stara.gropa 30.12.08, 08:24 Chyba już nadszedł czas na zagadki. Czyją narzeczoną była Alina Jaworska? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariurzka Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 09:51 Zagadki! Jak fajnie! Nawet wczoraj o nich myślałam i tęskno mi się za nimi na duchu zrobiło... Na tą nie odpowiem, dam szansę do wykazania się reszcie Towarzystwa Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 11:06 Pas. Jak juz wiem kto mial oko na szypule, to tu inne nazwisko, a ja nie mam glowy. Poczekam na cos do ugryzienia. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 11:16 Eks żona tego narzeczonego bruździła nieźle. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 12:15 stara.gropa napisała: > Eks żona tego narzeczonego bruździła nieźle. I nosila dwa wdzieczne pseudonimy artystyczne, jednym z nich byla Ewa May. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 12:25 > Eks żona tego narzeczonego bruździła nieźle. A sąsiadkę posiadał ów narzeczony o wyszukanym autoramencie. Czy ktoś mnie rozumie? Język zamiast giętki z lekka przymrożony...- 5st.C nad morzem. Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 12:43 Rozumie bez trudu, ale nie może sobie przypomnieć, jak mu było temu narzeczonemu. Teofil? Teodor? Byczyński, Buczyński, Bączyński? Pamięci do nazwisk też już nie ma, niestety. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 13:01 Zagadka rozwiązana wspólnymi siłami, to teraz wespół zespół zadajcie nową Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 13:54 Jak, to takie owłosione zwierzę, o ile się nie mylę? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 13:57 > Jak /.../ owłosione zwierzę JAK nazywał sie KRÓL, ktory zostawił Polske murowana? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 13:57 stara.gropa napisała: > Zagadka rozwiązana Może i rozwiązana, ale ja proszę o podpowiedź dla jełopów - jaka to książka? I proszę nie odpowiadać, że Chmielewskiej. Tytuł poproszę. Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 14:02 "Krętka blada". A ja chciałam, żeby nam się wykluło wspólnie Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 14:11 Panie Kazimiersu, proszę nie podpowiadać. Chyba musimy się zrestartować: Jak ... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 14:37 Co podjadała Kalina Jędrusik podczas kręcenia Klina? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 14:38 tzn. Lekarstwa na miłość oczywiście. Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 15:23 Tynk, znaczy odpadniętą farbę sufitową, wyłowiwszy z herbatki. Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 15:24 O masz, miało byś wspólne pytanie, a tu panu Baronowi z Okładki, jak jakiemu Filipowi, za przeproszeniem, wyskoczyły cyc... znaczy, te, no... żarcie w kąpieli Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 15:25 Jeżeli Baron pozwoli... Jak...i co podjadała...? Może chyłkiem? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 15:36 Wcale nie, jawnie i przy ludziach i jeszcze ekipę otentengowała, że po co jej to dawali, bo jej utkwiło coś w gardle i chrypiała Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 15:37 To jednak tynk, czyli farbę! Wszyscy widzieliśmy w filmie! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 15:40 Tego nie było we filmie, o tem opowiadała Gurua w...? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 30.12.08, 15:46 Nie, to w książce jest, stoi jak byk Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 31.12.08, 12:07 No i co? Nikt nie czytał Chmielewskiej dla zaawansowanych? Naskarżę panu T. Kalina żarła kaszankę! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 10:30 Widzę, że wątkowi zaszkodziła kaszanka i zdechł po niej. A zatem przystępuję do reanimacji. Tym razem zagadka chyba tylko dla warszawiaków, ale może nie W książce Krętka blada jest wymieniona ulica, której nazwa została już kilka ładnych lat temu zmieniona i obecnie nie ma Warszawie ulicy o takiej nazwie. O jaką ulicę chodzi i jak obecnie się nazywa? Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 10:32 Może Kolejowa? W każdym mieście jest Kolejowa Odpowiedz Link
eulalija Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 10:35 Kolejowa, o ile mnie pamięć nie myli jest koło D.Zachodniego i nadal funkcjonuje Przeważnie w każdym mieście też bywa Kościelna, Dworcowa i Cmentarna) (Cmentarna jest - koło Cmentarza Bródnowskiego). Oj, no co, żarty się mnie czymiom, chiba przymarźli abo cóś. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 10:56 Przedwojenny dowcip: Jak znajeźć w obcym mieście dom niekoniecznie prywatny? Wsiąść do dorożki, kazać się zawieść na ulicę Piłsudskiego (były wszędzie). Na miejscu zrobić woźnicy awanturę, że do jakiego bur..., no tego, nas przywiózł. Na co rasowy dorożkarz odpowie, że panienki to na Dworcowej. A odpowiedzi na zagadkę brak Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 11:20 Ale rozrywki można zażyć... Albo zobaczyć, jak inni zażywają...albo nie, to gorzej.... Anegtotka się nasuwa: Pan Friedman opowiadał, jak ojciec zachęcał go do nauki i bycia grzecznym: "Stefan, jak będziesz grzeczny to pójdziemy do cukierni, zobaczysz, jak ludzie ciastka jedzą". Nie w temacie, ale może bawić Od mrozu mi się porobiło Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 12:43 Hihi, od zmienionych ulic jeszcze gorzej może się porobić, gdy na przykład trzeba komuś dokładnie wytłumaczyć, jak dojść do dworca: pójdziesz pan tą ulicą, która przed wojną była Szewska, po wojnie Stalina, potem Kilińskiego, a teraz jest Karmelitów Bosych, następnie skręcisz pan w prawo, w dawną Fabryczną, potem Stachanowców, a obecnie Józefa Robotnika... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 12:54 We Warszawie na ulicach mało się rozeznaję, ale w Szczecinie operowało się starymi nazwami, Buczka, Lenina, każdy wiedział gdzie to Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 13:20 Kaszankę przełknął, ale teraz utknął w korku na tej ulicy. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 13:42 Będę strzelać! Krętki nie czytałam, ale może Stołeczna = Popiełuszki? To chyba była najbardziej zauważalna zmiana uliczna w Wwie (i do tego w sąsiedztwie Starej gropy) Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 13:46 Dla mnie stale jest Stołeczna. Tak jak Rondo Babka. W ostateczności może być Rondo Babki Radosława. Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 13:49 I podłączę się do zagadek ulicznych. Jaka to ulica? Odpowiedz Link
migos Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 20:53 > I podłączę się do zagadek ulicznych. Jaka to ulica? to ul. Wyspiańskiego, Żoliborz Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:10 Bingo! Na tym podwórku się wychowałam. Wyspiańskiego nieoficjalnie nosi nazwę Duże Jajko. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 13:49 Pudło. Dla ułatwienia dodam, że ulica, którą mam na myśli jest w Śródmieściu. Odpowiedz Link
jotka13 Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 14:34 Postrzelam sobie a co Jana Pawła, dawna Marchlewskiego? A może Al. Solidarności dawniej Świerczewskiego? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 14:44 Strzał niestety był pudlasty. Dla ułatwienia dodam, że ulica nazywała się na P a teraz nazywa się na O. Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 14:49 Przedtem, a teraz Obecnie. Dobrze? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 14:52 Z P naa O jedna się zmieniła, ale to wyczytałem z planu Warszawy, nie z Krętki, więc się nie liczy. Odpowiedz Link
kamila29091 Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 20:48 może partyzantów...?? może podchorążuch...?? Odpowiedz Link
migos Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:03 TAK! Partyzantów wtedy, a Olenadrów - teraz! Gratulacje! Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:14 migos napisał: > TAK! > Partyzantów wtedy, a Olenadrów - teraz! Gratulacje! ... Jezusie brodaty, nie wiem gdzie są takie ulice. Wychodzi na to, że nie jestem z Warszawy. Odpowiedz Link
migos Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:20 > Wychodzi na to, że nie jestem z Warszawy. Nie martw się, większość rodowitych tak ma, że się nie orientuje ;-D Za to przyjezdne - MUSOWO wszyćko wią. Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:28 Ja tych Partyzantów powinnam znać na pamięć, bo to koło mojego miejsca urodzenia. Nie mogę tylko pojąć dlaczego partyzantów na oleandrów przerobili??? Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:26 A czy ja mogę zapytać ze zwykłej babskiej ciekawości, kto to byli ci olenadrzy i dlaczego okazali się lepsi od partyzantów? Odpowiedz Link
migos Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:28 Kajam się i przepraszam za literówkę - to ze wzruszenia! OLEANDRÓW oczywista... Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:34 E, no Migosie, przecież nie chodziło mi o literówkę, do diabła z nią, tak tylko chciałam się powygłupiać trochę, jak trafiła się okazja Ale dlaczego partyzanci okazali się gorsi, to nadal mnie ciekawi. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:38 Widać nowi radni całkiem jak starzy, fundują sobie swoje własne Alternatywy ileś )) Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 21:40 Mnie też. Migos, jako, że jest u źródła, jest zobowiązany nam to wyjaśnić. Prosimy zajrzeć do protokółu sesji Rady w tym względzie. Odpowiedz Link
migos Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 22:22 zobowiązywam się zajrzeć i zaraportować zajście zajrzenia ;-D Odpowiedz Link
migos Re: Komu zagadkę, komu? 06.01.09, 23:13 trochę to potrwa, bo to jeszcze śp. Rada Gminy Centrum... a nie m.st. Warszawy Odpowiedz Link
stara.gropa Ulica Oleandrów 07.01.09, 07:47 Historia ulicy związana jest z Krakowem. Krakowskie Oleandry to drewniane pawilony, w tym także teatrzyk ogródkowy nazwany "Oleandry". W gwarze zwierzynieckich andrusów oleandrami nazywano również nadwiślańskie i nadrudawskie zarośla, dogodne miejsce dla afer kryminalnych, jak i miłosnych uniesień) To właśnie z tego miejsca 6 sierpnia 1914 r. na rozkaz Józefa Piłsudskiego wyruszyła w bój I Kadrowa pod wodzą Tadeusza Kasprzyckiego. Ulica Oleandrów to ulica niezwykła. W samym centrum Warszawy a jednak na uboczu. Przy hałaśliwej Marszałkowskiej a jednak nie dała się hałasowi - żyje swoim własnym, spokojnym życiem. Ludzie znają się nawzajem, odnoszą się do siebie z szacunkiem. Uśmiechnięci, zamyśleni, ludzie z ulicy Oleandrów. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Ulica Oleandrów 07.01.09, 09:06 stara.gropa napisała: Ludzie znają > się nawzajem, odnoszą się do siebie z szacunkiem. Powinno być: Ludzie znają się nawzajem i donoszą na siebie ochoczo. Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 11:04 A dawniej, to w Krakowie się mówiło: Oliandry. Też ładnie. No dobra, to już wszystko wiemy, oprócz jednego - kto donosi następną zagadkę? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 11:44 Migos lustruje partyzantów. Może JKM coż rzuci, a potem się Migosa wepchnie? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 11:55 A właśnie, że nie. Rzucę sobię kaczką po pakistańsku, a co! Proszę oto kaczka, tzn zagadka: Komu pies pogryzł dwa buty, ale lewy z jednej pary, a prawy z drugiej? Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 12:16 Chętnie odpowiedziałabym, że każdemu, kto ma psa, ale tak po nazwisku, to w obecnej chwili kojarzę tylko swoją sąsiadkę, lecz to nie o nią chodzi na pewno Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 12:22 Zaraz, zaraz, jakieś lakierki zaczynają mi chodzić po głowie... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 12:48 Dwa buty, każdy od innej pary. Dla ułatwienia dodam, że właściciel pogryzionych butów miał jeszcze dwie pary innych, ale pechowego dnia zostały oddane do szewca. I miał do wyboru, włożyć sandały, a to była jesień, albo założyć buty które miłosiernie oszczędził pies. Na szczęście buty były tego samego koloru. I tak też uczynił. Wiecej podpowiedzi nie będzie. Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 13:56 ... Janusz, Karolek, Włodek, naczelny inżynier, kierownik pracowni. Niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 13:59 Pudło, pudło, pudło, pudło, pudło. Nie ta bajka. Kochani, co się z Wami dzieje? Kto ślubował znać twórczość Joanny Chmielewskiej na poziomie dużo wyższym niż ponadprzeciętny? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:03 Ale mnie szare komórki się wysuszają, mam zaświadczenie od lekarza. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:05 Zanim się całkowicie wysuszą pogrzeb w nich i wyciągnij odpowiedź. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:09 Potrzeba włożenia całej pary butów, wskazuje na osobnika dwunożnego, poruszającego się samodzielnie. Noworodki i inwalidzi na wózkach odpadają. Okoliczność przyrody w postaci jesieni, wskazuje prawdopodobnie na mieszkańca Europy, przejściowej strefy klimatycznej. Mieszka w ogóle w kraju, w którym używanie butów jest powszechnie przyjętę, a nawet wymagane. Posiadanie zaledwie 4 par obuwia zdecydowanie eliminuje możliwość, że chodzi o kobietę. Teraz wystarczy odrzucić nie pasujących i morderca, znaczy użytkownik obuwia, sam nam wyjdzie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:14 No brawo. Wszystko się zgadza; chodzi o mężczyznę, w sile wieku, mieszkającego w Polsce, więcej powiem - w Warszawie, właściciela psa- gryzaka. Teraz tylko imię i nazwisko tego pana poproszę. Odpowiedz Link
kamila29091 Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:25 tata karoliny Krzak, właścicielki Karusi ?? i nie wszelki wypadek?? Odpowiedz Link
kamila29091 Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:28 przepraszam... nie wszelki wypadek... bija ta moja chora glowka o beton... 2/3 sukcesu mialo byc... Odpowiedz Link
kamila29091 Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:29 cos mi sie kojarzy z tata pani Joanny... ze byl jakis pies i ze on cos gryzl... ale czy buty to glowy nie dam... Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:25 Zapomniałeś dodać, że poszukiwany osobnik posiada psa, więc spokojnie można wyeliminować miłośników kotów, żółwi oraz ptaków śpiewających, co pozwoli zacieśnić krąg podejrzanych do kilkuset milionów Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:29 Tylko Polacy wchodzą w grę, więc zacieśniamy krąg do kilku milionów Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:30 Z pierwszych zeznań to nie wynikało, mógł być pies gościnny. Tak jak w Białku gościnne dziecko książkę o żywności przeczytało Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:33 To był pies domownik, więcej powiem, to był szczeniak. Acha, właściciel butów miał też żonę. Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:49 I nie schowała mu tych butów, tylko pozwoliła, żeby pies je zeżarł? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:53 A to ze "starej" Guruy, czy "nowej"? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:52 A dlaczego wykluczasz osoby na wózkach? Buty posiadają. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:54 Jak nie Lesio Kubajek, to może Bieżan? Innych nazwisk nie pamiętam. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 14:58 No i Baron stówę zgarnął. Będzie musiał podzielić się z Lesiem i Bieżanem Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 15:01 No to się napiję a`konto tej stówy, ale wieczorem Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 15:10 A ja wiem i podpowiem: ten od butów złapał badziora mającego osobliwe hobby związane z zapałkami )) Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 15:17 Ewuś, nie mów! Przecież nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go, ale by gonić go, ale by gonić go go go...! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 15:18 No fakt, ktoś przeżuwał zapałki, ale nie pomnę kto. Jakieś niedobory mikroelementów miał? I dlatego dał się złapać pogryzionemu w buty? Śledztwo nam się rozwija. Odpowiedz Link
hek_sa Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 15:41 Znerwicowany był.W końcu bycie gangsterem to nie kaszka z mleczkiem ! Odpowiedz Link
kamila29091 Re: Komu zagadkę, komu? 07.01.09, 18:21 oooo mam to na końcu języka... kawiarnia... popielniczka pełna zgryzionych zapałek..... ach myśl myśl... joanna skryta z boku... aaaa wiem, kapitan z ,,zbiegu okolicnzosci,, mial pogryznione przez mlodego szczeniaka buty... a niejaki zenek przestepca gryzl zapalki Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 07:21 Zbieg okoliczności się zgadza, kapitan się zgadza, ale nazwisko się nie zgadza. On się nie nazywał Rosiakowski, to był inny kapitan. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 07:46 Oj, to już dokończę: Frelkowicz mu było. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 08:09 No to łatwa: jaka zagadka (związana z domem) znalazła rozwiązanie po wyjeździe Alicji do Szwajcarii? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 09:13 Odnalazł się sześciometrowy karnisz do firanek. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 11:16 Dobrze odpowiedziałam? Tak? To zadaję następną. Przy jakiej ulicy prowadziła kiosk z totolotkiem jedna z wielbicielek Marka? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 11:25 Oj to teraz chyba ja zadaję zagadkę? To pierwszy raz i wzruszona jestem. Komu i z czym kojarzył się Mieniuszko? Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 11:46 Mnie się kojarzy z książkami ulubionej autorki Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:00 Wiem, to żarcik był. Znam odpowiedź, ale chciałbym, żeby króliczek jeszcze pokicał... Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:05 Mieniuszko... Mieniuszko... Czy to aby nie ten od wyszukanej bielizny damskiej typu halka z kurantami? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:07 Mnie się kojarzy z wylotem Moniuszki (albo Sienkiewicza?) Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:19 Z wylotem dokąd? Bo mnie się wydaje, że to raczej o jakiś przelot chodzi. Albo przebieg, wszystko jedno, w każdym razie na durch. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:22 no można powiedzieć ze leciał na durch To jak ten Mieniuszko? Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:24 Nie tyle latał, co chodził po głowie. Lucynie chodził. Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:26 Za szybko wysłałam. Lucynie chodził I się kojarzył. Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:23 długi zaciągał i grunty sprzedawał, ten Mieniuszko dobrze ? Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:29 a to juz kolejna zagadka a Tobie nie przysługuje Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:30 No jak nie latał, jak latał? Przez pole, łąkę, czy coś w tym rodzaju. Lucyna świadkiem. Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:30 ale ja moge, a gdzie ? p.s. Heniulaa sprawdza odpowiedz i wyznacza zwycięzcę Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:33 wcale nie kolejna zagadka tylko dodatkowe pytanko aby sprecyzować gdzie i w jakich okolicznościach latał ten Mieniuszko Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:36 Od strony pałacu przez pole leciał, w okolicznościach księżyca i powrotu z randki Lucyny. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:38 a po czym leciał??? no lylika jesteś bardzo blisko Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:44 Heniula, ale "po czym" w sensie, co na tym polu rosło, czy raczej w sensie zaszłej czynności? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:46 groha napisała: > w sensie zaszłej czynności? Po dwóch piwach leciał Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:47 już po zawodach zgadła lylika ze Mieniuszko leciał po rżysku w nocy przy księżycu od strony pałacu w Studniach Przodków lylika zadaje nastepną Odpowiedz Link
lylika Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:50 Niech ktoś zada za mnie bo już muszę wyjść. Po drodze wymyślę coś jeszcze trudniejszego niż wymyśla Stara.gropa. Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:55 E, szkoda, że już, fajna zabawa była. Nie gniewasz się Heniula, prawda? Czasem trzeba trochę się powygłupiać, żeby za smętnie nie było Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 13:08 no co ty nie ma sprawy! ja nie mam skłonności do "focha" zadajcie jakąś zagadkę co? ja uważam że mi nie wypada tak raz za razem bo są tacy co mają dłuższy staż na forum Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 12:36 bo lylika ma racje ze to Lucynie się kojarzył a cafeszpulka że długi zaciągał Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 13:51 No to na incwiszen zadam łatwą, skoro nikt się nie kwapi: jak się nazywają różne takie brząścić, krztąc... Odpowiedz Link
mariurzka Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 14:05 No te, takie, co to się nimi sprawdza nagłośnienie i inne takie, czy dobrze działa. One muszą być dziwne i wyraźne, żeby nie było pomyłki przy testach Wywiało mi nazwę z głowy, ale to z Klina Odpowiedz Link
mariurzka Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 14:06 O, już wiem, G0p0s pomóg Ale skoro mamy kicać, to kicajmy Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 14:15 Zaraz mi się Loga-Sowiński i Dyzma Gałaj kołaczą )) Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 14:29 To ja już wiem, po co w radiu te różniste suwaki są! Do logarytmów! A te takie dziwne, to na pewno są logopedy, bo one w radiu też są bardzo potrzebne Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 14:51 Ale chyba często stosowana, sądząc po tym, co tam niektórzy gadają Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 14:53 no coś ty?! lobotomia w skrócie to grzebanie w mózgu a sądząc po otoczeniu to większość nie ma takiego organu... Odpowiedz Link
groha Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 15:11 A to fakt, też czasem mam takie odczucie. No, pożartowaliśmy, a teraz niech ktoś dogoni tego króliczka, bo pora na obiad Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 15:09 chońki, mijka, ćla, zmufkać, zjol, wbuńdzi Może w póki co rozszyfrujemy takie log..., logarytmy? Odpowiedz Link
mariurzka Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 16:11 Ino że ponoć te logarytmy czy jak je tam zwą są bez sensu, coby się nikomu z niczym podobnym nie dawały skojarzyć No to jak? Zgadnie ktoś? Czy lewatywę, eee... lobotomię trzeba będzie zrobić na poprawę wiedzy? Odpowiedz Link
never_enough Re: Komu zagadkę, komu? 08.01.09, 16:14 Nasze nicki to też jakby logarotomyty Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 08:00 Skoro logarytmy odgadnięte, to chyba mogę wystartować z nową zagadką na dobry początek dnia. Komu Joanna zachwlała pewną panią "z zapałem fatalnie świadczącym o jej inteligencji" - jak sama mówiła ? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 09:58 purkła dlatego że o tak wczesnej porze pomyśleć trzeba a niektórzy są chorzy i myślenie trudność sprawia! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 13:51 No to zaczynam pogoń za króliczkiem: któremuś swemu gachu potencjalną flamę, czyli konkurentkę do ręki i nie tylko rzeczonego gacha? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 14:13 coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele Odpowiedz Link
limotini Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 15:52 Ha! Panu prokuratorowi w ten właśnie sposób zachwalała piękną Zosię z ambulatorium. Trochę mi głupio, bo książkę skończyłam sobie odświeżać trzy dni temu, a odpowiedź mi się wyguglała - ale bardzo chciałam jakoś się wkupić w szanowne grono. Odpowiedz Link
limotini Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 16:15 No i teraz widzę, że zepsułam króliczka, więc chyba muszę nową zagadkę, tak? Ale prosta będzie. Kto z kim się umówił przed Orbisem na Brackiej? Odpowiedz Link
kamila29091 Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 17:21 tereska z bogusiem, w ,,zwyczajnym zyciu,, brr nie lubie kroliczkow Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 20:53 A ja mogę, taką malutką zagadeczkę, na boku, niezobowiązująco? Jak się nazywała strasznie gadatliwa baba w kasynie. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 21:08 No brawo Ps. właśnie czytam Krowę... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 21:18 Ja też sama z siebie taka bystra nie jestem, szybko przekartkowałam "Krowę..." Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 22:08 to teraz następna szybciutko ale z króliczkami! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 22:11 No to strzelam, na czyje zaproszenie Gurua nie mogła nie odpowiedzieć ? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 22:21 Odpowiedz bedzie trudna, bo to byl anonim... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
heniulaa Re: Komu zagadkę, komu? 09.01.09, 22:30 taki dziwny bardzo z wyklejonych gazetowych literek Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Komu zagadkę, komu? 12.01.09, 08:05 Nie, on nie był z Galicji, on raczej z Kongresówki. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Komu zagadkę, komu? 12.01.09, 14:26 Jak Gala ano ni ma, to jesteśmy w punkcie wyjścia. Odpowiedz Link