:27 ja tu juz jestem od rana ... mojego... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 23:30 Ja od popołudnia. niedługo dostane zakaz Co myslisz Wołoduchu o moich planach? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nocne Polaków Rozmowy 13.11.06, 23:48 Nic. Jeszcze Ci sie kilka razy zmienia. Normalka. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Groha 17.11.06, 20:44 Poszłaś juz spac? Musisz się wyspac przed jutrzejszym sabatem. ja z domu wyjezdzam przed 8. Odpowiedz Link
lylika Re: Nocne Polaków Rozmowy 18.11.06, 00:07 lylika napisała: > Gadał dziad do obrazu.)) > Pomyliło mi się. Baba gadała. Odpowiedz Link