woloduch1 30.08.07, 04:02 W "Autobiografii" Gurua wspomina, ze Polskie Radio nagralo dwa sluchowiska: "Nawiedzony dom" i "Jaskolki". Jak sadzicie, czy jest jakas szansa na zdobycie tych sluchowisk? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lylika Re: Sluchowiska 30.08.07, 11:34 O żadnym zdobyciu nie może być mowy. Radio nawet nie odpowie czy takie słuchowisko jest i czy kiedyś będzie wyemitowane. Radio zajmuje się zwalnianiem "starych bab" i "przereklamowanych idoli" ( np Maria Szabłowska czy Marek Niedźwiedzki). Odpowiedz Link
groha Re: Sluchowiska 30.08.07, 15:18 "Jaskółki" znam tylko z krótkiego opisu "Autobiografii", niestety. Ktoś zna je bliżej? Natomiast, z tego co pamiętam, to o słuchowisku z "Nawiedzonego domu", Gurua chyba nie miała dobrego zdania? Piskliwy głos Janeczki skopał je ponoć całkiem. Jeśli to prawda, to wcale mnie do niego nie ciągnie, niech się wypchają. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Sluchowiska 30.08.07, 22:09 Ja tam nie chce byc zlosliwy, ale statut Towarzystwa stwierdza, ze czlonkowie maja znac tworczosc Guruy w stopniu ponadprzecietnym. Tak wiec, wysluchanie sluchowiska jest naszym (psim) obowiazkiem, nawet jesli musimy tego dokonac zacisnawszy piesci i sypiac iskrami ze zgrzytajacych zebow (o ile uda sie toto zdobyc). A potem doswiadczenie powtorzyc, az opanujemy je w stopniu zadowalajacym statut. Tak wiec, Grohus droga przygotuj sie na traumatyczne przezycia. Albo modl sie o niedostepnosc materialu... (no ale to byloby chyba wbrew duchowi statutu...). Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
dziewczynka_pawelka Re: Sluchowiska 17.04.08, 13:13 Wyciągam ten wątek, bo jestem zaintrygowana do szaleństwa. Otóż tutaj pbl.ibl.poznan.pl/dostep/index.php? s=d_biezacy&f=zapisy&p_autorid=616 (na samym dole )znalazłam informację o twórczości p. Chmielewskiej, wykraczającą ponad dwa słuchowiska wymienione w "Autobiografii". I teraz mnie ssie z ciekawości. Zwłaszcza "Zbrodnia w loży honorowej" i "Pierwsza miłość Isadory" budzą we mnie namiętną skłonność do wysłuchania. Próbowałam szukać w internecie, ale bez sukcesów -- Ja jestem zachłanna wspólnego snu, splotu bez tchu, dotyku stóp i czułych gestów... Odpowiedz Link
dziewczynka_pawelka Re: Sluchowiska 17.04.08, 13:14 Oj, link nie poszedł jak trzeba. Teraz powinno być ok: pbl.ibl.poznan.pl/dostep/index.phps=d_biezacy&f=zapisy&p_autorid=616 -- Ja jestem zachłanna wspólnego snu, splotu bez tchu, dotyku stóp i czułych gestów... Odpowiedz Link
dziewczynka_pawelka Re: Sluchowiska 17.04.08, 13:25 Aż mi głupio, ale chyba mam zły dzień. Znowu nie tak. Żeżarło mi znak zapytania pomiędzy php i s, jeśli dobrze widzę. Ale nie będę już ryzykować wklejania kolejnego linka, żeby nie zaśmiecać i nie robić z siebie głąba Basta! Wystarczy na stronie głównej w indeksie nazwisk wklepać Joanna Chmielewska i już A za wpadki z linkiem przepraszam -- Ja jestem zachłanna wspólnego snu, splotu bez tchu, dotyku stóp i czułych gestów... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 17.04.08, 13:32 dziewczynka_pawelka napisała: > Oj, link nie poszedł jak trzeba. Teraz powinno być ok: > > pbl.ibl.poznan.pl/dostep/index.phps=d_biezacy&f=zapisy&p_autorid=616 > -- > Ja jestem zachłanna wspólnego snu, splotu bez tchu, dotyku stóp i > czułych gestów... Nie działa! ps. A.M.Jopek Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 17.04.08, 13:41 No proszę bardzo! Ja pierwsze słyszę, nie wiem jak reszta Towarzystwa. Medal albo co za czujność rewolucyjną i sokole oko dla dziewczynki_pawełka )) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 17.04.08, 13:47 lylika napisała: > Sekcja poznańska ma możliwoć się wykazać. Ukraść taśmy? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 17.04.08, 13:57 Oczywiście od razu stanął mi w oczach pan Tadeusz postawiony do raportu w sprawie zatajonych słuchowisk, i tak od myśli do mysli, zaraz, zaraz, na spotkaniu kwietniowym miał być z rewelacyjnymi wiadomościami, I CO ? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Sluchowiska 17.04.08, 14:10 Puk, puk, puk! Szefowa siedzi przy kontakcie i czeka aż ten się odezwie Odpowiedz Link
anmanika Re: Sluchowiska 17.04.08, 14:11 Jak się urwał? Mamy adres, możemy zrobic najście np o północy. Zapukamy i zawołamy:" CBG - proszę otworzyc". Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Sluchowiska 17.04.08, 14:29 Zapukamy i zawołamy: TWCh - proszę otworzyć) Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: Sluchowiska 17.04.08, 16:22 Ja nie chciałabym jak to zwykle ja wyskoczyć z czymś ponadprzeciętnie głupowatym, ale mam mgliście mgliste wrażenie, iż kiedyś, w czasach bardzo wczesnej młodości, dziecięctwa niemal, słyszałam przynajmniej fragment słuchowiska na podstawie "Nawiedzonego domu". Jeśli nie mam urojeń, co czasem mi się zdarza, to chyba w PR3 było. Tak mi jakoś ten piskliwy głosik Janeczki dźwięczy... Odpowiedz Link
lylika Re: Sluchowiska 17.04.08, 21:21 Aż mnie język swędzi żeby powiedzieć coś na temat słuchowisk, ale nie mogę. Związana jestem tajemnicą. Grobową. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 18.04.08, 09:47 Jak się jest związanym tajemnicą to się nawet o tym nie wspomina! Nie jeden już się zarzekał, że pary z gęby nie puści a potem śpiewał jak z nut z przypalonymi stopami Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 18.04.08, 10:22 W sobotę? Wpadniemy niby na herbatkę, mogę nawet ciasto kupić dla niepoznaki... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 18.04.08, 10:53 Nie żelazko tylko stalowy nożyk lekko podgrzany nad palnikiem kuchenki gazowej.. hi,hi,hi (szatańsko) Odpowiedz Link
lylika Re: Sluchowiska 18.04.08, 12:28 Żelazko też niepotrzebne. Posiadam dwa i bardzo wredną lokówkę. ) Odpowiedz Link
eulalija Re: Sluchowiska 18.04.08, 12:38 Samozaopatrzeniowe tortury? Sama przyjemność ) Odpowiedz Link
jaszczurus Re: Sluchowiska 20.04.08, 20:47 było jeszcze słuchowisko "Lesio" czytane przez Irenę Kwiatkowską. Polskie Radio niestety niechętnie udostępnia plebsowi te audycje. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Sluchowiska 20.04.08, 20:54 Ale czytanie powieści, nawet przez samą Irenę Kwiatkowską, to jeszcze nie słuchowisko..."Romans " też w Trójce w latach siedemdziesiątych czytano, też mi się jakoś Kwiatkowska snuje, ale pewna nie jestem. Odpowiedz Link
dziewczynka_pawelka Re: Sluchowiska 20.04.08, 22:18 I to wszystko się marnuje w archiwach -- Ja jestem zachłanna wspólnego snu, splotu bez tchu, dotyku stóp i czułych gestów... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Sluchowiska 21.04.08, 09:37 O ile Polskie Radio nie nagrało na nich "Gwiazdy tańczą na lodzie" ! Przy okazji, czy nie wydaje Wam się, że jak coś ma w nazwie "polska" to jest hmmm... jak to delikatnie powiedzieć... nie najlepszej jakości? Poczta Polska, Telewizja Polska, Telekomunikacja Polska, Polskie Koleje Państwowe ... Odpowiedz Link
anorektyk2006 Re: Sluchowiska 21.04.08, 13:16 Witam, jesli ktos ze szanownego Towarzystwa ma czas i ochote to dysponuje namiatami - telefonicznymi do ludzi którzy w PR moga udzielic pełnych informacji dot słuchowisk oraz ich udostepnienia. jeżeli ktoś cche to słuze tymi nazwiskami i namiarami mailowo pozdrawaim Anor Odpowiedz Link
semihora Re: Sluchowiska 30.01.23, 08:31 Robię taki odkop, bo dziś przypadkiem trafiłam na jedno ze wspomnianych słuchowisk: youtu.be/jV7HgpwJwWk i chcę się tym podzielić Miłego słuchania! Odpowiedz Link
semihora Re: Sluchowiska 30.01.23, 09:13 Piszcząca Janeczka też jest: youtu.be/UBBiOKKzX1M Odpowiedz Link
balamuk Re: Sluchowiska 02.02.23, 21:34 AAA, Semihoro, medal ci się należy i nagroda preze... a nie, nie prezesa. Co chcesz w nagrodę? PS Faktycznie piszczy... Odpowiedz Link
finetka_m Re: Sluchowiska 19.02.23, 17:49 Do słuchowisk link jest ten sam co do Lesia. I potem, po wpisaniu hasła 32 Jaskółki, Nawiedzony dom i Zbrodnia w loży honorowej. chomikuj.pl/arnika33/zxl Odpowiedz Link