lylika Re: Aktualności... 03.08.07, 21:16 O wojnach dziś sporo, to ja mam pytanie. Umie ktoś odróżnić na zdjęciu jesień 41-go od wczesnej wiosny 42-go? Na zdjęciach po kilka osób w plenerku raczej drzewiastym. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Aktualności... 06.08.07, 17:02 58% procent Kalifornijczyków zagłosowało na Schwarzeneggera w wyborach gubernatorskich, bo wierzyli, że skoro jest cyborgiem, ocali ich w razie czego od zagłady. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Aktualności... 06.08.07, 18:00 Czytam ci ja sobie forum, az tu nagle...! Caly wystroj sie zmienil! Cofnalem sie, jeszcze raz bylo po staremu, a potem... No juz nic innego, jak tylko nowy! Ciagle jeszcze mam nadzieje, ze mim przegladarka sfiksowala, ale cos czuje, ze nie... No coz, trudno, trzeba sie bedzie przyzwyczaic do nowego wygladu. A ja tradycjonalista jestem... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
eulalija Re: Aktualności... 06.08.07, 21:35 Witaj w klubie, poruszam się po omacku. Jeszcze zaraz zaloguję się na MLP hasło i zobaczę jak to wygląda od strony "szerego użytkownika". Ale już mi sięto nie podoba i nawet dałam wyraz. Odpowiedz Link
dekade Re: Aktualności... 06.08.07, 21:48 Kiepsko to wygląda, to pisałam ja Eulalija, kradnąc podstępnie hasło dostępowe MLP. Niech wróci stare. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności - Gurua w lekturach 07.08.07, 13:22 W I programie (radio) toczy sie właśnie dyskusja o tym jaki powinien byc kanon lektur. Uczestniczy m.im. pan Tadeusz. Słuchacze rzucają różne propozycje, a przed chwilą jedna słuchaczka stwierdziła, że lektury szkolne powinny być takie, co by młodzież chętnie je czytała, np. któraś z książek Chmielewskiej Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności - Gurua w lekturach 07.08.07, 13:28 Któraś jest (była?) w programie nadobowiązkowym. Nawiedzony dom bodajże. Odpowiedz Link
eulalija Cytrynka pozdrawia 07.08.07, 13:29 Macie Wszyscy bardzo serdeczne pozdrowienia od Cytrynki. Ostatnie wieści z frontu walki o dostęp: walczy, zdobywa pozycje i przeważającą siłę na wroga, jest szansa na całkowite zwycięstwo )) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Cytrynka pozdrawia 07.08.07, 13:33 Odpozdrawiamy. Groho! Czołg Cytrynce wyślij! Odpowiedz Link
groha Re: Cytrynka pozdrawia 07.08.07, 13:51 Pocztą? To lufa w krzokach, bo ukradną. Wyślę mailem. Odłamkowym ładuj, Cytrynko! Odpowiedz Link
eulalija Re: Cytrynka pozdrawia 07.08.07, 14:00 Kurierem, no dwoma kurierami, bo jeden może nie uciągnąć. Małpy przecież nasza kochana Cytrynka nie odbierze Odpowiedz Link
g0p0s Re: Cytrynka pozdrawia 07.08.07, 14:06 Pocztą polową. A my zrobimy listę społeczną, kto kiedy korzysta Naboi nie żałuj, daj ile możesz Odpowiedz Link
eulalija Re: Cytrynka pozdrawia 07.08.07, 14:17 Dobrze by było, żeby Cytrynka zdążyła przed połową sierpnia. Mam w perspektywie walkę z urzędem pewnej pięknej dużej dzielnicy, czołg by w zapasie był nie od czapy. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Cytrynka pozdrawia 07.08.07, 16:57 Pozdrów też))) Może gołębiem pocztowym? A co do Twojej walki planowanej, to potrzebujesz może wsparcia? ) Jakby co, to mogę ich lotem koszącym potraktować... Papugi świetnie się nadają jako samoloty bojowe Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 07.08.07, 17:33 Wczoraj usłyszałam, że Ojciec R. wreszcie przeprosił Prezydenta. > Dzwoni Ojciec R. do Kancelarii: - Czy to pan Jarosław? - Nie, Lech. - A... to przepraszam. Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 08.08.07, 15:50 Właśnie zrobiłam mojemu podopiecznemu psiakowi portret. Ustawiłam na dłuższe naświetlanie, jak to przy portrecie, i poprosiłam zeby się przez chwilę nie ruszał. Tak wyszło: img510.imageshack.us/img510/306/070808begonia008fg4.jpg Uważam, że bardzo ładnie. ) Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Aktualności... 08.08.07, 15:58 Czy to pies, czy to bies? )) Na sztuce za bardzo się nie znam, ale to nie jest taszyzm. Proponuję kreskizm. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aktualności... 08.08.07, 16:09 ni pies to, ni wydra... ale bardzo ladnie toto popozowalo Odpowiedz Link
eulalija Re: Aktualności... 08.08.07, 16:11 Kłębek moheru, ładny szary kolor, na beret sie nada )) Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 08.08.07, 16:16 On jest byddystą. To pies tybetański. Na żadne moherowe berety ani też adoracje toruńskie się nie nadaje. ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Aktualności... 08.08.07, 16:32 A czy ja gdzieś napisałam, że to ma być konkretnie "ten" moherowy beret? Jedyne chyba nakrycie głowy, harcerski czarny beret, w którym wyglądałam na tyle mało głupio, że mogłam się w nim poruszać po ulicy bez groźby nadjechania karetki wyposażonej w kaftan z baaaardzo długimi rękawami, więc będę bronić jak niepodległości beretów )) Byddyzm to jakiś odłam buddyzmu? Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 08.08.07, 16:51 > Byddyzm to jakiś odłam buddyzmu? ... No! )) Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 11.08.07, 23:29 Na spotkaniu dwie osoby. Na forum jednocześnie najwyżej dwie osoby. Na dwóję jesteśmy zaledwie. Wrodzony optymizm mi wysycha choć leje i leje. Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności... 11.08.07, 23:49 A ja dzisiaj doładowałam akumulatory i znów nic mi nie straszne, ani zastój na forumie, ani kryzys na giełdach światowych. Popatrzyłam na sam kwiat młodzieży, powzruszałam się, że taki dorodny i piękny, i nawet nie wiem kiedy - ramionka mi się wyprężyły, słabość skruszała, duch wytężył i tak strasznie zachciało mi się z nimi wstać i w słońce iść... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aktualności... 20.08.07, 18:49 Nie wiem gdzie, więc chyba tu, podzielę się z Wami odkrycim Oto pierwsza, jaką widziałam w życiu toaleta dla piesków na warszawskim Powiślu, przypadkowo odkryta w czasie gdy wizytowałam krze tamże. No super, co? img253.imageshack.us/img253/3275/psiatoaletazi1.jpg Odpowiedz Link
edyta95 Re: Aktualności... 21.08.07, 08:23 nie byłaby potrzebna, gdyby właściciele sprzątali po swoich pupilach Odpowiedz Link
mateuszhyzy Re: Aktualności... 21.08.07, 09:07 w sobote na canal+ o 7:25 leci skradziona kolekcja pozdrawiam po dlugiej nieobecnosci spowodowanej wyjazdami Odpowiedz Link
edyta95 Re: Aktualności... 21.08.07, 10:12 może i nie przeszkadza, ale ja się zastanawiam kto za to płaci Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 21.08.07, 11:05 edyta95 napisała: > może i nie przeszkadza, ale ja się zastanawiam kto za to płaci ... Ja. Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 21.08.07, 11:27 g0p0s napisał: > Pani płaci, pan płaci, społeczeństwo płaci ... Nie, ja płacę i wszyscy ci, którzy płacą podatki za swoje pieski. Odpowiedz Link
eulalija Re: Aktualności... 21.08.07, 11:47 W Warszawie to on, ten podatek, bardzo wysoki jest Odpowiedz Link
edyta95 Re: Aktualności... 21.08.07, 11:55 wyjaśniam że nie za piasek tylko za bieżącą opiekę nad kibelkiem, ten piasek trzeba zmieniać, zawożić przywozić itp. Inaczej by strasznie śmierdziało, a nikt by tego nie chciał mnieć na trawniczku przed oknem. Jeśli ktoś płaci podatek za pieska to ja się zgadzam, żeby te pieniążki na to poszły. Ale moje pieniążki nie chce, żeby na to szły. I myślę też, że to marna ozdoba taki kibelek. Ale to samo myślę o specjalnych altankach służących do karmienia piersią dzieci, nie czepiam się tylko piesków. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aktualności... 21.08.07, 15:16 No i proszę. Dyskusyja siem wzięła i rozwinęła. W przypadku dzieł literackich bądź kinematograficznych jest to wielka chwalba dla autora. Zatem - gratulacje dla autora altanki )) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Aktualności... 21.08.07, 15:31 Na WOT był reportarz o takich różnych altankach jakiś czas temu, miałam więc troszkę czasu na różne przemyślenia. Ale statystykę nam podniósł przynajmniej Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności... 01.10.07, 13:29 Melduję, że w miniony weekend odbyło się robocze spotkanie dwóch przedstawicielek sekcji południowych - małopolskiej i świętokrzyskiej, poświęcone m.in. zacieśnianiu więzi poprzez liczne, nierzadko eksperymentalne zajęcia, takie jak: grzybobranie po zachodzie słońca; rozmowy przy żłobie, a nawet dwóch; jednoczesne hazardowanie się grą w rummy z próbami bycia poza światem i zgadywaniem, co było w ostatniej paczce; dyskusje na tematy różne przed i po herbacie, oraz inne, nie mniej ciekawe. Małża zdążyła dzisiaj do pracy wyłącznie dzięki temu, że pociąg mocno się spóźnił, za co osobiście dziękuję PKP i panu Baronowi Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aktualności... 01.10.07, 13:41 Melduję, że w miniony piątek odbyło się spotkanie przedstawicieli centrali TWCh poświęcone poznawaniu receptur na nalewki. Spotkanie odbyło się w Muzeum Farmacji i ku naszemu, i nie tylko naszemu rozczarowaniu do degustacji podano napar z ziółek, a nie nalewki! Samo muzeum jest urocze i posiada bibliotekę z bogatym zbiorem książek o ziołach, ziołolecznictwie, nalewkach itd. Strzyżecie uszkami? To coś do pomysłu G0p0sa i Grohy. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności... 01.10.07, 13:54 Składam protest. Pomysł jest nie mój, tylko o ile pamiętam KocioPierzaczkowej. Ile tych receptur udało się wam wynie..., wypożyczyć? Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 01.10.07, 13:57 ku naszemu, i nie tylko naszemu > rozczarowaniu do degustacji podano napar z ziółek, a nie nalewki! ... Czyli nie mam czego żałować, że nie mogłam być. Ale może te ziółka były takie bardziej specjalne? ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aktualności... 01.10.07, 14:00 Ziółka były zwyczajne: rumianek, poziomka, borówka. Wypiliśmy co dawali, bo na bezrybiu i rak ryba Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności... 01.10.07, 13:56 groha napisała: ozmowy przy żłobie, a > nawet dwóch; hazardowanie się grą w rummy ... Koniecznie prosimy o więcej szczegółów. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Aktualności... 02.10.07, 22:04 No właśnie? Bo różnica, jakby na to ni patrzeć, jednak zasadnicza... Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności... 02.10.07, 23:38 Ze żłobami na dwóch nogach, to my się nie zadajemy Normalny był - jest stajnia, jest koń, jest żłób, a nawet dwa. A przy nim my. Ale nie podjadałyśmy koniom owsa, słowo daję. To raczej my byłyśmy podjadane. Nawiasem mówiąc, wcale mnie nie dziwi, że konie czasem łapią mnie za włosy. Pewnie myślą, że to siano, albo czują sieczkę w głowie... Odpowiedz Link
lylika Daję na wybębnienie! 03.10.07, 12:25 Bum, bum, bum, buuum... tu mówi blondyn... nie to nie to. Ja się pytam: Gdzie jest Eulalijska do jasnej ciasnej? No gdzie??? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 12:48 Rany, faktycznie to jakoś długo trwa. Ma ktoś do niej komórkowy?? Może by tak zaczepić? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 12:52 Zaczepic koniecznie trzeba. Odgrazala sie ze glupot narobi.Moze jej ta Wisla naprawde zaszkodzila. Odpowiedz Link
lylika Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 13:09 Może Eulalija bardziej wymagająca jest i nie życzy sobie tak bezceremonialnie. Jeśli na to nie zareaguje, to już nie wiem. Hej Tyyy!!! Wielce szanowna pani!!! Odezwij się!!! Żyjesz?!!! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 13:12 Nr mam, ale może włości do zimy przygotowuje? Włości są bez netu. Odpowiedz Link
lylika Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 13:16 Dzwoń. Jak się czegoś dowiesz, to nam przekażesz. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 13:16 Dzwon! Mozesz anonimowo, jak sie odezwie to powiedz: przepraszam , pomylka... i juz. Odpowiedz Link
lylika Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 13:26 Jak się odezwie, to powiedz: Tu mówi cichy wielbiciel. Tylko cicho powiedz. ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 13:53 No więc, nie zaczyna się od no więc. Padł i nie daje znaku życia. Monitor. Za karę został wysłany do szpitala dla monitorów. W efekcie Eulalija została z nagła pozbawiona kontaktu z nami. Całuje, macha, ściska, łaskocze i co tam komu potrzeba) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 14:03 Jak tylko monitor padl to pestka )) Mam nadzieje ze przedstawiles sie jako reprezentant cichych wielbicieli, bo tu ich mrowie a mrowie. Odpowiedz Link
lylika Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 14:34 O nie! Monitor nie jest usprawiedliwieniem. Pisać może? Może! Widzieć nie musi. )) Odpowiedz Link
lylika Re: Daję na wybębnienie! 03.10.07, 15:40 Ale wiśnie jesteśmy. Dziękujemy G0p0sku. Dzięęę-kuuu-jeee-myyy. Odpowiedz Link