Dodaj do ulubionych

Plany na 2007 rok

15.01.07, 09:32
Na ostatnim zebraniu ustaliliśmy, że:
- w lutym idziemy grać w kręgle
- w marcu idziemy do Xkropki na ciąg dalszy degustacji nalewek
- w kwietniu będziemy hucznie obchodzić Urodziny Guruy - jeszcze nie wiemy jak
- w maju jedziemy nad morze
- w czerwcu - zapomniałam
- w lipcu i w sierpniu - przerwa wakacyjna
- we wrześniu jedziemy na kilka dni do Wilna lub pojedziemy do Lublina na
wystawę koni zimnokrwistych
- w październiku - Ponidzie
- w listopadzie - nie ustalono
- w grudniu - nie ustalono
Ciekawe co uda się zrealizować?
Może jeszcze jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • dorka_31 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 09:45
      Jejuu, jakie bogate plany!
      A bobożerstwo, które nie wyszło w zeszłym roku?
      No i ja zapraszam do Żyrardowa! smile) Zaproszenie obejmuje: wycieczkę z
      przewodnikiem (sie znaczy - ja) po starej części miasta zakończone siedzeniem
      do późnych godzin wieczornych w przytulnej kafejce (z degustacją
      kilkudziesięciu rodzajów kaw, herbat, miodów pitnych, tudzież innych trunków)
      Są chętni?? smile)
      • edyta95 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 09:59
        w kwietniu, w ogrodzie, z kadłubem w ciemno smile miało być
      • lylika Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 13:26
        dorka_31 napisała:
        > No i ja zapraszam do Żyrardowa! smile)
        ...
        Mamy wszak przerwę wakacyjną w lipcu i sierpniu, bez zebrań planowych. Przecież to nie oznacza, że nie możemy się spotkać ponadplanowo. Żyrardów nie Australia. Zrobimy wypad i zahaczymy o Barona w nowych pieleszach - bo coś o parapetówce cicho. smile
        • dorka_31 Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 09:21
          Chociaż jedna chętna! Miło mi niezmiernie smile)))
          Proponowałabym jednak dwa wypady, bo Barona też chętnie zahaczę (a parapetówka
          ma to do siebie, że może trochę potrwać, nawet taka nieplanowana) wink)
    • xkropka Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 10:25
      W miesiącach wakacyjnych tropimy Marka celem dostarczenia go Gurui smile

Edyta postulowała sprezentowanie Gurui kalendarza z naszymi podobiznami, ale
      proponuję modyfikację: może zamiast naszych podobizn w sytuacjach towarzyskich
      sfotografujemy poszczególne sceny z książek? np. oświetlone nogi i ciemne góry
      kadłubów, stypę Stolarka (lesiowego tańca z gaśnicą nie polecam smile, Wandzię
      Rojkównę w charakterze palemki wielkanocnej na lotnisku itp. Garbate
      sprzątaczki w ciąży na dobry początek już mamy...
      • edyta95 Casting na palemkę 15.01.07, 12:07
        kogo przebieramy za Wandzię?
        doskonały pomysł to jest Xkropko smile
      • lol21ndm Re: Plany na 2007 rok 16.01.07, 00:33
        Swietny pomysl. Popieram z calego serca. smile)
    • groha Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 12:44
      Pomysł, Xkropko, przedni! Ja z kolei dumałam o czymś podobnym, lecz w rodzaju
      albumu. Z ilustracjami, scenami, gadżetami itp. z różnych lektur. W formie
      książkowej, żeby dało się postawić na półce. Obawiam się, że ściany już Gurui
      trochę zapełniliśmy, hihi. No, i miejsca w takiej książce więcej, więc każdy
      chętny, kto posiada aparat i fantazję, miałby wielkie pole do popisu. Ale to
      tylko taka luźna propozycja, niekoniecznie na te urodzinysmile
      Plany faktycznie piękne i bogate. Edyto, wiem o czym zapomniałaś w czerwcu! O
      tym z października. Bo Ponidzie, drodzy Państwo, to najpiękniejsze jest wiosną,
      lub latem. I najlepiej widoczne z okien ciuchci o tej samej nazwie, która rusza
      w maju (z Jędrzejowa) i jeździ do września. Potem już nie, bo nie ma po co. Taka
      wycieczka, połączona np. z realizacją upragnionego, wspólnego bobożerstwa,
      mogłaby być niezapomnianym przeżyciem. To też tylko luźna propozycja.
      Niekoniecznie na ten rok smile
      • ida14 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 12:52
        Przepraszam, ale Ponidzie na wiosne to było rezerwowane we wrześniu. A z
        reszta...
    • edeka5 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 13:06
      W listopadzie, jak to co? Oczywiście cmentarz. Miał być zwiedzany cmentarz
      żydowski na Bródnie.
    • dorka_31 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 13:44
      A do mnie nikt nie chce??? sad(
      • lol21ndm Re: Plany na 2007 rok 16.01.07, 00:32
        Nie martw sie, do mnie tez nikt nie... coz, takie zycie.
        • dorka_31 Re: Plany na 2007 rok 16.01.07, 09:18
          Ale do mie jest tak blisko!... Ja tyle razy jeżdżę, to chętnie bym powitała
          kogos u siebie, ale jak nie chcą to co ja poradzę... sad
    • stara.gropa Korekta 15.01.07, 14:07
      - kwiecień - Urodziny Guruy połączone z inscenizacją, kadłubem w ciemno i
      bobożerstwem
      - czerwiec - Ponidzie
      - październik - do ustalenia
      • g0p0s Re: Korekta 15.01.07, 14:21
        Skąd bób w kwietniu weźmiemy? Będzie tylko hibernatus.
        • stara.gropa Re: Korekta 15.01.07, 14:26
          Na bezrybiu i rak ryba. W ferworze inscenizacji pożremy i hibernatusa.
          • asia.sthm Re: Korekta 15.01.07, 14:34
            Ooo, tu tez bezrybie wink
            Wysmienitego hibernatusa tonami pozeralam ostatnio w Tallinie, w listopadzie.
            Sprzedaja ugotowany w pudeleczkach na raz - pychota nawet bez rosyjskiego
            szampana na popitke. Mmmmmałmmazjja.
      • groha Re: Korekta 15.01.07, 14:25
        stara.gropa napisała:

> - kwiecień - Urodziny Guruy połączone z inscenizacją, kadłubem w ciemno i
        > bobożerstwem

Znaczy - z hibernatusem?
      • lylika Re: Korekta 17.01.07, 13:22
        stara.gropa napisała:

> - kwiecień - Urodziny Guruy połączone z inscenizacją, kadłubem w ciemno i
        > bobożerstwem
        To musimy zrobić w samym końcu kwietnia żebyśmy nie zamarzli w ogródku. smile
    • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 14:35
      Ma być jeszcze horendowanie Asi na memłoniesmile Tylko nie wiemy kiedy.
    • groha Re: A co nowego na forum? 15.01.07, 14:46
      Tak tylko pytam, żeby przypomnieć, że nie samym bobem TWCh żyje i o tę tubę,
      czyli chleb nasz powszedni też trzeba zadbać, żeby nie spleśniał wink)
      • edyta95 Re: A co nowego na forum? 15.01.07, 14:55
        Asia lubi smalec, kto się podejmie?
        • asia.sthm Re: A co nowego na forum? 15.01.07, 15:06
          Smalec i ogorasy smile))
          Nie musze odwozic dzieciaka do Krakowa w lutym , wiec bede cyrklowac na
          spotkanie marcowe albo jeszcze lepiej kwietniowe. Chyba ze mnie wczesniej
          zawiutna jakies mile wiatry.
          • xkropka Re: A co nowego na forum? 15.01.07, 15:19
            Asiu, przyjeżdżaj w marcu - ogórasy mam, smalec zrobię, taki prawdziwy - ze
            skwarkami i cebulką.
            • asia.sthm Re: A co nowego na forum? 15.01.07, 16:41
              O matko o matko same pokusy.

W kwietniu ponoc jestem niezbedna do zajecia zdecydowanego stanowiska w
              dziedzinie slonskiego nawozu. Przejelam sie rola i tak bede celowac, zeby sezon
              nawozenia byl akurat. Czyli slonka kupa bedzie czynnikiem decydujacym o moim
              zyciu.
              Mam nadzieje, ze to brzmi wystarczajaco powaznie, aby udzielono mi urlopu bez
              szemrania.
    • woloduch1 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 16:49
      Zaraz, chwileczke... To sa plany imprez, a gdzie dzialalnosc? W kwestii
      formalnej, to mamy jedna rozpoczeta akcje, nigdy nie zakonczona i propozycje
      nastepnej. Konkretnie chodzi mi o Order Usmiechu i Medal za Zaslugi dla Policji.
      Co z tym?

Pozdrawiam

Woloduch
      • groha Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 17:18
        Jako członek (że się tak wyrażę) 2-osobowego zespołu wytypowanego do
        załatwienia medalu od Policji, melduję, że się wykuwa. To znaczy, czy medal, to
        nie wiem, ale zarys wniosku o wniosek już się kluje. Goposowi, czyli na bank.
        Bowiem najpierw należy grzecznie zapytać, czy ustawowo rzeczony medal się
        należy, potem pięknie uzasadnić dlaczego należy się koniecznie, następnie, jak
        znam życie, ponękać trochę przeciwnika, a na końcu, to już tylko czekać. Dumam
        już nad etapem drugim, bo uzasadnienie musi być takie, że klękajcie narody. No,
        to tyle o Medalu. Natomiast jeśli chodzi o Order, również ubolewam, że położył
        się odłogiem. To naprawdę byłoby coś bardzo miłego. Myślę, że dla Gurui też.
        • ida14 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 19:39
          Dobra! Jutro sie biore za Order! Juz na spotkaniu proponowałam komisyjne
          pisanie wniosku, ale sie Towarzystwo migało mówiąc, że poprzedni jest idealny tongue_out
          • marrtawu Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 22:25
            Ja się spóźniłam, więc proszę o objaśnienie. Co to jest Ponidzie i jak wygląda?
            Jest zielone i łazi po talerzu?
            • asia.sthm Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 22:32
              ..nie po talerzu tylko po grubej nitce.

PS Marta, za ciebie sie chowam w razie poruty.
              • ida14 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 22:43
                JAAAA. Kto Was geografii nauczał?? To region taki jest. Ja mam niewątpliwą
                przyjemnośc zamieszkiwac na Ponidziu smile
              • woloduch1 Re: Plany na 2007 rok 15.01.07, 22:51
                Ponidzie, jak sama nazwa wskazuje, jest terenem, po ktorym dawno temu (zanim
                zmienion jej koryto i skierowano do Odry) plynela rzeka Nida. Obecnie zbudowano
                na tym terenie droge, ktora planuje sie przeksztalcic w autostrade. Swoja droga,
                projekt ten wywoluje wsrod fachowcow krecenie kolek na czole, na istniejacej
                bowiem drodze waz moglby sobie kregoslup polamac.
                Wyjasnilem wystarczajaco jasno?

Pozdrawiam

Woloduch
                • groha Re: Plany na 2007 rok 16.01.07, 00:58
                  Jasno, ale nie do końca. Otóż Ponidzie, to taki lasek, którego pilnuje gajowy
                  Marucha i jak tylko jakaś baba z miasta pojawi się w pobliżu, to łapie za fuzję
                  i woła:
                  - Poni dzie?!
                  • edyta95 Re: Plany na 2007 rok - działalność 16.01.07, 08:42
                    "zachwycające Towarzystwo Wszystko Chmielewskie, które zdaje się, realizuje cel
                    mojej całej pracy i doskonale się bawi, za co niech im Pan Bóg da zdrowie
                    (......)
                    Rany boskie, co za ludzie...!"

otóż w tym roku również planujemy się dobrze bawić, sławić Imię w świecie i
                    inne też. Ale przede wszystkim, dobrze się przy tym bawić
        • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 16.01.07, 11:21
          W pierwszym rzucie napiszemy do rzecznika prasowego, z pytaniem czy mamy
          szansę. Nie jest w internecie napisane kto może zgłaszać kandydata (może tylko
          Policja?) i nie wiadomo czy może wyróżniają tylko za zakup radiowozu lub
          złapanie złoczyńcy gołymi rękami. Dlatego najpierw sondujemy. Sonda leży na
          poczcie Grohy i czeka na weryfikacjęsmile
          • groha Re: Plany na 2007 rok 16.01.07, 12:51
            g0p0s napisał:

> Sonda leży na poczcie Grohy i czeka na weryfikacjęsmile

Już się doczekała smile
            • stara.gropa Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 10:52
              Chciałam donieść, że list w sprawie medalu, autorstwa Goposa i Grohy, wysłałam
              już do policji.
              Po drugie primo, mam umówionego pewnego młodzieńca, lat 13, który za 5 zł.
              zgodził się podpisać wniosek w sprawie Orderu Uśmiechu.
              • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 10:57
                Cena nie jest wygórowanasmile Ida, dawaj wniosek!
                • stara.gropa Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 11:00
                  Wniosek mam przygotowany, podsunę mu do podpisu przy najbliższym spotkaniu.
                  • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 11:23
                    Na wszelki wypadek Ty nic przy transakcji nie podpisujsmile)
                    • stara.gropa Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 11:42
                      Bo co? Bo za stara jestem?smile))))
                      • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 11:56
                        Ależ skąd! Tylko teraz jest sezon na wyciąganie podpisanych papierówsmile
              • lylika Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 09:00
                stara.gropa napisała:

> Chciałam donieść, że list w sprawie medalu, autorstwa Goposa i Grohy, wysłałam
                > już do policji.
                ...
                W sprawie medalu odpytałam emerytowanego policjanta. Odpowiedź była następująca: Wszystko jest możliwe, zależy od siły przebicia i rangi poparcia. Należy znaleźć w policji kogoś kto poprze wniosek. Najlepiej w randze generała. Można wysłać też maila do Rzecznika Policji z prośbą o poparcie.
                • stara.gropa Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 09:15
                  Można wysł
                  > ać też maila do Rzecznika Policji z prośbą o poparcie.

No to właśnie wczoraj wysłałam.
                  A propos, czy znamy jakiegoś policyjnego generała? Bo wyglada na to, że jest
                  potrzebny na gwałtsmileI dobrze by było, żeby czytywał książki Guruy.
                  • stara.gropa Groha i G0p0s 18.01.07, 10:17
                    Czy mogę wkleić tu Wasz list do Policji? Bo chciałabym, żeby wszyscy przekonali
                    się naocznie jakich zdolnych członków posiada TWCh.
                    • g0p0s Re: Groha i G0p0s 18.01.07, 10:32
                      A wklejaj Szefowo co chcesz, forum wszystko zniesiesmile
                      Generała Policji nie znamsad Może jeżeli już, to szukać doskoku do żon generałów?
                      • lylika Re: Groha i G0p0s 18.01.07, 11:36
                        Ja bym się na Twoim miejscu tak nie pchała. Widziałam w telewizorze jedną generałową-policjantową. O matko...
                        • g0p0s Re: Groha i G0p0s 18.01.07, 11:59
                          Nie będę się pchałsmile
                      • stara.gropa List 18.01.07, 14:20
                        To wklejam, milczenie Grohy uznalam za zgodęsmile

Rzecznik Prasowy
                        Komendanta Głównego Policji
                        podinsp. Zbigniew Matwiej

Szanowny Panie Inspektorze,
                        na stronie internetowej umieszczono zastrzeżenie, że Wydział Prasowy KGP
                        odpowiada tylko na korespondencję przesyłaną przez dziennikarzy. Jeżeli jest to
                        prawdą, to dalsza lektura nie jest konieczna. Liczymy jednak, że przeczyta Pan
                        caly nasz list.
                        Piszemy do Pana jako zarejestrowane stowarzyszenie Towarzystwo Wszystko
                        Chmielewskie. Skupia ono miłośników twórczości jednej z najpoczytniejszych
                        polskich pisarek - Joanny Chmielewskiej (wł. Ireny Kuhn). Pani Joanna pisze
                        swoje książki w specyficznym, oryginalnym stylu dla którego specjalnie
                        stworzono określenie - kryminał ironiczny. Jak to w kryminałach bywa, występują
                        w nich policjanci (a wcześniej milicjanci). Są oni obecni już od debiutanckiej
                        powieści "Klin", na bazie której powstał scenariusz do filmu "Lekarstwo na
                        miłość". Wszystkie postacie stróżów prawa występujące na kartach
                        książek Pani Joanny są postaciami nieskazitelnymi. Są zaangażowani w swoją
                        trudną pracę,
                        inteligentni, uprzejmi i uczynni, zawsze stoją po stronie uczciwej części
                        społeczeństwa. Kontakt z
                        takimi ludźmi stanowi dla innych, pozytywnych postaci samą przyjemność.
                        Wizerunek policji
                        kryminalnej stworzony przez Joannę Chmielewską jest nie do przecenienia. Nikt
                        inny w polskiej
                        literaturze nie pisał o policyjnej pracy tak wiele i tak dobrze. Od ponad
                        czterdziestu lat, Jej
                        czytelnicy (w każdym wieku, bowiem stróże prawa występują też w licznych
                        książkach adresowanych do
                        młodzieży) dowiadują się, że policja rozwiąże każdą zagadkową zbrodnię, wytropi
                        przestępstwo oraz
                        ujmie sprawców. Twórczość autorki jest tłumaczona na wiele języków i łączny
                        nakład jest liczony w
                        milionach egzemplarzy na wielu rynkach. Wszyscy mogą przeczytać jak działa
                        polska Policja.

Miłość Joanny Chmielewskiej do policji jest powszechnie znana i jest przez Nią
                        głoszona nie tylko
                        w twórczości. Z licznych wywiadów, cyklu autobiograficznego i spotkań
                        autorskich możemy dowiedzieć
                        się, że kocha Policję, prywatnie nigdy się na niej nie zawiodła i Jej stosunek
                        do policjantów jest
                        jak najbardziej uzasadniony. Dla przykładu, często opisuje zdarzenie, które
                        pozwolimy sobie tutaj
                        przytoczyć. Autorka, wracając ze swym pełnomocnikiem pociągiem z Moskwy, tuż
                        przed białoruską
                        granicą zorientowała się, że ich paszporty zostały w hotelu. W tej dość
                        dramatycznej sytuacji,
                        wystarczył jeden telefon Pani Joanny: do oficera dyżurnego komendy
                        mokotowskiej. Otrzymane od niego
                        właściwe numery telefonów pozwoliły dotrzeć do służb dyplomatycznych i powrócić
                        do kraju. Właśnie
                        takiemu postępowaniu swoich funkcjonariuszy, Policja zawdzięcza tak ważne
                        miejsce w książkach i
                        sercu Pani Joanny.

Pani Joanna Chmielewska 2 kwietnia tego roku kończy 75 lat. Towarzystwo
                        Wszystko Chmielewskie jest
                        zdania, że zasługuje na odznaczenie Medalem za Zasługi Dla Policji. Jej zasługi
                        dla wizerunku
                        Polskiej Policji są bezcenne. Fakt nadania Medalu nie pozostanie bez echa w
                        mediach, co dodatkowo
                        przysłuży się promocji Policji.

Zwracamy się z tą sprawą do Pana Inspektora, ponieważ nie wiemy czy nasz pomysł
                        ma szansę
                        realizacji. Nie wiemy jaka jest praktyka przyznawania tego odznaczenia. Jeżeli
                        zechce nam Pan
                        odpowiedzieć, że istnieje taka szansa, wówczas napiszemy naszą prośbę do
                        Komendanta Głównego
                        Policji.

Łączymy pozdrowienia

W imieniu Towarzystwa Wszystko Chmielewskie

Groha

g0p0s

smile))) (tylko się nie rozpędź i nie skopiuj tego, bo pomyśli, że sobie jaja
                        robimy smile)

• asia.sthm Re: List 18.01.07, 14:32
                          > smile))) (tylko się nie rozpędź i nie skopiuj tego, bo pomyśli, że sobie jaja
                          > robimy smile)

Racja, niech sie podpisza jak nalezy, ale Panu Komendantowi buziaka od Asi
                          mozna dolaczyc.To nie beda jaja.

Tekst znakomity, zreszta jak wszystko u Grohci i Goposa.
                        • groha Re: List 18.01.07, 14:34
                          stara.gropa napisała:

> smile))) (tylko się nie rozpędź i nie skopiuj tego, bo pomyśli, że sobie jaja
                          > robimy smile)

Szefowo, błagam, tylko nie mów, że to poszło z tym moim dopiskiem adresowanym do
                          autora, czyli do Goposa!! Jezus Maria... smile))))
                          • g0p0s Re: List 18.01.07, 14:38
                            Policja z pseudonimami obytasmile
                          • stara.gropa Re: List 18.01.07, 14:48
                            W kontakatch z policją jestem śmiertelnie poważna.
                            Podisałam się imieniem i nazwiskiem i dodałam - przedstawiciel stowarzyszenia
                            Ale palce mnie świerzbiły, żeby zostawić tak, jak byłosmile)))))
                            To byłby test na poczucie humoru wśród policjantów.
                            • groha Re: List 18.01.07, 15:02
                              Wiem, ale wolałam się upewnić, bo coś nerwowa jestem ostatnio smile
                              Ten list, sam w sobie, będzie wystarczająco trudnym testem dla pana
                              podinspektora, jak sądzę i wprost szaleńczo jestem ciekawa, jak go zda. No,
                              wytrzymać nie mogę...
                              • g0p0s Re: List 18.01.07, 15:49
                                Dziś się nie dowiemy. Stawiamy kreskę na ścianie?
                                • groha Re: List 18.01.07, 15:52
                                  U mnie za świeże tapety, kurczę... Ale mam centymetr! Ciacham więc smile
                              • stara.gropa Re: List 19.01.07, 07:23
                                19.01.2007, godz. 7.22 - policja milczy. Zatkało ich, albo już prowadzą
                                śledztwo kto to, to TWChsmile)
                                • lylika Re: List 19.01.07, 07:31
                                  Albo się zastanawiają nad zastosowaniem odpowiedniej procedury: przeczytać czy przed czytaniem spalić?
                                  • g0p0s Re: List 19.01.07, 11:14
                                    Mamy kilka wariantów:
                                    - jeszcze trochę poczekać
                                    - wysłać maila z pytaniem co słychać
                                    - zadzwonić z takimże
                                    - wysłać nasz list ponownie listem poleconym
                                    • lylika Re: List 19.01.07, 11:39
                                      Popieram wszystkie oprócz pierwszego. Czekanie jest niezgodne ze statutem Towarzystwa. smile
                                    • stara.gropa Re: List 19.01.07, 11:48
                                      Popieram telefon z pytaniem Co słychać?
                                      • g0p0s Re: List 19.01.07, 11:53
                                        Dzwońsmile Tylko dokładnie nam napisz, co odpowiedzieli.
                                        • stara.gropa Re: List 19.01.07, 12:28
                                          Dzwoni ten, kto to wymyśliłsmile)))
                                          • g0p0s Re: List 19.01.07, 15:19
                                            Dzwoni ten kto podpisałsmile
                                            Stawiamy drugą kreskę i awansem 3 i 4 za weekend.
                                            • edyta95 Re: List 19.01.07, 15:35
                                              wysłany 17 dojdzie do adresata nie tak szybko znając pocztę naszą (ciągle
                                              dostaję kartki na Bożenarodzenie), więc spokojniemoi drodzy
                                              • g0p0s Re: List 19.01.07, 15:40
                                                A to nie po drucie poszło?
                                                • edyta95 Re: List 19.01.07, 15:47
                                                  o rany taka nowoczesność w policji?
                                                  jeszcze nie tak dawno moje zeznania na maszynie były spisywane
                                                  • g0p0s Re: List 19.01.07, 15:52
                                                    Przecie my do KG piszemy. W komendach często gęsto mają prywatne kompy, bo im
                                                    się maszyny rozleciały.
                                                  • edyta95 Re: List 19.01.07, 15:55
                                                    aaaaaa, no to insza inszość, może mają drut
                                • stara.gropa Re: List 22.01.07, 13:00
                                  22.01.2007, godz 13.00, nadal żadnej odpowiedzi od KGP.
                                  Chyba nam nie odpowiedzą, zgodnie z tym co napisali na swojej stronie, że
                                  odpisują tylko dziennikarzom.
                                  Czy jest wśród nas jakiś dziennikarz?
                                  • lylika Re: List 23.01.07, 08:51
                                    Szefowo, musisz założyć sobie nowe konto na gazetowym pod nickiem "dziennikarz" i wysłać list jeszcze raz. smile
                                  • xkropka Re: List 23.01.07, 09:02
                                    Dziennikarz był, ale się przestał odzywać - o Kkeicamie mówię
                                    • g0p0s Re: List 23.01.07, 11:21
                                      5 kresek i 6 nadciąga. Dzwoń szefowo!
                                      • stara.gropa Re: List 23.01.07, 13:11
                                        Pod 997?
                                        • g0p0s Re: List 23.01.07, 13:48
                                          Jest jakiś numer do zgłaszania anonimów. Może takowy uprzejmie wystosujemy?
                                          • stara.gropa Re: List 23.01.07, 14:33
                                            Anonim?
                                            • g0p0s Re: List 23.01.07, 14:55
                                              > Anonim?
                                              Nie, numersmile
                                              To co robimy, czekamy?
                                              • lylika Re: List 23.01.07, 22:37
                                                Tak sobie myślę, że nasza Szefowa, to z pewna taką nieśmiałością podchodzi do tematu. Szefowo, tu trzeba przebojem. Dzwonić, nachodzić, bombardować. To z policją jest sprawa. Ona przyzwyczajona do ostrych akcji. smile
                                                • mzrr21 Re: List - Droga Szefowo! 24.01.07, 06:36
                                                  Droga Szefowo!
                                                  Podeślij mi ten list na maila. Jak w piatek będe na przepustce spróbuje
                                                  zaatakować znajomego policjanta z KWP w Krakowie. Nie lubi mnie (tzn. lubi, ale
                                                  jego zona jest o mnie zazdrosna, chyba dlatego że ja go znam od urodzenia, a
                                                  ona troche krócej), ale odpowiada na pytania. A do tego w sobote mam byc u nich
                                                  na imprezie, więc może coś wskóram.
                                                  • stara.gropa Re:List 24.01.07, 07:07
                                                    Po pierwsze primo, przypominam, że ja już nie jestem prezesem TWCh.
                                                    Po drugie primo, list do Policji stoi jak byk w tym wątku, wystarczy przeczytać.
                                                  • lylika Re:List 24.01.07, 07:54
                                                    stara.gropa napisała:

> Po pierwsze primo, przypominam, że ja już nie jestem prezesem TWCh.
                                                    ...
                                                    Szefowa to chyba ma sklerozę jak stąd do Władywostku. Przecież rezygnacja nie została przyjęta.
                                                    Ponadto przypominam, że okrasy bezkrólewia przynosiły zawsze opłakane skutki. Czy Szefowa chce rozpadu Towarzystwa i forum? Rozbiorów chce, targowicy, dojścia do władzy sianoobrony, elperów i innych ekstremów? No, tego chce?
                                                  • stara.gropa Re:List 24.01.07, 08:18
                                                    Taksmile
                                                  • lylika Re:List 24.01.07, 08:29
                                                    Niech ktoś wezwie pogotowie. Szefowa potrzebuje natychmiastowej pomocy!
                                                  • edyta95 Re:List 24.01.07, 08:53
                                                    szefowo, przywołuję Cię do porządku. Szefujesz dopóki nie zostanie obrana nowa
                                                    osoba
                                                  • stara.gropa Re:List 24.01.07, 09:07
                                                    Mylisz się, ja zrezygnowałam ze stanowiska, do czasu wybrania nowego szefa
                                                    rządzą obie Panie vice.
                                                    Do nich proszę kierować wszystkie, nawet najdziksze pomysły.
                                                  • edyta95 Re:List 24.01.07, 09:10
                                                    rezygnacja musi być przyjęta, przez kogokolwiek. Twoja nie była
                                                  • stara.gropa Re:List 24.01.07, 09:17
                                                    Możemy teraz zacząć dyskusję, która nie będzie miała końca, ale po co? Po
                                                    prostu przeprowadź wybory.
                                                  • edyta95 Re:List 24.01.07, 09:27
                                                    termin zgłaszania kandydatów upływa 28 stycznia, trza czekać
                                                    potem myślę, że tydzień wystarczy na głosowanie smile
                                                  • groha Re:List 24.01.07, 10:27
                                                    Boże, Boże, czy to już człowiek za tego żywota nigdzie nie znajdzie chwilki
                                                    spokoju i malutkiej, choćby tyciej stabilizacji? Zachciało nam się demokracji,
                                                    kurcze dziobate... O, a może monarchia? W ramach elekcji - Starą Gropę na tron i
                                                    z głowy. I niech potem królowa się martwi o wszystko. No, wiecie: komu
                                                    przywileje, kogo otruć, komu oddać, za przeproszeniem, stolec... wink)
                                                  • asia.sthm Re:List 24.01.07, 10:41
                                                    > Boże, Boże, czy to już człowiek ...

i tu sie musi zdenerwowac ?
                                                    Tez prosze o stabilizacje.
                                                    Jej Wysokosc Krolewska Mosc Stara Gropa I ...bylaby w sam raz.
                                                  • g0p0s Re:List 24.01.07, 11:04
                                                    Stare jak świat porzekadło mówi, że planowanie to czas stracony. Proponuję
                                                    zmienić zamiar wyboru nowych władz na koronację Starej.Gropysmile) Oczywiście z
                                                    wpisaniem braku mozliwości abdykacji oraz zakazem wyjazdów do krajów, z którymi
                                                    nie ma umowy ekstradycyjnejsmile
                                                  • stara.gropa Re:List 24.01.07, 11:30
                                                    komu oddać, za przeproszeniem, stolec... wink)

Właśnie chcę oddać komuś stolecsmile), Boże, co ja wypisuję. To wszystko przez
                                                    Grohęsmile
                                                    P.S. Z urodzenia i przekonania jestem anarchistką, monarchia to mój wróg.
                                                  • g0p0s Re:List 24.01.07, 11:33
                                                    Możesz być przecież anarchistką niepraktykującąsmile
                                                  • asia.sthm Re:List 24.01.07, 12:59
                                                    stara.gropa napisała:
                                                    > P.S. Z urodzenia i przekonania jestem anarchistką, monarchia to mój wróg.

Nie ma problema, wiem gdzie przechowuja gilotynke i szafocik. Pozyczy sie w
                                                    razie potrzeby wink
      • stara.gropa Re: Plany na 2007 rok 17.01.07, 10:55
        Boże! To mało? Po tych wszystkich imprezach będziemy wykończeni, jakbyśmy
        własnoręcznie przeorali polesmile
        • edyta95 Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 14:58
          Na początku marca otwierają Żywiciela na pl. Inwalidów i nie mam tu Lylki na
          myśli, choć ona karmi doskonale smile Możemy zwizytować, tak na wszelki wypadek
          • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 15:05
            Kto to jest Żywiciel?
            • edyta95 Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 15:12
              www.zywiciel.pl
              • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 15:15
                Ciekawe, jak z tłem muzycznym tam będziesmile
            • groha Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 15:12
              g0p0s napisał:

> Kto to jest Żywiciel?

Taki, co wiecznie żyw i ciel jego zawsze słuszny, jak mniemam wink
          • edeka5 Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 19:54
            edyta95 napisała:
            > Na początku marca otwierają Żywiciela na pl. Inwalidów
            > Możemy zwizytować, tak na wszelki wypadek

Wybierasz, żeby mieć bliżej do domu?
            • lylika Re: Plany na 2007 rok 18.01.07, 20:58
              edeka5 napisała:

> edyta95 napisała:
              > > Na początku marca otwierają Żywiciela na pl. Inwalidów
              > > Możemy zwizytować, tak na wszelki wypadek
              >
              > Wybierasz, żeby mieć bliżej do domu?
              ...
              Najbliżej jest do mnie /widać z moich okien/. Jeśli będzie dennie możemy w trymiga zmienić lokal. smile
              • edeka5 Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 14:48
                I to jest argument wink
          • bumbecki Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:35
            szkoda, że ta strona Żywiciela taka ... uboga sad niw wiadomo jakie menu sad( i
            co do picia sad(
            • edyta95 Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:37
              "Zaprosimy Was na raki w śmietanie,
              śledzie a la minogi, nereczki cielęce w sosie musztardowym,
              móżdżek cielęcy, królika, sandacza i wiele innych dań"

cytata to jest
              • lylika Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:53
                edyta95 napisała:

> "Zaprosimy Was na raki w śmietanie,
                > śledzie a la minogi, nereczki cielęce w sosie musztardowym,
                > móżdżek cielęcy, królika, sandacza i wiele innych dań"
                >
                > cytata to jest
                ...
                Muszę iść na te raki. Niech kosztują ile chcą. Perukę zastawię a pójdę. smile
            • lylika Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:43
              No przecież napisało, że raki w śmietanie. Po staropolsku ma być a raczej po starowarszawsku to powinien być jeszcze schabowy, flaki, nóżki w galarecie, śledzik po japońsku a do picia Czysta Zwykła Baczewskiego, Starka i piwko.
              • edyta95 Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:48
                ślina mi cieknie, ja jeszcze przez tydzień jem grapefruity i mięso
                • lylika Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:50
                  Karę masz jakąś?
                  • edyta95 Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:51
                    za mięciutka się robię
                    • lylika Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:54
                      edyta95 napisała:

> za mięciutka się robię
                      ...
                      A miałaś być "na twardo"?
                    • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 15:55
                      Od samego patrzenia na flaki po warszawsku można zmięknoćsmile
                      • mzrr21 Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 18:17
                        Proponuję zacząć zbierać a rejs po Morzu Śródziemnym. Do Cota D'Azur by zajrzeć.
                        • lylika Re: Plany na 2007 rok 19.01.07, 20:16
                          Może jednak po lądzie bezpieczniej. Jeszcze się potopimy. smile
                          • mzrr21 Re: Plany na 2007 rok 21.01.07, 12:11
                            Tam płytko
                            • anmanika Re: Plany na 2007 rok 23.01.07, 09:28
                              Apropo Policji, to z osobistego doswiadczenia mowie, ze dzwonic, dzwonic i
                              jeszcze raz dzwonic. I tak sprawa oprze sie zapewnie o glownego komendanta, bo
                              tam nikt nizej nie jest wladny podjac jakakolwiek decyzje.
                              • groha Re: Plany na 2007 rok 23.01.07, 13:30
                                Dzwonić i krzyczeć: panowie, ja kocham policję! smile
                                Swoją ścieżką, wypróbowałam to kiedyś, gdy poszukiwałam wujka, który zaginął na
                                trasie Kielce-Kraków. Panowie oficerowie dyżurni przejęli się bardzo i całą
                                trasę sprawdzili, krok po kroku. Wprawdzie wujek zaraz odnalazł się sam, w
                                rzeczonym Krakowie, u kolegi z lat szkolnych, ale sama metoda zadziałała, jak
                                trzeba. Ale nie wykluczone też, że sprawdza się tylko na niższych szczeblach.
    • 36krzysiek Re: Plany na 2007 rok 24.01.07, 11:08
      Ja nic nie chcę mówić, ale czy nie pominęliście wizyty u Pobudki? Ja mam tam
      niezałatwione porachunki z jednym kogutem !!!
      • stara.gropa Re: Plany na 2007 rok 24.01.07, 11:31
        Ponidzie, jak sama nazwa wskazujesmile połączone będzie z kogutem.
      • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 24.01.07, 11:35
        Może jemu wiśnie z nalewki podsypać? Kogutu, nie Baronowismile))
        • 36krzysiek Re: Plany na 2007 rok 24.01.07, 11:38
          g0p0s napisał:

> Może jemu wiśnie z nalewki podsypać? Kogutu, nie Baronowismile))

I do piania dołączy jeszcze "Góralu czy ci nie żal..." Dziekuję bardzo za takie
          pomysły smile)
          • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 24.01.07, 11:48
            Wiśnie wieczorem dostanie, to rano nie będzie mu w głowie śpiewanie, tylko
            będzie wody szukał. Z tupotem mew w dziobatej łepetyniesmile
    • groha Re: Plany na 2007 rok 24.01.07, 12:44
      Kogutu nic nie pomoże, bo taka już jego piejna, dziobata natura, ale jak znam
      życie i obyczaje kur - wysokoprocentowym pokarmem żaden kogut na pewno nie
      pogardzi. Obawiam się jednak, że Kuba dopiero po tych wiśniach może zawyć, jak
      stado szalonych wróbli. W dodatku, niezłym sznapsbarytonkiem. A tego delikatne
      ucho Barona mogłoby nie znieśćsmile
      P.S. Dynastia Starogropów - czyż to nie brzmi ślicznie? wink)))
      • bumbecki Re: Plany na 2007 rok 25.01.07, 10:52
        groha napisała:

> P.S. Dynastia Starogropów - czyż to nie brzmi ślicznie? wink)))

ja jestem z całej duszy monarchistką, więc za taką dynastą jak najbardziej
        jestem ZA !! ))
    • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 25.01.07, 10:48
      Mamy jakieś wieści o naszym liście? I co robimy dalej w tej sprawie?
      • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 29.01.07, 11:36
        > Mamy jakieś wieści o naszym liście? I co robimy dalej w tej sprawie?
        • lylika Re: Plany na 2007 rok 29.01.07, 13:09
          Szefowa to chyba na urlopie, albo co?
          • stara.gropa Re: Plany na 2007 rok 29.01.07, 13:15
            Chyba nie sądzicie, że nie powiadomiłabym natychmiast forum, gdyby policja
            odpowiedziała?
            • 36krzysiek Re: Plany na 2007 rok 29.01.07, 14:48
              To brzmi dwuznacznie. Jak się nie odezwiesz, to znaczy że się policja
              zainteresowała smile))
              • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 31.01.07, 15:15
                Nudny będę, co robimy w temacie?
    • g0p0s Re: Plany na 2007 rok 12.06.07, 11:37
      Można częściowo porównać plan z realizacjąsmile Mamy jakieś sugestie na drugą
      połówkę roku?
      • edeka5 Re: Plany na 2007 rok 12.06.07, 13:12
        Tak. Wyścigi na Służewcu na 1 lipca.
        • edyta95 Re: Plany na 2007 rok 13.06.07, 15:03
          - w lutym idziemy grać w kręgle - zrealizowane przez część towarzystwa, nawet
          kilka razy
          - w marcu idziemy do Xkropki na ciąg dalszy degustacji nalewek - zrealyzowane,
          ek (nie wiem jak czkawkę opisać)
          - w kwietniu będziemy hucznie obchodzić Urodziny Guruy - jeszcze nie wiemy jak -
          z kadłubem w ciemno zrealizowane w czerwcu zostało
          - w maju jedziemy nad morze - no się nie wyrobiliśmy i co?
          - w czerwcu - zapomniałam - już było
          - w lipcu i w sierpniu - przerwa wakacyjna
          - we wrześniu jedziemy na kilka dni do Wilna lub pojedziemy do Lublina na
          wystawę koni zimnokrwistych
          - w październiku - Ponidzie
          - w listopadzie - nie ustalono
          - w grudniu - nie ustalono

całkiem nam zgrabnie idzie, jeszcze dojdzie na Ponidzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka